Рішення
від 14.02.2011 по справі 14/9-пд-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18



Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14.02.2011 Справа № 14/9-ПД-11

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Гридасова Ю.В. при секр етарі Шепель І.М., розглянув у відкритому судовому засідан ні справу

за позовом Відкритого акціонерного товариства "Ен ергопостачальна компанія "Хе рсонобленерго", м. Херсон,

до Товариства з обмежен ою відповідальністю "Форд", м. Херсон,

про зобов'язання укласт и договір,

за участю представників

позивача: Марченко І.П., п редставник, дов. № 07/1841-11 від 04.01.11 р.,

відповідача: на засідан ня суду не прибув.

Позивач у позовній заяві п росить зобов'язати відповіда ча укласти в редакції Відкри того акціонерного товариств а "Енергопостачальна компані я "Херсонобленерго" договір п ро постачання електричної ен ергії № 1907 від 24 жовтня 2002 року з д одатками, викладений в редак ції Додаткової угоди від 23 вер есня 2009 року, а саме: у додатку 7.1 . (однолінійна схема) встанови ти номінал ввідного захисног о комутаційного апарату на р івні 63 А; у додатку 7.2. (одноліні йна схема) встановити номіна л ввідного захисного комутац ійного апарату на рівні 10 А, ві дповідно до вимог ст. 181 Господ арського кодексу України.

Представник позивача в ход і судового засідання підтрим ав вимоги, викладені у позовн ій заяві.

Представник відповідача, п овідомленого про дату, час і м ісце проведення засідання го сподарського суду належним ч ином, відповідно до ст. 64 Госпо дарського процесуального ко дексу України, не скориставс я своїм правом на участь у ви рішенні спору, про причини не явки господарський суд не по відомив. Відзив на позовну за яву до дня засідання суду не п редставив.

Відповідно до положень ст. 7 5 ГПК України справа розгляда ється за наявними у ній матер іалами.

Судом оголошено вступну та резолютивну частини рішення по справі.

Заслухавши пояснення пред ставників учасників судовог о процесу, що прибули в судове засідання, дослідивши наявн і матеріали справи, господар ський суд

в с т а н о в и в :

Закон України "Про електро енергетику" визначає правові , економічні та організаційн і засади діяльності в електр оенергетиці і регулює віднос ини, пов'язані з виробництвом , передачею, постачанням і вик ористанням енергії, забезпеч енням енергетичної безпеки У країни, конкуренцією та захи стом прав споживачів і праці вників галузі.

Відповідно до ст. 26 Закону Ук раїни "Про електроенергетику " споживання енергії можливе лише на підставі договору з е нергопостачальником.

Пунктом 1.1. Правил користува ння електричною енергією зат верджених Постановою НКРЕ № 28 від 31 липня 1996 р. (надалі за текс том - ПКЕЕ ), передбачено, що ці п равила регулюють взаємовідн осини, які виникають в процес і продажу і купівлі електрич ної енергії між виробниками або постачальниками електри чної енергії та споживачами. При цьому, дія цих Правил поши рюється на всіх юридичних ос іб та фізичних осіб (крім насе лення).

Пунктом 5.1. ПКЕЕ передбачено , що договір про постачання ел ектричної енергії є основним документом, який регулює від носини між постачальником ел ектричної енергії за регульо ваними тарифами, що здійснює свою діяльність на закріпле ній території і споживачем т а визначає зміст правових ві дносин, прав та обов'язків сто рін. Споживання електричної енергії без договору не допу скається.

Також п. 5.2. ПКЕЕ передбачено, що при укладенні договору пр о постачання електричної ене ргії сторони визначають його зміст на основі типового дог овору. Умови договору про пос тачання електричної енергії , зазначені у типовому догово рі про постачання електрично ї енергії та пунктах 5.5., 5.6. та 5.7 П КЕЕ, є істотними та обов'язков ими для сторін під час укладе ння договору про постачання електричної енергії.

Згідно з Постановою Націон альної комісії регулювання е лектроенергетики України ві д 17.10.2005 р. № 910, суб'єктам господарю вання треба привести взаємов ідносини між собою у відпові дність до вимог Правил корис тування електричною енергіє ю.

Укладення, внесення змін, по довження чи розірвання дії б удь-якого із договорів здійс нюються відповідно до вимог законодавства та ПКЕЕ (п. 1.13. ПК ЕЕ).

Відповідно до ч. 3 ст. 184 Господ арського кодексу України укл адення господарських догово рів на основі примірних і тип ових договорів повинно здійс нюватися з додержанням умов, передбачених ст. 179 цього Коде ксу, не інакше як шляхом викла дення договору у вигляді єди ного документа, оформленого згідно з вимогами статті 181 ць ого Кодексу та відповідно до правил, встановлених нормат ивно-правовими актами щодо з астосування примірного або т ипового договору.

Відповідно до ч. 1 ст. 181 Госпо дарського кодексу України го сподарський договір за загал ьним правилом викладається у формі єдиного документа, під писаного сторонами та скріп леного печатками. Допускаєть ся укладення господарських договорів у спрощений спосі б, тобто шляхом обміну листа ми, факсограмами, телеграмам и, телефонограмами тощо, а та кож шляхом підтвердження при йняття до виконання замовлен ь, якщо законом не встановлен о спеціальні вимоги до форм и та порядку укладення дан ого виду

Відповідно до частин 3 та 4 ст . 181 Господарського кодексу Ук раїни сторона, яка одержала п роект договору, у разі згоди з його умовами оформляє дого вір відповідно до вимог част ини першої цієї статті і пове ртає один примірник догово ру другій стороні або надси лає відповідь на лист, факсог раму тощо у двадцятиденний с трок після одержання договор у.

За наявності заперечень щ одо окремих умов договору ст орона, яка одержала проект до говору, складає протокол роз біжностей про що робиться за стереження у договорі, та у дв адцятиденний строк надсилає другій стороні два примірни ки протоколу розбіжностей ра зом з підписаним договором.

Згідно з положеннями част ин 2, 3 та 4 ст. 188 ГК України сторон а договору, яка вважає за н еобхідне змінити або розірва ти договір, повинна надіслат и пропозиції про це другій стороні за договором.

Сторона договору, яка одерж ала пропозицію про зміну чи р озірвання договору, у двадця тиденний строк після одержан ня пропозиції повідомляє дру гу сторону про результати її розгляду.

У разі якщо сторони не дос ягли згоди щодо зміни (розірв ання) договору або у разі нео держання відповіді у встанов лений строк з урахуванням ча су поштового обігу, заінтере сована сторона має право пер едати спір на вирішення суду .

ВАТ "ЕК "Херсонобленерго" бу ло направлено на адресу відп овідача додаткову угоду від 23.09.2009 р. до Договору про постача ння електричної енергії якою було запропоновано привести Договір про постачання елек тричної енергії № 1907 від 24.10.2002 р. у відповідність до чинних ПКЕ Е шляхом викладення його та д одатків до нього єдиним зміс том у новій редакції.

У відповідь на вказану проп озицію, відповідач надав на а дресу ВАТ "ЕК "Херсонобленерг о" протокол розбіжностей, яки й було отримано позивачем 25.11.20 10 р. з супровідним листом ТОВ "Ф орд" вих.№23/11-10-1 від 23.11.2010 р.

Позивачем було розглянуто Протокол розбіжностей до До даткової угоди до Договору п ро постачання електричної ен ергії наданий відповідачем. ВАТ "ЕК "Херсонобленерго" прий няло заперечення відповідач а щодо внесення зміни в п. 10 Дог овору, а саме зазначення коду ЄДРПОУ в редакції відповіда ча.

Крім того, Відповідач у прот околі розбіжностей пропонує : внести зміни в додаток 7.1. (одн олінійна схема), а саме вказат и номінал ввідного захисного комутаційного апарату на рі вні 100А замість 63А; внести зміни в додаток 7.2. (однолінійна схем а), а саме вказати номінал ввід ного захисного комутаційног о апарату на рівні 50А замість 10А.

ВАТ "ЕК "Херсонобленерго" за перечує проти пропозицій від повідача з підстав невідпові дності їх вимогам чинного за конодавства України.

Відповідно до п. 6.6.1. Правил те хнічної експлуатації електр оустановок споживачів, затве рджених Наказом Міністерств а палива та енергетики Украї ни від 25.07.2006 N 258, зареєстрованим в Міністерстві юстиції Україн и 25 жовтня 2006 р. за N 1143/13017, електрооб ладнання підстанцій, електри чних мереж, електроустановок споживача, повітряні та каб ельні лінії електропередава ння повинні бути захищені ві д коротких замикань і поруше нь нормальних режимів прист роями релейного захисту, авт оматичними вимикачами або з апобіжниками й оснащені засо бами електроавтоматики та те лемеханіки відповідно до П УЭ та інших чинних НД (нормат ивних документів).

Відповідно до пунктів 1.4., 3.1.3. т а 3.1.4. Правил улаштування елект роустановок, затверджених На казом Міністерства палива та енергетики України від 04.10.2006 N 367 (надалі за текстом - ПУЕ). Ввідн і автомати встановлюються в залежності від дозволеної по тужності. Тобто, номінал авто мата має бути найбільш набли женим до дозволеної потужнос ті по об'єкту.

По б'єкту відповідача - авто стоянка, що знаходиться за ад ресою вул. Сенявіна, 140 встанов лено дозволену потужність 4 к Вт, отже найбільш наближеним номіналом автомата є саме 10 А . При цьому, 11.09.2009 р. по вказаному об'єкту відповідача було про ведено обстеження інспектор ом, про що складений акт № 007448 що до обстеження розрахункових засобів обліку електроенерг ії. В даному акті було зазначе но про вимоги щодо приведенн я розрахункових приладів обл іку у відповідність до вимог нормативних документів, а са ме замість ввідного автомата 50 А встановити ввідний автома т 10 А. Також, за даним об'єктом 23.1 1.2010 р. було проведено технічну перевірку приладів обліку, п ро що складено акт № 110411 в якому було зазначено про невідпов ідність ввідного автомату та зобов'язано споживача зміни ти автомат до 01.12.2010 р.

По об'єкту відповідача - маг азин, за адресою пр-т 200 років Хе рсона / вул. Карбишева було про ведено обстеження 11.09.09 р., про що складено акт № 007447 щодо обстеж ення розрахункових засобів о бліку електроенергії. В дано му акті обстеження, інспекто ром було зобов'язано відпові дача замість ввідного автома ту 100 А встановити ввідний авт омат 63 А - згідно проекту елект ропостачання. Відповідно до проекту електропостачання № 744 від 16.08.2001 р., який було погоджен о ВАТ "ЕК" Херсонобленерго", на даному об'єкті має бути встан овлено саме ввідний автомат номіналом 63 А. Також, 23.11.2010 р. було проведено технічну перевірк у приладів обліку про що скла дено акт № 110413. В даному акті заз начено про невідповідність с хеми зовнішнього електропос тачання та приладів обліку п роекту, а саме встановлено за вищення номіналу ввідного ав томату. Споживача також зобо в'язано встановити ввідний а втомат номіналом згідно прое кту електропостачання в стро к до 01.12.2010 р. Акт погоджено предс тавником споживача.

Таким чином, про необхідніс ть заміни ввідних комутаційн их апаратів на об'єктах спожи вача було повідомлено не лиш е в додатковій угоді, а також в актах обстеження приладів о бліку. Однак, незважаючи на це , споживачем не було проведен о відповідних змін.

Отже, виходячи з вищевказан их фактів та документів, номі нал ввідного комутаційного а парату по об'єкту автостоянк а (вул. Сенявіна, 140) має складат и 10 А, а номінал ввідного комут аційного апарату по об'єкту м агазин (пр-т 200 років Херсона / в ул. Карбишева) - 63 А, як це і зап ропоновано ВАТ "ЕК" Херсонобл енерго" у спірному проекті До говору.

За вказаних обставин, позов ні вимоги підлягають задовол енню.

Відповідно до ст. 49 Господар ського процесуального кодек су України судові витрати по кладаються на відповідача.

На підставі зазначених вищ е норм матеріального права, к еруючись ст. ст. 82-85 Господарсь кого процесуального кодексу України,

в и р і ш и в :

1. Позов задовольнити.

2. Зобов'язати Товар иство з обмеженою відповідал ьністю "Форд" (ідентифікаційн ий код - 22748897, адреса - 73000, місто Хер сон, вул. Декабристів, 25, кв. 14, р\р ахунок № 260051675 в ХОД "Укрсоцбанк" м. Херсона, МФО - 352015) укласти в редакції Відкритого акці онерного товариства "Енергоп остачальна компанія "Херсоно бленерго" договір про постач ання електричної енергії № 1907 від 24 жовтня 2002 року з додаткам и, викладений в редакції Дода ткової угоди від 23 вересня 2009 р оку, а саме:

"Додаткова угода до До говору про постачання електр ичної енергії № 1907 від 24.10.2002 р.

м. Херсон 23.03.2009 р .

ВАТ “ЕК”Херсонобленер го”, що діє за умовами та прави лами ліцензії на постачання електроенергії за регульова ним тарифом, оформленої пост ановою НКРЕ України від 06.10.2005р., №АБ220515, його структурний підро зділ ХМЕМ, який іменується на далі Постачальник, в особі пе ршого заступника комерцiйног о директора ВАТ "ЕК"Херсонобл енерго" Соловйова Олега Юрій овича, що діє на підставі дору чення № 07/1643-09 від 01.09.2009р. (далі - Пост ачальник), та Товариство з обм еженою відповідальністю "Фор д", (далі - Споживач), що діє на пі дставі статута в особі дирек тора

Калініченко Вадима А натольовича, що діє на підста ві статута, (далі - Сторони), від повідно до ст. ст. 651, 653 та 654 Цивіл ьного кодексу України уклали цю Додаткову угоду про зміну Договору про постачання еле ктричної енергії № 1907 від 24.10.2002 р ., укладеного між Постачальни ком та Споживачем, (надалі іме нується "Угода") про таке:

1. У зв'язку з внесенням змін та доповнень до Правил корис тування електричною енергіє ю, керуючись вимогами постан ови НКРЕ України від 17.10.2005 р. № 910 П остачальник і Споживач дося гли згоди привести Договір п ро постачання електричної ен ергії №1907 від 24.10.2002 р. у відповідн ість до чинних Правил корист ування електричною енергією , шляхом викладення його та до датків до нього №№ 1,2,2а,3,4,5,6,6/1,7,7/1,8,9,10, єдиним змістом з відповідним и змінами та доповненнями у р едакції Додатку № 1 до даної До даткової угоди.

2. Доповнити Договір №1907 від 24. 10.2002 р. додатками №№ 4/1.

3. Інші умови вищевказаного Договору, не змінені цією Уго дою, залишаються чинними у ті й редакції, в якій вони виклад ені Сторонами раніше, і Сторо ни підтверджують їх обов'язк овість для себе.

4. Усі правовідносини, що вин икають з цієї Угоди або пов'яз ані із нею, у тому числі пов'яз ані із дійсністю, укладенням , виконанням, зміною та припин енням цієї Угоди, тлумачення м її умов, визначенням наслід ків недійсності або порушенн я Угоди, регламентуються ціє ю Угодою та відповідними нор мами чинного в Україні закон одавства, а також застосовни ми до таких правовідносин зв ичаями ділового обороту на п ідставі принципів добросові сності, розумності та справе дливості.

5. Ця Угода складена українс ькою мовою, у двох примірника х, кожний з яких має однакову ю ридичну силу.

6. Ця Угода набирає чинності з моменту її підписання Стор онами та її скріплення печат ками Сторін.

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Перший заступник комерцiйн ого директора ВАТ"ЕК"Херсоно бленерго" Директор


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

23.09.2009 р.

М.П .


М.П.

Договір про постачання е лектричної енергії № 1907

м.Херсон 24.10.2002

ВАТ “ЕК”Херсонобл енерго”, що діє за умовами та п равилами ліцензії на постача ння електроенергії за регуль ованим тарифом, оформленої п остановою НКРЕ України від 06.1 0.2005р., №АБ220515, його структурний пі дрозділ ХМЕМ, який іменуєтьс я надалі Постачальник, в особ і першого заступника комерцi йного директора ВАТ "ЕК"Херсо нобленерго" Соловйова Олега Юрійовича, що діє на підставі доручення № 07/1643-09 від 01.09.2009р. (далі - Постачальник), та Товариство з обмеженою відповідальніст ю "Форд", що здійснює діяльніст ь на підставі статута, який на далі іменується Споживач, в о собі директора Калініченко В адима Анатольовича, що діє на підставі статута (далі - Сто рони), уклали цей договір про п остачання електричної енерг ії (далі - Договір).

1. Предмет договору.

Постачальник продає елект ричну енергію Споживачу для забезпечення потреб електро установок Споживача з дозвол еною потужністю 28.00 кВт, а Спожи вач оплачує Постачальнику ва ртість використаної (куплено ї) електричної енергії та зді йснює інші платежі згідно з у мовами цього Договору. Точки продажу електричної енергії зазначаються у Додатку № 7 до даного Договору „Однолінійн а схема”. Приєднана потужніс ть у точці підключення стано вить 28.00 кВт.

2. Зобов' язання стор ін.

2.1. Під час виконання умов ць ого Договору, а також вирішен ня всіх питань, що не обумовле ні цим Договором, Сторони зоб ов'язуються керуватися чинни м законодавством України та Правилами користування елек тричною енергією (далі - ПКЕЕ).

2.2.Постачальник зобов'язуєт ься:

2.2.1. Виконувати умови цього Д оговору.

2.2.2. Постачати Споживачу елек троенергію як різновид товар у: в обсягах, визначених відпо відно до розділу 5, та з урахув анням умов розділу 6 цього Дог овору (Додаток № 1 до даного До говору "Обсяги постачання ел ектричної енергії та потужно сті"); згідно з категорією стру моприймачів Споживача відпо відно до ПУЕ та гарантованог о рівня надійності електропо стачання схем електропостач ання, визначених Додатком № 6 до даного Договору "Акт розме жування балансової належнос ті електромереж та експлуата ційної відповідальності сто рін"; із дотриманням гранични х показників якості електрич ної енергії, визначених держ авними стандартами, вказаних в Додатку № 6а до даного Догов ору "Узгоджений рівень надій ності електропостачання та п оказників якості електрично ї енергії на межі балансової належності".

2.2.3. Повідомляти Споживача пр о всі зміни тарифів на електр ичну енергію письмово або че рез засоби масової інформаці ї за п'ять днів до введення їх у дію.

2.3.Споживач зобов'язується:

2.3.1.Виконувати умови цього До говору.

2.3.2. Дотримуватися режиму сп оживання електричної енергі ї згідно з умовами розділу 5 ць ого Договору та режиму робот и електроустановки: зазначен ої у Додатку № 5 до даного Дого вору “Перелік об'єктів спожи вача та точок обліку активно ї електроенергії”.

2.3.3. Оплачувати Постачальник у вартість електричної енерг ії згідно з умовами Додатку № 2 до даного Договору "Порядок розрахунків та Графік знятт я показів засобів обліку еле ктричної енергії та подання їх до електропостачальної ор ганізації".

2.3.4. Здійснювати оплату за пе ретікання реактивної електр ичної енергії між електромер ежею Постачальника та електр оустановками Споживача згід но з Додатком № 9 до даного Дог овору "Порядок розрахунків з а перетікання реактивної еле ктроенергії".

2.3.5. Забезпечувати безперешк одний доступ уповноважених п редставників Постачальника за пред'явленням службового посвідчення до засобів (сист ем) обліку електроенергії, ви мірювання потужності та конт ролю показників якості елект роенергії.

2.3.6. Уживати комплекс заходів , спрямованих на запобігання виникненню загрози життю аб о травматизму, пошкодженню о бладнання та продукції, нега тивним екологічним наслідка м тощо у разі отримання повід омлення про припинення (обме ження) електропостачання згі дно з умовами розділу 6 цього Д оговору.

2.4. Сторони зобов'язуються ук ласти додатково договори, пе редбачені чинним законодавс твом та Правилами користуван ня електричною енергією, у ра зі обґрунтованої присутност і у процесі забезпечення Спо живача електричною енергією третьої сторони (основного с поживача, електропередаваль ної організації).

2.5. У разі звільнення Спожива чем займаного приміщення, ре організації, ліквідації (у то му числі шляхом банкрутства) , відчуження в будь-який спосі б займаного приміщення Спожи вач зобов'язаний повідомити Постачальника за 20 діб до дня зміни власника приміщення і в цей самий термін здійснити сплату усіх видів платежів, п ередбачених цим Договором, д о дня зміни власника приміще ння включно, а Постачальник з обов'язаний припинити постач ання електричної енергії з д ня звільнення Споживачем при міщення.

3. Права сторін.

3.1.Постачальник має право:

3.1.1. Отримувати від Споживача плату за поставлену електри чну енергію за роздрібними т арифами, розрахованими згідн о з Умовами та правилами здій снення підприємницької діял ьності з постачання електрич ної енергії за регульованим тарифом, та інші платежі, обум овлені цим Договором.

3.1.2. Обмежувати або припиняти постачання електричної енер гії Споживачу згідно з умова ми розділу 6 цього Договору ві дповідно до порядку, передба ченого ПКЕЕ.

3.1.3. Визначати у порядку, пере дбаченому розділом 5 цього До говору, величини споживання електричної енергії та потуж ності.

3.1.4. Вимагати відшкодування з битків, завданих Постачальни ку внаслідок порушення Спожи вачем умов цього Договору.

3.1.5. Доступу до належних Спож ивачу засобів (систем) обліку електричної енергії, вимірю вання потужності, контролю п оказників якості електрично ї енергії для контролю дотри мання встановлених режимів с поживання енергії.

3.2.Споживач має право:

3.2.1. На зміну (коригування) дог овірних величин споживання е лектричної енергії у порядку , визначеному умовами розділ у 5 цього Договору.

3.2.2. Вимагати відшкодування з битків, завданих Споживачу в наслідок порушення Постачал ьником умов цього Договору.

3.2.3. Вимагати поновлення пост ачання електричної енергії в установленому порядку після усунення порушень, якщо прип инення електропостачання ві дбулося без розірвання цього Договору.

3.2.4. Одержувати від Постачаль ника плату за використання м ереж Споживача.

4. Відповідальність сторі н.

4.1.Відповідальність Постач альника.

4.1.1. Постачальник несе відпов ідальність за постачання еле ктричної енергії Споживачу: в обсягах та із забезпечення м договірної величини потужн ості, визначеними згідно з ви могами розділу 5 цього Догово ру; із дотриманням вимог щодо фактичної категорії струмоп риймачів Споживача та гарант ованим рівнем надійності еле ктропостачання; із дотриманн ям граничних показників якос ті електричної енергії на ме жі балансової належності еле ктромереж в точці продажу.

4.1.2. У разі перерви в постачан ні електричної енергії Спожи вачу з вини Постачальника по над встановлені для струмопр иймачів відповідної категор ії строки, Постачальник несе відповідальність перед Спож ивачем у розмірі двократної вартості недовідпущеної еле ктричної енергії.

4.1.3. У разі відпуску електрич ної енергії, параметри якост і якої перебувають поза межа ми показників, визначених де ржавними стандартами, Постач альник несе відповідальніст ь перед Споживачем у розмірі двадцяти п'яти відсотків вар тості такої електроенергії.

4.1.4. Постачальник не несе від повідальності за майнову шко ду, заподіяну Споживачу або т ретім особам внаслідок припи нення або обмеження електроп остачання, здійсненого у вст ановленому ПКЕЕ порядку. Пос тачальник не несе відповідал ьності перед Споживачем за п орушення вимог пункту 4.1.1 цьог о Договору, якщо доведе, що пор ушення виникли з вини Спожив ача або внаслідок дії обстав ин непереборної сили.

4.2.Відповідальність Спожива ча.

4.2.1. За внесення платежів, пер едбачених пунктами 2.3.3, 2.3.4 цього Договору, з порушенням термі нів, визначених відповідним додатком, Споживач сплачує П остачальнику пеню у розмірі подвійної ставки НБУ за кожн ий день прострочення платежу , враховуючи день фактичної о плати. Сума пені зазначаєтьс я у розрахунковому документі окремим рядком.

4.2.2. За перевищення договірни х величин споживання електри чної енергії та потужності, в изначених згідно із вимогами розділу 5 цього Договору, Спож ивач сплачує Постачальнику д вократну вартість різниці фа ктично спожитої та договірно ї величин. При цьому плата за п еревищення договірної велич ини потужності стягується із споживачів з приєднаною пот ужністю 150 кВт і більше та сере дньомісячним споживанням 50000 кВт• год. і більше.

4.2.3. Споживач сплачує Постача льнику вартість недоврахова ної електроенергії, розрахов ану виходячи із приєднаної п отужності струмоприймачів з азначених в Додатку № 4 до дано го Договору "Перелік струймо приймачів встановлених на об ' єкті споживача" та кількос ті годин їх використання від повідно до Методики визначен ня обсягу та вартості електр ичної енергії, не обліковано ї внаслідок порушення спожив ачами правил користування ел ектричною енергією, затвердж еної постановою НКРЕ від 4 тра вня 2006 року N 562, зареєстрованої в Міністерстві юстиції Україн и 4 липня 2006 року за N 782/12656, за тариф ами, що діяли протягом спожив ання електричної енергії з п орушенням (далі - Методика), у р азі таких дій Споживача: - само вільного внесення змін у схе ми обліку електроенергії; - по шкодження засобів обліку еле ктроенергії, втручання в їх р оботу, зняття пломб з засобів обліку; -споживання електрое нергії поза засобами обліку; -інших умов, визначених Метод икою.

4.2.4. Споживач не несе відпові дальності перед Постачальни ком відповідно до вимог пунк тів 4.2.1 - 4.2.3 цього Договору, якщо д оведе, що порушення виникли з вини Постачальника або внас лідок дії обставин неперебор ної сили.

4.3.Форс-мажорні обставини

4.3.1. Сторони не несуть відпов ідальності за повне або част кове невиконання своїх зобов 'язань за цим Договором, якщо в оно є результатом дії обстав ин непереборної сили. До обст авин непереборної сили належ ать: виняткові погодні умови і стихійні лиха (ураган, буря, повінь, нагромадження снігу , ожеледь, землетрус, пожежа, п росідання і зсув ґрунту); непе редбачені ситуації, викликан і діями осіб, що не є стороною даного Договору (страйк, лока ут, дія суспільного ворога, ог олошена та неоголошена війна , загроза війни, терористични й акт, блокада, революція, зако лот, повстання, масові завору шення, громадська демонстрац ія, протиправні дії третіх ос іб, пожежа, вибух); умови, регла ментовані відповідними орга нами виконавчої влади, а тако ж пов'язані з ліквідацією нас лідків, викликаних виняткови ми погодними умовами і непер едбаченими ситуаціями, що пе решкоджають виконанню догов ірних зобов'язань у цілому аб о частково. Термін виконання зобов'язань за цим Договором у такому разі відкладається на строк дії обставин непере робної сили.

4.3.2. Сторона, для якої виконан ня зобов'язань стало неможли вим унаслідок дії обставин н епереборної сили, має не пізн іше ніж через п'ять календарн их днів письмово повідомити іншу сторону про початок, три валість та вірогідну дату пр ипинення дії обставин непере борної сили.

4.4. У разі виявлення однією із Сторін порушень умов Догово ру іншою стороною, за які зако нодавством передбачене заст осування санкцій чи які тягн уть за собою збитки, недоотри ману продукцію або вигоду то що, на місці оформлюється дво сторонній акт порушень. Акт с кладається у присутності пре дставників обох Сторін Догов ору в двох примірниках. Сторо на, дії або бездіяльність яко ї стала причиною складання а кта, має право внести до акта с вої зауваження. Сторона, яка в иявила порушення своїх прав, зобов'язана попередити іншу сторону про необхідність ск ладання акта. Інша сторона не може без поважних причин від мовитись від складання та пі дписання акта. У разі відмови відповідальної сторони від підписання акта в акті робит ься запис про відмову. У цьому разі акт вважається дійсним , якщо його на місці складання підписали не менше трьох упо вноважених представників ст орони договору, що складала а кт.

5. Порядок визначення та узг одження договірних величин с поживання електричної енерг ії та потужності

5.1. Для визначення договірн их величин споживання електр ичної енергії та потужності на наступний рік Споживач не пізніше 15 листопада поточног о року надає Постачальнику в ідомості про розмір очікуван ого споживання електричної е нергії (Додаток № 1 до даного Д оговору "Обсяги постачання е лектричної енергії та потужн ості"). Споживачі, які розрахов уються за електричну енергію за тарифами, диференційован ими за періодами часу, та спож ивачі постачальників за нере гульованим тарифом, електроу становки яких обладнані засо бами диференційного (погодин ного) обліку електричної ене ргії, додатково подають відо мості про заявку величини сп оживання електричної потужн ості у години контролю макси мального навантаження енерг осистеми на відповідні розра хункові періоди. У разі потре би постачальник електричної енергії може вимагати від Сп оживача надання обґрунтуван ня очікуваного обсягу спожив ання. У разі ненадання Спожив ачем зазначених відомостей у встановлений термін розмір очікуваного споживання елек тричної енергії (потужності) на наступний рік установлює ться Постачальником на рівні відповідних періодів поточн ого року.

5.2. Договірні величини спожи вання електричної енергії ви значаються на рівнях заявлен их Споживачем згідно з пункт ом 5.1 цього Договору обсягів.

5.3. Договірні величини спожи вання електричної потужност і на розрахунковий період ви значаються для Споживача на години максимуму навантажен ь енергосистеми окремо для к ожної площадки вимірювання з приєднаною потужністю 150 кВт і більше та

середньомісяч ним споживанням 50000 кВт• год. і більше, виходячи із установл еного енергосистемою завдан ня щодо граничного споживанн я електричної потужності. Дл я споживачів, які розраховую ться за електричну енергію з а тарифами, диференційованим и за періодами часу, та спожив ачі постачальників за нерегу льованим тарифом, електроуст ановки яких обладнані засоба ми диференційного (погодинно го) обліку електричної енерг ії, договірні величини спожи вання електричної потужност і визначаються на рівнях, зая влених Споживачем згідно з п унктом 5.1 цього Договору. У раз і, якщо Споживач на підставі д востороннього акта має погод жену технологічну броню

е лектропостачання, договірна величина споживання електри чної потужності в години мак симуму навантаження має бути не нижче обумовленої відпов ідним актом екологічної, ава рійної та технологічної брон і електропостачання.

5.4. Години контролю максимум у навантажень енергосистеми (межі тарифних зон) установлю ються державним підприємств ом, що здійснює централізова не диспетчерське (оперативно -технологічне управління об' єднаною енергетичною систем ою України) і доводяться Пост ачальником до відома Спожива ча письмовими повідомленням и.

5.5. Звернення Споживача щодо коригування протягом поточн ого розрахункового періоду д оговірних величин розглядаю ться Постачальником відпові дно до передбаченої ПКЕЕ про цедури.

6. Порядок обмеження та прип инення електропостачання

6.1. Електропостачання Спожи вача може бути обмежено або п рипинено Постачальником:

6.1.1.Без попередження у разі: в иникнення аварійних ситуаці й в електроустановках Постач альника - на час, що не перевищ ує визначеного ПУЕ для струм оприймачів Споживача відпов ідної категорії; зниження по казників якості електричної енергії з вини Споживача до в еличин, які порушують нормал ьне функціонування електроу становок електропередаваль ної організації та інших спо живачів; приєднання Споживач ем власних струмоприймачів а бо струмоприймачів третіх ос іб до мереж Постачальника по за розрахунковими засобами о бліку;

самовільного внесе ння змін у схеми обліку елект роенергії.

6.1.2. З повідомленням Споживач а не пізніше ніж за 10 хвилин у р азі перевищення Споживачем г раничної величини потужност і в години максимуму наванта ження протягом 30 хвилин і біль ше.

6.1.3. З повідомленням Споживач а не пізніше ніж за три робочи х дні у разі: відсутності у Сп оживача персоналу для обслуг овування електроустановок а бо договору на обслуговуванн я електроустановок; споживан ня електричної енергії Спожи вачем після закінчення строк удії цього Договору; недопущ ення Споживачем посадових ос іб органів, на яких покладено відповідні обов'язки згідно з чинним законодавством, до в ласних електроустановок або розрахункових засобів облік у електроенергії; несплати С поживачем відповідних плате жів у терміни, встановлені До датком № 2 до даного Договору "Порядок розрахунків та граф ік зняття показів засобів об ліку електричної енергії та подання їх до електропостача льної організації".

6.1.4. У разі незадовільного ст ану електроустановок Спожив ача, що загрожує аварією, поже жею, створює загрозу життю, а т акож при невиконанні вимог щ одо усунення недоліків в еле ктроустановках Споживача - з а приписом представників дер жавних органів, на які поклад ені відповідні обов'язки згі дно з чинним законодавством.

6.1.5. У разі введення в установ леному порядку графіків обме жень та відключень унаслідок недостатності електричної е нергії та (або) потужності в ен ергетичній системі - згідно з Додатком № 8 до даного Договор у "Порядок участі споживача в графіках обмеження електрос поживання та графіках відклю чень".

6.1.6. З повідомленням не менше ніж за 10 днів для проведення п ланових ремонтних робіт в ел ектроустановках Постачальн ика або для приєднання нових споживачів, у разі відсутнос ті резервного живлення Спожи вача.

7. Облік електричної енергі ї та порядок розрахунків

7.1. Облік електроенергії, сп ожитої Споживачем та (або) суб споживачами, приєднаними дое лектричних мереж Споживача, здійснюється згідно з вимога ми ПУЕ та ПКЕЕ. У разі порушенн я Споживачем вимог нормативн о-технічних документів щодо встановлення та експлуатаці ї засобів обліку, їх покази не використовуються при розрах унках за спожиту електроенер гію, а обсяги спожитої електр оенергії визначаються Поста чальником розрахунково згід но з вимогами Додатка № 2 до да ного Договору "Порядок розра хунків та графік зняття пока зів засобів обліку електричн ої енергії та подання їх до ел ектропостачальної організа ції".

7.2. У разі встановлення розра хункових засобів обліку не н а межі балансової належності електричних мереж Електропе редавальної організації та С поживача обсяг спожитої елек троенергії визначається шля хом збільшення (зменшення) об сягів електричної енергії, в изначених відповідно до пока зів розрахункових засобів об ліку, на величину обсягу розр ахункових втрат електроенер гії у ділянці електричної ме режі (з урахуванням трансфор маторів) від межі балансової належності до місця встанов лення розрахункових засобів обліку. Розрахунки втрат вик онуються на підставі галузев их нормативно-технічних доку ментів та оформлюються Додат ком № 3 до даного Договору "Роз рахунок втрат електричної ен ергії в мережах споживача".

7.3. Якщо середньомісячне спо живання електроенергії Спож ивачем за будь-якою точкою об ліку протягом 2 послідовних м ісяців нижче визначеного пун ктом 3.4 ПКЕЕ, Постачальник про тягом 10 днів наступного розра хункового місяця звертаєтьс я до власника відповідних за собів обліку щодо приведення стану обліку відповідно до в имог нормативно-технічних до кументів.

7.4. Заміна, ремонт, перепрогра мування засобів обліку елект ричної енергії здійснюються за рахунок власника цих засо бів обліку.

7.5. На підставі показів засоб ів обліку електричної енергі ї та умов Додатка № 2 "Порядок р озрахунків та графік зняття показів засобів обліку елект ричної енергії та подання їх до електропостачальної орга нізації" оформлюються такі д окументи:

- акт про використан у електричну енергію, згідно зразка, що є Додатком № 2а до да ного Договору;

- акт про прийняття-пер едавання товарної продукції ;

- акт результатів замі рів електричної потужності.

За наявності вводів на рі зних ступенях напруги та різ них системах обліку покази н адаються окремо за кожною то чкою обліку.

7.6. У разі виникнення у Спожив ача заборгованості з оплати за спожиту електричну енергі ю, Сторони за взаємною згодою та у порядку, передбаченому з аконодавством України, уклад ають договір щодо реструктур изації заборгованості. При ц ьому оформлюється графік пог ашення заборгованості, який є додатком до цього договору . У разі відсутності графіка п огашення заборгованості та п ри відсутності у платіжному документі у реквізиті призна чення платежу посилань на пе ріод, за який здійснюється оп лата або перевищення суми пл атежу, необхідної для цього п еріоду, ці кошти, перерахован і Споживачем за електричну е нергію, Постачальник електри чної енергії має право зарах увати як погашення існуючої заборгованості Споживача з н айдавнішим терміном її виник нення. Укладення Сторонами т а дотримання Споживачем узго дженого графіка погашення за боргованості не звільняє Спо живача від оплати поточного споживання електричної енер гії. У разі порушення Спожива чем графіка погашення заборг ованості Постачальник має пр аво у порядку, визначеному пу нктом 6.1.3 цього Договору, припи нити постачання електричної енергії Споживачу до повног о погашення заборгованості.

7.7. Розмір платежу за резерву вання обсягу електричної ене ргії, необхідного для забезп ечення електричною енергією на термін дії аварійної брон і до повного відключення Спо живача, визначається відпові дно до актів екологічної, ава рійної і технологічної броні .

8. Відносини із третьою стор оною, об'єктивно присутньою у процесі забезпечення Спожив ача електричною енергією

8.1. Стосунки із субспоживач ами (для споживачів, які мають приєднаних до їхніх мереж су бспоживачів).

8.1. Стосунки із субспоживача ми (для споживачів, які мають п риєднаних до їхніх мереж суб споживачів).

8.1.1. Якщо до електромереж Спо живача приєднані в установле ному порядку електроустанов ки інших споживачів (далі - суб споживачі), відносини між ним и регулюються Договором про спільне використання технол огічних мереж основного спож ивача або договором про техн ічне забезпечення електропо стачання споживача.

8.1.2. Споживач передає електри чну енергію субспоживачам, п ерелік яких визначений у Дод атку № 5а до даного Договору "Д ані про відпуск/передачу акт ивної електроенергії субспо живачам", у межах договірної в еличини потужності та в обся гах, визначених відповідно д о розділу 5, та з урахуванням у мов розділу 6 цього Договору (Д одаток № 1 до даного Договору " Обсяги постачання електричн ої енергії та потужності").

8.1.3. Споживач передає Постача льнику дані про обсяги спожи вання електричної енергії су бспоживачами у порядку, визн аченому відповідно до розділ у 5, а також звіт про використа ну субспоживачами електричн у енергію.

8.1.4. Відключення (крім аварій них), виведення в ремонт та вві мкнення після ремонту електр оустановок Споживачів, які б еруть участь у передачі елек тричної енергії субспоживач ам, здійснюється Споживачем лише за погодженням з Постач альником.

8.1.5. Споживач має право приєд нувати у встановленому поряд ку нових субспоживачів до вл асних електричних мереж.

8.1.6. У разі заборгованості су бспоживача за електричну ене ргію на вимогу Постачальника Споживач відключає електроу становки цього субспоживача у терміни, які доводяться Спо живачеві Постачальником від повідним розпорядженням, або після складання відповідног о акта надає можливість Пост ачальнику відключити електр оустановки цього субспожива ча.

8.1.7. Споживач забезпечує дост уп Постачальника до розрахун кових засобів обліку електри чної енергії субспоживачів, які встановлені на його тери торії, у порядку та у терміни, встановлені договором про по стачання електричної енергі ї, укладеним між Постачальни ком та відповідним субспожив ачем.

8.2. Відносини між Споживачем та електропередавальною орг анізацією (для споживачів, як і приєднані до мереж електро передавальної організації, щ о не має ліцензії на постачан ня електричної енергії) регу люються умовами договору про технічне забезпечення елект ропостачання споживача, який укладається між ними.

8.3. Додатки до цього договору № 2 "Порядок розрахунків та гр афік зняття показів засобів обліку електричної енергії т а подання їх до електропоста чальної організації ", № 9 "Поря док розрахунків за перетікан ня реактивної електричної ен ергії", № 3 "Розрахунок втрат ел ектроенергії в мережах спожи вача" дійсні у разі їх погодже ння із електропередавальною організацією.

8.4. Відносини із основним спо живачем (для субспоживачів)

8.4.1. Якщо обґрунтовані витрат и на утримання технологічних електричних мереж основного споживача оплачуються Поста чальником, який постачає Спо живачу (як субспоживачу) елек тричну енергію, відносини мі ж Постачальником та основним споживачем у частині переда чі електричної енергії Спожи вачу (субспоживачу) регулюют ься договором про спільне ви користання технологічних ел ектричних мереж основного сп оживача.

8.4.2. Якщо обґрунтовані витрат и на утримання технологічних електричних мереж основного споживача оплачуються Спожи вачем, відносини між Спожива чем, який є субспоживачем, та о сновним споживачем регулюют ься умовами договору про спі льне використання технологі чних електричних мереж основ ного споживача.

8.4.3. Додатки до цього договор у № 1 "Обсяги постачання електр ичної енергії та потужності" , № 2 "Порядок розрахунків та гр афік зняття показів засобів обліку електричної енергії т а подання їх до електропоста чальної організації ", № 3 "Розр ахунок втрат електроенергії в мережах споживача" дійсні у разі їх доведення до відома о сновного споживача.

9. Інші умови

9.1. Додатки до цього Договору :

№ 1 "Обсяги постачання елек тричної енергії та потужност і";

№ 2 "Порядок розрахунків т а графік зняття показів засо бів обліку електричної енерг ії та подання їх до електропо стачальної організації";

№ 2а "Акт про обсяги спожит ої (переданої) споживачем (суб споживачу) електричної енерг ії";

№ 3 "Розрахунок втрат електр оенергії в мережах споживача ";

№ 4.1, 4.2. "Перелік струймоприйма чів встановлених на об' єкті споживача";

№ 5 "Перелік об'єктів спожива ча та точок обліку активної е лектроенергії";

№ 5а "Дані про відпуск/переда чу активної електроенергії с убспоживачам";

№ 6.1.,6.2., "Акт розмежування бал ансової належності електром ереж та експлуатаційної відп овідальності сторін";

№ 6а "Узгоджений рівень над ійності електропостачання т а показників якості електрич ної енергії на межі балансов ої належності";

№ 7.1.,7.2. "Однолінійна схема";

№ 8 "Порядок участі споживач а в графіках обмеження елект роспоживання та графіках від ключень";

№ 9 "Порядок розрахунків за перетікання реактивної елек троенергії";

№ 10 "Перелік точок розраху нкового обліку реактивної ел ектричної енергії"; а також по відомлення про встановлення договірних величин споживан ня електричної потужності є невід'ємними частинами цього Договору. Усі зміни та доповн ення до цього Договору оформ люються письмово, підписують ся уповноваженими особами та скріплюються печатками обох Сторін.

9.2. Межа відповідальності за стан та обслуговування елек троустановок визначається в ідповідно до Додатка № 6 до дан ого Договору "Акт розмежуван ня балансової належності еле ктромереж та експлуатаційно ї відповідальності сторін" (к рім випадків, передбачених п унктами 8.2 і 8.4).

9.3. Спірні питання та розбіжн ості щодо виконання умов цьо го Договору, щодо яких Сторон ами не буде досягнуто згоди, в ирішуються у порядку, встано вленому законодавством Укра їни.

9.4. Цей Договір набирає чинно сті з дня його підписання і ук ладається на строк до 31.12.2009 . Дог овір вважається продовженим на наступний календарний рі к, якщо за місяць до закінченн я терміну дії Договору жодно ю із Сторін не буде заявлено п ро припинення його дії або пе регляд його умов.

Договір може бути розірван о і в інший термін за ініціати вою будь-якої із Сторін у поря дку, визначеному законодавст вом України.

Сторони зобов'язуються пис ьмово повідомляти про зміну реквізитів (місцезнаходженн я, найменування, організацій но-правової форми, банківськ их реквізитів тощо) не пізніш е ніж через 10 днів після наста ння таких змін.

9.5. Цей Договір укладено у дво х примірниках, які мають одна кову юридичну силу, один з них зберігається у Постачальник а, другий - у Споживача.

10. Місцезнаходження та банк івські реквізити сторін

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Юридична адреса м.Херсон, вул. Робоча, 82б Юридична адреса м. Херсон, вул. Декабристів, 25 кв. 14.

ЄДРПОУ 24104112 ЄДРПОУ 227488921036

Телефон 48-06-22 Телефон 23-03-21

Факс 48-06-56 Факс 42-60-33

Поточний рахунок

26002000026001

Рахунок

260051675

Назва банку ФХД АД ндекс - Банк» Назва банку ХОД Укрсоцбанка м.Хе рсона.

МФО 352703 МФО 352015

Рахунок із спец. режимом ви користання 26035300020905

Назва банку УХФХОУ «ВАТ«Ощадбанк »№10021

МФО 352457

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Перший заступник комерцiй ного директора ВАТ"ЕК"Херс онобленерго" Директор


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

23.09.2009 р.

М.П .


М.П.

Додаток № 1 до договору № 1907 від 24.10.2002 р. - в редакції пози вача.

Дод аток № 2 до договору № 1907 від 24.10.2002 р.

Порядок розрахунків та графік зняття показань лі чильників та подання їх до ел ектропостачальної організа ції.

(з в икористанням попередньої оп лати)

1.Розрахунковий період - міс яць.

При розрахунках за фактичн о спожиту електроенергію пон яття "розрахунковий період" т а календарний місяць" вважат и прирівняними. Розмір кошті в, які має оплатити Споживач з а спожиту в розрахунковому п еріоді електричну енергію ви значається за тарифами, які д іють на кінець поточного роз рахункового періоду Розраху нки за електричну енергію пр оводяться споживачем виключ но грошовими коштами на пото чний рахунок із спеціальним режимом використання Постач альника електричної енергії . Споживач знімає показання е лектролічильників о 00-00 год.

23 числа у місяці з 31 днем; 22 чис ла у місяці з 30 днями;

21 числа у місяці з 29 днями; 20 чи сла у місяці з 28 днями;

Споживач зобов'язаний прот ягом 0,5 доби з моменту зняття п оказань електролічильників довести їх значення до Елект ропостачальної організації у двох примірниках за встано вленою додатком №2а формою та адресою: м.Херсон, вул. Робоча , 82б. У разі коли термін зняття показників приладів обліку та доведення їх значень до Ел ектропостачальної організа ції припадає на вихідний або святковий день - зняття пок азників та доведення їх знач ень до Електропостачальної о рганізації здійснюється спо живачем у найближчий робочий день.

Споживач несе відповідаль ність за збереження розрахун кових приладів обліку та пло мб на них.

Зняття та перестановка роз рахункових електролічильни ків, вимірювальних трансформ аторів, зміна схеми електроп остачання, а також підключен ня або відключення розрахунк ових приладів здійснюється т ільки з дозволу Електропоста чальної організації.

У вип адку цих змін без відома Елек тропостачальної організаці ї здійснюється перерахунок в ідповідно до Правил користув ання електроенергією. За дат у оплати приймається дата зарахування коштів на пото чний рахунок із спеціальним режимом використання Поста чальника електроенергії аб о дата внесення Споживачем готівки в касу Постачальни ка. Будь-які рахунки на оплату електричної енергії мають б ути оплачені Споживачем прот ягом 5 операційних днів з дня о тримання споживачем рахунка .

2. Споживач до 28 числа, що пере дує розрахунковому періоду , здійснює платіж на наступни й розрахунковий період у сум і вартості 100% заявленого (очік уваного) обсягу споживання е лектричної енергії. Розмір с уми платежу розраховується Постачальником як сума добу тків визначених на наступни й розрахунковий період рівні в тарифу відповідного класу на договірний обсяг споживан ня електричної енергії, зазн ачений у додатку №1. У разі від сутності інформації про ріве нь тарифів на наступний розр ахунковий період до дня здій снення попередньої оплати, П остачальник розраховує суму платежу за тарифами, що діють у поточному розрахунковому періоді. Відповідно до факти чного обсягу споживання елек тричної енергії Постачальни к електричної енергії визнач ає величину необхідної допла ти у разі перевищення фактич ного обсягу над договірним, в иписує споживачу рахунок для остаточного розрахунку. Якщ о фактичне споживання електр ичної енергії було меншим об сягу, заявленого та попередн ьо оплаченого, і Споживач не м ає заборгованості, Споживач у виписується рахунок на поп ередню оплату на наступний р озрахунковий період із враху ванням надлишково сплачених коштів.

3. Обсяг фактично спожитої з а розрахунковий період елект ричної енергії, з урахування м розрахункової величини втр ат на ділянці мережі від місц я встановлення засобів облік у до межі балансової належно сті електромереж, визначаєть ся за ”Актом про обсяги спожи вання електричної енергії” ( додаток 2а) згідно показань ро зрахункових засобів обліку, знятих відповідно до графіка зняття показань або акта про порушення Правил користуван ня. При відсутності представ ника Постачальника на обумов лену цим додатком дату, спожи вач самостійно проводить зня ття показів розрахункових пр иладів обліку, оформлює Акт п ро обсяги споживання електри чної енергії “ та надає його Постачальнику не пізніше на ступного робочого дня.

У разі неможливості отрима ння постачальником електрич ної енергії даних про спожит у електричну енергію у вигля ді додатка 2а в зазначений тер мін (за винятком порушення ро боти розрахункового обліку) визначення обсягу спожитої е лектричної енергії за поточн ий розрахунковий період здій снюється за середньодобовим обсягом споживання за попер едній розрахунковий період з подальшим перерахунком у ра зі надання даних протягом на ступного розрахункового пер іоду.

Тривалість періоду розрах унку за середньодобовим обся гом споживання електричної е нергії доотримання показів р озрахункових засобів обліку має не перевищувати одного п овного розрахунковогоперіо ду, після чого розрахунок обс ягу спожитої електричної ене ргії здійснюється постачаль ником електричної енергії за величиною дозволеної потужн ості струмоприймачів та кіль кістю годин їх використання без подальшого перерахунку.

У цьому разі відновлення ро зрахунків за розрахунковими засобами обліку здійснюєтьс я після спільного складання акта, у якому фіксуються пока зи розрахункових засобів обл іку електричної енергії.

4. Акт про обсяги переданої с убспоживачу електричної ене ргії узгоджується з основни м споживачем.

5. У разі перевищення обсягу фактично спожитої за розрах унковий період електричної е нергії над встановленим дода тком №1 договірним обсягом ел ектроспоживання на цей розра хунковий період, Споживач оп лачує Постачальнику електри чної енергії двократну варті сть величини перевищення, ві дповідно до ст.26.Закону Україн и “Про електроенергетику”. К ошти за перевищення гранично ї величини споживання електр ичної енергії та/або потужно сті сплачуються на поточний рахунок із спеціальним режим ом використання Постачальни ка електричної енергії, який зазначається в рахунку.

6. У разі несвоєчасної оплат и обумовлених даним додатко м платежів Постачальник елек тричної енергії проводить Сп оживачу нарахування пені у р озмірі подвійної облікової с тавки НБУ, що діяла в період, з а який нараховується, а сума боргу повинна бути сплачена з урахуванням встановленог о індексу інфляції за весь ча с прострочення та 3% річних. Пе ня, 3% річних та інфляційні нар ахування сплачуються на пот очний рахунок Постачальника електричної енергії, який вк азується в рахунках.

7. У разі несплати рахунків с поживачем, виставлених відпо відно до п.2 цього Додатку, про тягом 5 днів, Постачальник еле ктричної енергії має право в ідключити споживача або обме жити його споживання до рівн я аварійної броні електропос тачання у порядку, визначено му пунктом 6.1.3 цього договору.

8. Рахунки на оплату перевищ ення граничної величини спож ивання електроенергії та/або потужності, пеню, інфляційні нарахування та 3% річних випис уються Постачальником елект ричної енергії окремо та над аються Споживачу.

9. У разі наявності у Спожива ча заборгованості за спожиту електричну енергію Сторонам и може бути укладена та підпи сана Угода про реструктуриза цію та графік погашення забо ргованості. Належна до сплат и за Угодою про реструктуриз ацію та графіком погашення з аборгованості сума визначає ться Постачальником електри чної енергії з урахуванням о фіційного індексу інфляції, 3% річних та відповідним нара хуванням пені. Перерахування коштів у відповідності до Уг оди про реструктуризацію та графіку погашення заборгова ності здійснюються Спожива чем окремими платежами.

Укладення Угоди про рестру ктуризацію та графіку погаше ння заборгованості не звільн яє Споживача від обов' язков ої оплати поточного споживан ня електроенергії.

10. Розрахунки за спожиту еле ктроенергію по площадкам вим ірювання споживач проводить за видами тарифів (одноставо чний або диференційований за зонами доби) згідно переліку наведеного в Додатку № 5 до да ного Договору та передбачено му нормативно правовими акта ми НКРЕ.

Споживач має право на змі ну виду тарифу зазначеного у Додатку № 5 до даного Договору , у разі зміни значення тарифн их коефіцієнтів, які викорис товуються для визначення рів ня ставок тарифів, диференці йованих за періодами часу. В ц ьому разі вид тарифу може бут и змінений лише на підставі п исьмового повідомлення Спож ивача, отриманого Постачальн иком не пізніше ніж за 10 робоч их днів до початку нового роз рахункового періоду, але не ч астіше ніж один раз на рік. В д аному випадку, таке письмове повідомлення стає невід' єм ною частиною даного Договору .

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Перший заступник

комерцiйного

директора ВАТ"ЕК"Херсонобл енерго" Директор


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

23.09.2009 р.

М.П.


М.П.

Додаток № 2а до договор у № 1907 від 24.10.2002 р. - в редакції поз ивача.

Додаток № 3 до договору № 1 907 від 24.10.2002 р. - в редакції позив ача.

Додаток № 4.1. до договору про постачання електричної енер гії № 1907

від 24.10.2002 р.

Перелік струмоприймачів встановлених на об' єкті сп оживача

(приєднаних на нап рузі 0,4/0,22кВ)

Найменування струмоприй мачів Кількість,

од. Загальна потужність,

кВ т

Металообробне, деревооб робне обладнання - -

Піднімальне та транспор тне обладнання - -

Найменування струмоприйма чів Кількість,

од. Загальна потужність,

кВ т

Металообробне, деревооб робне обладнання - -

Піднімальне та транспор тне обладнання - -

Зварювальне обладнання - -

Електронагрівальне обла днання:

для технологічних потре б - -

для опалення та гарячого во допостачання - -

для приготування їжі - -

Насоси, вентилятори, компре сори, холодильники 7 12

Конвеєри та транспортер и - -

Освітлення 20 2,0

Ручний електроінструмен т 10 6,0

Інші струмоприймачі 5 4,0

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Перший заступник

комерцiйного

директора ВАТ"ЕК"Херсонобл енерго" Директор


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

23.09.2009 р.

М.П.


М.П.

Додаток № 4.2. до договору про постачання електричної енер гії № 1907

від 24.10.2002 р.

Перелік струмоприймачів встановлених на об' єкті сп оживача

(приєднаних на нап рузі 0,4/0,22кВ)

1. Місцезнаходження об' є кта: АДРЕСА_1

2. Назва об' єкту: автостоянка.

3. Режим р оботи об' єкту, вихідні дні: ц ілодобово без вихідних.

4. З агальна потужність встановл ених струмоприймачів 4,0 кВт , у тому числі:

Найменування струмоприйма чів Кількість,

од. Загальна потужність,

кВ т

Металообробне, деревооб робне обладнання - -

Піднімальне та транспор тне обладнання - -

Зварювальне обладнання - -

Електронагрівальне обла днання:

для технологічних потре б - -

для опалення та гарячого во допостачання - -

для приготування їжі - -

Насоси, вентилятори, комп ресори, холодильники 1 1,0

Конвеєри та транспортери - -

Освітлення 20 2,0

Ручний електроінструмен т 2 - 1,0

Інші струмоприймачі - -

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Перший заступник комерцiйн ого

директора ВАТ"ЕК"Херсонобл енерго" Директор


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

23.09.2009 р.

М.П.


М.П.

Додаток № 5 до договору пр о постачання електроенергії № 1907 від 24.10.2002 р. - в редакції пози вача.

Додаток № 5а до договору п ро постачання електроенергі ї № 1907 від 24.10.2002 р. - в редакції поз ивача.

Додаток № 6а до договору п ро постачання електроенергі ї № 1907 від 24.10.2002 р. - в редакції поз ивача.

Додаток № 6.1 до договор у про постачання електроенер гії № 1907 від 24.10.2002 р.

Акт

розмежування бал ансової належності електром ереж

та експлуатаційної від повідальності сторін

Спо живач електроенергії Товари ство з обмеженою відповідаль ністю "Форд", м. Херсон,

вул. Д екабристів, 25 кв. 14. в особі дире ктора Калініченко Вадима Ана тольовича та ХМЕМ в особі пер шого заступника комерцiйного директора ВАТ"ЕК"Херсонобле нерго" Соловйова Олега Юрійо вича цим актом установили:

1. Балансова належність еле ктромереж та установок:

Електропостачальної органі зації: Будівельна частина та все електрообладнання ТП-519.

Споживача: Лінія-0,4 кВ від Р У-0,4 кВ ТП-519, до ВРЩ-0,4 кВ торгівель ного павільона; прилад облік у, все електрообладнання та в сі електромережі торгівельн ого павільона.

2. Межа бал ансової належності та експлу атаційної відповідальності за стан та обслуговування ел ектромереж та установок уста новлюється на в РУ-0,4 кВ ТП-519 в мі сці приєднання кабелю живлен ня торгівельного павільона.

3. Електропостачальна ор ганізація несе відповідальн ість за: Будівельну частину т а все електрообладнання ТП-519.

4. Споживач несе відпов ідальність за: Лінію-0,4 кВ від Р У-0,4 кВ ТП-519, до ВРЩ-0,4

кВ торгів ельного павільона; прилад об ліку, все електрообладнання та всі електромережі торгіве льного павільона.

1. Перелік об' єктів спожи вача та категорія надійності електропостачання:

п/п Об' єкт споживача, адреса Дозволена потужність (кВт ) Категорія надійності

Згідно визначення ПУЕ Гарантована схемою

1 Торгівельний павільон, пр -т 200 років Херсона/вул Карбише ва. 24,0 (двадцять чотири цілих) ІІІ ІІІ

Примітка:

Схема електроустановки та точка розподілу електром ереж додається.

Сторони зобов' язуються утримувати установки, що вказані в цьому акті, у справному стані та екс плуатувати відповідно до Пра вил користування електрично ю енергією, ПТЕ, ПТБ, забезпечи ти охорону електроустановок , які розташовані на їх терито рії незалежно від їх принале жності та допуск до проведен ня необхідних робіт в цих еле ктроустановках відповідног о персоналу.

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Перший заступник комерцiйн ого директора ВАТ"ЕК"Херсоно бленерго" Директор


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

23.09.2009 р.

М.П .


М.П.

Акт

розмежува ння балансової належності ел ектромереж

та експлуатацій ної відповідальності сторін

Споживач електроенергії Товариство з обмеженою відп овідальністю "Форд", м. Херсон, вул. Декабристів, 25 кв. 14. в особ і директора Калініченко Вади ма Анатольовича та ХМЕМ в осо бі першого заступника комерц iйного директора ВАТ"ЕК"Херсо нобленерго" Соловйова Олега Юрійовича цим актом установи ли:

1. Балансова належніс ть електромереж та установок :

Електропостачальної о рганізації: Будівельна части на та все електрообладнання ТП-519.

Споживача: Лінія-0,4 к В від РУ-0,4 кВ ТП-519, до ВРЩ-0,4 кВ тор гівельного павільона; прилад обліку, все електрообладнан ня та всі електромережі торг івельного павільона.

2. М ежа балансової належності та експлуатаційної відповідал ьності за стан та обслуговув ання електромереж та установ ок установлюється на в РУ-0,4 кВ ТП-519 в місці приєднання кабел ю живлення торгівельного пав ільона.

3. Електропостач альна організація несе відпо відальність за: Будівельну ч астину та все електрообладна ння ТП-519.

4. Споживач несе відповідальність за: Лінію-0,4 кВ від РУ-0,4 кВ ТП-519, до ВРЩ-0,4

к В торгівельного павільона; п рилад обліку, все електрообл аднання та всі електромережі торгівельного павільона.

1. Перелік об' єктів спожи вача та категорія надійності електропостачання:

п/п Об' єкт споживача, адреса Дозволена потужність (кВт ) Категорія надійності

Згідно визначення ПУЕ Гарантована схемою

1 Торгівельний павільон, пр -т 200 років Херсона/вул Карбише ва. 24,0 (двадцять чотири цілих) ІІІ ІІІ

Примітка:

Схема електроустановки та точка розподілу електром ереж додається.

Сторони зобов' язуються утримувати установки, що вказані в цьому акті, у справному стані та екс плуатувати відповідно до Пра вил користування електрично ю енергією, ПТЕ, ПТБ, забезпечи ти охорону електроустановок , які розташовані на їх терито рії незалежно від їх принале жності та допуск до проведен ня необхідних робіт в цих еле ктроустановках відповідног о персоналу.

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Перший заступник комерцiйн ого директора ВАТ"ЕК"Херсоно бленерго" Директор


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

23.09.2009 р.

М.П .


М.П.

Додаток № 6.2 до договору пр о постачання електроенергії № 1907 від 24.10.2002 р.

Акт

розмежування бала нсової належності електроме реж

та експлуатаційної відп овідальності сторін

Спож ивач електроенергії Товарис тво з обмеженою відповідальн істю "Форд", м. Херсон,

вул. Де кабристів, 25 кв. 14. в особі дирек тора Калініченко В.А. та МКП "В УВКГ м. Херсона" в особі началь ника Присяжнюка В.Г. цим актом установили:

1. Балансова належність електромереж та установок:

Основного сп оживача: Будівельна частина та все електрообладнання ТП6 38; ПЛ-0,4

кВ від ТП-638.

Спожи вача: Лінія-0,4 кВ від опори ПЛ-0,4 кВ ТП-638 до ВРЩ-0,4 кВ автостоянки ;

прилад обліку, все електр ообладнання та всі електроме режі автостоянки.

2. Межа балансової належності та ек сплуатаційної відповідальн ості за стан та

обслуговув ання електромереж та установ ок установлюється на золятор ах опори ПЛ-0,4кВ ТП-638 в місці пр иєднання кабелю живлення авт остоянки.

3. Основний спо живач несе відповідальність за: Будівельна частина та все електрообладнання ТП638; ПЛ-0,4 к В від ТП-638.

4. Споживач нес е відповідальність за: Лінія -0,4 кВ від опори ПЛ-0,4 кВ ТП-638 до ВР Щ-0,4 кВ автостоянки; прилад обл іку, все електрообладнання т а всі електромережі автостоя нки.

1. Перелік об' єктів спожи вача та категорія надійності електропостачання:

п/п Об' єкт споживача, адреса Дозволена потужність (кВт ) Категорія надійності

Згідно визначення ПУЕ Гарантована схемою

1 Автостоянка, АДРЕСА_1 4,0 (чотири цілих) ІІІ ІІІ

Примітка:

Схема електроустанов ки та точка розподілу електр омереж додається.

Сторо ни зобов' язуються утримува ти установки, що вказані в цьо му акті, у справному стані та е ксплуатувати відповідно до П равил користування електрич ною енергією, ПТЕ, ПТБ, забезпе чити охорону електроустанов ок, які розташовані на їх тери торії незалежно від їх прина лежності та допуск до провед ення необхідних робіт в цих е лектроустановках відповідн ого персоналу.

Основний споживач: МКП "ВУВ КГ м. Херсона" Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Начальник Присяжнюк В.Г. Директор


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

М.П.


М.П.

Додаток до договору № 7.1 д о договору про постачання ел ектроенергії № 1907 від 24.10.2002.

Однолінійна схема

Наводиться однолінійна ел ектрична схема

Торгівельний павільйон, пр-т 200 років Херсона/вул. К арбишева.

(Н айменування та адреса об' єк та)

Примітка.

На однолінійній схемі за значені:

ТПЕ - точка продажу елект роенергії;

Т1 - точка межі балансової н алежності та експлуатаційно ї відповідальності сторін;

Т2 - точка узгодженого нава нтаження;

Т3 - точки захисту від перев антаження;

Т4 - точка встановлення ком ерційних засобів обліку;

Т5 - точка забезпечення узг одженого рівня надійності ел ектропостачання;

Т6 - точка контролю парамет рів якості електричної енерг ії, у випадку їх наявності;

Величина дозволеної та п риєднаної потужності, довжин а, переріз та марка кабелю (про вода), тип, номінал струму прил адів обліку, номінал струму т рансформаторів струму

Постачаль ник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою

Перший заступник комерцiйн ого директора ВАТ"ЕК"Херсоно бленерго" відповідальністю "Форд"

Директор


Соловйов О.Ю.

(Посада, П.І.Б., Підпис)

17.09.2009р М .П.


Калініченко В.А.

(Посада, П.І.Б., Підпис)

. М.П

Додаток до договору № 7.2 до договору про постачання еле ктроенергії № 1907 від 24.10.2002.

Однолінійна схема

Наводиться однолінійна ел ектрична схема

Автостоянка, АДРЕСА_1

(Найменування та адреса об' єкта)

Примітка.

На однолінійній схемі за значені:

ТПЕ - точка продажу елект роенергії;

Т1 - точка межі балансової н алежності та експлуатаційно ї відповідальності сторін;

Т2 - точка узгодженого нава нтаження;

Т3 - точки захисту від перев антаження;

Т4 - точка встановлення ком ерційних засобів обліку;

Т5 - точка забезпечення узг одженого рівня надійності ел ектропостачання;

Т6 - точка контролю парамет рів якості електричної енерг ії, у випадку їх наявності;

Величина дозволеної та п риєднаної потужності, довжин а, переріз та марка кабелю (про вода), тип, номінал струму прил адів обліку, номінал струму т рансформаторів струму.

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою

Перший заступник комерцiйн ого директора ВАТ"ЕК"Херсоно бленерго" відповідальністю "Форд"

Директор


Соловйов О.Ю.

(Посада, П.І.Б., Підпис)

23.09.2009р М .П.


Калініченко В.А.

(Посада, П.І.Б., Підпис)

М.П.

Додаток № 8 до Договору пр о постачання електричної ене ргії № 1907 від 24.10.2002 р.

Порядок участі Сп оживача в графіках обмеження електроспоживання та гр афіках аварійних відключень

1. Постачальник електр ичної енергії за регульовани м тарифом у відповідності до нормативних документів щодо складання графіків обмежен ня споживання електричної ен ергії встановлює такі обмеже ння споживання:

Електричної енергії

1 черга уч асті не приймає кВт• год

2 черга участі не прийма є кВт• год

3 черга уч асті не приймає кВт• год

4 черга участі не прийма є кВт• год

5 черга уч асті не приймає кВт• год

Електричної потужності

1 черга участі не прийма є кВт

2 черга участі не приймає кВт

3 черга уч асті не приймає кВт

4 ч ерга участі не приймає кВт

5 черга участі не приймає кВт

2. До графіків аварійних від ключень та спеціальних графі ків аварійних відключень зан есені такі (фідери) лінії Спож ивача: ТП-519 пс/т "Північна" ф ідер 2425. ТП-638 пс/т "Злізнич на" фідер 14.

3. Порядок участі Споживача у графіках обмежень і аварій ного відключення та триваліс ть дії обмеження електросп оживання: Наказ №456 від 23.11.2006 р . Міністерства Палива та Енер гетики України.

4. Порядок повідомлення Спож ивача про введення графіків обмеження електроспожива ння: заздалегідне попередж ення у письмовій формі особи сто або у засобах масової інф ормації.

5. Сторони несуть в ідповідальність за невикона ння умов обмеження електро споживання згідно з чинним законодавством.

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Перший заступник комерцiйн ого

директора ВАТ"ЕК"Херсонобл енерго" Директор


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

23.09.2009 р.

М.П.


М.П.

Додаток до договору № 9 до договору про постачання еле ктроенергії № 1907 від 24.10.2002.

Порядок розрахунків за на дання послуг з компенсації п еретікання реактивної елект роенергії

1.Плата за надання послу г з компенсації реактивної е лектричної енергії визначає ться між ХМЕМ та Товариство з обмеженою відповідальністю „Форд” згідно з “Методикою о бчислення плати за перетікан ня реактивної електроенергі ї між енергопередавальною ор ганізацією та її споживачами ”, затвердженої наказом Мінп аливенерго України від 17.01.02 № 19, зареєстрованої в Мінюсті Ук раїни 01.02.02 г. № 93/6381.

2. Розрахунок здійснюється о кремо для кожної відокремлен ої площадки Споживача за точ ками обліку, що зазначені в До датку № 10 “Перелік точок розр ахункового обліку реактивно ї енергії”.

3.Плата за споживання і гене рацію реактивної електроене ргії визначається трьома скл адовими величинами:

(грн.)

де:

П1 - основна плата;

П2 - надбавка за нед остатнє оснащення електричн ої мережі Споживача засобами компенсації реактивної поту жності (КРП);

П3 - знижка плати за споживання і генерацію реак тивної електричної енергії у разі участі Споживача в добо вому регулюванні режимів еле ктричної мережі Електропост ачальника (Електропередавал ьника) протягом розрахунково го періоду.

3.1 Основна плата за спожиту і генеровану реактивну елек тричну енергію визначається за формулою:

(грн.)

при зонному обліку за фо рмулою:

(грн.)

де:

n-число точок розрахунко вого обліку реактивної елект роенергії;

v-число тарифних зон;

WQсп-споживання реактивн ої електроенергії в точці об ліку протягом розрахунковог о періоду, кВАргод;

WQcпі-споживання реактивн ої електроенергії в точці об ліку в і-й зоні розрахунковог о періоду, кВАргод;

WQг-генерація реактивної електроенергії в електричну мережу Електропостачальник а (Електропередавальника) в т очці обліку протягом розраху нкового періоду, кВАргод;

WQгн-генерація реактивно ї електроенергії в точці обл іку в нічних провалах добови х графіків розрахункового п еріоду, кВАргод;

К-коефіцієнт урахуванн я збитків від генерації реак тивної електроенергії з елек тричної мережі Споживача, рі вний 3;

D-економічний еквівален т реактивної потужності (ЕЕР П) в точці обліку, кВт/кВАр;

Т- середня закупівельна ціна на активну електричну е нергію, на розрахунковий міс яць, грн./кВтгод ;

У випадку встановлення роз рахункових засобів обліку не на межі балансової належнос ті електромереж при визначен ні П1 значення WQсп приймається з врахуванням втрат реактивної електроене ргії в трансформаторах та лі ніях згідно розрахунку, що пі дтверджується Додатком №3 „ Розрахунок втрат електричн ої енергії в мережах спожива ча” для точок обліку, зазначе них у Додатку № 10 „Перелік точ ок розрахункового обліку ре активної електричної енергі ї”.

3.2 Надбавка за недостат нє оснащення електричної мер ежі Споживача засобами КРП в изначається за формулою:

(грн.)

де:

Сбаз- коефіцієнт стимул ювання капітальних вкладень в засоби КРП, рівний 1.0;

Кj- коефіцієнт, що виб ирається з табл.1 “Методики…” в залежності від фактичного або нормативного (при відсут ності обліку) значення tgj для Споживача в цілому по пло щадці за розрахунковий періо д.

Фактичне значення tg j визначається за формуло ю:

, (грн.)

де:

WP- споживання активної е лектричної енергії за розрах унковий період, кВтгод;

WQсп- споживання реактивн ої електроенергії за розраху нковий період, кВАргод.

Примітка:

- для розрахунку tg j розрахункові значення втрат активної та реактивно ї енергії у трансформаторі н е враховуються;

- у разі отримання значенн я tg j >2, для виб ору Кj береться tg j =2

3.3 Знижка П3 визнача ється за наявності умов добо вого регулювання реактивних перетікань та при виконанні п.9 цього додатка.

4. Сумарний економічний екві валент реактивної потужност і (ЕЕРП) D характеризує частку впливу перетікання реактивн ої електричної енергії через межу балансової належності електричних мереж Постачаль ника (Електропередавальника ) та Споживача в розрахунково му режимі на сумарні техніко -економічні показники в магі стральній та локальній елект ричних мережах. Значення D і Dс р визначаються за допомогою „Базового комп' ютерного ко мплексу відлікового аналізу реактивів електричних мереж ” (Сертифікат відповідності програмного засобу виданий 1 3.12.1999р.).

Обчислення ЕЕРП виконуєть ся Постачальником електричн ої енергії (Електропередавал ьною організацією) згідно з п орядком, встановленим “Метод икою…”.

Величини сумарного еквіва лента реактивної потужності (ЕЕРП) D у точках розрахунково го обліку вказані в Додатку № 10 „Перелік точок розрахунк ового обліку реактивної елек троенергії”.

При проведені перерахункі в ЕЕРП Постачальник (Електро передавальник) вносить відпо відні зміни у Додаток № 10 „Пер елік точок розрахункового об ліку реактивної електроенер гії”.

5. Передача показів розрахун кових приладів обліку реакти вної електроенергії за розра хунковий період здійснюєтьс я за порядком і в терміни згід но умов додатку №2 „Порядок ро зрахунків та графік зняття п оказань лічильників та подан ня їх до електропостачальної організації”.

6. У випадках відсутності за собів обліку реактивної елек тричної енергії або даних пр о споживання або генерацію р еактивної електричної енерг ії в узгоджені терміни з вини Споживача Постачальника ел ектричної енергії визн ачає споживання або генераці ю реактивної електричної ене ргії розрахунковим шляхом ві дповідно п.7 цього додатку та Д одатку № 11 „Потужність компе нсувальних установок”.

6.1. Розрахункові значення сп оживання реактивної електри чної енергії визначаються по точках обліку згідно з п. 4.1.1 “М етодики…” за співвідношення м:

(кВАр·го д)

де tgjН - нормати вний коефіцієнт потужності п рийнятий згідно п.4.1.1 “Методик и…”:

· для тягових ПС залізничного транспорту змінного струму - 1,0;

· для тягових ПС залізничного транспорту по стійного струму, метрополіте ну і міського електротранспо рту - 0,5;

· для інших спожив ачів - 0,8.

6.2 Сумарні розрахункові з начення генерації реактивно ї електричної енергії визнач аються згідно з п. 4.1.2 “Методики …” за формулою:

6.2.1 Для Споживачів з регламен тованим по годинам режимом р оботи

(кВАр.го

де:

QКУ - сумарна встановл ена потужність КУ (рядок 1 табл иці Додатку № 10 „Потужність д іючих компенсувальних устан овок”) незалежно від режиму ї х роботи;

.2.2 Для Споживачів з безперер вним циклом роботи:

(кВАр·год)

де:

QКУ - сумарна встановлена потужність компенсувальних установок (рядки 1 та 3 таблиці додатка №11 „Потужність компе нсувальних установок”) незал ежно від режиму їх роботи, у т. ч. пристрої технологічної КР П;

РС.Д.В/В - сумарна встанов лена потужність високовольт них (6, 10кВ) синхронних електро-д вигунів в електричних мережа х Споживача, вказана в рядку 2 таблиці Додатка №11 „Потужніс ть компенсувальних установ ок”.

У випадку безперервного ци клу роботи, у разі отримання значення WQГр< 0, во но приймається рівним 0.

6.2.3 При розрахунках генераці ї реактивної електричної ене ргії використовуються насту пні часові інтервали:

tК - календарне число го дин в розрахунковому періоді , год;

tР - кількість годин робо ти Споживача за розрахункови й період, год;

tНР - кількість годин нер обочого часу, год.

Для реальних розрахунків часові інтервали можуть при йматись:

- фактичними (реальна кіль кість годин в розрахунковому періоді),

- договірними (визначеним и при оформленні договору),

- середніми (фіксоване зна чення годин усередненого міс яця).

Для об' єктів із регламен тованим режимом роботи :

tНР - кількість годин нероб очого часу, год. - приймаєтьс я по середнім значенням, визн аченим із співвідношення час ових інтервалів за усереднен ий місяць

1 зміна: tК = 730; tР = 16 7; tНР = 563;

2 зміни: tК = 730; tР = 333; tНР = 397;

3 зміни: tК = 730; tР = 50 0; tНР = 230;

Наведені числові значення отримані з умов: рік - - 365 дні в; вихідних днів - - 104; загаль нодержавних святкових днів - - 11.

Для об' єктів із безперер вним циклом може прийматись :

tК - календарне число годин за усереднений місяць, tК = 730 го д.;

tК - фактичне календарне чи сло годин в розрахунковому п еріоді, год.

Для об' єктів із сезонним або змінним режимом роботи :

Можуть використовуватися фактичні чи договірні значе ння часових інтервалів.

Фактичне значення tНР прийм ається виходячи із співвідно шення tНР = tК -tР,

tК - календарне число годин в розрахунковому періоді, год ;

tР - фактична кількість годи н роботи Споживача за розрах унковий період, згідно надан их Споживачем даних.

При непредставленні Спожи вачем даних tР, Електропостач альник (Електропередавальни к) приймає договірне значенн я tНР =


ГОД.

Для споживачів із сезонни м режимом роботи:

tНР - кількість годин нероб очого часу в розрахунковому періоді приймається в залежн ості від режиму сезонності і змінності роботи для окреми х місяців року.

6.3. При відсутності на площад ці вимірювань хоча б у одній т очці обліку генерації реакти вної електроенергії, розраху нкові значення генерації реа ктивної електроенергії (WQГр) визначаються тільки як сума рні незалежно від кількості точок обліку з використання м середньоарифметичного по п лощадці значення ЕЕРП (Dср ).

В таких умовах основна плат а визначається за формулою:

(грн.)

7. При пошкодженні р озрахункових засобів обліку реактивної електричної енер гії, спричиненому умисними д іями споживача, зміні схем пі дключення засобів обліку, по рушенні пломб, значення спож ивання реактивної електричн ої енергії приймається рівни м активному, визначеному за р озрахунковий період, а значе ння генерації реактивної еле ктричної енергії визначаєть ся згідно п.6.2 цього додатка.

8. У випадку тимчасового пор ушення обліку реактивної еле ктричної енергії, яке не спри чинене умисними діями спожив ача, розрахунок за перетікан ня реактивної електричної ен ергії від дня виявлення пору шення обліку до дня відновле ння обліку здійснюється за в еличиною середньодобового п еретікання реактивної елект ричної енергії за попередні й розрахунковий період або з а розрахунковий період насту пний після відновлення облік у.

Період, який використовуєт ься для визначення середньод обового перетікання реактив ної електричної енергії, виз начається за згодою сторін.

9. Умови добового регулюванн я режиму перетікання реакти вної електричної енергії між електричними мережами Елект ропостачальника (Електропер едавальника) та Споживача (гр афік, система контролю, велич ина знижки П3 та ін

10. Приєднання та/або від' єд нання компенсувальних устан овок здійснюється Споживаче м за умови наявності обліку п еретікання та генерації реак тивної електричної енергії н а межі розділу електричних м ереж Споживача і Електропост ачальника (Електропередавал ьника) з повідомленням про це Електропостачальника (Елект ропередавальника).

У випадку, якщо на об' єкті відсутній облік перетікання та генерації реактивної еле ктричної енергії, приєднання та/або від' єднання компенс увальних установок здійснює ться Споживачем з дозволу Ел ектропостачальника (Електро передавальника).

Приєднання та/або від' єдн ання компенсувальних устано вок супроводжується унесенн ям відповідних змін у додато к № 11 „Потужність компенсувал ьних установок”.

11. У випадку, якщо на об' єкті , де відсутній облік перетіка ння та генерації реактивної електричної енергії, виявлен і компенсувальні установки, приєднані без дозволу Електр опостачальника (Електропере давальника), сумарна розраху нкова генерація реактивної е лектричної енергії визначає ться з урахуванням додатково приєднаної потужності компе нсувальних установок за пері од від дати останнього техні чного огляду об' єкта. Нарах ування проводиться на підста ві даних двостороннього акта , яким фіксується факт встано влення додаткової потужност і компенсувальних установок .

12. За підсумками розрахунко вого періоду Постачальник ви писує Споживачу рахунок на о плату послуг з компенсації п еретікання реактивної елект ричної енергії.

Кошти за послуги з ком пенсації перетікання реакти вної електричної енергії пер ераховуються Споживачем на п оточний рахунок Електропост ачальника (Електропередавал ьника) протягом 5 (10) днів від да ти вказаної на рахунку.

Постачальник: ХМЕМ Спожив ач: ТОВ «Форд»

Перший заступник комерці йного

директора Дире ктор

ВАТ «ЕК»Херсонобленерго»


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

23.09.2009р. "____"


20___ р.

МП МП

Додаток №9 до Договор у про постачання електроен ергії № 1907 від 24.10.2002 р.

Порядок розрахунків за надання послуг з компенса ції перетікання реактивної

електроенергії

1.Плата за надання послуг з компенсації реактивної елек тричної енергії визначаєтьс я між

ХМЕМ та Товариство з обмеженою відповідальністю "Форд" згідно з “Методикою обч ислення плати за перетікання реактивної електроенергії м іж енергопередавальною орга нізацією та її споживачами”, затвердженої наказом Мінпал ивенерго України від 17.01.02 № 19, за реєстрованої в Мінюсті Украї ни 01.02.02 г. № 93/6381.

2. Розрахунок здійснюється окремо для кож ної відокремленої площадки С поживача за точками обліку, щ о зазначені в Додатку № 10 “Пер елік точок розрахункового об ліку реактивної енергії”.

3.Плата за споживання і генер ацію реактивної електроенер гії визначається трьома скла довими величинами:

де:

П1 - основна плата;

П2 - надбавка за недостатнє о снащення електричної мережі Споживача засобами компенса ції реактивної потужності (К РП);

П3 - знижка плати за спож ивання і генерацію реактивно ї електричної енергії у разі участі Споживача в добовому регулюванні режимів електри чної мережі Електропостачал ьника (Електропередавальник а) протягом розрахункового п еріоду.

3.1 Основна плата за спожиту і генеровану реакти вну електричну енергію визна чається за формулою:

грн.

при зонному обліку за форму лою:

де:

n-число точок розр ахункового обліку реактивно ї електроенергії;

v-число т арифних зон;

WQсп-споживанн я реактивної електроенерг ії в точці обліку протягом ро зрахункового періоду, кВАр год;

WQcпі-споживання реактивної електроенергії в точці обліку в і-й зоні розра хункового періоду, кВАр год;

WQг-генерація реак тивної електроенергії в елек тричну мережу Електропост ачальника (Електроперед авальника) в точці обліку п ротягом розрахункового пері оду, кВАр год;

WQгн-ге нерація реактивної електр оенергії в точці обліку в ніч них провалах добових графікі в розрахункового періоду, к ВАр год;

К-коефіцієн т урахування збитків від ген ерації реактивної електроен ергії з електричної мережі С поживача, рівний 3;

D-економі чний еквівалент реактивної п отужності (ЕЕРП) в точці облік у, кВт/кВАр;

Т- середня з акупівельна ціна на активну електричну енергію, на розра хунковий місяць, грн./кВт го д ;

У випадку встановлен ня розрахункових засобів обл іку не на межі балансової нал ежності електромереж при виз наченні П1 значення WQсп пр иймається з врахуванням втра т реактивної електроенергії в трансформаторах та лініях згідно розрахунку, що підтве рджується Додатком №3 „Розр ахунок втрат електричної ен ергії в мережах споживача” д ля точок обліку, зазначених у Додатку № 10 „Перелік точок ро зрахункового обліку реактив ної електричної енергії”.

3.2 Надбавка за недостатнє о снащення електричної мережі Споживача засобами КРП

ви значається за формулою:

де:

Сбаз- коефіцієнт стим улювання капітальних вкладе нь в засоби КРП, рівний 1.0;

К?- коефіцієнт, що вибирається з табл.1 “Методики…” в залежнос ті від фактичного або нормат ивного (при відсутності облі ку) значення tg? для Споживача в цілому по площадці за розрах унковий період.

Фактичне з начення tg? визначається за фо рмулою:

,де:

WP- споживання акти вної електричної енергії за розрахунковий період, кВт го д;

WQ- споживання реактивно ї електроенергії за розрахун ковий період, кВАр год.

При мітка:

- для розрахунку tg?? р озрахункові значення втрат а ктивної та реактивної енергі ї у

трансформаторі не врах овуються;

- у разі отриманн я значення tg ? > 2, для вибору К? бе реться tg ц = 2

3.3 Знижка П3 визначається за н аявності умов добового регул ювання реактивних

переті кань та при виконанні п.9 цього додатка.

4. Сумарний економічний екв івалент реактивної потужнос ті (ЕЕРП) D характеризує частку впливу перетікання реактивн ої електричної енергії через межу балансової належності електричних мереж Постачаль ника (Електропередавальника ) та Споживача в розрахунково му режимі на сумарні техніко -економічні показники в магі стральній та локальній елект ричних мережах. Значення D і Dс р визначаються за допомогою „Базового комп' ютерного ко мплексу відлікового аналізу реактивів електричних мереж ” (Сертифікат відповідності програмного засобу виданий 1 3.12.1999р.).

Обчислення ЕЕРП виконуєт ься Постачальником електрич ної енергії (Електропередава льною організацією) згідно з порядком, встановленим “Мет одикою…”.

Величини сумар ного еквівалента реактивної потужності (ЕЕРП) D у точках ро зрахункового обліку вказані в Додатку № 10 „Перелік точок розрахункового обліку

ре активної електроенергії”.

При проведені перерахункі в ЕЕРП Постачальник (Електро передавальник) вносить відпо відні зміни у Додаток № 10 „Пер елік точок розрахункового об ліку реактивної електроенер гії”.

5. Передача показів розрахун кових приладів обліку реакти вної електроенергії за розра хунковий період здійснюєтьс я за порядком і в терміни згід но умов додатку №2 „Порядок ро зрахунків та графік зняття п оказань лічильників та подан ня їх до електропостачальної організації”.

6. У випадках відсутності з асобів обліку реактивної еле ктричної енергії або даних п ро споживання або генерацію реактивної електричної енер гії в узгоджені терміни з вин и Споживача Постачальника е лектричної енергії визнача є споживання або генерацію р еактивної електричної енерг ії розрахунковим шляхом відп овідно п.7 цього додатку та Дод атку № 11 „Потужність компенс увальних установок”.

6.1. Розрахункові значення с поживання реактивної електр ичної енергії визначаються п о точках обліку згідно з п. 4.1.1 “ Методики…” за співвідношенн ям:

(кВАр• год)

де tg?Н - нор мативний коефіцієнт потужно сті прийнятий згідно п.4.1.1 “Мет одики…”:

• для тягових П С залізничного транспорту з мінного струму - 1,0;

• для тягових ПС залізничног о транспорту постійного стр уму, метрополітену і міськог о

• для інших споживачів - 0,8.

6.2 Сумарні розрахункові зн ачення генерації реактивної електричної енергії визнача ються згідно з п. 4.1.2 “Методики… ” за формулою:

6.2.1 Для Споживачів з реглам ентованим по годинам режимом роботи:

(кВАр• год)

QКУ - сума рна встановлена потужність К У (рядок 1 таблиці Додатку № 10 „ Потужність діючих компенсув альних установок”) незалежно від режиму їх роботи;

6.2.2 Для Споживачів з безпере рвним циклом роботи:

(кВАр• год)

де:

QКУ - сумарна встановлена потужн ість компенсувальних устано вок (рядки 1 та 3 таблиці додатк а №11 „Потужність компенсувал ьних установок”) незалежно в ід режиму їх роботи, у т.ч. прис трої технологічної КРП; РС.Д .В/В - сумарна встановлена поту жність високовольтних (6, 10кВ) с инхронних електро-двигунів в електричних мережах Спожива ча, вказана в рядку 2 таблиці Д одатка №11 „Потужність компен сувальних установок”.

У випадку безперервного ц иклу роботи, у разі отримання значення WQГр < 0, воно

прийм ається рівним 0.

6.2.3 При розрахунках генераці ї реактивної електричної ене ргії використовуються насту пні часові інтервали: tК - кале ндарне число годин в розраху нковому періоді, год;

tР - кількість годин роботи С поживача за розрахунковий пе ріод, год;

tНР - кількість годин неробо чого часу, год.

Для реальних розрахунків ч асові інтервали можуть прий матись:

- фактичним и (реальна кількість годин в р озрахунковому періоді),

- договірними (визначен ими при оформленні договору) ,

- середніми (фіксо ване значення годин усередне ного місяця).

Для об' єктів із регламент ованим режимом роботи:

tНР - кількість годин нероб очого часу, год. - приймаєтьс я по середнім значенням,

в изначеним із співвідношення часових інтервалів за усере днений місяць

1 зміна: tК = 730; tР = 167; tНР = 563;

2 зміни: tК = 730; tР = 333; tНР = 397;

3 зміни: tК = 730; tР = 500; tНР = 230;

Наведе ні числові значення отримані з умов: рік - - 365 днів; вихідни х днів - - 104;

загальнодерж авних святкових днів - - 11.

Для об' єктів із безпер ервним циклом може приймати сь:

tК - календарне числ о годин за усереднений місяц ь, tК = 730 год.;

tК - фактичне к алендарне число годин в розр ахунковому періоді, год.

Для об' єктів із сезонним або змінним режимом роботи:

Можуть використовуват ися фактичні чи договірні зн ачення часових інтервалів.

Фактичне значення tНР п риймається виходячи із співв ідношення tНР = tК -tР,

tК - к алендарне число годин в розр ахунковому періоді, год;

tР - фактична кількість год ин роботи Споживача за розра хунковий період, згідно нада них Споживачем даних. При неп редставленні Споживачем дан их tР, Електропостачальник (Ел ектропередавальник) приймає договірне значення tНР = год.

Для споживачів із сезонн им режимом роботи:

tНР - кіль кість годин неробочого часу в розрахунковому періоді при ймається в залежності від ре жиму сезонності і змінності роботи для окремих місяців р оку.

6.3. При відсутності на площа дці вимірювань хоча б у одній точці обліку генерації реак тивної електроенергії, розра хункові значення генерації р еактивної електроенергії (WQГ р) визначаються тільки як сум арні незалежно від кількості точок обліку з використання м середньоарифметичного по п лощадці значення ЕЕРП (Dcp).

В таких умовах основна плат а визначається за формулою:

7. При пошкодженні розраху нкових засобів обліку реакти вної електричної енергії, сп ричиненому умисними діями сп оживача, зміні схем підключе ння засобів обліку, порушенн і пломб, значення споживання реактивної електричної енер гії приймається рівним актив ному, визначеному за розраху нковий період, а значення ген ерації реактивної електричн ої енергії визначається згід но п.6.2 цього додатка.

8. У випадку тимчасового по рушення обліку реактивної ел ектричної енергії, яке не

спричинене умисними діями сп оживача, розрахунок за перет ікання реактивної електричн ої енергії від дня виявлення порушення обліку до дня відн овлення обліку здійснюється за величиною середньодобово го перетікання реактивної ел ектричної енергії за попере дній розрахунковий період аб о за розрахунковий період на ступний після відновлення об ліку.

Період, який викори стовується для визначення се редньодобового перетікання реактивної електричної енер гії, визначається за згодою с торін.

9. Умови добового регулюванн я режиму перетікання реакти вної електричної енергії між електричними мережами Елект ропостачальника (Електропер едавальника) та Споживача (гр афік, система контролю, велич ина знижки П3 та ін.):.

10. Приєднання та/або від' єд нання компенсувальних устан овок здійснюється Споживаче м за умови наявності обліку п еретікання та генерації реак тивної електричної енергії н а межі розділу електричних м ереж Споживача і Електропост ачальника (Електропередавал ьника) з повідомленням про це Електропостачальника (Елект ропередавальника).

У випадку, якщо на об' єкті відсутній облік перетікання та генерації реактивної еле ктричної енергії, приєднання та/або від' єднання компенс увальних установок здійснює ться Споживачем з дозволу Ел ектропостачальника (Електро передавальника).

Приєднання та/або від' єдн ання компенсувальних устано вок супроводжується унесенн ям відповідних змін у додато к № 11 „Потужність компенсувал ьних установок”.

11. У випадку, якщо на об' єкті , де відсутній облік перетіка ння та генерації реактивної електричної енергії, виявлен і компенсувальні установки, приєднані без дозволу Електр опостачальника (Електропере давальника), сумарна розраху нкова генерація реактивної е лектричної енергії визначає ться з урахуванням додатково приєднаної потужності компе нсувальних установок за пері од від дати останнього техні чного огляду об' єкта. Нарах ування проводиться на підста ві даних двостороннього акта , яким фіксується факт встано влення додаткової потужност і компенсувальних установок .

12. За підсумками розрахунк ового періоду Постачальник в иписує Споживачу рахунок на оплату послуг з компенсації перетікання реактивної елек тричної енергії. Кошти за пос луги з компенсації перетікан ня реактивної електричної ен ергії перераховуються Спожи вачем на поточний рахунок Ел ектропостачальника

(Елек тропередавальника) протягом 5 днів від дати вказаної на ра хунку.

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Перший заступник комерцiйн ого

директора ВАТ"ЕК"Херсонобл енерго" Директор


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

23.09.2009 р.

М.П .


М.П.

Додаток № 10 до договору пр о постачання електроенергії №1907 від 24.10.2002 р. - в редакції пози вача.

Додаток № 11 до Договору про постачання

електроенерг ії № 1907 від 24.10.2002 р.

Потужність компенсува льних установок

Товариства з обмеженою від повідальністю "Форд"

№ п/п Тип компенсувальних устан овок Номінальна напруга Усього

до 1000 В понад 1000 В

1. Конденсаторні установки, к ВАр в тому числі:

1.1. З автоматичним регулюванн ям, кВАр

1.2. З ручним регулюванням, кВАр

2. Синхронні двигуни (СД), кВт

3. Засоби компенсації реакти вної потужності, зблоковані з технологічним обладнанням , кВАр

Синхронні двигуни (С Д), кВт

Примітка:

1. В неробочи й час компенсувальні установ ки повинні бути відключені.

2. Опломбовані персоналом Ел ектропостачальної (Електроп ередавальної) організації та від' єднанні від електромер еж компенсувальні установки до таблиці не вносяться.

3. Встановлена потужність комп енсувальних установок вказу ється з урахуванням їх потуж ності у основного споживача і його субспоживачів.

Постачальник: ХМЕМ Споживач: Товариство з обме женою відповідальністю "Форд "

Перший заступник комерцiйн ого директора ВАТ"ЕК"Херсоно бленерго" Директор


Соловйов О.Ю.
Калініченко В.А.

23.09.2009 р.

М.П .


М.П.

3. Стягнути з Това риства з обмеженою відповіда льністю "Форд" (ідентифікацій ний код - 22748897, адреса - 73000, місто Хе рсон, вул. Декабристів, 25, кв. 14, р \рахунок № 260051675 в ХОД "Укрсоцбан к" м. Херсона, МФО - 352015) на корис ть Відкритого акціонерно го товариства "Енергопостача льна компанія "Херсонобленер го" (ідентифікаційний код - 053 96638, адреса - 73000, місто Херсон, ву л. Пестеля, 5, п\рахунок - 26001007597201 в АТ "Свед Банк" (публічне), МФО - 300164) 85грн.00коп. витрат по сплаті д ержавного мита, 236грн.00коп. витр ат на інформаційно-технічне забезпечення судового проце су.

Наказ видати після набр ання рішенням законної сили.

Рішення господарського с уду набирає законної сили пі сля закінчення десятиденног о строку з дня його прийняття , а у разі, якщо у судовому засі данні було оголошено лише вс тупну і резолютивну частини рішення, воно набирає законн ої сили після закінчення дес ятиденного строку з дня підп исання рішення, оформленого відповідно до вимог статті 84 Г осподарського процесуально го кодексу України (вступна, о писова, мотивувальна і резол ютивна частини).

Суддя Ю.В. Гридасов

Дата оформлення та підп исання рішення

відповідно до вимог ст. 84 Гос подарського

процесуального кодексу Ук раїни "22" лютого 2011 р.

Суддя Ю.В. Гридасов

Дата підписання рішення

відповідно до вимог с т. 84 ГПК України

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення14.02.2011
Оприлюднено12.03.2011
Номер документу14054545
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/9-пд-11

Постанова від 07.07.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Грек Б.М.

Судовий наказ від 29.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

Постанова від 19.04.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Шевченко В.В.

Ухвала від 14.03.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Шевченко В.В.

Рішення від 14.02.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

Ухвала від 01.02.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

Ухвала від 11.01.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

Ухвала від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні