Ухвала
від 18.09.2006 по справі 15/400д
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

15/400д

ВИЩИЙ  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  УКРАЇНИ

           УХВАЛА          

        

18 вересня 2006 р.                                                                                   № 15/400д  

Вищий  господарський  суд  України  у складі колегії суддів:

головуючого:суддів:Мачульського Г.М.Муравйова О.В.Шаргала В.І.

перевіривши  матеріали касаційної скарги

Товариства з обмеженою відповідальністю “Нестор-М”

на  постановуЗапорізького апеляційного господарського суду

від                                   10.08.2006р.

у справі господарського суду № 15/400дЗапорізької області

за позовом1). Запорізького колективного будівельного управління “Машбуд”2). Товариства з обмеженою відповідальністю “Блюз”

до

1). Товариства з обмеженою відповідальністю “Нестор-М”2). Товариства з обмеженою відповідальністю “Багіра”

третя особа

Орендне підприємство Запорізьке міжміське бюро технічної інвентаризації

провизнання недійсним договору купівлі-продажу, -

В С Т А Н О В И В  :

Касаційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю “Нестор-М” не може бути прийнята до розгляду, оскільки вона не відповідає вимогам розділу ХІІ1 Господарського процесуального кодексу України з таких підстав.

Так, згідно ст.109 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга (подання) подається (вноситься) до Вищого господарського суду України через місцевий чи апеляційний господарський суд, який прийняв оскаржуване рішення чи постанову, а місцевий або апеляційний господарський суд, в свою чергу, зобов'язаний надіслати скаргу (подання) разом зі справою до Вищого господарського суду України у п'ятиденний строк з дня її надходження.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 1113 цього кодексу касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо її надіслано інакше, ніж через місцевий або апеляційний господарський суд, що прийняв рішення або постанову.

Як вбачається з матеріалів касаційної скарги, постановою Запорізького апеляційного господарського суду від 10.08.2006р., апеляційну скаргу позивача-1 по справі №15/400д задоволено, рішення Господарського суду Запорізької області від 10.10.2005р. скасовано, позов задоволено, а сама касаційна скарга подана Товариством з обмеженою відповідальністю “Нестор-М” на вказану постанову. Згідно штампу Вищого господарського суду України на першому аркуші касаційної скарги, ця скарга надійшла до Вищого господарського суду України 11.09.2006р.

Однак відмітки апеляційного господарського суду на касаційній скарзі відсутні, а на конверті, в якому надійшли матеріали вказаної касаційної скарги, зазначені реквізити відправника –Товариства з обмеженою відповідальністю “Нестор-М”, та одержувача –Вищого господарського суду України, що свідчить про направлення касаційної скарги безпосередньо до Вищого господарського суду України, в порушення вимог, передбачених ст. 109 Господарського процесуального кодексу України.

Крім того, вказана касаційна скарга надійшла до Вищого господарського суду України без матеріалів справи №15/400д Господарського суду Запорізької області, що також дозволяє зробити висновок про те, що ця касаційна скарга направлена безпосередньо до Вищого господарського суду України, минаючи господарський суд, який прийняв оскаржуваний процесуальний документ.

Визначений ст.109 Господарського процесуального кодексу України порядок подання касаційної скарги покликаний забезпечити її надходження до Вищого господарського суду України разом зі справою для здійснення ним свої процесуальних повноважень щодо перевірки юридичної оцінки обставин справи та повноти їх встановлення судами.

Таким чином, касаційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю “Нестор-М” згідно пункту  2 частини 1 статті 1113 ГПК України підлягає поверненню.

Разом з тим колегія суддів вважає за необхідне зазначити, що особа, що подала касаційну скаргу, не позбавлена можливості повторно звернутися з касаційною скаргою, усунувши допущені порушення, в порядку, визначеному ст.109 ГПК України.

Виходячи з викладеного, керуючись статтею 86, пунктом  2 частини 1 статті 1113 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України, -

У Х В А Л И В  :

Касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю “Нестор-М” на постанову Запорізького апеляційного господарського суду від 10.08.2006р. у справі №15/400д Господарського суду Запорізької області повернути особі, що її подала.

Головуючий                                                                     Г. Мачульський

          Судді                                                                                   О. Муравйов

                                                                                         В. Шаргало

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення18.09.2006
Оприлюднено20.08.2007
Номер документу146202
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/400д

Постанова від 30.11.2006

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 16.11.2006

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 25.10.2006

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 18.09.2006

Господарське

Вищий господарський суд України

Мачульський Г.М.

Постанова від 10.08.2006

Господарське

Запорізький апеляційний господарський суд

Мірошниченко М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні