Рішення
від 25.04.2008 по справі 2-1353/08
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 2 -1353/08

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 квітня 2008 року Святошинс ький районний суд м. Києва у ск ладі:

головуючого судді Бондаре нко О.В.,

при секретарі - Рикусовій М. О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Києві ц ивільну справу за позовом О СОБА_1 до ОСОБА_2, треті ос оби, які не заявляють самості йні вимоги на предмет спору: Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Перша інвестиці йна спілка», ОСОБА_3, ОСО БА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ви конавчий комітет Рівненсько ї міської ради про визнання п рава власності та зобов' яза ння вчинити певні дії та за по зовом третіх осіб, які заявля ють самостійні вимоги на пре дмет спору ОСОБА_7 та Това риства з обмеженою відповіда льністю «Транс Ворлд Комун ікейшн Груп» про визнання п рава власності та зобов' яза ння вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 зверн увся до Святошинського район ного суду м. Києва з позовом до ОСОБА_2, в якому просить ви знати його право власності н а 100 % статутного капіталу Това риства з обмеженою відповіда льністю „Перша інвестиційна спілка", посилаючись на ті обс тавини, що відповідач відмов ляється визнати його право в ласності на 100 % статутного кап італу Товариства з обмеженою відповідальністю „Перша інв естиційна спілка". Просив поз ов задовольнити на підставі ст. 392 ЦК України.

В попередньому судовому за сіданні яке відбулось 12 берез ня 2008 року позивач ОСОБА_1 п одав заяву про залучення в як ості третіх осіб, які не заявл яють самостійних вимог на пр едмет спору Товариство з обм еженою відповідальністю «Пе рша інвестиційна спілка», О СОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 , ОСОБА_7, ОСОБА_6, Товари ство з обмеженою відповідаль ністю «Транс Ворлд Комунік ейшн Груп» та виконавчий ко мітет Рівненської міської ра ди, а також позивачем було збі льшено позовні вимоги стосов но зобов' язання державного реєстратора виконавчого ком ітету Рівненської міської ра ди здійснити державну реєстр ацію нової редакції Статуту ТОВ «Перша інвестиційна спіл ка».

В попередньому судовому за сіданні яке відбулось 26 берез ня 2008 року треті особи, які заяв или самостійні вимоги на пре дмет спору ОСОБА_7 та ТОВ « Транс Ворлд Комунікейшн Гр уп» заперечували проти поз ову ОСОБА_1 та подали до су ду позовну заяву в якій вони п росять визнати право власнос ті ОСОБА_7 на частку в стат утному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «Перша інвестиційна спілка» (ідентифікаційний код ЄДРПО У 34240102) в розмірі 510151 гривень, що ст ановить 10, 1 % статутного капіта лу Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Перша інвес тиційна спілка» (ідентифікац ійний код ЄДРПОУ 34240102); визнати п раво власності Товариства з обмеженою відповідальністю «Транс Ворлд Комунікейшн Г руп» на частку в статутному капіталі Товариства з обмеж еною відповідальністю «Перш а інвестиційна спілка» (іден тифікаційний код ЄДРПОУ 34240102) в розмірі 4540849 гривень, що станов ить 89, 9 % статутного капіталу То вариства з обмеженою відпові дальністю «Перша інвестицій на спілка» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 34240102), а також зобов' язати державного реєстратор а виконавчого комітету Рівне нської міської ради здійснит и державну реєстрацію нової редакції статуту Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Перша інвестиційна спілка » (ідентифікаційний код ЄДРП ОУ 34240102), затверджену 28 грудня 2007 р оку рішенням загальних зборі в Учасників Товариства з обм еженою відповідальністю «Пе рша інвестиційна спілка» (пр отокол № 10 від 28 грудня 2007 року з агальних зборів Учасників То вариства з обмеженою відпові дальністю «Перша інвестицій на спілка»).

В судовому засіданні предс тавник позивача з урахування м заяви про збільшення позов них вимог відносно зобов' яз ання державного реєстратора виконавчого комітету Рівнен ської міської ради здійснити державну реєстрацію нової р едакції Статуту ТОВ «Перша і нвестиційна спілка» просив п озовні вимоги задовольнити в повному обсязі та заперечув ав проти задоволення позову третіх осіб.

Представники третіх осіб, я кі заявляють самостійні вимо ги на предмет спору ОСОБА_7 та Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Транс Ворлд Комунікейшн Груп» проти задоволення позову ОСОБА_1 заперечували, просили задо вольнити позов третіх осіб.

Відповідач ОСОБА_2 в суд ове засідання не з' явилась, була повідомлена належним ч ином, надала до суду заяву в як ій просила розглядати справу у її відсутність.

Від третіх осіб, які не заяв ляють самостійні вимоги на п редмет спору - ОСОБА_3, ОС ОБА_4, ОСОБА_5, ТОВ «Перша і нвестиційна спілка», виконав чого комітету Рівненської мі ської ради до канцелярії Свя тошинського районного суду м . Києва надійшли заяви, в яких вказані треті особи повідомл яють про те, що вони завчасно п овідомлені про слухання дано ї справи і просять суд розгля дати дану справу без їх прису тності.

Суд вважає можливим провес ти розгляд справи у відсутно сті учасників процесу, які не з' явились, на підставі мате ріалів, що є в справі.

Суд дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення сторін, дослідивши зібрані п о справі докази та проаналіз увавши їх у сукупності, встан овив наступне.

23 лютого 2007 року відбулись з агальні збори учасників Това риства з обмеженою відповіда льністю «Перша інвестиційна спілка» (в подальшому - Товари ство), на яких були присутні уч асники Товариства ОСОБА_4 , ОСОБА_3, ОСОБА_7 та ТОВ «Транс Ворлд Комунікейшн Г руп», яким відповідно належ ало 99, 17 %; 0, 67 %; 0, 1 % та 0, 06 % статутного к апіталу цього Товариства.(а.с . 19-22).

Присутніми на зазначених з агальних зборах ОСОБА_4, ОСОБА_3, ОСОБА_7 та ТОВ «Тр анс Ворлд Комунікейшн Груп » одностайно були прийняті наступні рішення, а саме За гальні збори учасників одн оголосно надали згоду на укл адання попередніх договорів купівлі-продажу (відступлен ня) 44, 84 % статутного фонду Товар иства між ОСОБА_7 і ОСОБА _4. та затвердити вищезазнач ені угоди; надали згоду на про даж (відступлення) ОСОБА_4 частини своєї частки статут ного фонду товариства, а саме 54, 33 % за 2744208, 30 гривень наступним ч ином: 49, 33 % за ціною 2491658, 30 грн. ОСО БА_6, 5 % за ціною 252550 грн. ОСОБА _7; надали згоду на продаж (ві дступлення) ОСОБА_3 своєї частки - 0, 67 % статутного фонду т овариства за 33841, 70 грн. ОСОБА_6 ; затвердили угоди купівлі п родажу (відступлення) частки у статутному фонді Товарист а, укладених між ОСОБА_6 та ОСОБА_4., між ОСОБА_6 та ОСОБА_3, ОСОБА_7 та ОСО БА_4; прийнялии до учасників Товариства ОСОБА_6 ; задов ольнили заяви ОСОБА_4 та ОСОБА_3 про добровільний ви хід із складу учасників Това риства відповідно до їх нота ріально посвідчених заяв; ві дкликали від виконання обов' язків усіх членів дирекції, з адовольнили заяву Генеральн ого директора Товариства О СОБА_8. про його звільнення з посади генерального директо ра, змінили виконавчий орган з колегіального (дирекція) на одноособовий Директор, обра ли директором Товариства О СОБА_6 ; відкликали від викон ання обов' язків усіх членів ревізійної комісії Товарист ва; внесли зміни та доповненн я до Статуту Товариства, затв ердили зміни та доповнення д о Статуту Товариства та викл али їх у новій редакції, виріш или підписати учасниками Тов ариства даний Статут, доручи ли директору Товариства пров ести реєстрацію нової редакц ії Статуту Товариства відпов ідно до чинного законодавств а, (а.с. 19-22).

Як вбачається з наданої коп ії нотаріально посвідченої з аяви ОСОБА_4, від 23 лютого 2007 року на адресу Загальних зборів Товариства з обмежен ою відповідальністю "Перша і нвестиційна спілка"(а.с. 72), згід но з якою ОСОБА_4 частину с воєї частки в Статутному кап італі Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інв естиційна спілка" в розмірі 54, 33 % продає (відступає) наступни м чином:

1. 1) 49, 33 % - ОСОБА_6;

2. 2) 5 % - ОСОБА_7.

В даній заяві ОСОБА_4 також зазначив, що фінансови х та майнових претензій до ТО В "Перша інвестиційна спілка " та учасників вищевказаного Товариства він не має.

В судовому засіданні судом був досліджений Договір куп івлі-продажу (відступлення) ч астки у статутному капіталі товариства з обмеженою відпо відальністю, укладений 23 люто го 2007 року між ОСОБА_10 (третя особа по даній справі, іденти фікаційний номер НОМЕР_1) як продавцем та ОСОБА_6 як покупцем, згідно п. 1.1 якого про давець зобов' язується пере дати свою частку у розмірі 2491658 , 30 гривень, що складає 49, 33 %) у ста тутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Перша інвестиційна спілка ", а покупець зобов' язується в порядку та на умовах, визнае них у цьому Договорі, прийнят и та оплатити названу частку , (а.с. 83-85).

Згідно п.3.1 цього Договору, за купівлю-продаж (відступленн я) частки покупець зобов' яз ується сплатити продавцю 2491658, 30 гривень.

Згідно п.4.3 Договору, продаве ць стверджує, що на момент під пису даного договору він отр имав від Покупця всю суму гро шей, яку Покупець був зобов' язаний йому сплатити за умов ами по даному договору.

Згідно умов п.2.2 цього Догово ру, продаж (відступлення) част ки за цим Договором є чинним і Покупець вважається повнопр авним учасником Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інвестиційна спілка" з моменту підписання Сторонам тексту даного договору.

Згідно п.5.1 цього Договору, за настання обставин, зазначен их в п.2.2 цього Договору, мають м ісце наступні юридично значи мі наслідки: всі права і обов' язки Продавця як учасника То вариства з обмеженою відпові дальністю "Перша інвестиційн а спілка" переходять до Покуп ця; Продавець втрачає усі пра ва та обов' язки, які були обу мовлені його статусом як уча сника Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інв естиційна спілка", а Покупець набуває відповідних прав та обов' язків; Покупець стає н овим учасником Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інвестиційна спілка" і в повному обсязі набуває пра восуб' єктності, що випливає із цього.

Згідно умов п.8.2 цього Догово ру, у разі розірвання, визнанн я недійсним або відмови від д аного договору за ініціативи Продавця, Продавець зобов' язується сплатити Покупцю вс ю отриману суму грошей за умо вами по даному договору та шт раф у розмірі 17000000 (сімнадцять м ільйонів) гривень, шляхом пер едачі їх Покупцю особисто чи перерахувати їх на рахунок, я кий повідомить Покупець у те рмін 10 днів з моменту розірван ня, визнання недійсним або ві дмови від даного договору за ініціативи Продавця.

Факт отримання ОСОБА_4 253 7000 (двох мільйонів п' ятсот тр идцяти семи тисяч) гривень в р ахунок покупки долі в статут ному фонді Товариства з обме женою відповідальністю "Перш а інвестиційна спілка" підтв ерджується розпискою, написа ною та підписаною 16 лютого 2007 р оку особисто ОСОБА_4, (а.с. 112) .

В судовому засіданні судом був досліджений Договір куп івлі-продажу (відступлення) ч астки у статутному капіталі товариства з обмеженою відпо відальністю, укладений 23 люто го 2007 року між ОСОБА_10 (третя особа по даній справі, іденти фікаційний номер НОМЕР_1) як продавцем та ОСОБА_7 як покупцем, згідно п.1.1 якого про давець зобов' язується пере дати свою частку у розмірі 252550 гривень, що складає 5 % у статут ному капіталі Товариства з о бмеженою відповідальністю "П ерша інвестиційна спілка", а п окупець зобов' язується в по рядку та на умовах, визнаних у цьому Договорі, прийняти та о платити названу частку, (а.с. 80-8 2).

Згідно п.3.1 цього Договору, за купівлю-продаж (відступленн я) частки покупець зобов' яз ується сплатити продавцю 252550 г ривень.

Згідно п.4.3 Договору, продаве ць стверджує, що на момент під пису даного договору він отр имав від Покупця всю суму гро шей, яку Покупець був зобов' язаний йомусплатити за умова ми по даному договору.

Згідно умов п.2.2 цього Догово ру, продаж (відступлення) част ки за цим Договором є чинним і Покупець вважається повнопр авним учасником Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інвестиційна спілка" з моменту підписання Сторонам тексту даного договору.

Згідно п.5.1 цього Договору, за настання обставин, зазначен их в п.2.2 цього Договору, мають м ісце наступні юридично значи мі наслідки: всі права і обов' язки Продавця як учасника То вариства з обмеженою відпові дальністю "Перша інвестиційн а спілка" переходять до Покуп ця; Продавець втрачає усі пра ва та обов' язки, які були обу мовлені його статусом як уча сника Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інв естиційна спілка", а Покупець набуває відповідних прав та обов' язків; Покупець стає н овим учасником Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інвестиційна спілка" і в повному обсязі набуває пра восуб' єктності, що випливає із цього.

Згідно умов п.8.2 цього Догово ру, у разі розірвання, визнанн я недійсним або відмови від д аного договору за ініціативи Продавця, Продавець зобов' язується сплатити Покупцю вс ю отриману суму грошей за умо вами по даному договору та шт раф у розмірі 2000000 (два мільйоні в) гривень, шляхом передачі їх Покупцю особисто чи перерах увати їх на рахунок, який пові домить Покупець у термін 10 дні в з моменту розірвання, визна ння недійсним або відмови ві д даного договору за ініціат иви Продавця.

Факт отримання ОСОБА_4 в ід ОСОБА_7 750000 (семисот п' ят идесяти тисяч) доларів США в р ахунок покупки долі в статут ному фонді Товариства з обме женою відповідальністю "Перш а інвестиційна спілка" підтв ерджується розпискою, написа ною та підписаною особисто ОСОБА_4, (а.с. 113).

Як вбачається з копії нотар іально посвідченої заяви О СОБА_3, датованої "23" лютого 2007 р . на адресу Загальних збор ів Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Перша інвест иційна спілка", згідно з якою ОСОБА_3 просить вивести йо го зі складу учасників Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Перша інвестиційна с пілка", всю свою частку в Стату тному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інвестиційна спілка" в розмірі 0, 67 % продає (відступає ) ОСОБА_6. (а.с. 99).

В цій заяві ОСОБА_3 зазна чив, що фінансових та майнови х претензій до ТОВ "Перша інве стиційна спілка" та учасникі в вищевказаного Товариства в ін не має.

В судовому засіданні судом був досліджений Договір куп івлі-продажу (відступлення) ч астки у статутному капіталі товариства з обмеженою відпо відальністю, укладений 23 люто го 2007 року між ОСОБА_3 (третя особа по даній справі, іденти фікаційний номер НОМЕР_2) як продавцем та ОСОБА_6 як покупцем, згідно п.1.1 якого про давець зобов' язується пере дати свою частку у розмірі 33841, 70 гривень, що складає 0, 67 % у стат утному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інвестиційна спілка", а покупець зобов' язується в порядку та на умовах, визнани х у цьому Договорі, прийняти т а оплатити названу частку, (а.с . 86-88).

Згідно п.3.1 цього Договору, за купівлю-продаж (відступленн я) частки покупець зобов' яз ується сплатити продавцю 33841, 70 гривень.

Згідно п.4.3 Договору, продаве ць стверджує, що на момент під пису даного договору він отр имав від Покупця всю суму гро шей, яку Покупець був зобов' язаний йому сплатити за умов ами по даному договору.

Згідно умов п.2.2 цього Догово ру, продаж (відступлення) част ки за цим Договором є чинним і Покупець вважається повнопр авним учасником Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інвестиційна спілка" з моменту підписання Сторонам тексту даного договору.

Згідно п.5.1 цього Договору, за настання обставин, зазначен их в п.2.2 цього Договору, мають м ісце наступні юридично значи мі наслідки: всі права і обов' язки Продавця як учасника То вариства з обмеженою відпові дальністю "Перша інвестиційн а спілка" переходять до Покуп ця; Продавець втрачає усі пра ва та обов' язки, які були обу мовлені його статусом як уча сника Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інв естиційна спілка", а Покупець набуває відповідних прав та обов' язків; Покупець стає н овим учасником Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інвестиційна спілка" і в повному обсязі набуває пра восуб' єктності, що випливає із цього.

Згідно умов п.8.2 цього Догово ру, у разі розірвання, визнанн я недійсним або відмови від д аного договору за ініціативи Продавця, Продавець зобов' язується сплатити Покупцю вс ю отриману суму грошей за умо вами по даному договору та шт раф у розмірі 200000 (двісті тисяч ) гривень, шляхом передачі їх П окупцю особисто чи перерахув ати їх на рахунок, який повідо мить Покупець у термін 10 днів з моменту розірвання, визнан ня недійсним або відмови від даного договору за ініціати ви Продавця.

Відповідно до ст. 53 Закону Ук раїни "Про господарські това риства" учасник товариства з обмеженою відповідальністю має право продати чи іншим чи ном відступити свою частку (ї ї частину) у статутному капіт алі одному або кільком учасн икам цього товариства.

Відчуження учасником това риства з обмеженою відповіда льність своєї частки (її част ини) третім особам допускаєт ься, якщо інше не встановлено статутом товариства.

Судом також досліджені лис т від 21.02.2007 ОСОБА_4 ОСОБА_3 , в якому він вказує про свій н амір продати свою частку в ро змірі 99, 17 % статутного капіталу ТОВ "Перша інвестиційна спіл ка" і пропонує йому скористат ися своїм переважним правом (а.с. 108), лист від 21.02.2007р. ОСОБА_3 ОСОБА_4, в якому він повідо мляє про відмову купівлі час тки ОСОБА_4 у статутному к апіталі ТОВ "Перша інвестиці йна спілка" (ідентифікаційни й код 34240102) (а.с. 109), лист від 21.02.2007р. О СОБА_3 генеральному директо ру ТОВ «Транс Ворлд Комунік ейшн Груп» ОСОБА_7, в яко му він повідомляє останньому про свій намір продати свою ч астку, яка становить 0, 67 % стату тного фонду ТОВ "Перша інвест иційна спілка" за 33841, 70 грн. (а.с. 103) , лист від 21.02.2007р. ОСОБА_4 ОС ОБА_3, в якому він відмовляєт ься від купівлі його частки у статутному фонді ТОВ "Перша і нвестиційна спілка"(а.с. 107), лис т від 21.02.2007р. ОСОБА_4 генераль ному директору ТОВ «Транс Во рлд Комунікейшн Груп» ОСОБА_7, в якому він повідомл яє останньому про свій намір продати свою частку, що стано вить 99, 17 відсотків статутного фонду ТОВ "Перша інвестиційн а спілка" за 5009076 грн. 70 коп. (а.с. 106), а також лист ОСОБА_7 ОСОБА _4, в якому він приймає пропоз ицію ОСОБА_4. щодо купівлі його частки у статутному фон ді ТОВ "Перша інвестиційна сп ілка".(а.с. 111).

Враховуючи вищевикладене, дослідивши зібрані по справ і докази та чинне законодавс тво, суд приходить до висновк у, що всі рішення, які були при йняті Загальними зборам и Учасників ТОВ "Перша інвест иційна спілка" 23 лютого 2007 року і відображені у протоколі № 6 від 23 лютого 2007 року Загальни х зборів Учасників ТОВ "Пер ша інвестиційна спілка" є зак онними та легітимними, прийн яті у повній відповідності д о чинного законодавства Укра їни, підстави для визнання ци х рішень загальних зборів уч асників Товариства недійсни ми відсутні.

При цьому суд приходить до в исновку, що відображені в про токолі № 6 від 23 лютого 2007 року Загальних зборів Учасникі в ТОВ "Перша інвестиційна спі лка" дії учасників товариств а ОСОБА_4 та ОСОБА_3 щод о відчуження (продажу, відсту плення) відповідних частин ї х часток у статутному капіта лі ТОВ "Перша інвестиційна сп ілка" ОСОБА_7 (5 % статутного капіталу на суму 252550 гривень) т а ОСОБА_6 (відповідно 49, 33 % ст атутного капіталу на суму 2491658, 30 гривень та 0, 67 % статутного кап італу на суму 33841, 70 гривень) дійс но мали місце, ці правочини ві дбулись за їх взаємною згодо ю, свідомо, у відповідності до вимог чинного законодавства України і є законними. (а.с. 19-22).

23 лютого 2007 р. учасники ТОВ "Пе рша інвестиційна спілка" ОС ОБА_4, ОСОБА_7, Генеральни й директор ТОВ "Транс Ворлд Комунікейшн Груп" ОСОБА_7 та ОСОБА_6 підписали зат верджену Загальними збо рами Учасників ТОВ "Перша інв естиційна спілка" (протокол № 6 від 23 лютого 2007 р.) нову редакці ю Статуту ТОВ "Перша інвестиц ійна спілка", справжність під пису яких була засвідчена но таріально 23 лютого 2007 р. приват ним нотаріусом Київського мі ського нотаріального округу ОСОБА_18 та зареєстровано го в реєстрі за № 767, 768, 769, 770. (а.с. 39-52).

01.03.2007 року державним реєстрат ором Печерської районної у м істі Києві державної адмініс трації Хаустовою М. Є. у по вній відповідності до вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємців " та інших норм чинного законо давства України проведено де ржавну реєстрацію нової реда кції статуту Товариства з об меженою відповідальністю "Пе рша інвестиційна спілка", яка була затверджена 23 лютого 2007 р . Загальними зборами Учас ників ТОВ "Перша інвестиційн а спілка" (протокол № 6 від 23 лют ого 2007 р.) згідно з пунктом 1.1. яко го Учасниками Товариства є ОСОБА_4, ОСОБА_7, ТОВ "Тран с Ворлд Комунікейшн Груп ", ОСОБА_6.

Згідно з пункту 6.2. Статуту, з атвердженого Загальними зборами Учасників ТОВ "Перша інвестиційна спілка" (проток ол № 6 від 23 лютого 2007 p.), Статутний фонд Товариства формується за рахунок внесків Учасників , які володіють такими частка ми:

ОСОБА_4 - 2264868, 40 гривень, що скл адає 44, 84 % Статутного фонду Тов ариства;

ОСОБА_7 - 257601 гривня, що склад ає 5, 1 % Статутного фонду Товари ства;

ТОВ "Транс Ворлд Комуніке йшн Груп" - 3030, 60 гривень, що скл адає 0, 06 % Статутного фонду Това риства;

ОСОБА_6 - 2525500 гривень, що скла дає 50 % Статутного фонду Товар иства.

Проаналізувавши зібрані п о справі докази та чинне зако нодавство, яке застосовуєтьс я при вирішенні спору, суд при ходить до висновку, що відсту плення учасниками ТОВ "Перша інвестиційна спілка" ОСОБА _4 та ОСОБА_3 у відповідни х розмірах своїх часток ОСО БА_7 та ОСОБА_6 відбулось у повній відповідності з вим огами чинного законодавства України, в тому числі ст. 53 Зако ну України "Про господарські товариства", в зв' язку з чим ОСОБА_7 та ОСОБА_6 на зак онних підставах набули право власності на частки у статут ному капіталі Товариства в р озмірі 257601 гривня, що складає 5, 1 % Статутного капіталу Товари ства та 2525500 гривень, що складає 50 % Статутного капіталу Товар иства відповідно.

25 травня 2007 р. відбулись Заг альні збори Учасників ТОВ " Перша інвестиційна спілка", н а яких були присутніми Учасн ики цього Товариства ОСОБА _4 який володів на той час 44, 84 % Статутного капіталу, ОСОБА _7, який володів 5, 1 % Статутног о капіталу, ТОВ "Транс Ворлд Комунікейшн Груп" в особі Г енерального директора ОСО БА_7, яке володіло 0, 06 % Статутн ого капіталу, ОСОБА_6, який володів 50 % Статутного капіта лу Товариства, (а.с. 24-25).

З протоколу № 7 Загальних зборів Учасників ТОВ "Перша і нвестиційна спілка" від 25 трав ня 2007 p., який підписаний Учасни ками Товариства ОСОБА_10, ОСОБА_7, ОСОБА_6, вбачаєть ся та підтверджується, що на ц их Загальних зборах Учас ників Товариства одноголосн о Учасниками було прийняті н аступні рішення: була надана згода Учаснику Товариства ОСОБА_4 на відчуження (перед ачу) частини частки у розмірі 252550 гривень, що становить 5 % Ста тутного капіталу Товариства на користь Учасника Товарис тва - ОСОБА_7; розподілено ч астки між Учасниками таким ч ином: розмір частки ОСОБА_4 становить 2012318, 40 гривень, що скл адає 39, 84 % у Статутному капітал і Товариства, розмір частки ОСОБА_7 становить 510151 гривень , що складає 10, 1 % Статутного кап італу Товариства, розмір час тки ТОВ "Транс Ворлд Комуні кейшн Груп" становить 3030, 60 гр ивень, що складає 0, 06 % Статутно го капіталу, розмір частки ОСОБА_6 становить 2525500, 00 грн., що складає 50 % Статутного капіта лу Товариства; затверджено н ову редакцію Статуту ТОВ "Пер ша інвестиційна спілка", упов новажено директора Товарист ва підписувати всі необхідні документи та проводити всі н еобхідні дії, що до державної реєстрації нової редакції С татуту Товариства у Печерськ ій районній у м. Києві державн ої адміністрації.

До матеріалів справи надан а копія нотаріально посвідче ної заяви від 25 травня 2007 р. ОС ОБА_4 Сергія Олексійовича Загальним зборам Учасникі в ТОВ "Перша інвестиційна спі лка", згідно з якою Учасник ТОВ "Перша інвестиційна спілка" ОСОБА_4 відчужує (передає) на лежну йому частину частки у С татутному капіталі цього Тов ариства (а саме 5 %, що у грошовом у вираженні становить 252550 грив ень) на користь Учасника Това риства ОСОБА_7, (а.с. 73).

25 травня 2007 р. державним нотар іусом четвертої київської де ржавної нотаріальної контор и Пилипчук О.І. засвідчена справжність підписів ОСОБ А_4, ОСОБА_6 та ОСОБА_7, я кий діяв від свого імені та ві д імені ТОВ "Транс Ворлд Ком унікейшн Груп" на новій ред акції Статуту ТОВ "Перша інве стиційна спілка" затверджено ї Загальними зборами Уча сників Товариства 25 травня 2007 р . (протокол № 7).

07.06.2007 р. державним реєстратор ом Печерської районної у міс ті Києві державної адміністр ацією Хаустовою М. Є. пров едено державну реєстрацію но вої редакції статуту Товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Перша інвестиційна спі лка", яка була затверджена 25 тр авня 2007 р. Загальними збора ми Учасників ТОВ "Перша інвес тиційна спілка" (протокол № 7 в ід 25 травня 2007 р.) згідно з пункто м 8.2. якого розмір частки ОСО БА_4 становить 2012318, 40 гривень, щ о складає 39, 84 % у Статутному кап італі Товариства, розмір час тки ОСОБА_7 становить 510151 гр ивень, що складає 10, 1 % Статутно го капіталу Товариства, розм ір частки ТОВ "Транс Ворлд К омунікейшн Груп" становить 3030, 60 гривень, що складає 0, 06 % Стат утного капіталу, розмір част ки ОСОБА_6 становить 2525500, 00 гр н., що складає 50 % Статутного кап італу Товариства. (а.с. 28-38).

Що стосується прав та інтер есів ОСОБА_5, яка є дружино ю ОСОБА_4, то Пленум Верхов ного Суду України в підпункт і "д" п. 16 Постанови "Про судову п рактику по справа м про визна ння угод недійсними" від 28 кві тня 1978 року № 3 роз' яснив, що ві дсутність згоди другого подр ужжя на відчуження спільного майна може бути підставою дл я визнання угоди недійсною в тому випадку, коли угода підл ягала обов' язковому нотарі альному посвідченню, або суд ом встановлено, що сторони (ст орона) угоди діяли недобросо вісно.

Правочин по відступленню ОСОБА_4 своїх часток у частц і в статутному капіталі ТОВ "П ерша інвестиційна спілка" ві дповідно ОСОБА_6 та ОСОБ А_7 не підлягає обов' язков ому нотаріальному посвідчен ню, ОСОБА_4., ОСОБА_6 та ОСОБА_7 як сторони цих право чинів по відступленню діяли добросовісно та на законних підставах, в зв' язку з чим не впливає на права чи інтереси ОСОБА_5

Ця позиція випливає також з ухвали колегії суддів Судов ої палати по цивільним справ а м Верховного Суду України в ід 29.11.2006 р., в якій зазначається, щ о при укладенні угод одним з п одружжя вважається що він ді є за згодою іншого подружжя.

Також судом в судовому засі данні досліджений Договір ку півлі-продажу (відступлення) частини частки у статутному капіталі товариства з обмеж еною відповідальністю, уклад ений 25 травня

2007 року між ОСОБА_4 (Прода вець, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) та ОСОБА_7 (Поку пець, ідентифікаційний номер НОМЕР_3), відповідно до п.1.1 я кого Покупець зобов' язуєть ся передати Покупцю частину своєї частки у статутному ка піталі Товариства з обмежено ю відповідальністю "Перша ін вестиційна спілка", а Покупец ь зобов' язується прийняти в казану частину частки та спл атити за неї обумовлену дани м Договором грошову суму. (а.с. 89).

Згідно п.1.2 цього Договору, ча стина частки, що є предметом д аного Договору, встановлюєть ся в розмірі 5 % статутного кап італу Товариства з обмеженою відповідальністю "Перша інв естиційна спілка".

Згідно п.1.3 цього Договору, ва ртість частини частки Продав ця в статутному капіталі Тов ариства з обмеженою відповід альністю "Перша інвестиційна спілка", обумовлена п.1.2 даного Договору, визначається стор онами в розмірі 252550 гривень.

Згідно п.1.4 цього Договору, пе редача вказаної частки оформ люється шляхом внесення відп овідних змін в установчі док ументи Товариства з обмежено ю відповідальністю "Перша ін вестиційна спілка" та підста ві заяви Продавця про відсту плення частини своєї частки.

Згідно п.1.5 цього Договору, од ночасно з передачею вказаної частини частки, до Покупця пе реходять і всі права та обов' язки, що належали Продавцю, як учаснику Товариства з обмеж еною відповідальністю "Перша інвестиційна спілка" на вказ ану частину частки.

Згідно п.2.4 цього Договору, Пр одавець стверджує, що на моме нт підписання тексту даного Договору він отримав від Пок упця всю суму грошей, яку Поку пець був зобов' язаний йому оплатити на умовах даного До говору.

Факт отримання ОСОБА_4 в ід ОСОБА_7 грошових коштів за цю відступлену частину ча стки в розмірі 5 % статутного к апіталу Товариства з обмежен ою відповідальністю "Перша і нвестиційна спілка" підтверд жується також вищезазначено ю розпискою ОСОБА_4, оскіл ьки вказана в ній сума значно перевищує вартість відчуджу ваних (відступлених) ОСОБА_ 4 частин частки у статутном у капіталі товариства.

Проаналізувавши зібрані п о справі докази та чинне зако нодавство, яке застосовуєтьс я при вирішенні спору, суд при ходить до висновку, що відсту плення учасниками ТОВ "Перша інвестиційна спілка" ОСОБА _4 та ОСОБА_3 у відповідни х розмірах своїх часток ОСО БА_7 та ОСОБА_6 відбулось у повній відповідності з вим огами чинного законодавства України, в тому числі ст. 53 Зако ну України "Про господарські товариства", в зв' язку з чим ОСОБА_7 та ОСОБА_6 на зак онних підставах набули право власності на частки у статут ному капіталі Товариства в р озмірі 510151 гривень, що складає 10, 1 % Статутного капіталу Товар иства та 2525500 гривень, що склада є 50 % Статутного капіталу Това риства відповідно.

Протоколом № 8 Загальних зборів Учасників ТОВ "Перша і нвестиційна спілка" від 12 жовт ня 2007 р. підтверджується та не с простовується представника ми учасників справи, що 12 жовт ня 2007 р. відбулись Загальні збори Учасників ТОВ "Перша ін вестиційна спілка", на яких бу ли присутніми Учасники Товар иства ОСОБА_6, ОСОБА_7, Т ОВ "Транс Ворлд Комунікейшн Груп" в особі представника по довіреності № 1 від 01 жовтня 2007 р. ОСОБА_22, а Учасник ОС ОБА_4. був відсутній, (а.с. 90-91).

З протоколу № 8 Загальних зборів Учасників ТОВ "Перша і нвестиційна спілка" від 12 жовт ня 2007 р. вбачається, що серед пи тань порядку денного, по яких Загальні збори Учасникі в Товариства мали прийняти р ішення, однак не прийняли чер ез відсутність на цих зборів ОСОБА_4, були, звіт директо ра Товариства за підсумками роботи за 9 місяців 2007 року, а та кож розгляд питання про необ хідність залучення інвестиц ій для розвитку мережі TDCDMA, яку впроваджує Товариство, та у з в' язку з цим доцільність за лучення інвесторів та продаж у (відступлення) їм частини ча сток у статутному капіталі Т овариства учасниками ОСОБ А_6, ОСОБА_4. та ОСОБА_7, або внесення учасниками Това риства ОСОБА_6, ОСОБА_4. та ОСОБА_7 додаткових вкл адів (збільшення Статутного капіталу).

Також з протоколу № 8 Загал ьних зборів Учасників ТОВ " Перша інвестиційна спілка" в ід 12 жовтня 2007 р. вбачається, що Загальними зборами Учасн иків Товариства було прийнят о рішення перенести розгляд вищезазначених питань поряд ку денного на наступні загал ьні збори Учасників у зв' яз ку з відсутністю Учасника О СОБА_4, який володіє часткою в розмірі 39, 84 % Статутного капі талу Товариства та зобов' яз ано ОСОБА_4 з' явитися на наступні Загальні збори Учасників Товариства та при йняти участь у вирішенні цих питань, наступні Загальні збори учасників призначен і на 23.11.2007 p., зобов' язано усіх Уч асників Товариства особисто з' явитися на наступні Заг альні збори Учасників Това риства, або направити свого у повноваженого представника .

Копія протоколу № 8 Загаль них зборів Учасників ТОВ "П ерша інвестиційна спілка" ві д 12 жовтня 2007 р. разом з повідомл ення про проведення 23.11.2007 р. За гальних зборів Учасників Т ОВ "Перша інвестиційна спілк а" були надіслані 18.10.2007 р. ОСОБ А_4 рекомендованим листом, щ о підтверджується фіскальни м чеком поштового відділення , (а.с. 74-76).

Зазначені обставини були п ідтверджені також у судовому засіданні представниками ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ТОВ "Тр анс Ворлд Комунікейшн Груп ".

Протоколом № 9 Загальних зборів Учасників ТОВ "Перша і нвестиційна спілка" від 23 лист опада 2007 р. підтверджується та не спростовується представн иками учасників справи, що 23 л истопада 2007 р. відбулись Заг альні збори Учасників ТОВ " Перша інвестиційна спілка", н а яких були присутніми Учасн ики Товариства ОСОБА_6, О СОБА_7, ТОВ "Транс Ворлд Ком унікейшн Груп" в особі пред ставника по довіреності № 1 ві д 01 жовтня 2007 р. ОСОБА_22, а Уча сник ОСОБА_4 був відсутній .

З протоколу № 9 Загальних зборів Учасників ТОВ "Перша і нвестиційна спілка" від 23 лист опада 2007 р. вбачається, що серед питань порядку денного, по як их Загальні збори Учасни ків Товариства мали прийняти рішення, однак не прийняли че рез відсутність на цих зборі в ОСОБА_4, були, звіт директ ора Товариства за підсумками роботи за 9 місяців 2007 року (пов торно), а також розгляд питанн я про необхідність залучення інвестицій для розвитку мер ежі TDCDMA, яку впроваджує Товарис тво, та у зв' язку з цим доціль ність залучення інвесторів т а продажу (відступлення) їм ча стини часток у статутному ка піталі Товариства учасникам и ОСОБА_6, ОСОБА_4. та О СОБА_7, або внесення учасник ами Товариства ОСОБА_6, О СОБА_4. та ОСОБА_7 додатко вих вкладів (збільшення Стат утного капіталу)(повторно). (а. с. 92-94).

З протоколу № 9 Загальних зборів Учасників ТОВ "Перша і нвестиційна спілка" від 23 лист опада 2007 р. вбачається, що Заг альними зборами Учасників Товариства було прийнято рі шення перенести розгляд вище зазначених питань порядку де нного на наступні загальні з бори Учасників у зв' язку з в ідсутністю Учасника ОСОБА _4, який володіє часткою в роз мірі 39, 84 % Статутного капіталу Товариства та зобов' язано ОСОБА_4 з' явитися на наст упні Загальні збори Учас ників Товариства та прийняти участь у вирішенні цих питан ь, наступні Загальні збор и учасників призначені на 28.12.20 07 p., зобов' язано усіх Учасник ів Товариства особисто з' яв итися на наступні Загальні збори Учасників Товариств а, або направити свого уповно важеного представника, виріш ено повідомити ОСОБА_4, що у випадку його неявки у насту пні Загальні збори Учасн иків Товариства буде вирішен о питання про виключення йог о зі складу учасників Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Перша інвестиційна сп ілка", внесено до порядку денн ого наступних Загальних зборів Учасників Товариства питання щодо виключення ОС ОБА_4 зі складу Учасників ТО В "Перша інвестиційна спілка ".

Копія протоколу № 9 Загаль них зборів Учасників ТОВ "П ерша інвестиційна спілка" ві д 23 листопада 2007 р. разом з повід омлення про проведення 28.12.2007 р. Загальних зборів Учасник ів ТОВ "Перша інвестиційна сп ілка" були надіслані 27.11.2007 р. О СОБА_4. рекомендованим лист ом, що підтверджується фіска льним чеком поштового відділ ення. (а.с. 74-76).

Зазначені обставини були п ідтверджені також у судовому засіданні представниками ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ТОВ "Тр анс Ворлд Комунікейшн Груп ".

28 грудня 2007 р. відбулись Заг альні збори Учасників ТОВ " Перша інвестиційна спілка", н а яких були присутніми Учасн ики Товариства ОСОБА_6, О СОБА_7, ТОВ "Транс Ворлд Ком унікейшн Груп" в особі пред ставника по довіреності № 1 ві д 01 жовтня 2007 р. ОСОБА_22, а Уча сник ОСОБА_4 був відсутній , (а.с. 95-98).

Рішенням Загальних збо рів Учасників ТОВ "Перша інве стиційна спілка" від 28 грудня 2007 р. (протокол № 10) за систематич не не виконання обов' язків, покладених на Учасників Тов ариства Статутом, бездіяльні сть, яка завдає шкоди інтерес ам Товариства і перешкоджає досягненню цілей Товариства , ОСОБА_4 виключено із скла ду Учасників Товариства з об меженою відповідальністю "Пе рша інвестиційна спілка", пер едана частка у Статутному ка піталі ТОВ "Перша інвестицій на спілка", яка належала ОСО БА_4 в розмірі 39, 84 %, що становит ь 2012318, 40 гривень, на користь ТОВ "Т ранс Ворлд Комунікейшн Гру п".

Зазначені обставини були п ідтверджені також у судовому засіданні представниками ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ТОВ "Тр анс Ворлд Комунікейшн Груп ".

Відповідно до ст. 64 Закону Ук раїни "Про господарські това риства", учасника товариства з обмеженою відповідальніст ю, який систематично не викон ує або неналежним чином вико нує обов' язки, або перешкод жає своїми діями досягненню цілей товариства, може бути в иключено з товариства на осн ові рішення, за яке проголосу вали учасники, що володіють у сукупності більш як 50 відсотк ами загальної кількості голо сів учасників товариства. Пр и цьому цей учасник (його пред ставник) у голосуванні участ і не бере.

Відповідно до вимог ст. 117 ЦК України, учасники господарсь кого товариства зобов' язан і додержуватися установчих д окументів товариства та вико нувати рішення загальних збо рів.

Оскільки протоколами № 8 від 12.10.2007 р. та № 9 від 23.11.2007 р. Загальни х зборів Учасників ТОВ "Пер ша інвестиційна спілка" підт верджується та доводиться, щ о ОСОБА_4 не виконав перед бачені Статутом Товариства т а ст. 117 ЦК України обов' язки щ одо виконання вимог Статуту та рішень Загальних збор ів Учасників від 12.10.2007 р. та від 23 .11.2007 р., суд приходить до висновк у, що рішення загальних зборі в Учасників від 28.12.2007 р. про викл ючення ОСОБА_4 з складу Уч асників ТОВ "Перша інвестиці йна спілка" є законним та обгр унтованим, відповідає чинном у законодавству доведено мат еріалами справи та грунтуєть ся на вимогах статті 117 ЦК Укра їни та ст. 65 Закону України "Про господарські товариства".

Рішенням Загальних збо рів Учасників ТОВ "Перша інве стиційна спілка" від 28 грудня 2007 р. (протокол № 10) надана згода ОСОБА_6 на вихід зі складу Учасників ТОВ "Перша інвести ційна спілка" і передачу (відс туплення) своєї частки в розм ірі 50 % Статутного капіталу То вариства, що складає 2525500 гриве нь на користь ТОВ "Транс Ворлд Комунікейшн Груп".

Рішенням Загальних збо рів Учасників ТОВ "Перша інве стиційна спілка" від 28 грудня 2007 р. (протокол № 10) розподілені ч астки у Статутному капіталі Товариства між його Учасника ми наступним чином: частка ОСОБА_7 становить 510151 гривень , що складає 10, 1 % Статутного кап італу, частка ТОВ "Транс Ворлд Комунікейшн Груп" станов ить 4540849 гривень, що складає 89, 9 % С татутного капіталу, затвердж енні зміни та доповнення до С татуту Товариства та викладе но його у новій редакції.

Зазначені обставини були п ідтверджені також у судовому засіданні представниками ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ТОВ "Тр анс Ворлд Комунікейшн Груп ".

Проаналізувавши позовні в имоги ОСОБА_1 суд не знахо дить підстав для їх задоволе ння, так як позивач не обгрунт ував та не довів наявність св оїх прав на частку у статутно му капіталі ТОВ «Перша інвес тиційна спілка», в зв' язку з чим у його позові слід відмов ити.

Так як ОСОБА_7 та ТОВ "Тра нс Ворлд Комунікейшн Груп " на законних підставах є учас никами та власниками часток у статутному капіталі ТОВ «П ерша інвестиційна спілка» у розмірі 510151 гривень, що складає 10, 1 % Статутного капіталу, та 4540849 гривень, що складає 89, 9 % Статут ного капіталу Товариства від повідно, що не визнає позивач ОСОБА_1, то способом захис ту їх прав власності та закон них інтересів як учасників Т ОВ «Перша інвестиційна спілк а» є визнання за кожним з них о кремо права власності на від повідну частку у статутному капіталі цього товариства.

При цьому суд бере до уваги доведеність матеріалами спр ави обставин про те, що ОСОБ А_3 вийшов з складу учасникі в ТОВ «Перша інвестиційна сп ілка» добровільно, за власни м бажанням та з дотриманням п ередбаченої чинним законода вством України процедури, ві дступивши свою частку в розм ірі 0, 67 % ОСОБА_6.

Також суд бере до уваги дове деність матеріалами справи о бставин про те, що ОСОБА_4 д обровільно, за власним бажан ням та з дотриманням передба ченої чинним законодавством України процедури та законн о відступив частину в розмір і 49, 33 % статутного капіталу ТОВ «Перша інвестиційна спілка» на суму 2491658, 30 грн. ОСОБА_6, а т акож в розмірі 5 % статутного к апіталу ТОВ «Перша інвестиці йна спілка» на суму 252550 гривень ОСОБА_7, а в подальшому від ступив ОСОБА_7 ще 5 % статутн ого капіталу ТОВ «Перша інве стиційна спілка» на суму 252550 гр ивень.

Враховуючи те, що виключенн я ОСОБА_4 зі складу учасни ків ТОВ «Перша інвестиційна спілка» за рішенням загальни х зборів Учасників товариств а від 28.12.2007р. (протокол № 10) відбул ось на законних підставах та обгрунтовано, частка ОСОБА _4 правомірно за рішенням за гальних зборів Учасників тов ариства від 28.12.2007р., яке є законн им, відійшла до ТОВ "Транс Ворл д Комунікейшн Груп".

До матеріалів справи надан ий Договір купівлі-продажу (в ідступлення) частки у статут ному капіталі товариства з о бмеженою відповідальністю, у кладений 14.12.2007р. між ОСОБА_6 т а ТОВ "Транс Ворлд Комуніке йшн Груп", з якого вбачаєтьс я, що ОСОБА_6 продав ТОВ "Тра нс Ворлд Комунікейшн Груп " належну йому частку в розмір і 2525500 гривень, що складає 50 % стат утного капіталу Товариства, в зв' язку з чим ТОВ "Транс Вор лд Комунікейшн Груп" на за конних підставах стало власн иком цієї частки статутного капіталу Товариства, (а.с. 78-79).

Дослідивши забрані по спра ві докази у їх сукупності, суд приходить до висновку, що всі рішення Загальних зборі в Учасників Товариства з обм еженою відповідальністю "Пер ша інвестиційна спілка", зазн ачені в протоколі № 6 від 23 люто го 2007 року, протоколі № 7 від 25 тр авня 2007 року, протоколі № 8 від 12 жовтня 2007 року, протоколі № 9 ві д 23 листопада 2007 року, протокол і № 10 від 28 грудня 2007 року є закон ними та легітимними, прийнят і у відповідності до чинного законодавства України, підс тави для їх визнання недійсн ими відсутні, відображають р еальну волю ОСОБА_3, ОСОБ А_4, ОСОБА_7, ОСОБА_6, ТОВ "Транс Ворлд Комунікейшн Г руп".

Що стосується Договору куп івлі-продажу (відступлення) ч астки у статутному капіталі товариства з обмеженою відпо відальністю, укладеного 23 лют ого 2007 року між ОСОБА_12 та ОСОБА_6, Договору купівлі-пр одажу (відступлення) частини частки у статутному капітал і товариства з обмеженою від повідальністю, укладеного 25 т равня 2007 року між ОСОБА_4 та ОСОБА_7, Договору купівлі -продажу (відступлення) части ни частки у статутному капіт алі товариства з обмеженою в ідповідальністю, укладеного 25 травня 2007 року між ОСОБА_4 (Продавець, ідентифікаційни й номер НОМЕР_1) та ОСОБА _7 договору купівлі-продажу (відступлення) частки у стату тному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю , укладеного 14.12.2007р. між ОСОБА_ 6 та ТОВ "Транс Ворлд Комун ікейшн Груп", то суд вважає з а необхідне їх врахувати при вирішенні даного спору, так я к всі ці договори укладені у в ідповідності до чинного зако нодавства України, не супере чать йому та волі їх сторін іє дійсними. Протилежного стор онами та учасниками справи н е доведено.

Таким чином, на даний час уч асниками Товариства з обмеже ною відповідальністю "Перша інвестиційна спілка" є ОСОБ А_7 та ТОВ "Транс Ворлд Кому нікейшн Груп", які набули ці корпоративні права на закон них підставах та у порядку, ви значеному законодавством Ук раїни.

Оскільки на даний час держа вний реєстратор виконавчого комітету Рівненської місько ї ради не здійснив державну р еєстрацію нової редакції ста туту ТОВ «Перша інвестиційна спілка», затверджену проток олом № 10 від 28.12.2007р. загальних збо рів учасників ТОВ «Перша інв естиційна спілка», то способ ом захисту прав ОСОБА_7 та ТОВ "Транс Ворлд Комунікей шн Груп" є зобов' язання де ржавного реєстратора викона вчого комітету Рівненської м іської ради здійснити такі д ії.

Керуючись ст. ст. 10, 11, 60, 212-215 ЦПК У країни, ст. ст. 16, 117 ЦК України, ст . ст. 53, 64 Закону України "Про госп одарські товариства", суд, -

ВИРІШИВ:

У задоволенні позову О СОБА_1 до ОСОБА_2, треті ос оби, які не заявляють самості йні вимоги на предмет спору: Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Перша інвестиці йна спілка», ОСОБА_3, ОСО БА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ви конавчий комітет Рівненсько ї міської ради про визнання п рава власності та зобов' яза ння вчинити певні дії - відмов ити.

Позов третіх осіб, які заявл яють самостійні вимоги на пр едмет спору ОСОБА_7 та Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Транс Ворлд Кому нікейшн Груп» про визнання права власності та зобов' я зання вчинити певні дії - задо вольнити.

Визнати право власності ОСОБА_7 (який проживає за адр есою АДРЕСА_2, ідентифікац ійний номер НОМЕР_3) на час тку в статутному капіталі То вариства з обмеженою відпові дальністю «Перша інвестицій на спілка» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 34240102) в розмірі 510151 (п' ятсот десять тисяч сто п' ят десят одна) гривня, що станови ть 10, 1 (десять цілих одна десята ) відсотка статутного капіта лу Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Перша інвес тиційна спілка» (ідентифікац ійний код ЄДРПОУ 34240102).

Визнати право власності То вариства з обмеженою відпові дальністю "Транс Ворлд Кому нікейшн Груп" (ідентифікаці йний код ЄДРПОУ 33497125, що зареєст роване 08.04.2005р. Печерською район ною в м. Києві державною адмін істрацією, номер запису про д ержавну реєстрацію 10701020000007501, міс цезнаходження: 01021, м. Київ, ву л. Грушевського, буд. 28/2, кв. 43) н а частку в статутному капіта лі Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Перша інвес тиційна спілка» (ідентифікац ійний код ЄДРПОУ 34240102) в розмірі 4540849 (чотири мільйони п' ятсот сорок тисяч вісімсот сорок д ев' ять) гривень, що становит ь 89, 9 (вісімдесят дев' ять ціли х дев' ять десятих) відсоткі в статутного капіталу Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Перша інвестиційна сп ілка» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 34240102).

Зобов' язати державного р еєстратора виконавчого комі тету Рівненської міської рад и (33000, Рівненська область, м. Рів не, вул. Соборна, 12А) здійснити д ержавну реєстрацію нової ред акції статуту Товариства з о бмеженою відповідальністю « Перша інвестиційна спілка» ( ідентифікаційний код ЄДРПОУ 34240102), затверджену 28 грудня 2007 рок у рішенням Загальних збо рів Учасників Товариства з о бмеженою відповідальністю « Перша інвестиційна спілка» ( протокол № 10 від 28 грудня 2007 року загальних зборів Учасників Товариства з обмеженою відпо відальністю «Перша інвестиц ійна спілка»).

Заяву про апеляційне оскар ження рішення може бути пода но протягом десяти днів з дня його проголошення до Апеляц ійного суду м. Києва через Свя тошинський районний суд м. Ки єва.

Апеляційна скарга на рішен ня може бути подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарж ення до Апеляційного суду м. К иєва через Святошинський рай онний суд м. Києва.

Дата ухвалення рішення25.04.2008
Оприлюднено22.03.2011
Номер документу14230300
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання п рава власності та зобов' яза ння вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —2-1353/08

Рішення від 25.04.2008

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бондаренко О.В.

Ухвала від 12.09.2008

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Гутій О.В.

Рішення від 03.11.2008

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л.В.

Рішення від 23.06.2008

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Ченченко Т.О.

Рішення від 10.04.2008

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Нізельковська Л.В.

Рішення від 04.06.2008

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ан О. В.

Ухвала від 12.06.2008

Цивільне

Амвросіївський районний суд Донецької області

Косенко З.П.

Ухвала від 08.05.2008

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Нізельковська Л.В.

Ухвала від 24.01.2008

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Слюсарчук Н.Ф.

Ухвала від 09.10.2008

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Щеняєва І.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні