Постанова
від 31.03.2011 по справі 5005/2811/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

в порядку ст. 51 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності

боржника або визнання його банкрутом"

31.03.11р. Справа № 5005/2811/2011

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового за сідання Германич І.Ю.

за участю представників ст орін:

від боржника - не з'явивс я

розглянувши справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровські фінансові технології" м. Дніпропетровс ьк

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Дніпропетровські фінансов і технології" м. Дніпропетров ськ , 49000, вул. Набережна Перемог и, 32 (ЄДРПОУ 35497525)

про визнання банкрутом

СУТЬ СПРАВИ:

Провадження у справі про банкрутство Товариства з об меженою відповідальністю "Дн іпропетровські фінансові те хнології" м. Дніпропетровськ (далі - боржник) порушено 03.03.11 ро ку за заявою голови ліквідац ійної комісії боржника відпо відно до процедури, передбач еної статтею 51 Закону України «Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом»(далі - Закон ).

Підставою для звернення д о суду із заявою про порушенн я провадження у справі вказа но те, що рішенням засновника боржника прийнято рішення п ро ліквідацію, і ліквідаторо м встановлено недостатність вартості майна боржника для задоволення вимог кредиторі в.

Вивчивши матеріали справи , господарський суд встанови в наступне.

Боржник діє у формі Товарис тва з обмеженою відповідальн істю. Рішенням зборів ТОВ "Дні пропетровські фінансові тех нології" від 14.10.2010р. (протокол № 3) прийнято рішення про припин ення діяльності шляхом лікві дації, призначення голови лі квідаційної комісії.

Державному реєстратору бу ло надано копію такого рішен ня для проведення реєстрацій ної дії.

Відповідно до вимог ст.105 Цив ільного кодексу України було опубліковано оголошення про припинення юридичної особи та про порядок, строк подачі к редиторських вимог в газеті "Бесплатно всегда" та в Бюлете ні державної реєстрації № 161/2 (2 1/2) 03.11.2010 р. було опублік овано оголошення про ліквіда цію Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Дніпропетр овські фінансові технології " м. Дніпропетровськ.

Головою ліквідаційною ком ісією встановлено, що кредит орська заборгованість склад ає 376 500,00грн., заборгованість з в иплати неустойки за невикона ння зобов'язань з відшкодува нням шкоди, заподіяної життю і здоров'ю, виплати заробітно ї плати та вихідної допомоги працівникам боржника, випла ти авторської винагороди, за боргованість з єдиного внеск у на загальнообов'язкове дер жавне соціальне страхування по податках і зборах, дебітор ська заборгованість, будь-як е майно, основні засоби, актив и відсутні, залишок грошових коштів на розрахунковому ра хунку складає - 30,82.

Відповідно до ст. 51 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом», якщ о вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого п рийнято рішення про ліквідац ію, недостатньо для задоволе ння вимог кредиторів, така юр идична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим З аконом. За результатами розг ляду заяви про порушення спр ави про банкрутство юридично ї особи, майна якої недостатн ьо для задоволення вимог кре диторів, господарський суд в изнає боржника, який ліквіду ється, банкрутом, відкриває л іквідаційну процедур, призна чає ліквідатора. Обов' язки ліквідатора можуть бути покл адені на голову ліквідаційно ї комісії (ліквідатора) незал ежно від наявності в нього лі цензії.

В заяві про порушення прова дження у справі про банкрутс тво голова ліквідаційної ком ісії Глядченко Володимир Мик олайович просить призначити його ліквідатором у справі.

Також, до господарського су ду, надійшли заяви арбітражн их керуючих:

- Потапова Олександра Олек сандровича, ліцензія НОМЕР _1 від 25.06.07р.;

- Кучеренко Дмитра Васильов ича, ліцензія НОМЕР_2 від 21. 01.09р.

Розглянувши вищевказ ані заяви, господарський суд вважає за доцільне відхилит и кандидатури арбітражних ке руючих Потапова О.О. та Кучере нко Д.В. та призначити ліквіда тором по даній справі голову ліквідаційної комісії Глядч енко Володимира Миколайович а, виходячи з наступного.

Ліквідатором може бути п ризначено фізичну особу - суб 'єкта підприємницької діяльн ості, яка має вищу юридичну чи економічну освіту, не є заінт ересованою особою боржника т а кредиторів відповідно до с т.1 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом" і має ліцензію арбітраж ного керуючого, яка видаєтьс я в установленому законодавс твом порядку.

При виборі кандидатури лі квідатора, суд враховує осві ту, досвід та показники робот и у попередніх справах, наявн ість у нього організаційних та технічних можливостей вик онувати обов'язки ліквідато ра у даній справі та інші обст авини.

Слід зазначити, що місц е проживання арбітражного ке руючого Кучеренко Д. В. - м.Віль нянськ, Запорізька область, П отапова О.О. - Запорізька облас ть, Камянсько-Дніпровський р айон, с.Новодніпровка, тоді як місце проживання голови лік відаційної комісії Глядченк о В. М. - м. Дніпропетровськ, що д озволить останньому більш оп еративніше, ефективніше вирі шувати питання, які виникают ь у процедурі банкрутства бо ржника, також, з самого початк у ліквідації підприємства бо ржника остання була вибрана головою ліквідаційної коміс ії та знає всі проблеми та ста н підприємства.

Згідно до ст. 23 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом»з дня прийняття господарським суд ом постанови про визнання бо ржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури: пі дприємницька діяльність ба нкрута завершується закінч енням технологічного циклу з виготовлення продукції у ра зі можливості її продажу; стр ок виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зо бов'язання щодо сплати страх ових внесків на загальнообов 'язкове державне пенсійне с трахування та інші види зага льнообов'язкового державног о соціального страхуванн я, податків і зборів (обов 'язкових платежів) вважаєть ся таким, що настав; припиня ється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та і нших економічних санкцій п о всіх видах заборгованос ті банкрута; відомості про фі нансове становище банкрута перестають бути конфіденцій ними чи становити комерційну таємницю; укладення угод, по в'язаних з відчуженням майна банкрута чи передачею його майна третім особам, допус кається в порядку, передбач еному цим розділом; скасовує ться арешт, накладений на май но боржника, визнаного банкр утом, чи інші обмеження щод о розпорядження майном тако го боржника. Накладення нов их арештів або інших обмеж ень щодо розпорядження майн ом банкрута не допускається; вимоги за зобов'язаннями бор жника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведе ння процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної проце дури; виконання зобов'язань боржника, визнаного банк рутом, здійснюється у випадк ах і порядку, передбаченому ц им розділом.

З дня прийняття госпо дарським судом постанови про визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаці йної процедури припиняютьс я повноваження органів упр авління банкрута щодо управ ління банкрутом та розпоряд ження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, кер івник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутс твом підприємства, про що роб иться запис у його трудовій к нижці, а також припиняються повноваження власника (вла сників) майна банкрута, якщо ц ього не було зроблено раніше .

Опублікування відомо стей про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквід аційної процедури здійснює ться ліквідатором у офіційн их друкованих органах за р ахунок банкрута у п'ятиденни й строк з дня прийняття поста нови про визнання боржника б анкрутом.

Не дозволяється опуб лікування або розголошення і ншим чином відомостей про в изнання боржника банкрутом до дня прийняття господарс ьким судом постанови про в изнання боржника банкрутом.

Відомості про визн ання боржника банкрутом і пр о відкриття ліквідаційної п роцедури повинні містити: на йменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрут ом; найменування господар ського суду, в провадженні якого знаходиться справа пр о банкрутство; дату прийнятт я господарським судом пост анови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквід аційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідацій ну комісію).

Порядок пред' явлення ви мог кредиторів, виявлення ма йна банкрута, його реалізаці ї і задоволення вимог кредит орів визначений ст.ст.26, 29, 30, 31 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом », які не передбачають можлив ості звернення стягнення на майно боржника та задоволенн я вимог кредиторів поза межа ми провадження у справі про б анкрутство, у тому числі в пор ядку, встановленому Законами України «Про заставу», «Про і потеку», «Про задоволення ви мог кредиторів та реєстрацію обтяжень».

Ліквідатор з дня с вого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно борж ника, вживає заходів по забез печенню його збереження; в иконує функції з управлінн я та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентар изацію та оцінку майна бан крута згідно з законодавство м; аналізує фінансове станов ище банкрута; виконує повнов аження керівника (органів уп равління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та фор мує ліквідаційну масу; пред'я вляє до третіх осіб вимоги що до повернення дебіторської з аборгованості банкруту; має право отримувати кредит дл я виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняютьс я внаслідок ліквідації банкр ута, який відшкодовується в п ершу чергу згідно зі статтею 31 цього Закону за рахунок кош тів, одержаних від продажу ма йна банкрута; з дня визнання б оржника банкрутом та відкрит тя ліквідаційної процедури повідомляє працівників ба нкрута про звільнення та зд ійснює його відповідно до з аконодавства України про п рацю. Виплата вихідної доп омоги звільненим працівни кам банкрута провадиться лі квідатором у першу чергу з а рахунок коштів, одержани х від продажу майна банкрута або отриманого для цієї мети кредиту; заявляє в установ леному порядку заперечення п о заявлених до боржника вимо гах поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у спра ві про банкрутство, і є неоп лаченими; з підстав, передбач ених частиною десятою статт і 17 цього Закону, подає до гос подарського суду заяви про в изнання недійсними угод бор жника; вживає заходів, спр ямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрут а, що знаходиться у третіх осі б; передає у встановленому п орядку на зберігання докум енти банкрута, які відповід но до нормативно-правових документів підлягають обов 'язковому зберіганню; реаліз ує майно банкрута для задово лення вимог, включених до реє стру вимог кредиторів, у поря дку, передбаченому цим Закон ом; повідомляє про своє призн ачення державний орган з п итань банкрутства в десяти денний строк з дня прийнят тя рішення господарським с удом та надає державному органу з питань банкрутств а інформацію для ведення єдиної бази даних щодо підп риємств-банкрутів; здійснює інші повноваження, передбаче ні цим Законом.

Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення лікві датора відповідні посадов і особи банкрута зобов'яз ані передати бухгалтерську та іншу документацію банкру та, печатки і штампи, матері альні та інші цінності банкр ута ліквідатору. У разі ухиле ння від виконання зазначени х обов'язків відповідні пос адові особи банкрута несуть відповідальність відповідн о до законів України. З дня пр изначення ліквідатора до н ього переходять права керів ника (органів управління) юри дичної особи - банкрута. Лікві датор (арбітражний керуючи й) має право замовити виго товлення дубліката печатки т а штампів у разі їх втрати.

Дії ліквідатора (лі квідаційної комісії) можуть бути оскаржені до господа рського суду власником май на (органом, уповноваженим уп равляти майном) банкрута; осо бою, яка відповідає за зобов' язаннями банкрута; кожним кр едитором окремо або комітето м кредиторів; особою, яка, по силаючись на свої права влас ника або іншу підставу, пере дбачену законом чи догово ром, оспорює правомірність віднесення майнових акти вів або коштів до ліквідац ійної маси.

При здійсненні своїх повноважень ліквідатор ма є право заявити вимоги до т ретіх осіб, які відповідно до законодавства несуть субсид іарну відповідальність за зо бов'язаннями боржника у зв'я зку з доведенням його до банк рутства. Розмір зазначених в имог визначається виходячи з різниці між сумою вимог кр едиторів і ліквідаційною ма сою.

Стягнені суми включають ся в ліквідаційну масу і можу ть бути використані тільки д ля задоволення вимог креди торів у порядку черговості, встановленої статтею 31 цього Закону.

Відповідно до вимог п .3 ст.51 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом" кредитори мають прав о заявити свої претензії до б оржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публік ації оголошення про визнання боржника, який ліквідується , банкрутом.

Відповідно до вимог с т.26 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом" усі види майнових ак тивів (майно та майнові пра ва) банкрута, які належать й ому на праві власності або повного господарського від ання на дату відкриття лікві даційної процедури та виявле ні в ході ліквідаційної проц едури, включаються до складу ліквідаційної маси, за виня тком об'єктів житлового фонд у, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних заклад ів та об'єктів комунальної і нфраструктури, які в разі ба нкрутства підприємства пере даються в порядку, встано вленому законодавством, до комунальної власності від повідних територіальних гр омад без додаткових умов і фі нансуються в установленому п орядку. Речі, визначені родов ими ознаками, що належать бан круту на праві володіння а бо користування, включають ся до складу ліквідаційної маси. Майно банкрута, що є пре дметом застави, включається до складу ліквідаційної ма си, але використовується виключно для першочергово го задоволення вимог заставо держателя. Індивідуально виз начені речі, що належать ба нкруту на підставі речових прав, крім права власнос ті і повного господарськог о відання, не можуть бути в ключені до складу ліквідац ійної маси.

Оцінка майна банкрут а проводиться відповідно до вимог ст.29 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом".

Після проведення інв ентаризації та оцінка майна банкрута ліквідатор розпочи нає продаж майна банкрута, пе редбаченою ст.30 вищевказаног о закону.

Ліквідатор зобов'язаний ви користовувати при проведенн і ліквідаційної процедури ті льки один рахунок банкрута в банківській установі. Інші р ахунки, виявлені при проведе ні ліквідаційної процедури, підлягають закриттю. Залишки коштів на цих рахунках перер аховуються на основний рахун ок банкрута.

Кошти, які надходят ь при проведенні ліквідац ійної процедури, зараховують ся на основний рахунок боржн ика. З основного рахунку здій снюються виплати кредиторам у порядку, передбаченому ста ттею 31 цього Закону. Продаж м айна банкрута оформляєть ся договорами купівлі-прод ажу, які укладаються між лі квідатором і покупцем відпо відно до законів України.

Кошти, одержані від пр одажу майна банкрута, спрямо вуються на задоволення вимог кредиторів, у порядку, встано вленому ст.31 цього Закону.

Після завершення усі х розрахунків з кредиторами, ліквідатор подає до господа рського суду звіт та ліквіда ційний баланс, до якого додаю ться всі документи, пов'язані з ліквідаційною процедурою у справі.

Виходячи із положен ь статті 11-1 Закону України «Пр о державну податкову службу в Україні»копію цієї постано ви направити до органу держа вної податкової служби за мі сцезнаходженням банкрута дл я розгляду питання щодо пров едення позапланової перевір ки своєчасності, достовірно сті, повноти нарахування та с плати податків та зборів (обо в' язкових платежів). Матері али за результатами перевірк и направити для долучення до справи про банкрутство.

Керуючись ст.86 Господа рського процесуального коде ксу України, ст. 23-26, 29-31, 51 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом», суд , -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Товарист во з обмеженою відповідальні стю "Дніпропетровські фінанс ові технології" м. Дніпропетр овськ , 49000, вул. Набережна Перем оги, 32 (ЄДРПОУ 35497525) банкрутом .

2. Відкрити щодо Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Дніпропетровські фін ансові технології" м. Дніпроп етровськ ліквідаційну пр оцедуру строком на 1 рік до 31.03.12р .

3. Призначити ліквідатор ом Товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпропет ровські фінансові технологі ї" м. Дніпропетровськ голов у ліквідаційної комісії Г лядченко Володимира Миколай овича (АДРЕСА_1, ідентифік аційний номер НОМЕР_3).

4. Припинити повноваження органів, щодо управління б анкрутом та розпорядження йо го майном, повноваження влас ника (власників) майна поклас ти на ліквідатора.

5. Голові ліквідаційної к омісії Товариства з обмеж еною відповідальністю "Дніпр опетровські фінансові техно логії" м. Дніпропетровськ протягом п' ятнадцяти днів з дня призначення ліквідат ора передати бухгалтерську т а іншу документацію банкрута , печатку і штамп, матеріальні та інші цінності банкрута лі квідатору.

6. Зобов' язати лікв ідатора Товариства з обме женою відповідальністю "Дніп ропетровські фінансові техн ології" м. Дніпропетровськ у п ' ятиденний термін опубліку вати у офіційних друкованих органах (газети «Голос Украї ни»або «Урядовий кур' єр») о голошення про визнання Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Дніпропетровські фін ансові технології" м. Дніпроп етровськ банкрутом і відкри ття ліквідаційної процедури . Докази опублікування ого лошення надати суду у строк д о 04.05.11р. Оголошення повинно м істити найменування та інші реквізити боржника, визнаног о банкрутом, найменування го сподарського суду, в провадж енні якого знаходиться справ а про банкрутство, дату прийн яття господарським судом пос танови про визнання боржника банкрутом і відкриття лікві даційної процедури, відомост і про ліквідатора.

7. З дня прийняття господарс ьким судом постанови про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури:

- підприємницька діяльніст ь банкрута завершується закі нченням технологічного цикл у з виготовлення продукції у разі можливості її продажу;

- строк виконання всіх грошо вих зобов'язань банкрута та з обов'язання щодо сплати стра хових внесків на загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування та інші види зага льнообов'язкового державног о соціального страхування, п одатків і зборів (обов'язкови х платежів) вважається таким , що настав;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), проц ентів та інших економічних с анкцій по всіх видах заборго ваності банкрута;

- відомості про фінансове ст ановище банкрута перестають бути конфіденційними чи ста новити комерційну таємницю;

- укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрут а чи передачею його майна тре тім особам, допускається в по рядку, передбаченому цим роз ділом;

- скасовується арешт, наклад ений на майно боржника, визна ного банкрутом, чи інші обмеж ення щодо розпорядження майн ом такого боржника. Накладен ня нових арештів або інших об межень щодо розпорядження ма йном банкрута не допускаєтьс я;

- виконання зобов'язань борж ника, визнаного банкрутом, зд ійснюється у випадках і поря дку, передбаченому розділом ІІІ Закону України «Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом».

8. Ліквідатору Гл ядченко В.М. розглянути прете нзії до боржника, які надійду ть в місячний строк з дня публ ікації оголошення про визнан ня боржника, який ліквідуєть ся банкрутом, та повідомити к редиторів про результати роз гляду їх вимог.

9. Зобов' язати ліквідатора Глядченко В. М. після прийняття до свого ві дання майна боржника, вживат и заходів по забезпеченню йо го збереження, виконувати фу нкції з управління та розпор ядження майном банкрута, зді йснити інвентаризацію та оці нку майна банкрута, згідно з з аконодавством, виконувати по вноваження керівника (органі в управління) банкрута, форму вати ліквідаційну масу у пор ядку, передбаченому Розділом ІІІ Законом України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом”, здійснювати інші повноваження, передбачені ци м Законом.

10. Ліквідатору Гл ядченко В.М. використовувати при проведенні ліквідаційно ї процедури тільки один раху нок боржника в банківській у станові. Інші рахунки боржни ка підлягають закриттю лікві датором.

11. Ліквідатору Гл ядченко В.М. задоволення вимо г кредиторів боржника здійсн ювати виключно в порядку, виз наченому ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом".

12.Зобов' язати лікв ідатора Глядченко В.М. у строк до 31.03.12р. подати на зат вердження до господарського суду звіт та ліквідаційний б аланс з документами, які підт верджують заходи щодо здійсн ення ліквідаційної процедур и, копії договорів купівлі-пр одажу, акти приймання-переда ч і майна, документи, які підтв ерджують погашення вимог кре диторів, тощо.

13. Ліквідатору Глядчен ко В.М. раз на місяць надавати господарському суду звіт про свою діяльність, інформаці ю про фінансове становище і майно боржника на день від криття ліквідаційної проце дури та при проведенні лікві даційної процедури, викорис тання коштів боржника, а так ож іншу інформацію, щодо зді йснення ліквідаційної проце дури боржника.

Суддя

Л.М. Калиниченко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення31.03.2011
Оприлюднено28.04.2011
Номер документу15093379
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5005/2811/2011

Ухвала від 15.06.2012

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Чус Оксана Володимирівна

Ухвала від 27.03.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 10.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Постанова від 03.11.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Джихур Олена Василівна

Ухвала від 06.09.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 02.08.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 23.06.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні