Ухвала
від 02.02.2011 по справі б3/040-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б3/040-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                                   тел. 235-24-26

УХВАЛА

"02" лютого 2011 р.                                                                  Справа № Б3/040-08

  

за заявою  Прокурора Рокитнянського району в інтересах держави в особі

                        Рокитнянської міжрайонної державної податкової інспекції,

                        смт. Рокитне, Київська область

до        Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжрайагротехсервіс»,

                       смт. Рокитне, Київська область

про                  банкрутство

суддя Лопатін А.В.

за участю представників згідно протоколу судового засідання.

Обставини справи:

В провадженні господарського суду Київської області перебуває справа  за заявою Прокурора Рокитнянського району в інтересах держави в особі Рокитнянської міжрайонної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжрайагротехсервіс»про банкрутство.

Постановою господарського суду Київської області від 02.07.2008 р.

ТОВ «Міжрайагротехсервіс»було визнано банкрутом та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Борисова О.Ю.

Ухвалою господарського суду Київської області від 12.11.2008 р. було припинено процедуру ліквідації ТОВ «Міжрайагротехсервіс», здійснено перехід до загальних судових процедур у справі про банкрутство, введено процедуру розпорядження майна, розпорядником майна призначено Борисова О.Ю.

Оголошення про введення процедури розпорядження майном у справі про банкрутство ТОВ «Міжрайагротехсервіс» було опубліковано в газеті «Голос України»від 19.12.2008 р. № 243 (4493).

Ухвалою господарського суду Київської області від 11.02.2009 р. було затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ «Міжрайагротехсервіс».

Ухвалою господарського суду Київської області від 01.04.2009 р. було відкрито процедуру ліквідації ТОВ «Міжрайагротехсервіс», ліквідатором призначено арбітражного керуючого Борисова О.Ю., зобов'язано ліквідатора за результатами роботи подати господарському суду звіт про проведену роботу, ліквідаційний баланс, який відповідає фактичному фінансовому та майновому стану банкрута та пояснювальну записку до нього.

Ухвалою господарського суду Київської області від 18.05.2010 р. було продовжено строк ліквідаційної процедури на шість місяців –до 18.11.2010 р.

29.11.2010 р. через загальний відділ господарського суду Київської області від ліквідатора надійшло клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури ТОВ «Міжрайагротехсервіс», розгляд вказаного клопотання було призначено на 11.01.2011 р.

В судовому засіданні 11.01.2011 р. суд, додатково дослідивши матеріали справи та заслухавши присутніх учасників судового процесу,  зобов'язав ліквідатора подати звіт ліквідатора по вже проведеній роботі, ліквідаційний баланс з відображенням майнового стану банкрута, із зазначенням непогашених кредиторських вимог, розвернуту пояснювальну записку, в якій чітко відобразити реальний стан банкрута та дії ліквідатора з обґрунтуванням продовження ліквідаційної процедури, враховуючи її обмежений строк. Розгляд справи було відкладено на 18.01.2011 р.

В судове засідання 18.01.2011 р. учасники судового процесу не з'явились, про причини неявки суд повідомив лише ліквідатор, подавши клопотання про розгляд справи за його відсутності через загальний відділ господарського суду Київської області  18.01.2011 р. У зв'язку з викладеним, розгляд клопотання про продовження ліквідаційної процедури було відкладено на 02.02.2011 р., суд повторно зобов'язав ліквідатора подати суду звіт ліквідатора по вже проведеній роботі, ліквідаційний баланс з відображенням майнового стану банкрута, із зазначенням непогашених кредиторських вимог, розвернуту пояснювальну записку, в якій чітко відобразити реальний стан банкрута та дії ліквідатора з обґрунтуванням продовження ліквідаційної процедури, враховуючи її обмежений строк.

В судовому засіданні 02.02.2011 р. ліквідатор надав звіт арбітражного керуючого про виконану ним роботу, який, зокрема, містить обґрунтування продовження строку ліквідаційної процедури в даній справі за для завершення продажу майна банкрута та здійснення розрахунків з кредиторами.

Приписами частини 2 статті 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»встановлено, що строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців; господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено вказаним Законом.

Виходячи із змісту Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», продовження строку ліквідаційної процедури має переважне значення перед припиненням та ліквідацією суб'єкта господарювання внаслідок банкрутства. Остаточно питання про продовження строку ліквідаційної процедури з метою оптимального задоволення вимог кредиторів за рахунок майна банкрута, а також про продовження повноважень ліквідатора розглядає та вирішує господарський суд.

Згідно з вимогами частини третьої ст. 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури, отже, продовження господарським судом строку ліквідації банкрута неможливо без одночасного продовження строку повноважень ліквідатора банкрута, вказані процедури у справі про банкрутство є взаємопов'язаними.

Крім того, Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»не містить правових наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури.

Розглянувши клопотання ліквідатора, суд вважає за необхідне його задовольнити, і, відповідно, продовжити строк ліквідаційної процедури у даній справі.

Зважаючи на вищевикладене, керуючись статтею 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1.          Продовжити строк ліквідаційної процедури у справі № Б3/040-08 на шість місяців –до 02.08.2011 р.

2.          Продовжити строк повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжрайагротехсервіс» Борисова О.Ю. на шість місяців.

3.          Зобов'язати ліквідатора належним чином виконувати свої обов'язки та інформувати господарський суд про свою роботу.

4.          Копію ухвали направити учасникам судового процесу, ліквідатору та Київському управлінню з питань банкрутства.

Суддя                                                                                                                      А.В. Лопатін

Дата ухвалення рішення02.02.2011
Оприлюднено15.02.2011
Номер документу13725936
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б3/040-08

Ухвала від 07.03.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 31.01.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 06.09.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 21.06.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 02.02.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 18.01.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні