Ухвала
від 15.02.2011 по справі б18/234-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                                   тел. 235-24-26

УХВАЛА

підготовчого засідання

"15" лютого 2011 р.                                                                  Справа № Б18/234-10

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Цифрові технології плюс»,

м. Бровари

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Тен Маркет», м. Обухів

про банкрутство

  Суддя А.Ю.Кошик

За участю представників:

від кредитора –Руденко О.А.

від боржника –не з‘явився

арбітражний керуючий Руснак І.В.(ліцензія серія НОМЕР_1 від 18.10.2010 р.)

Обставини справи:

До господарського суду Київської області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Цифрові технології плюс»(далі –заявник) про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Тен Маркет»(далі –боржник) у зв‘язку з неспроможністю останнього сплатити кредитору 327000,00 грн. основного боргу.

Ухвалою господарського суду Київської області від 24.12.2010 року порушено провадження у справі №Б18/234-10 та призначено її до розгляду в підготовчому засіданні суду на 18.01.2011 року.  

У судове засідання 18.01.2011 року боржник, належним чином повідомлений про час і місце розгляду спору, не з‘явився, про причини неявки суд не повідомив, вимоги ухвали суду не виконав.  Розгляд справи відкладався на 15.02.2011 року.

У судове засідання  15.02.2011 року боржник, належним чином повідомлений про час і місце розгляду спору, повторно не з‘явився. Представник заявника у судовому засіданні 15.02.2011 року вимоги заяви підтримав.

Згідно статті 75 Господарського процесуального кодексу України справа розглядається за наявними  в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення представника заявника, суд встановив:

Товариством з обмеженою відповідальністю «Тен Маркет»(боржник), на виконання господарських відносин видано Товариству з обмеженою відповідальністю «Цифрові технології плюс»(кредитор) простий вексель серія АА № 1094296 від 27.07.2010 року зі строком платежу за пред‘явленням на суму 327000,00 грн.

19.08.2010 року кредитор - Товариство з обмеженою відповідальністю «Цифрові технології плюс»звернулося до Товариства з обмеженою відповідальністю «Тен Маркет»з вимогою про оплату векселя. Однак кредитор не отримав від боржника платежу за векселем.  

21.08.2010 року приватним  нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_1 на підставі заяви Товариства з обмеженою відповідальністю   «Цифрові технології плюс»про здійснення протесту  про неоплату простого векселя серія АА №1094296 складеного Товариством з обмеженою відповідальністю «Тен Маркет»27.07.2010 року зі строком погашення за пред‘явленням на суму 327000,00 грн. вчинено протест  про  неоплату  вказаного  векселя, 22.08.2010 року здійснено  виконавчий  напис  про  стягнення  з боржника на користь кредитора плату в сумі 327000,00 грн.  

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 3 Закону України «Про виконавче провадження»№606-ХІУ від 21 квітня 1999 року державною виконавчою службою підлягають виконанню, зокрема, й виконавчі написи нотаріусів.

Кредитор звернувся до ВДВС Обухівського РУЮ із заявою про примусове виконання вищезазначеного виконавчого напису нотаріуса.

Під час проведення виконавчих дій ВДВС Обухівського РУЮ встановлено, що у боржника відсутні грошові кошти та майно, на яке може бути звернено стягнення, а сам боржник відсутній за місцезнаходженням тому, відповідно до постанови ВДВС Обухівського РУЮ від 24.12.2010 року  виконавчий документ повернуто заявникові без виконання.

Відповідно до частини 3 статті 6 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо  безспірні  вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені  боржником  протягом  трьох  місяців  після встановленого  для  їх погашення строку,  якщо інше не передбачено цим Законом.

За приписами абзацу 8 статті 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»безспірні вимоги кредиторів - вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

За таких обставин суд вважає, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Тен Маркет»неспроможне виконати свої грошові зобов’язання перед заявником протягом  трьох  місяців  після настання встановленого строку їх сплати, кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «Цифрові технології плюс»у заявленій сумі 327000,00 грн. до боржника є безспірними та складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, тому доводи заявників про ініціювання провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Тен Маркет»є обґрунтованими і такими, що узгоджуються з нормами  Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Згідно вимог частини 11 статті 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»за результатами розгляду заяви кредитора та відзиву боржника у підготовчому засіданні виноситься ухвала, в якій

визначаються:

- розмір вимог кредиторів, які подали заяву про порушення справи про банкрутство;

- дата складення розпорядником майна реєстру вимог кредиторів, який має бути складений та поданий до господарського суду на затвердження не пізніше двох місяців та десяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду;

- дата попереднього засідання суду, яке має відбутися не пізніше трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду;

- дата скликання перших загальних зборів кредиторів, які мають відбутися не пізніше трьох місяців і десяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду;

- дата засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство, яке має відбутися не пізніше шести місяців після   дати проведення підготовчого засідання суду.

З метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника суддя у підготовчому засіданні виносить ухвалу, якою зобов'язує заявника подати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк за його рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство, як це передбачено частиною 5 статті 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Відповідно до частини 1 статті 13 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»з метою забезпечення майнових інтересів кредиторів в ухвалі господарського суду про порушення провадження у справі про банкрутство або в ухвалі, прийнятій на підготовчому засіданні, вказується про введення процедури розпорядження майном боржника і призначається розпорядник майна у порядку, встановленому цим Законом.

Розпорядник майна призначається господарським судом із числа осіб, зареєстрованих державним органом з питань банкрутства як арбітражні керуючі, відомості про яких надаються в установленому порядку Вищому господарському суду України; кредитори мають право запропонувати кандидатуру розпорядника майна, яка відповідає вимогам, передбаченим Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»; якщо інше не передбачено цим Законом, розпорядником майна може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну чи економічну освіту або володіє спеціальними знаннями, не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів відповідно до статті 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»і яка має ліцензію арбітражного керуючого, що видається в установленому законодавством порядку, як це передбачено частинами 2, 3 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Судом при призначенні розпорядника майна враховано клопотання ініціюючого кредитора стосовно кандидатури розпорядника майна, а також відсутність інших пропозицій та заяв самих кандидатів на призначення розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Тен Маркет».

 Запропонована ініціюючим кредитором особа –арбітражний керуючий Руснак І.В. (ліцензія серія НОМЕР_1 від 18.10.2010 р.) повністю відповідає вимогам статті 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», про що зазначено в поданій ним заяві №14/01-11 від 14.01.2011 року.

Беручи до уваги вищезазначене та керуючись ст.ст. 3-1, 6, 11, 13 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1.          Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю «Цифрові технології плюс»(07400, Київська область, м. Бровари, вул. Металургів, 4, код 35480045) конкурсним кредитором з вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю «Тен Маркет»у сумі 327000,00 грн.

2.          Зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Цифрові технології плюс»подати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк за свій рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Тен Маркет»(08700, Київська область, м. Обухів, вул. Каштанова, 25, код 34967876).

Газетне оголошення має містити повне найменування боржника, його поштову  адресу, банківські реквізити, найменування та адресу суду, номер справи, відомості про розпорядника майна.

Примірник газети з оголошенням подати господарському суду Київської області.

3.          Ввести процедуру розпорядження майном боржника та призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Руснак Інну Володимирівну (ліцензія серія НОМЕР_1 від 18.10.2010 р., код НОМЕР_2, АДРЕСА_1).

4.          Розпоряднику майна боржника в строк до 24.03.2011 року подати суду  складений реєстр вимог кредиторів відповідно до норм статтей 13, 14, 15 Закону України  «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», а також, при наявності, письмові заперечення боржника щодо вимог кредиторів.

5.          Попереднє засідання господарського суду призначити 07.04.2011 року на року о 10:05.

6.          Попередньо визначити дату скликання перших загальних зборів кредиторів –11.04.2011 року.

7.          Попередньо визначити дату засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство –05.07.2011 року.

8.          Ухвалу надіслати ініціюючому кредитору, божнику, розпоряднику майна боржника.

                            Суддя                                                                            А.Ю.Кошик

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення15.02.2011
Оприлюднено30.03.2011
Номер документу14413500
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б18/234-10

Ухвала від 08.05.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А.Ю.

Ухвала від 27.03.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А.Ю.

Ухвала від 31.01.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А.Ю.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

Ухвала від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

Ухвала від 26.05.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

Постанова від 02.08.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

Ухвала від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні