Постанова
від 09.02.2011 по справі 15/200д/09
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

15/200д/09

донецький апеляційний господарський суд

 

Постанова

Іменем України

01.02.2011 р.           справа №15/200д/09

Донецький апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:    

Головуючого:    Москальової І.В.

Суддів:                Алєєвої І.В., М»ясищев А.М.

при секретарі     Кислициній О.С.

за участю представників сторін:

від позивача: Орловський С.О., за довір. № б/н від 10.12.2010р.

від відповідача-1: Гончаренко В.Є., за довір. № 51 від 26.11.2010 р.

від відповідача-2: не з'явились

від третьої особи: не з'явились

від прокурора: не з'явились

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційні скарги Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції Запорізької області, м.Бердянськ  та Українсько-Іспанського товариства з обмеженою відповідальністю «Харвест Індустріалес С.Л.»м.Запоріжжя

на рішення господарського суду Запорізької області від 01.11.2010 р. по справі № 15/200д/09  (суддя  Горохов І.С.)  

за позовом: Українсько-Іспанського товариства з обмеженою відповідальністю «Харвест Індустріалес С.Л.»м.Запоріжжя

до відповідачів: 1) Товариства з обмеженою відповідальністю «Північазовбуд»м.Бердянськ; 2) Товариства з обмеженою відповідальністю «Бердянське будівельно-монтажне управління»м.Бердянськ

про визнання недійсною третейської угоди

за участю третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції Запорізької області, м.Бердянськ

до відповідачів: 1) Товариства з обмеженою відповідальністю «Північазовбуд»м.Бердянськ; 2) Товариства з обмеженою відповідальністю «Бердянське будівельно-монтажне управління»м.Бердянськ

про визнання недійсною третейської угоди, -

ВСТАНОВИВ:

Українсько–іспанське товариство з обмеженою відповідальністю «Харвест Індустріалес, С.Л.»звернулось до господарського суду Запорізької області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Північазовбуд»та Товариства з обмеженою відповідальністю «Бердянське будівельно–монтажне управління»про визнання недійсною третейської угоди від 12.01.2007 р., укладеної  між відповідачами.

08.09.2010 р. господарським судом Запорізької області у справі № 15/200д/09 залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору –Бердянську об'єднану податкову інспекцію Запорізької області  та  прийнято позовну заяву Бердянської ОДПІ до спільного розгляду з позовною заявою Українсько-Іспанського товариства з обмеженою відповідальністю «Харвест Індустріалес С.Л.»(т.1 а.с.44).   

В позовній заяві Бердянська ОДПІ просила визнати недійсною третейську угоду від 12.01.2007 р. про передачу спору щодо права власності на недобудоване нерухоме майно, що знаходиться за адресою: вул.Червона, 15 в м.Бердянськ Запорізької області на розгляд третейського суду (т.1 а.с.45).

Рішенням господарського суду Запорізької області від 01.11.2010 р. по справі № 15/200д/09 в задоволенні позову Українсько–іспанського товариства з обмеженою відповідальністю «Харвест Індустріалес С.Л.»відмовлено, а також, відмовлено в задоволенні позову Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції Запорізької області (т.2 а.с.5-9).

Не погодившись з таким рішенням до Донецького апеляційного господарського суду з апеляційними скаргами звернулись позивач, Українсько–іспанське товариство з обмеженою відповідальністю «Харвест Індустріалес С.Л.», та третя особа - Бердянська об'єднана державна податкова інспекція Запорізької області про скасування зазначеного судового рішення як прийнятого з порушенням чинного законодавства.

Позивач в апеляційній скарзі посилається на те, що висновок суду про відсутність порушення прав позивача зроблено всупереч ст.43 ГПК України, ч.1 ст.5 Закону України «Про третейські суди»через неповний розгляд всіх обставин справи –не досліджені та не надана оцінка підставам, з яких рішеннями господарських судів у справах № 10/547/08 та 6/40д/09 визнані недійсними рішення Бердянської міської ради та договір оренди земельної ділянки, за яким земельна ділянка надавалась в користування позивачеві. Скаржник стверджує, що саме через укладання відповідачами третейської угоди, яка було вчинена ними всупереч вимог закону, в подальшому були визнані недійсними рішення Бердянської міської ради про передачу земельної ділянки в оренду ТОВ «Харвест Індустріалес, С.Л.»та договору оренди землі, що дає підстави стверджувати про порушення цією угодою прав позивача.     Також, скаржник посилається на те, що висновок суду про не порушення прав позивача є необґрунтованим, оскільки судом на підставі ст.35 ГПК України в основу оскаржуваного рішення покладене, в тому числі, рішення господарського суду Запорізької області від 14 травня 2010р. по справі № 09-07/2134-11/117/10. Разом з тим, постановою Вищого господарського суду України від 28.10.2010р., зазначене рішення господарського суду та постанова Запорізького апеляційного господарського суду по справі № 09-07/2134-11/117/10 скасовані, отже не можуть мати преюдиційного значення. При цьому позивач зазначив, що ця постанова не могла бути надана суду першої інстанції, і відповідно до ч.1 ст.101 ГПК України надається суду апеляційної інстанції, оскільки, хоча і була прийнята 28.10.2010р. (до винесення рішення по справі 15/200д/09), проте на адресу позивача була надіслана лише 04.11.2010р., що підтверджується копією конверту поштового відправлення.      В апеляційній скарзі позивач також стверджує, що третейська угода щодо передачі спору між відповідачами про право власності на самочинне будівництво, що знаходиться на земельній ділянці, належній територіальній громаді м.Бердянська, без залучення представницького органу територіальної громади стороною третейської угоди та третейського розгляду, порушує право комунальної власності Бердянської міської ради та суперечить ст.ст. 12, 83, 90 ЗК України, ст. 376 ЦК України.    Крім того скаржник зазначає, що хибними є висновки суду про те, що визнання недійсною третейської угоди як за позовом ТОВ «Харвест Індустріалес, С.Л.»так і за позовом Бердянської ОДПІ, не призведе до захисту прав позивачів, оскільки сама по собі вона не була підставою для реєстрації права власності, оскільки суд не взяв до уваги, що ця угода є первинною та обов'язковою умовою прийняття рішення третейським судом, яке згодом стало підставою для реєстрації права власності, відсутність якої унеможливило б розгляд справи в третейському суді і реєстрацію права власності на його підставі згодом.  

Третя особа з самостійними вимогами на предмет спору - Бердянська ОДПІ в своїй апеляційній скарзі посилалась на те, що оскаржувана третейська угода укладена всупереч встановленої ст.215 ЦК України компетенції третейського суду та нею вирішене питання про права та законні інтереси осіб щодо майна, що знаходиться на земельній ділянці по вул.Червоній,15 в м. Бердянськ та знаходитися на обліку Бердянської ОДПІ як безхазяйне і в силу вимог ст.338 ЦК України та п.3 розділу ІІІ Порядку взаємодії між підрозділами державної податкової служби України під час роботи з безхазяйним майном, затвердженого наказом ДПА України від 28.09.2005р. №417, належить саме Бердянській ОДПІ, яка не була стороною оскаржуваної третейської угоди. В обгрунтування апеляційної скарги третя особа з самостійним вимогами також посилалась на лист Вищого господарського суду України від 12.03.2009 p. N 01-08/163, згідно якого третя особа, яка не є стороною третейської угоди, не позбавлена права на звернення, зокрема, до господарського суду з позовом про визнання такої угоди недійсною, якщо вважає, що ця угода порушує її права або охоронювані законом інтереси.

Канцелярією Донецького апеляційного господарського суду отримано письмовий відзив ТОВ «Бердянське будівельно-монтажне управління»№ 22 від 08.12.2010 р. та відзив ТОВ «Північазовбуд»№ б/н від 09.12.2010 р., в яких відповідачі проти доводів апеляційної скарги заперечували, вважають оскаржуване судове рішення законним та обґрунтованим, тому просять його залишити без змін, а апеляційні скарги  -  без задоволення.

Дослідивши матеріали справи, перевіривши правильність застосування місцевим господарським судом норм матеріального та процесуального права, колегія суддів встановила наступне.

25.03.1999 р. прийнято в експлуатацію закінчений будівництвом об'єкт –1 черга житлового будинку на 17 квартир (житлова частина) за адресою: Запорізька область, м.Бердянськ, вул.Червона, 15 (т.1 а.с.143-146)

18.05.1999 р. Виконавчим комітетом Бердянської міської ради видано Товариству з обмеженою відповідальністю «Північазовбуд»Свідоцтво про право власності  на житловий будинок «А», що розташований у м.Бердянську по вул.Червоній, 15 на підставі рішення виконкому Бердянської міської ради від 01.04.1999 р. № 197 (т.1 а.с.130)

13.07.2006р. за участі представників Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції у Запорізькій області –Білокінь О.М., представника УІ ТОВ «Харвест Індустріалес, С.Л.»юрисконсульта Смолянського І.М., у присутності голови правління Товариства співвласників багатоквартирного будинку «Сусіди»Ячменьова К.М. складено акт опису і попередньої оцінки майна з ознаками безхазяйного №11, зокрема, у п.24 вказаного акту зазначено майно–фундамент частково зруйнований, що складається із залізобетонних блоків, плит перекриття та цегли.  20.07.2006 р. за участю представників Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції у Запорізькій області –Білокінь О.М., представника ЗАТ «Бердянська міська стоматологічна поліклініка»Страшного В.Я., у присутності голови правління Товариства співвласників багатоквартирного будинку «Сусіди»Ячменьова К.М. складено акт опису і попередньої оцінки майна з ознаками безхазяйного №12.

16.11.2006 р. № 630 «Про визнання свідоцтва про право власності на житловий будинок втративши чинність»Бердянським КП БТІ було погашено свідоцтво про право власності  від 18.05.1999 р. та анульована правова реєстрація ТОВ «Північазовбуд»на житловий будинок по вул. Красной, 15 (т.1 а.с.147)

12.01.2007р. між Товариством з обмеженою відповідальністю «Північазовбуд»та Товариством з обмеженою відповідальністю «Бердянське будівельно–монтажне управління»укладено третейську угоду, за умовами якої усі спори, розбіжності, вимоги або претензії, що виникають з права власності, користування, володіння, розпорядження недобудованим нерухомим майном, а саме: мансардним житловим поверхом другої черги житлового будинку № 15 по вул. Червона в м. Бердянську, вбудовано-прибудованим приміщенням охорони здоров'я першого поверху другої черги житлового будинку № 15 по вул. Червона в М.Бердянську, приміщенням електрощитової на 1-му поверху другої черги житлового будинку № 15 по вул. Червона в м .Бердянську, прибудованими гаражами другої черги житлового будинку № 15 по вул. Червона в м. Бердянську: літ. “Б” площею 43,8 кв. м; літ. “В”площею 118,6 кв. м. та прибудовані приміщення охорони: літ. “а” площею 10,4 кв. м., літ. “аі” площею 10,6 кв. м., фундамент другої черги житлового будинку № 15 по вул. Червона в м. Бердянську в осях 1У-У1, фундамент гаражів другої черги житлового будинку №15 по вул. "Червона в м. Бердянську з розмірами в осях 6м х 28,8м, у зв'язку з ними, або витікають з них, підлягають остаточному вирішенню у Постійно діючому третейському суді при Всеукраїнській громадській організації “Український правовий союз” у відповідності з Регламентом цього третейського суду. Сторони домовились, що розгляд їх спору у Постійно діючому третейському суді при Всеукраїнській громадській організації «Український правовий союз»буде проходити тільки на підставі письмових матеріалів наданих сторонами, без проведення усного слухання і виклику сторін, з покладенням витрат, пов'язаних з вирішенням спору третейським судом на Позивача. Третейський суд складається з одного третейського судді.  Ця угода набирає чинності з моменту її підписання сторонами та діє до 31 грудня 2007 р.

23.01.2007 р. постійно діючим третейським судом при Всеукраїнській громадській організації «Український правовий союз»було прийнято рішення у справі № 40/29, з урахуванням ухвали від 13.02.2007 р., яким визнано право власності на недобудоване нерухоме майно по вул.Червоній, 15 у м.Бердянську Запорізької області за Товариством з обмеженою відповідальністю «Північазовбуд», а саме, на мансардний житловий поверх в осях І-ІІІ над прийнятими до експлуатації квартирами житлового будинку по вул.Червона в м. Бердянську, вбудовано –прибудоване приміщення охорони здоров`я першого поверху в осях І-ІІІ житлового будинку №15 по вул.Червона в м.Бердянську приміщення електощитової на 1-му поверху в осях Б-В та 4-ІІІ житлового будинку по вул.Червона в м. Бердянську, прибудовані гаражі в осях І-ІІІ житлового будинку по вул.Червона в м. Бердянську: літ. “Б” площею 43,8 кв. м. літ. “В” площею 118,6 кв. м. прибудовані приміщення охорони: літ. “а” площею 10,4 кв. м. літ. “а1” площею 10,6 кв. м. фундамент житлового будинку №15 по вул.Червона в м. Бердянську в осях IV-VI фундамент гаражів житлового будинку №15 по вул.Червона в м. Бердянську з розмірами в осях 6м х 28,8 м.  

01.11.2007р. Бердянською міською радою прийнято рішення №9 “Про передачу в оренду земельних ділянок”, відповідно до а. 3, п. п. 3.8 якого УІ ТОВ “Харвест Індустіралес С.Л.” затверджено проект відведення земельної ділянки, площею 0.2 га, розташованої по вул. Червоній №15 м. Бердянськ, Запорізька область для будівництва багатоповерхового житлового будинку строком до 01.11.2012 р.

26.11.2007р. між Бердянською міською радою (орендодавець) та Українсько –Іспанським товариством з обмеженою відповідальністю “Харвест Індустріалес, С.Л.”договір оренди землі, за умовами якого орендодавець надає, а орендар приймає в строкове платне володіння та користування земельну ділянку для житлової забудови і громадського призначення, яка знаходиться у місті Бердянськ, Запорізької області, по вул.Червона (в районі житлового будинку №15). Цього ж дня зазначену земельну ділянку передано за актом приймання–передачі.

26.08.2008р. відповідачем-1 було здійснено реєстрацію права власності на об'єкт незавершеного будівництва за адресою Запорізька область, місто Бердянськ, вул. Червона, буд. 15 за ТОВ «Північазовбуд»на підставі рішення постійно діючого третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Український правовий союз»від 23.01.2007р., про що свідчить витяг про реєстрацію права власності на нерухоме майно №20009567 від 26.08.2008р.

Рішенням господарського суду Запорізької області від 18.09.2008р. у справі №10/547/08 задоволено позов Товариства з обмеженою відповідальністю “Північазовбуд”, м. Бердянськ Запорізької області до Бердянської міської ради Запорізької області, м. Бердянськ Запорізька область, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Українсько –Іспанське товариство з обмеженою відповідальністю “Харвест Індустріалес С.Л.”, м. Запоріжжя та визнано недійсним п.15 рішення Бердянської міської ради Запорізької області №13 від 17.05.2007р.; п.п.3.8 рішення Бердянської міської ради Запорізької області №9 від 01.11.2007р.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 14.05.2009р. у справі №10/547/08 роз'яснено рішення господарського суду Запорізької області від 18.09.2008р. у справі №10/547/08 із зазначенням наступного: «п.15 рішення Бердянської міської ради №13 від 17.05.2007р.; п. п. 3.8 рішення Бердянської міської ради №9 від 01.11.2007р. визнаний недійсними з моменту їх прийняття Бердянською міською радою Запорізької області.»  

20.11.2008р. постановою Запорізького апеляційного господарського суду у справі №10/547/08 рішення господарського суду Запорізької області від 18.09.2008р. по справі №10/547/08 залишено без змін.

16.06.2009р. постановою Вищого господарського суду України постанову Запорізького апеляційного господарського суду від 20.11.2008 у справі № 10/547/08 залишено без змін, а касаційну скаргу ТОВ “Харвест Індустріалес С.Л.” без задоволення.

01.10.2009р. ухвалою Верховного суду України відмовлено в порушенні провадження з перегляду в касаційному порядку постанови ВГСУ від 16.06.2009р. у справі №10/547/08.

02.03.2009р. рішенням господарського суду Запорізької області у справі №6/40д/09 задоволено позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Північазовбуд»м. Бердянськ Запорізька область до Бердянської міської ради м. Бердянськ Запорізької області, Українсько –Іспанського товариства з обмеженою відповідальністю «Харвест Індустріалес, С.Л.»м.Запоріжжя, визнано недійсним, укладений між Бердянською міською радою Запорізької області м. Бердянськ та Українсько-Іспанським товариством з обмеженою відповідальністю «Харвест –Індустріалес, С.Л.»м. Запоріжжя, договір оренди землі від 26.11.2007р.    

21.05.2009р. Постановою Запорізького апеляційного господарського суду рішення господарського суду Запорізької області від 02.03.2009р. у справі №6/40д/09 залишено без змін.

01.10.2009р. постановою Вищого господарського суду України залишено в силі постанову Запорізького апеляційного господарського суду від 21.05.2009р. у справі №6/40д/09 без змін.

14.05.2010р. рішенням господарського суду Запорізької області у справі №09-07/2134-11/117/10 в задоволенні позову Українсько – іспанського товариства з обмеженою відповідальністю «Харвест Індустріалес, С.Л.», м. Запоріжжя до відповідача Комунального підприємства з технічної інвентаризації Бердянської міської ради, м. Бердянськ Запорізька область, треті особи, як не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Бердянська об'єднана державна податкова інспекція Запорізької області, м. Бердянськ Запорізька область, Бердянська міська рада Запорізької області, м. Бердянськ Запорізька область, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Північазовбуд», м. Бердянськ, Запорізька область, Прокурор Запорізької області про скасування державної реєстрації права власності. В рішенні зазначено, що відповідно до довідки Бердянського районного відділу ДП “Центр ДЗК”від 26.10.2009р. вих.. №903/001 державну реєстрацію договору оренди від Бердянською радою та УІ ТОВ “Харвест Індустріалес С.Л.”на земельну ділянку, яка розташована за адресою м. Бердянськ, вул. Червона 15, площею 0,2000 га, та зареєстровано у книзі реєстрації за номером 040826500081 від 20.02.2008р. скасовано.

25.08.2010р. постановою Запорізького апеляційного господарського суду рішення господарського суду Запорізької області від 14.05.2010р. у справі №09-07/2134-11/117/10 залишено без змін.

Предметом спору у цій справі є визнання недійсною третейської угоди від 12.01.2007 р., укладеної  між відповідачами.

Відповідно до ст. 215 Цивільного кодексу України, підставою недійсності правочину є недодержання в момент вчинення правочину стороною (сторонами) вимог, які встановлені частинами першою – третьою, п'ятою та шостою статті 203 цього Кодексу.  Якщо недійсність правочину прямо не встановлена законом, але одна із сторін або інша заінтересована особа заперечує його дійсність на підставах встановлених законом, такий право чин може бути визнаний судом недійсним (оспорюваний правочин).

Згідно із ч. 1-3, 5, 6 ст.203 Цивільного кодексу України, зміст правочину не може суперечити актам цивільного законодавства, а також моральним засадам суспільства.

Відповідно до ч. 1 ст. 626 Цивільного кодексу України, договором є домовленість двох чи більше осіб, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.  

Згідно ст.12 Закону України «Про третейські суд»третейська угода може бути укладена у вигляді третейського застереження в договорі, контракті або у вигляді окремої письмової угоди.  Третейська угода укладається у письмовій формі. Третейська угода вважається укладеною, якщо вона підписана сторонами.  Третейська угода має містити відомості про найменування сторін та їх місцезнаходження, предмет спору, місце і дату укладання угоди. Третейська угода може містити як вказівку про конкретно визначений третейський суд, так і просте посилання на вирішення відповідних спорів між сторонами третейським судом.

Місцевий господарський суд дійшов обгрунтованого висновку про те, що сторонами спірної третейської угоди при її укладенні додержано правила, передбачені вимоги ст.12 Закону України «Про третейські суди», оскільки, звернення за вирішенням спору до третейського суду є правом особи, яка самостійно на свій розсуд вибирає способи захисту порушених або оспорюваних інтересів.

Матеріалами справи доведено, що у ТОВ «Харвест Індустріалес, С.Л.»відсутнє право користування земельною ділянкою по вул.Червона №15 у м. Бердянську з урахуванням визнання договору оренди земельної ділянки від 26.11.2007р. укладеного між ТОВ «Харвест Індустіралес, С.Л.»та Бердянською міською радою, а також державна реєстрація вказаного договору оренди зареєстрованого в книзі реєстрації за номером 040826500081 від 20.02.2008р. скасована.  

ТОВ «Харвест Індустріалес, С.Л.»у відповідності до умов ч.3 ст.215 ЦК України не доведено порушення або оспорювання його прав і охоронюваних законом інтересів спірною третейською угодою, що укладена у січні  2007 року . Ствердження апелянта, що саме через укладання відповідачами третейської угоди в подальшому були визнані недійсними рішення Бердянської міської ради про передачу земельної ділянки в оренду ТОВ «Харвест Індустріалес, С.Л.»та договору оренди землі, що дає підстави стверджувати про порушення цією угодою прав позивача –колегією суддів відхиляються, оскільки договори оренди з позивачем укладені у листопаді 2007 року, тобто після укладення спірної третейської угоди у січні 2007 року.  З матеріалів справи також вбачається, що ухвалами господарського суду Донецької області від 11.12.2009 р. у справі № 31/85-62 та від 27.01.2010 р. у справі № 31/2-62  Бердянському міжрайонному прокурору Запорізької області відмовлено у  прийнятті позовної заяви про скасування рішення третейського суду у справі № 40/29 від 23.01.2007 р. та ухвали від 13.02.2007 р. у зв'язку з пропуском строку, встановленого ст.51 Закону України «Про третейські суди», протягом якого може бути подано заяву про скасування рішення третейського суду.

Відносно вимог Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції щодо визнання спірної третейської угоди недійсною необхідно зазначити наступне.

Згідно з витягом з реєстру права власності на нерухоме майно КПТІ Бердянської міської ради №20009567 від 26.08.2008р. за ТОВ «Півніазовбуд»зареєстровано право власності на об'єкт незавершеного будівництва за адресою: Запорізька область, м.Бердянськ, вул.Червона, буд.15 про що зроблено запис №1135 в книзі 1.  

Бердянська ОДПІ посилається на те, що нерухоме майно, що знаходиться на земельній ділянці по вул.Червона,15 у м.Бердянськ перебуває на обліку Бердянської ОДПІ як безхазяйне в підтвердження зазначених тверджень посилається на акти опису і попередньої оцінки майна з ознаками безхазяйного №11 від 13.07.2006р. та №12 від 20.07.2006р. , але такі доводи не можуть бути прийняті до уваги, оскільки згідно вимог ст. 335, ч.4 ст.344 Цивільного кодексу України право власності на безхазяйну нерухому річ  після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі  за заявою органу, уповноваженого управляти майном відповідної територіальної громади, може виникнути лише на підставі  рішення суду, яке в даному випадку відсутнє. Доказів визнання права власності за Бердянською ОДПІ відповідно до вимог ст.335,ч.4 ст.344 Цивільного кодексу України матеріали справи не містять, у зв»язку з чим місцевий господарський суд обґрунтовано відмовив в задоволенні позовні вимоги Бердянської ОДПІ.

На підставі викладеного колегія суддів дійшла висновку, що справа розглянута місцевим господарським судом відповідно встановленим обставинам і дослідженим доказам з правильним застосуванням норм матеріального та процесуального права, доводи апеляційних скарг цих висновків не спростовують, тому підстави для скасування оскаржуваного судового акту відсутні.

Керуючись ст.ст. 99, 101, 102, п.1 ст.103, 105 Господарського процесуального кодексу України суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Рішення господарського суду Запорізької області від 01.11.2010 р. по справі № 15/200д/09 залишити без змін, а апеляційні скарги Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції Запорізької області, м.Бердянськ  та Українсько-Іспанського товариства з обмеженою відповідальністю «Харвест Індустріалес С.Л.»м.Запоріжжя - без задоволення.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена протягом двадцяти днів до Вищого господарського суду України у касаційному порядку через Донецький апеляційний господарський суд.          

Головуючий                                                                                 І.В. Москальова

Суддя                                                                                                  І.В. Алєєва

Суддя                                                                                               А.М.М»ясищев

Всього надруковано 7  прим.

1 прим. - у справу

1 прим. - позивач

2 прим. - відповідач

1 прим. - третій особі

1 прим. - господарський суд

1 прим. - ДАГС

СудДонецький апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення09.02.2011
Оприлюднено15.02.2011
Номер документу13722182
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/200д/09

Рішення від 01.11.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 29.09.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Постанова від 13.04.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Гончарук П.А.

Ухвала від 29.03.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Гончарук П.А.

Постанова від 09.02.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Москальова І.В.

Ухвала від 11.01.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Москальова І.В.

Ухвала від 15.12.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Москальова І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні