Ухвала
від 07.02.2011 по справі 29/5009/243/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

07.02.2011 Справа № 29/5009/243/11

Суддя

Кредитор - Публічне а кціонерне товариство “Райфф айзен Банк Аваль” в особі Зап орізької обласної дирекції П АТ “Райффайзен Банк Аваль”, м .Запоріжжя

Боржник - Товариство з об меженою відповідальністю “Т оргівельний дім “МаСіВ” (69063 м.З апоріжжя вул. Комсомольська, 3, код з ЄДР - 31105084)

Банківська установа, що здійснює розрахунково -касове обслуговування боржн ика - Комунарське відділенн я “Промінвестбанк” м.Запоріж жя

Суддя Кричмаржев ський В.А.

Представники сторі н:

- кредитора - Святюк М.В. (за довіреністю)

- боржника - Воробйов В.В . (за довіреністю)

У підготовчому засіданн і розглядається заява Публіч ного акціонерного товариств а “Райффайзен Банк Аваль” в о собі Запорізької обласної ди рекції ПАТ “Райффайзен Банк Аваль” про визнання банкруто м Товариства з обмеженою від повідальністю “Торгівельни й дім “МаСіВ”, яка подана в пор ядку статті 11 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом” у зв' язку з неспроможністю боржника вик онати свої грошові зобов' яз ання перед кредитором.

Вивчивши матеріали спр ави, заслухавши пояснен ня представників кредитора т а боржника, суд -

Установив:

Товариство з обмежен ою відповідальністю “Торгів ельний дім “МаСіВ” зареєстро ване в Єдиному державному ре єстрі за № 31105084 як суб' єк т підприємницької діяльност і 18.08.2000р. виконавчим комітетом З апорізької міської ради за а дресою: 69063 м.Запоріжжя вул. Ком сомольська, 3.

Ухвалою господарського су ду Запорізької області від 20.0 1.2011р. порушено провадження у да ній справі за загальною проц едурою відповідно до статті 11 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”, підготовче засідання суду призначене на 01.02.2011р., відк ладалося з метою усунення ін іціюючим кредитором супереч ностей та уточнення грошових вимог.

У підготовче засідання, яке відбулося 07.02.2011р. банком подане уточнення до заяви про поруш ення справи про банкрутство, де заявник зазначив про те, що його безспірні вимоги до бор жника складають 4.277.279,08грн.

Боржник та його представни к відзиву на заяву про поруше ння справи про банкрутство н е надали, однак відсутність в ідзиву боржника не зупиняє п ровадження у справі.

Відповідно до положень Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” (далі - Закон про банкрутство ) вимоги ініціюючого кредито ра мають бути грошовими, безс пірними, складати не менше тр ьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, неоплачен і протягом трьох місяців та а пробовані виконавчим провад женням.

З поданої ініціюючим креди тором заяви про порушення сп рави про банкрутство вбачаєт ься, що вимоги до боржника під тверджуються рішенням Жовтн евого районного суду м. Запор іжжя, яким позов ПАТ “Райффай зен Банк Аваль” в особі Запор ізької обласної дирекції ПАТ “Райффайзен Банк Аваль” зад оволені та стягнуто солідарн о з фізичної особи - Воробйова В.В., ТОВ. “Ксанді-М”, ТОВ. “Каро ” та ТОВ. “МаСіВ” 5.555.679,08грн.

Рішення місцевого суду мот ивоване неналежним виконанн ям фізичною особою Воробйови м В.В. та його поручителями ТОВ . “Ксанді-М”, ТОВ. “Каро” та ТОВ . “МаСіВ” зобов' язань за кре дитними договорами, де позич альником виступає Воробйов В .В.

На виконання вищевказаног о рішення Жовтневим судом ви даний виконавчий лист за яки м відділом державної виконав чої служби Головного управлі ння юстиції 07.06.2010р. порушене вик онавче провадження, а постан овою від 28.12.2010р. виконавчий лист повернутий стягувачеві у зв ' язку з відсутністю майна, н а яке можливо звернути стягн ення.

Отже, на підставі зазначено го суд дійшов висновку про на явність всіх ознак неплатосп роможності Товариства з обме женою відповідальністю “Тор гівельний дім “МаСіВ”, яке ма є заборгованість перед банко м як поручитель за кредитним и зобов' язаннями фізичної о соби Воробйова В.В. та солідар ний боржник за рішенням суду .

Відтак, наявні підстави для ведення справи про банкрутс тво Товариства з обмеженою в ідповідальністю “Торгівель ний дім “МаСіВ”.

Відповідно до статті 11 Зако ну за результатами розгляду заяви кредитора та відзиву б оржника у підготовчому засід анні виноситься ухвала, в які й визначаються: розмір вимог кредиторів, які подали заяву про порушення справи про бан крутство; дата складення роз порядником майна реєстру вим ог кредиторів, який має бути с кладений та поданий до госпо дарського суду на затверджен ня не пізніше двох місяців та десяти днів після дати прове дення підготовчого засіданн я суду; дата попереднього зас ідання суду, яке має відбутис я не пізніше трьох місяців пі сля дати проведення підготов чого засідання суду; дата скл икання перших загальних збор ів кредиторів, які мають відб утися не пізніше трьох місяц ів і десяти днів після дати пр оведення підготовчого засід ання суду; дата засідання суд у, на якому буде винесено ухва лу про санацію боржника, чи пр о визнання боржника банкруто м і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення про вадження у справі про банкру тство, яке має відбутися не пі зніше шести місяців після да ти проведення підготовчого з асідання суду.

Щодо розміру вимог ініціюю чого кредитора, то суд вважає за необхідне звернути увагу на наступне.

Як зазначалось вище, свої ви моги до боржника ініціюючий кредитор обґрунтовує рішенн ям Жовтневого районного суду м. Запоріжжя, яким позовні вим оги ПАТ “Райффайзен Банк Ава ль” в особі Запорізької обла сної дирекції ПАТ “Райффайзе н Банк Аваль” задоволені та с тягнуто солідарно з фізичної особи Воробйова В.В., ТОВ. “Кса нді-М”, ТОВ. “Каро” та ТОВ. “МаС іВ” 5.555.679,08грн.

При цьому слід зазначити, що один з поручителів та соліда рних відповідачів - ТОВ. “Ксан ді-М” на момент звернення іні ціюючого кредитора із заявою про порушення справи про бан крутство ТОВ. “МаСіВ”, постан овою господарського суду Зап орізької області від 21.12.2009р. виз наний банкрутом у межах спра ви № 16/222/09 про банкрутство ТОВ. “ Ксанді-М”.

Ухвалою господарського су ду Запорізької області від 03.1 2.2009р. у справі № 16/222/09 про банкрутс тво ТОВ.“Ксанді-М” затвердже ний реєстр вимог кредиторів у вказаній справі, до якого вн есені вимоги Публічного акці онерного товариства “Райффа йзен Банк Аваль” в особі Запо різької обласної дирекції ПА Т “Райффайзен Банк Аваль” у р озмірі 5.996.304,19грн. з першою черго ю задоволення та 25.906грн. з четв ертою чергою задоволення. Пр и цьому слід звернути увагу н а те, що зазначені вимоги вини кли у зв' язку з неналежним в иконанням фізичною особою - В оробйовим В.В. зобов' язань з а кредитними договорами, пор учителем за виконання яких є ТОВ. “Ксанді-М”.

Ухвалою господарського су ду Запорізької області від 30.1 2.2010р. звіт ліквідатора підприє мства - ТОВ. “Ксанді-М” затверд жений, банкрута ліквідовано, провадження у справі припин ено. З цієї ухвали вбачається , що вимоги ПАТ “Райффайзен Ба нк Аваль” в особі Запорізько ї обласної дирекції задоволе ні частково - у розмірі - 1.278.400грн .

Відповідно до статті 543 Циві льного кодексу України у раз і солідарного обов'язку борж ників (солідарних боржників) кредитор має право вимагати виконання обов'язку частков о або в повному обсязі як від у сіх боржників разом, так і від будь-кого з них окремо. Кредит ор, який одержав виконання об ов'язку не в повному обсязі ві д одного із солідарних боржн иків, має право вимагати недо одержане від решти солідарни х боржників.

Оскільки рішенням Жовтнев ого районного суду від 26.10.2010р. з аборгованість за кредитними договорами стягнута на кори сть Публічного акціонерного товариства “Райффайзен Банк Аваль” в особі Запорізької о бласної дирекції АТ “Райффай зен Банк Аваль” солідарно з В оробйова В.В., ТОВ. “Ксанді-М”, Т ОВ. “Каро” та ТОВ. “МаСіВ”, то у даному випадку розмір вимог ініціюючого кредитора відпо відно має бути зменшений на р озмір вимог, задоволених у ме жах справи про банкрутство Т ОВ. “Ксанді-М”, тобто, на 1.278.400грн .

Таким чином, вимоги ініціюю чого кредитора слід визнати у розмірі -4.277.279.08грн., з яких - 4.172.759,37 г рн. заборгованості за кредит ом та відсотками, 102.567,71 грн. пені , 1.952 грн. судових витрат за ріше нням Жовтневого районного су ду м.Запоріжжя від 26.04.2010р. у спра ві № 2-558/2010.

Оскільки згідно зі статте ю 1 Закону про банкрутство сум и неустойки (пені та штрафу) не можуть входити до складу осн овних грошових вимог ініціюю чого кредитора, тому в подаль шому при складанні та затвер дженні реєстру вимог кредито рів нарахована пеня на основ не зобов'язання має бути внес ена розпорядником майна до р еєстру вимог кредиторів до ш остої черги задоволення.

З метою виявлення усіх кре диторів та осіб, які виявили б ажання взяти участь у санаці ї боржника, суд згідно з ч.5 ста тті 11 Закону про банкрутство з обов' язує заявника подати д о офіційних друкованих орган ів у десятиденний строк за йо го рахунок оголошення про по рушення справи про банкрутст во.

До офіційних друкованих ор ганів відносяться газети «Го лос України»або «Урядовий ку р' єр». Газетне оголоше ння має містити повне наймен ування боржника, його поштов у адресу, банківські реквізи ти, найменування та адресу го сподарського суду, номер спр ави, відомості про розпорядн ика майна.

У поданій заяві про поруше ння справи про банкрутство т а в уточненні до неї ініціююч ий кредитор просить призначи ти розпорядником майна арбіт ражного керуючого Біцюту Анд рія Олександровича (ліцензія Державного департаменту з п итань банкрутства серія НО МЕР_2 від 03.09.2008 р., ідентифікаці йний номер - НОМЕР_1, адреса : АДРЕСА_1), який надав відпо відну згоду.

Отже, за результатами підго товчого засідання суд визнає грошові вимоги кредитора до боржника в сумі 4.277.279,08 грн., визн ачає дату складення розпоряд ником майна боржника реєстру вимог кредиторів; дату прове дення попереднього засіданн я суду; дату скликання перших загальних зборів кредиторів , а також дату засідання суду, на якому буде винесено ухвал у про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури, чи припинення пров адження у справі про банкрут ство.

Керуючись статтями 11- 13 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом», господарський с уд Запорізької області -

Ухвалив:

1. Визнати грошові вимог и Публічного акціонерного то вариства «Райффайзен Банк Ав аль» в особі Запорізької обл асної дирекції ПАТ «Райффайз ен Банк Аваль», м. Запоріжжя, у розмірі - 4.277.279,08 грн.

2. Зобов' язати ініціюючого кредитора у десятиденний ст рок подати до офіційного дру кованого органу за його раху нок оголошення про порушення справи про банкрутство Това риства з обмеженою відповіда льністю “Торгівельний дім “М аСіВ”, яке має містити повне н айменування боржника, його п оштову адресу, банківські ре квізити, найменування та адр есу господарського суду, ном ер справи, відомості про розп орядника майна, код з Єдиного державного реєстру.

Докази опублікування огол ошення (примірник газети) под ати до суду не пізніше 01.03.2011р .

3. Призначити розпоряд ником майна арбітражного керуючого Біцюту Андрія Оле ксандровича (ліцензія Держав ного департаменту з питань б анкрутства серії НОМЕР_2 в ід 03.09.2008р., ідентифікаційний ном ер НОМЕР_1, адреса: АДРЕС А_1).

Зобов' язати розпо рядника майна боржника склас ти реєстр вимог кредиторів , який представити суду до 10.04.2011р.

4. Попереднє засіданн я суду призначити на 15.04 .2011р. о 10-00 год.

5. Зобов' язати розпоряд ника майна боржника Біцюту А .О. скликати перші загальні зб ори кредиторів до 21.04.2011 р .

6. Засідання суду, на яком у буде винесено ухвалу про са націю боржника, чи про визнан ня боржника банкрутом і відк риття ліквідаційної процеду ри, чи припинення провадженн я у справі про банкрутство пр изначити на 17.05.2011р. о 10-00 год.

7. Копію ухвали надіслати кр едитору, боржнику, розпорядн ику майна.

Суддя В.А. Кричмаржевський

Попереднє засіданн я на 15.04.2011в 10:00.

дата призначення розпоря дника майна 07.02.11

розпорядник майна Біцюта Андрій Олександрович

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення07.02.2011
Оприлюднено25.03.2011
Номер документу14350467
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/243/11

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 25.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 24.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 28.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 08.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 07.02.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні