Постанова
від 26.02.2008 по справі 17/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

          "26" лютого 2008 р.       Справа №  17/18

   Господарський суд Кіровоградської області в складі судді С.В. Таран розглянувши у відкритому судовому засіданні 26.02.2008 року об 11 год. 25 хв. при секретарі А.Л. Патлаченко матеріали адміністративної справи №17/18

за позовом: агрофірми у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Авангард ЛТД", с. Ганнівка Новоархангельського району Кіровоградської області  

до відповідача:  управління агропромислового розвитку  Новоархангельської районної державної адміністрації Кіровоградської області, смт. Новоархангельськ  Новоархангельського району Кіровоградської області         

про зобов'язання вчинити певні дії  

ПРЕДСТАВНИКИ:

від позивача - директор Крамар В.Л.,  на підставі протоколу №1 від 24.02.01р.;

від відповідача - Недоступ А.А., довіреність б/н  від 25.02.08р., представник.

Агрофірмою у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Авангард ЛТД" подано позов про зобов'язання  управління агропромислового розвитку  Новоархангельської районної державної адміністрації Кіровоградської області включити позивача в реєстр на отримання дотації з Державного бюджету України в сумі 10332 грн.

26.02.2008 року позивачем подано до господарського суду заяву б/н від 26.02.2008р. (вх.№02-14/6604 від 26.02.2008р.), яка за своїм змістом є заявою про зміну предмету позову, згідно якої агрофірма у формі ТОВ "Авангард ЛТД" просить: "зобов'язати управління агропромислового розвитку  Новоархангельської районної державної адміністрації Кіровоградської області включити документи, подані 15.12.2006 року Агрофірмою у формі ТОВ "Авангард ЛТД", ідентифікаційний код 03757057, у відомість за формою згідно з додатком №2 до постанови Кабінету Міністрів України №325 від 06.05.2005р., щодо отримання дотації з Державного бюджету України в сумі 10332 грн. (а.с.25).

В судовому засіданні 26.02.2008 року позивач адміністративний позов підтримав в повному обсязі.

Відповідач позовні вимоги визнав в повному обсязі (а.с. 20, 25).

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників позивача та відповідача, оцінивши наявні в матеріалах справи та досліджені в судовому засіданні докази, господарський  суд встановив наступне.

Відповідно до Положення про управління агропромислового розвитку Новоархангельської районної державної адміністрації, затвердженого головою Новоархангельської районної державної адміністрації від 17.09.2007 р. №474-р (далі-Положення) Управління агропромислового розвитку Новоархангельської районної державної адміністрації є її структурним підрозділом, підзвітним та підконтрольним голові районної державної адміністрації, Головному управлінню агропромислового розвитку обласної державної адміністрації і Мінагрополітики.

Згідно пункту 3 вказаного Положення основними завданнями управління є: участь у реалізації державної аграрної та соціальної політики на селі, проведення  аналізу тенденцій і прогнозування процесу розвитку галузей агропромислового виробництва і сільських територій, створення належних умов для організації виробництва і збуту сільськогосподарської продукції та продовольства, сприяння розвитку ринкової інфраструктури та інші.

Механізм   використання   коштів, передбачених у  Державному бюджеті України  для фінансової підтримки виробництва продукції  тваринництва,  яка надається  сільськогосподарським товаровиробникам шляхом дотування на одиницю виробленої продукції:  за вирощені ними та продані на забій  і  переробку  суб'єктам господарювання, які    мають    власні    (орендовані)   переробні потужності,  або забиті та  перероблені  у  власних  (орендованих) переробних   цехах  молодняк  великої  рогатої  худоби,  свині  та курчата-бройлери, качки, гуси, індики; за реалізацію вовни; за екологічно  чисте  молоко  власного  виробництва,  продане молокопереробним   підприємствам   для   виготовлення  спеціальних продуктів дитячого харчування встановлено Порядком використання коштів державного бюджету,  що спрямовуються для фінансової підтримки   виробництва продукції тваринництва, затвердженим   постановою Кабінету Міністрів України   від 6 травня 2005 р. №325 з подальшими змінами та доповненнями (далі - Порядок).

Відповідно до пункту 7 Порядку використання коштів державного бюджету, що спрямовуються для фінансової підтримки продукції тваринництва, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 06.05.2005р. №325 фінансова підтримка надається за вирощену і продану худобу та птицю надається на підставі приймальних квитанцій (форма №ПК-1 і ПК-2), виданих сільськогосподарським товаровиробникам у двох примірниках суб'єктами господарювання, які мають власні (орендовані) переробні потужності, на продані їм на забій худобу та птицю, облікових листів (форма №100 (100а) ) худоби та птиці, які забиті та перероблені у власних (орендованих) переробних цехах сільськогосподарських товаровиробників.

Для отримання фінансової підтримки сільськогосподарські товаровиробники подають управлінням агропромислового розвитку районних та Севастопольської міської держадміністрацій: юридичні особи - першого числа місяця, що настає за звітним періодом, реєстр приймальних квитанцій (облікових листів) за формою згідно з додатком 1, один примірник таких квитанцій (облікових листів) та копію довідки про ідентифікаційний код, засвідчену нотаріусом чи посадовою особою виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради.

Агрофірма у формі ТОВ "Авангард ЛТД"  є сільськогосподарським товаровиробником (а.с.15). В грудні 2006 р. позивачем було продано  велику рогату худобу-молодняк Арцизькій філії КП "ООФПІЖБС", м. Арциз Одеської області.

12.12.2006 р. агрофірмою у формі ТОВ "Авангард ЛТД" подано до  установи відповідача документи, необхідні для отримання фінансової підтримки за вирощену і продану худобу (а.с.15).

В судовому засіданні встановлено та матеріалами справи підтверджено, що позивачем своєчасно та повному обсязі було подано повний пакет документів,  передбачений пунктом 7 Порядку,   для отримання фінансової підтримки (а.с.11-14, 20).

Відповідно до пункту 8   Порядку управління   агропромислового   розвитку    районних  та Севастопольської міської держадміністрацій на підставі документів, що зазначені у пункті 7 цього Порядку,  протягом двох  банківських днів   нараховують   сільськогосподарським  товаровиробникам  суми фінансової підтримки за вирощену,  продану на забій  та  переробку або забиту і перероблену худобу та птицю і спрямовують ці кошти на їх рахунки,  відкриті в установах банків, а також протягом двох робочих днів після закінчення кожного звітного місяця (у грудні - після 15 грудня) складають відомість за формою згідно з додатком 2 у двох примірниках, один з яких надсилається територіальним органам Державного казначейства.

Докази виконання відповідачем вказаних вище вимог в матеріалах справи відсутні.

За таких обставин, позовні вимоги заявлені обґрунтовано і підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 121, 160, 162, 163, частинами 1-4 статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України, пунктом 6 "Прикінцевих та перехідних положень" Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд

                                              ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Зобов'язати управління агропромислового розвитку  Новоархангельської районної державної адміністрації Кіровоградської області (26100, Кіровоградська область, Новоархангельський район, смт. Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 44, ідентифікаційний код 00732068) включити документи, подані 15.12.2006 року агрофірмою у формі ТОВ "Авангард ЛТД" (26142, Кіровоградська область, Новоархангельський район, с. Ганнівка, ідентифікаційний код 03757057) у відомість за формою згідно з додатком №2 до постанови Кабінету Міністрів України №325 від 06.05.2005р., щодо отримання дотації з Державного бюджету України в сумі 10332 грн.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова суду першої інстанції набирає законної сили  після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова чи ухвала суду не набрала законної сили.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Кіровоградської області. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складання постанови у повному обсязі  відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, і копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови виготовлено 29.02.2008 р.  

     

           Суддя

  С.В. Таран

Дата ухвалення рішення26.02.2008
Оприлюднено12.03.2008
Номер документу1422438
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/18

Ухвала від 24.07.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Судовий наказ від 24.07.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 10.07.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 29.12.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Судовий наказ від 28.03.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Татенко В.М.

Ухвала від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Кушнір І.В.

Ухвала від 03.05.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Кушнір І.В.

Судовий наказ від 26.05.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Петухов М.Г.

Судовий наказ від 26.05.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Петухов М.Г.

Ухвала від 17.02.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Петухов М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні