Постанова
від 17.05.2011 по справі 29/5009/243/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

17.05.11 Сп рава 29/5009/243/11

Суддя Кричмаржевський В .А.

м. Запоріжжя

Кредитори:

- Публічне акціонерне т овариство “Райффайзен Банк А валь” в особі Запорізької об ласної дирекції ПАТ “Райффай зен Банк Аваль”, м.Запоріжжя

- Публічне акціонерне тов ариство “МетаБанк”, м.Запорі жжя

- Державна податкова інспек ція у Комунарському районі м .Запоріжжя

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю “Торгівельний дім “МаСіВ” (690 63 м.Запоріжжя вул. Комсомольсь ка, 3, код з ЄДР - 31105084)

Банківська установа, що здійснює розрахунково -касове обслуговування боржн ика - Комунарське відділенн я “Промінвестбанк” м.Запоріж жя

Суддя Кричмаржевс ький В.А.

Представники сторі н:

- ініціюючого кредитора - ОСОБА_1 (за довіреністю )

- боржника - Воробйова В .В.

За участю розпорядника май на - Біцюти А.О.

У судовому засіданні роз глядаються протокол засідан ня загальних зборів кредитор ів та протокол засідання ком ітету кредиторів у справі пр о банкрутство Товариство з о бмеженою відповідальністю “ Торгівельний дім “МаСіВ”.

Вивчивши матеріали спра ви та подані документи, суд -

Установив:

Товариство з обмежено ю відповідальністю “Торгіве льний дім “МаСіВ” зареєстров ане в Єдиному державному реє стрі за № 31105084 як суб' єкт підприємницької діяльності 18.08.2000р. виконавчим комітетом За порізької міської ради за ад ресою: 69063 м.Запоріжжя вул. Комс омольська, 3.

Ухвалою господарського су ду Запорізької області від 21.0 4.2011р. затверджений реєстр вимо г кредиторів та визнано кред иторами:

- Державну податкову інспек цію у Комунарському районі м .Запоріжжя (вул. Оранжерейна, 2 3 м. Запоріжжя 69050 ) з вимогами у р озмірі - 9.199,14грн. - з третьою чер гою задоволення та 173.459,80грн. - з шостою чергою задоволення;

- Публічне акціонерне това риство “Райффайзен Банк Авал ь” в особі Запорізької облас ної дирекції АТ “Райффайзен Банк Аваль”, м. Запоріжжя (вул. Тургенєва, 29 м. Запоріжжя 69063), з в имогами у розмірі - 5.338.973,16грн. з ч етвертою чергою задоволення та 252.536,76грн. - з шостою чергою зад оволення.

Окремо включено до реєстру вимог кредиторів вимоги Пуб лічного акціонерного товари ство “МетаБанк”, (69006 м.Запоріжж я просп. Металургів, 30) у розмір і - 609.224,07грн. з першою чергою задо волення, які забезпечені зас тавою.

Ухвалою, винесеною за наслі дками попереднього засіданн я, зобов' язано розпорядника майна скликати загальні збо ри кредиторів з метою обранн я комітету кредиторів, який в ідповідно до вимог Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»має пр ийняти рішення про санацію б оржника, чи про визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури.

Так, на виконання вимог ухва ли та Закону України «Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом»розпорядником май на скликані загальні збори к редиторів, де обраний коміте т кредиторів, до якого увійшл и вищезгадані кредитори.

Головою комітету кредитор ів обраний ініціюючий кредит ор - Публічне акціонерне това риство “Райффайзен Банк Авал ь” в особі Запорізької облас ної дирекції АТ “Райффайзен Банк Аваль”. На засіданні ком ітету кредиторів прийнято рі шення про завершення процеду ри розпорядження майном, від криття ліквідаційної процед ури та визнання боржника бан крутом.

Ліквідатором запропонован о призначити арбітражного ке руючого, який виконував обов 'язки розпорядника майна - Б іцюту А.О. Зазначене підтверд жується протоколом № 1 засіда ння комітету кредиторів від 12.05.2011р.

Присутній у судовому засі данні арбітражний керуючий Б іцюта А.О. не заперечив проти п ризначення його ліквідаторо м боржника, про що надав відпо відну заяву.

Розпорядник майна та Вороб йов В.В., який є єдиним учасник ом боржника надав у судовому засіданні пояснили про те, що будь-які активи для погашенн я заборгованості перед креди торами у боржника відсутні, а тому санація у даному випадк у є недоцільною. Воробйов В.В. не заперечив проти визнання боржника банкрутом.

Відповідно до статті 16 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »до компетенції комітету кр едиторів належить прийнятт я рішення про звернення до го сподарського суду з клопотан ням про відкриття процедури санації, визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури, припинення повноважень арбітражного ке руючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквіда тора) та про призначення ново го арбітражного керуючого (р озпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Господарський суд, розгля нувши матеріали справи та за слухавши представників стор ін, вважає, що боржника слід ви знати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру, оскі льки майнові активи у боржни ка відсутні, потенційні інве стори не зверталися зі своїм и пропозиціями, а тому санаці я підприємства є недоцільною .

З огляду на те, що комітето м кредиторів на призначення ліквідатором боржника запр опонована кандидатура розпо рядника майна Біцюти А.О., що н е суперечить положенням Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом », та кандидатура якого відпо відає вимогам цього ж Закону , господарський суд не вбачає перешкод у призначенні лікв ідатором боржника Біцюту А.О . (ліцензія Державного департ аменту з питань банкрутства серії НОМЕР_1 від 03.09.2008р., іде нтифікаційний номер - НОМЕР _2, адреса місцезнаходження : АДРЕСА_1).

Керуючись статтями 16, 22 Закону України «Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом», суд -

Постановив:

Визнати Товариство з о бмеженою відповідальністю “ Торгівельний дім “МаСіВ” (69063 м.Запоріжжя вул. Комсомольсь ка, 3, код з ЄДР - 31105084) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну пр оцедуру.

Ліквідатором призначити Б іцюту А.О. (ліцензія Державног о департаменту з питань банк рутства серії НОМЕР_1 від 03.09.2008р., ідентифікаційний номер - НОМЕР_2, адреса місцезнах одження: АДРЕСА_1).

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідаційну проц едуру, надати звіт про викона ну роботу та ліквідаційний б аланс для затвердження у виз начені Законом України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом» порядку та стр ок.

Копію постанови надісл ати: кредиторам, ліквід атору, банкруту, Державному р еєстратору виконкому Запорі зької міської ради, Державні й виконавчій службі Головног о управління юстиції у Запор ізькій області, Комунарсько му ВДВС Запорізького МУЮ.

Суддя В.А . Кричмаржевський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення17.05.2011
Оприлюднено29.06.2011
Номер документу16488085
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/243/11

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 25.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 24.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 28.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 08.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 07.02.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні