Ухвала
від 01.04.2011 по справі 31/28-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

01.04.11 р. № 31/28-63

Господарський суд Донець кої області у складі

Суддя господарського суду Донецької області Л.В. Ушенко , розглянувши позовну заяву

Товариства з обмеженою в ідповідальністю „Торезький механічний завод”, м. Торез

до відповідача суб' єкта п ідприємницької діяльності - фізичної особи ОСОБА_2, м. Т орез

до відповідача Товариств а з обмеженою відповідальн істю „Антрацит-Регіон”, м. Дон ецьк

про усунення перешкод у кор истуванні комплексом нерухо мого майна, яке розташоване в АДРЕСА_1; визнання недійс ним акту від 08.10.2008 р. про реєстра цію права власності, виданог о Торезьким БТІ, визнання нед ійсними угод оренди між ОСО БА_2 та Товариством з обм еженою відповідальністю „Ан трацит-Регіон”

ВСТАНОВИВ:

Товариство з о бмеженою відповідальністю „ Торезький механічний завод” , м. Торез звернулось із позово м до суб' єкта підприємницьк ої діяльності - фізичної ос оби ОСОБА_2, м. Торез, та То вариства з обмеженою відпо відальністю „Антрацит-Регіо н”, м. Донецьк про визнання усу нення перешкод у користуванн і комплексом нерухомого майн а, яке розташоване в АДРЕСА _1; визнання недійсним акту в ід 08.10.2008 р. про реєстрацію права власності, виданого Торезьк им БТІ, визнання недійсними д оговорів оренди між СПД ОСО БА_2 та Товариством з обм еженою відповідальністю „Ан трацит-Регіон”.

Відповідно до ст.46 ГПК України Державне мито сплач ується чи стягується в доход державного бюджету України в порядку і розмірі, встановл ених законодавством України .

Пунктом 37 Інструкції "Про порядок обчислення та сп равляння державного мита" до позовних заяв немайнового х арактеру відносяться вимоги , що не підлягають вартісній о цінці. Таким є позов, поданий Т ОВ „Торезький механічний зав од”.

Статтею 3 Декрету Кабі нету Міністрів „Про державне мито” передбачено, що із позо вних заяв немайнового характ еру, що подаються до господар ських судів, встановлюється розмір ставки - 5 неоподатко вуваних мінімумів доходів, т обто у розмірі 85,00грн.

Позивачем при зверне нні до суду із позовом сплаче не державне мито у розмірі 84 г рн.

Таким чином до позову под ані дані щодо сплати державн ого мита у розмірі, меншому за встановлений законодавство м, що є підставою для повернен ня позовної заяви відповідно до п. 4 ст.63 ГПК України.

З урахуванням зазна ченого, при повторному зверн енні до суду необхідно сплат ити державне мито в повному о бсязі.

Крім того, суд зазнача є, що при повторному зверненн і позивачу необхідно визначи тись з позовними вимогами, ро змежувати позовні вимоги та клопотання, а також визначит ись з можливістю об' єднання декількох вимог в одній позо вній заяві згідно з положенн ями статті 58 Господарського п роцесуального кодексу.

Враховуючи вищевикладені обставини, керуючись, п. 4 ст. 63, с т. 86 ГПК України, господарськи й суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву товар иства з обмеженою відповідал ьністю „Торезький механічни й завод”, м. Торез до суб' єкта підприємницької діяльності - фізичної особи ОСОБА_2 , м. Торез та до Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Антрацит-Регіон”, м. Донец ьк про визнання усунення пер ешкод у користуванні комплек сом нерухомого майна, яке роз ташоване в АДРЕСА_1; визна ння недійсним акту від 08.10.2008 р. п ро реєстрацію права власност і, виданого Торезьким БТІ, виз нання недійсними угод оренди між ОСОБА_2 та Товариств ом з обмеженою відповідаль ністю „Антрацит-Регіон” - пов ернути.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повтор ному зверненню до суду з дани м позовом після усунення нед оліків.

Ухвала може бути оскаржена через Господарський суд Дон ецької області в апеляційном у порядку протягом десяти дн ів з дня її винесення.

Додаток: позовна зая ва з додатками на 17 аркушах, в т ому числі платіжне доручення № 232 від 30.03.2011р. на суму 84 грн., платі жне доручення № 230 від 30.03.2011 р. на с уму 236, 00 грн.

Суддя Ушенко Л.В .

Дата ухвалення рішення01.04.2011
Оприлюднено20.04.2011
Номер документу14925087
СудочинствоГосподарське
Сутьреєстра цію права власності, виданог о Торезьким БТІ, визнання нед ійсними угод оренди між ОСО БА_2 та Товариством з обм еженою відповідальністю „Ан трацит-Регіон

Судовий реєстр по справі —31/28-63

Ухвала від 01.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 08.04.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 22.05.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 06.07.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні