Ухвала
від 09.02.2011 по справі 16/89
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/89

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

09.02.2011                                                                                                   Справа №  16/89

За  заявою            Івано-Франківського спеціалізованого воєнізованого аварійно-                                 рятувального (гірничорятувального) загону, м. Калуш, Івано-Франківська  область    

про                                визнання кредитором

у справі                        №16/89 господарського суду Закарпатської області

за заявою                     Управління Пенсійного фонду України у Берегівському районі  Закарпатської області, м. Берегово

до                                 товариства з обмеженою відповідальністю „Закарпатполіметали”,                    с. Мужієво, Берегівський район

про                                банкрутство

Суддя О.В. Васьковський

За участю представників:

від заявника – не з'явився

від банкрута – Петик Т.А. – ліквідатор, арбітражний керуючий, Гуртовий В.В.                 (дов. від 03.01.11)

 ВСТАНОВИВ:

Івано-Франківський спеціалізований воєнізований аварійно-рятувальний (гірничорятувальний) загін, м. Калуш, Івано-Франківська область звернувся в господарський суд Закарпатської області із заявою від 22.03.10 №221 про визнання кредитором товариства з обмеженою відповідальністю „Закарпатполіметали”, с. Мужієво, Берегівський район (далі - ТзОВ „Закарпатполіметали”) з вимогами у сумі 122240,00 грн. Заяву призначено до розгляду у судовому засіданні.

Ліквідатор станом на день судового засідання подав письмове пояснення по суті заявлених вимог, де вказав, що вимоги кредитора у повному обсязі будуть внесені до реєстру вимог кредиторів в ліквідаційній процедурі після надання додаткових документів щодо правонаступництва, зокрема копії передавального акту та розподільчого балансу відповідно до вимог ст. 107 Цивільного кодексу України.

Заявник  участь уповноваженого представника у судовому засіданні не забезпечив.

Клопотанням від 25.01.11 до матеріалів справи долучено докази щодо правонаступництва державної організації „Івано-Франківський спеціальний воєнізований гірничорятувальний (аварійно-рятувальний) загін” Державної спеціальної (воєнізованої) гірничорятувальної (аварійно-рятувальної) служби МНС за Івано-Франківським спеціалізованим воєнізованим аварійно-рятувальним (гірничорятувальним) загоном,              м. Калуш, Івано-Франківська область, зокрема, наказ від 01.03.10 №120 „Про зміну назви та затвердження нової редакції статуту Івано-Франківського СВГРЗ”, статут підприємства, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи серія А00 №045760 від 02.07.10, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 09.07.10.

          Однак, як вбачається із матеріалів справи ухвалою господарського суду Закарпатської області від 18.03.09 у справі №16/89 кредитором ТзОВ „Закарпатполіметали” визнано Закарпатський зведений воєнізований гірничо-рятувальний (аварійно-рятувальний) загін постійної готовності Штабу державної воєнізованої аварійно-рятувальної служби МНС України (м. Ужгород, вул. Робоча, 6, код 33985480) з вимогами у сумі 122240,00 грн. та включено до реєстру вимог кредиторів ТзОВ „Закарпатполіметали”.

          Заявник у заяві про визнання кредитором вказує, що на підставі наказу/розпорядження ліквідаційної комісії Штабу ДСВАРС МНС реорганізовано Закарпатський зведений воєнізований гірничорятувальний (аварійно-рятувальний) загін постійної готовності шляхом приєднання до Івано-Франківського спеціалізованого воєнізованого аварійно-рятувального (гірничорятувального) загону.

Заявник просить визнати його кредитором ТзОВ „Закарпатполіметали” з вимогами у сумі 122240,00 грн. Однак, як вбачається із реєстру кредиторів ТзОВ „Закарпатполіметали”, вимоги яких затверджені ухвалою суду від 18.03.09 у справі №16/89, грошове зобов'язання на суму 122240,00 грн., визнано господарським судом за Закарпатським зведеним воєнізованим гірничорятувальним (аварійно-рятувальним) загоном. Повторне звернення до суду, у зв'язку із відкриттям ліквідаційної процедури, кредиторів, вимоги яких визнані судом, законом не вимагається, а тому не має підстав для визнання заявника кредитором.

По суті у заяві Івано-Франківського спеціалізованого воєнізованого аварійно-рятувального (гірничорятувального) загону, м. Калуш, викладені обставини щодо встановлення правонаступництва, у зв'язку із реорганізацією кредитора по справі - Закарпатського зведеного воєнізованого гірничорятувального (аварійно-рятувального) загону.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Господарського процесуального кодексу України в разі вибуття однієї з сторін у спірному або встановленому рішенням господарського суду правовідношенні внаслідок реорганізації підприємства чи організації господарський суд здійснює заміну цієї сторони її правонаступником, вказуючи про це в рішенні або ухвалі. Усі дії, вчинені в процесі до вступу правонаступника, є обов'язковими для нього в такій же мірі, в якій вони були б обов'язковими для особи, яку він замінив.           

Таким чином, для вирішення питання заміни кредитора - Закарпатського зведеного воєнізованиого гірничо-рятувального (аварійно-рятувального) загону у порядку правонаступництва на держану організацію „Івано-Франківський спеціальний воєнізований гірничорятувальний (аварійно-рятувальний) загін, заявнику необхідно подати підтверджуючі документи.

У матеріалах справи відсутні докази правонаступництва, а тому суд прийшов до висновку, вказані докази слід витребувати у заявника.

У зв'язку з наведеним та з метою витребування додаткових доказів, всебічного повного й об'єктивного вирішення заяви, розгляд заяви належить відкласти.

Керуючись ст. ст. 22-25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст. 4-1, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд  

                                                 УХВАЛИВ:

розгляд заяви відкласти.          

Наступне засідання відбудеться 10 березня 2011 р. о 11:10 год. у приміщенні господарського суду Закарпатської області за адресою: 88000, м. Ужгород,                            вул. Коцюбинського, 2а, зал судових засідань №2.

Зобов'язати заявника подати господарському суду докази припинення (приєднання) Закарпатського зведеного воєнізованого гірничо-рятувального (аварійно-рятувальний) загону постійної готовності Штабу державної воєнізованої аварійно-рятувальної служби МНС України (м. Ужгород, вул. Робоча, 6, код 33985480); передавальний акт та розподільчий баланс; витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про припинення Закарпатського зведеного воєнізованого гірничо-рятувального (аварійно-рятувальний) загону.

Явку представника заявника та ліквідатора у судове засідання визнати обов'язковою.

Ухвалу надіслати заявнику, банкруту, ліквідатору.

Суддя                                                                                                          О.В. Васьковський

Дата ухвалення рішення09.02.2011
Оприлюднено23.02.2011
Номер документу13867560
СудочинствоГосподарське
Суть                               банкрутство

Судовий реєстр по справі —16/89

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 31.10.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 18.10.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні