Ухвала
від 28.12.2012 по справі 29/5009/243/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

28.12.12 Справа № 29/5009/243/11

м. Запоріжжя

Кредитор - 1 - Публічне акціонерне товариство "Райффайзен Банк Аваль" в особі Запорізької обласної дирекції ПАТ "Райффайзен Банк Аваль", м. Запоріжжя

Кредитор - 2 -Публічне акціонерне товариство "МетаБанк", м. Запоріжжя

Кредитор - 3 -Державна податкова інспекція у Комунарському районі міста Запоріжжя

Банкрут -Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгівельний дім "МаСіВ", м. Запоріжжя, код з ЄДР - 31105084

Суддя Кричмаржевський В .А .

За участю ліквідатора -арбітражного керуючого Швеця Д.І. та представників:

- кредитора-1 -Грибовода С.Ю. (за довіреністю)

- кредитора-2 -Андрос М.О. (за довіреністю)

- кредитора-3 -Сілецького Д.Ю. (за довіреністю)

Установив :

Постановою господарського суду Запорізької області від 17.05.2011р. у справі № 29/5009/243/11 ТОВ "Торгівельний дім "МаСіВ" визнано банкрутом у порядку, визначеному Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі за текстом -Закон про банкрутство), відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Біцюту А.О.

Ухвалою господарського суду від 06.06.2012р. припинені повноваження ліквідатора - арбітражного керуючого Біцюти А.О., ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Швеця Д.І.

Ліквідатором банкрута 24 грудня 2012р. подано до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, які призначені до розгляду у судовому засіданні на 28.12.2012р. об 11-00 год.

Згідно зі статтею 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

В ході ліквідаційної процедури ліквідатором підприємства виявлено рухоме майно банкрута (чотири одиниці транспортних засобів), які за погодженням з комітетом кредиторів реалізовані загалом за 54.271,78грн.

За рахунок отриманих коштів частково погашені витрати ліквідатора у сумі - 19.115,86грн. та вимоги кредитора першої черги -ПАТ "МетаБанк" у сумі - 35.155,92грн.

Ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включено непогашені вимоги ПАТ "МетаБанк" у розмірі - 609.224,07грн. з першою чергою задоволення, вимоги ДПІ у Комунарському районі м. Запоріжжя у розмірі - 9.199,14грн. із третьою чергою задоволення та 176.007,94грн. із шостою чергою задоволення, вимоги ПАТ "Райффайзен банк Аваль" у сумі - 5.338.973,16 грн. з четвертою чергою задоволення та 252.536,76грн. із шостою чергою задоволення.

До справи долучені довідки відповідних державних органів, що здійснюють реєстрацію речових прав, з яких вбачається, що прав власності на земельні ділянки, сільськогосподарську техніку, нерухоме майно та корпоративних прав за банкрутом не зареєстровано.

Зазначені запити та отримані відповіді досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Ліквідатором в ході ліквідаційної процедури здійснено інвентаризацію майна банкрута, за результатами якої у підприємства не виявлено жодних майнових активів.

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута погоджено із кредиторами, про що свідчить листування між ними та ліквідатором.

Враховуючи викладене, суд вважає, що ліквідатором в повній мірі виконані обов'язки в ході ліквідації банкрута, а отже, затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Пунктом 6 частини 1 статті 40 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки у банкрута відсутні майнові активи за рахунок яких можливе продовження підприємницької діяльності, підприємницька діяльність припинена, його необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до пункту 6 статті 31 Закону про банкрутство вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Керуючись статтями 32 , 34 та 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", статтею 86 Господарського процесуального кодексу України , суд -

Ухвалив :

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Банкрута -Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгівельний дім "МаСіВ", м. Запоріжжя, код з ЄДР - 31105084, ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Зобов'язати ліквідатора передати до архіву фінансово-господарську документацію банкрута.

Державному реєстратору виконавчого комітету Запорізької міської ради, згідно з чинним законодавством внести до Єдиного державного реєстру запис про припинення юридичної особи-банкрута -Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельний дім "МаСіВ", код з ЄДР - 31105084, про що повідомити відповідним державним органам та установам.

Копію ухвали надіслати: кредиторам, ліквідатору, державному реєстратору виконкому Запорізької міської ради, Комунарському ВДВС Запорізького міського управління юстиції, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, державному органу з питань банкрутства.

Суддя В .А . Кричмаржевський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення28.12.2012
Оприлюднено02.01.2013
Номер документу28309218
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/243/11

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 25.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 24.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 28.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 08.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 07.02.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні