Постанова
від 23.12.2010 по справі 4-949/10
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Копія № 4- 949/10

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 грудня 2010 року м. Суми

Суддя Ковпаківського райсуду м. Суми Катрич О.М., розглянувши подання слідчого СВ Ковпаківського РВ СМУ ГУМВС України в Сумській області Пахненка Ю.В., погоджене із заступником прокурора Ковпаківського району м. Суми, про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальній справі № 10290724, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Ковпаківського РВ СМУ ГУМВС України в Сумській області Пахненко Ю.В. звернувся до Ковпаківського районного суду м. Суми з поданням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_2 адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення та вилучення предметів, які мають значення для справи, мотивуючи його тим, що в провадженні слідчого знаходиться кримінальна справа, порушена за фактом розбою відносно ОСОБА_3 за ст. 187 ч.1 КК України. Згідно наданих матеріалів убачається, що 07.09.2010 року близько 21 години 30 хвилин невстановлена особа по вул. Лохвицькій, 48 в м. Суми із застосуванням насильства, що є небезпечним для життя та здоров»я особи, відкрито заволоділа сумкою, чим завдала ОСОБА_3 матеріальних збитків.

Слідчий вважає, що згідно оперативно-розшукових заходів до скоєного злочину може бути причетний ОСОБА_2 і є дані, які дають достатні підстави вважати, що за місцем його проживання можуть знаходитися знаряддя вчиненого злочину та інші речові докази, які мають значення для встановлення істини по справі.

Суд, дослідивши надані слідчим матеріали справи, вважає, що подання не підлягає задоволенню за необґрунтованістю з наступних підстав.

Відповідно до вимог ст. 177 КПК України обшук проводиться в тих випадках, коли є достатні підстави вважати, що знаряддя злочину, речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини в справі чи забезпечення цивільного позову, знаходяться в певному приміщенні або місці чи в якої-небудь особи.

Вважаю за необхідне зазначити, що проведення обшуку є суттєвим обмеженням конституційних прав громадян, у звязку з чим він має застосовуватися у виняткових випадках при наявності беззаперечних підстав для його проведення в умовах реальної необхідності та за відсутності можливості отримання інформації іншим шляхом.

Статтями 30 та 41 Конституції України передбачено, що кожному гарантується недоторканість житла і право власності є непорушним.

Так, відповідно до постанови про порушення кримінальної справи від 08.09.2010 року, справа порушена відносно невстановленої особи за фактом розбійного нападу, ОСОБА_2 не набув процесуального статусу підозрюваного у вчиненні злочину відносно ОСОБА_3 в розумінні ст.43-1 КПК України, крім цього, слідчим не надано (крім рапорту ст.о/у Левенка С.І.) достовірних та переконливих доказів того, що ОСОБА_2 є причетним до злочину, і те що за місцем його проживання може знаходиться майно, здобуте злочинним шляхом, а також відсутні відповідні процесуальні документи, належним чином оформлені. Крім того, слідчим разом з поданням були надані до суду формальні матеріали, вивчивши їх не вбачалося, що є достатні підстави вважати, що знаряддя злочину, речі, предмети, здобуті злочинним шляхом, знаходяться в житловому приміщенні ОСОБА_2

Враховуючи положення Конституції України та Кримінально-процесуального кодексу України , керуючись ст. 177 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні подання слідчого СВ Ковпаківського РВ СМУ ГУМВС України в Сумській області Пахненка Ю.В. про проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_2 адресою: АДРЕСА_1 - відмовити.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Сумської області протягом 3-х діб дня її винесення.

Суддя О.М. Катрич

З оригіналом згідно: суддя О.М. Катрич

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення23.12.2010
Оприлюднено23.12.2022
Номер документу13843702
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-949/10

Постанова від 09.12.2010

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

Постанова від 16.07.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Постанова від 23.12.2010

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич Ольга Михайлівна

Постанова від 08.11.2010

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Драник Ніна Петрівна

Постанова від 23.12.2010

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич Ольга Михайлівна

Постанова від 08.11.2010

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Драник Ніна Петрівна

Постанова від 16.07.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована Вікторія Валентинівна

Постанова від 27.04.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Галина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні