Рішення
від 11.04.2011 по справі 5005/3405/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

07.04.11р. Справа № 5005/3405/2011

За позовом Публічного акціонерного товариства "Р айффайзен Банк Аваль" в осо бі Дніпропетровської обласн ої дирекції Публічного акціо нерного товариства "Райффа йзен Банк Аваль" (м. Дніпропе тровськ)

до 1) Фізичної особи - під приємця ОСОБА_2 (АДРЕСА_1 )

2) Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Спец Монтаж Мережа" (м. Дніпропетровськ)

про солідарне стягненн я заборгованості за Кредитни м договором № 012/02-40/697 (невідновлю вальна кредитна лінія) від 13.07.2 007р. у загальному розмірі 1 820 941,25 г рн.

Суддя Дубінін І.Ю.

Представники:

Від позивача: Спі рідонов О.О.- гол. юрисконсул ьт (дов. № 1969 від 23.11.10р.)

від відповідача-1: не з'явив ся

від відповідача-2: не з'явив ся

СУТЬ СПОРУ:

Публічне акціонерне т овариство "Райффайзен Банк "А валь" в особі Дніпропетровсь кої обласної дирекції Публіч ного акціонерного товариств а "Райффайзен Банк "Аваль" (дал і-позивач) звернулося до госп одарського суду із позовом д о Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 (далі-відповідач-1) та до Товариства з обмеженою відповідальністю "Спец Монт аж Мережа" (далі-відповідач-2) т а просить стягнути солідарно з останніх на свою користь за боргованості за Кредитним до говором № 012/02-40/697 (невідновлювал ьна кредитна лінія) від 13.07.2007р. у загальному розмірі 1 820 941,25 грн.

Сума позову складається з н аступних сум: 1 647 916 грн. 59 коп. - заб оргованість за кредитом, 158 494 г рн. 64 коп. - заборгованість зі сп лати відсотків за користуван ням кредитом, 9 642 грн. 52 коп. - пеня за несвоєчасне погашення кр едиту, 4 887 грн. 50 коп. - пеня за несв оєчасне погашення відсотків за користуванням кредитом.

Позовні вимоги обґрунтова ні невиконанням відповідаче м11 зобов'язань за укладеним мі ж позивачем та відповідачем- 1 Кредитним договором № 012/02-40/697 (н евідновлювальна кредитна лі нія) від 13.07.2007р. щодо повернення кредитних коштів та сплати н арахованих відсотків за кори стування кредитом у строки, в изначні графіком повернення кредиту та сплати відсотків , правом банку достроково вим агати повернення кредиту, на рахованих відсотків та сплат и штрафних санкцій. Відповід альність за порушення строкі в повернення кредиту, сплати відсотків за користування к редитом у виді пені передбач ена умовами договору. Вимоги щодо солідарного стягнення з відповідача-1 та відповідач а-2 заявленої до стягнення сум и ґрунтуються на обставинах укладення між позивачем та в ідповідачем-2 договору порук и № 12/133-00/266 від 31.03.2010р. За наведеним д оговором поруки відповідач-2 поручився перед позивачем з а виконання відповідачем-1 зо бов'язань за кредитним догов ором в тому ж обсязі, що і відп овідач-1.

Відповідачі-1,2 у судове засі дання не з'явилися, відзиву на позов не надали, але були нал ежним чином повідомлені про час і місце судового засідан ня, що підтверджується пошто вими повідомленнями № 4900094699563 (ві дповідач-1) та № 4900093997544 (відповіда ч-2), які повернулися до господ арського суду з відміткою пр о отримання ухвали суду відп овідачами-1,2.

Крім цього, адреса відповід ача-1 підтверджена витягом з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців станом на 22.11.2010р.

За таких обставин, господар ський суд вважає, що відповід ачі-1,2 не скористалися своїм п равом на участь представника у судовому засіданні.

Статтею 22 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и передбачено, що сторони зоб ов'язані добросовісно корист уватися належними їм процес уальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охор онюваних законом інтересів д ругої сторони, вживати заход ів до всебічного, повного та об'єктивного дослідження в сіх обставин справи.

При цьому, суд вважає достат німи матеріали справи для сл ухання справи у відповідно д о ст. 75 Господарського процесу ального кодексу України за н аявними в ній матеріалами.

В судовому засіданні 07.04.2011р. о голошено вступну та резолюти вну частини рішення.

Дослідивши матеріали спра ви, вислухавши доводи предст авника позивача, оцінивши до кази в їх сукупності, господа рський суд, -

ВСТАНОВИВ:

13.07.2007р. між позивачем, як кр едитором, та відповідачем-1, як позичальником, укладено Кре дитний договір № 012/02-40/697 (невідно влювальна кредитна лінія) (да лі-Договір), відповідно до умо в якого кредитор, на положенн ях та умовах Договору, відкри в позичальнику невідновлюва льну кредитну лінію (далі-кре дит) у сумі 245 000,00 доларів США (лім іт кредитування), в порядку, пе редбаченому Договором, та по винен бути повернутий позича льником в строк до 12.07.2012р. включ но. Під терміном "невідновлюв альна кредитна лінія" розумі ється кредитна лінія, при які й при отриманні позичальнико м повної суми кредитних кошт ів і досягненні ліміту креди тування подальша видача кред итних коштів позичальнику пр ипиняється незалежно від фак тичної суми заборгованості з а кредитом упродовж дії кред итного договору. Кредит приз начений для придбання обладн ання. Договір набув чинності з дати його укладання та діє д о часу повного погашення поз ичальником заборгованості з а Договором (позичкової забо ргованості, процентів за кор истування кредитом, штрафів та пені, відшкодування витра т та збитків Кредитора). За кор истування кредитом позичаль ник сплачує кредитору процен ти 12,5% річних (п. п. 1.1., 1.2., 1.3., 9.1. Догово ру).

На виконання умов Договору , позивач здійснив перерахув ання кредитних коштів в сумі 245 000 доларів США на поточний ра хунок відповідача-1, що підтве рджується платіжним доручен ням № 1 від 25.07.2007р., копія якого зн аходиться в матеріалах справ и (а.с. 26).

Відповідно до п. п. 3.5., 3.6. Догово ру, проценти за користування кредитом нараховуються вихо дячи з розміру процентної ст авки, встановленої Договором , з дня перерахування коштів з позичкового рахунку позичал ьника до моменту фактичного повернення (погашення) креди ту банку (в тому числі і за пер іод прострочення погашення к редиту). Сторони встановлюют ь, що нарахування та сплата пр оцентів за користування кред итом по Договору здійснюєтьс я за фактичне число календар них днів користування кредит ом, виходячи з фактичної кіль кості календарних днів у міс яці та у році. При цьому, проце нти за користування кредитом нараховуються на залишок за боргованості за кредитом, по чинаючи з дня надання кредит у (часткового надання кредит у), до дня повного погашення за боргованості за кредитом. По зичальник зобов'язався здійс нювати щомісяця повернення о сновної заборгованості за кр едитом (позичкова заборгован ість) та нарахованих процент ів за користування кредитом шляхом сплати кредитору щомі сячної рівної суми ануїтетно го платежу у строки, визначен і Графіком погашення кредитн ої заборгованості (невід'ємн ий додаток № 1 до Договору), поч инаючи з першого місяця кори стування кредитом (або з міся ця, наступного за закінчення м відстрочки погашення основ ної суми, у випадку її надання ) та до моменту його повного по гашення.

За встановленим п. 3.8. Договор у порядком погашення заборго ваності в першу чергу погаша ється заборгованість за нара хованими процентами за корис тування кредитом, в другу чер гу - погашається сума основно ї заборгованості за кредитом .

Пунктом 7.3. Договору встанов лене право кредитора дострок ово вимагати погашення забор гованості позичальника за кр едитом, включаючи нараховані відсотки за користування кр едитом та штрафні санкції у в ипадку, зокрема, невиконання позичальником (його гаранта ми або поручителями) будь-яки х зобов' язань за договором. Вимога про погашення зобов' язань за Договором може бути направлена кредитором позич альнику у будь-який час у пись мовому вигляді та підлягає в иконанню у повному обсязі пр отягом 30 календарних днів з мо менту її надіслання кредитор ом за адресою позичальника, з азначеною в реквізитах догов ору. При цьому, датою, з якої по чинається відлік зазначеног о вище тридцяти денного стро ку, вважається, у тому числі, д ата, зазначена на квитанції, я ка надається банку відділенн ям зв' язку при відправленні листа з повідомленням про вр учення або дата, зазначена в п овідомленні, яке отримане по зичальником особисто у креди тора.

31.03.2010р. між позивачем та відпо відачем-2 (поручитель) було укл адено договір поруки № 12/133-00/266 (да лі-договір поруки), відповідн о до умов якого поручитель на добровільних засадах взяв н а себе зобов'язання перед бан ком відповідати по борговим зобов'язанням боржника, що за значені в п. 1.3. даного договору , які виникають з умов кредитн их договорів, вказаних в п. 1.2. д аного договору (зокрема, з Кре дитного договору № 012/02-40/697 від 13.07. 2007р.), а саме: повернути кредит в розмірі зазначеному в п. 1.3. дан ого договору, сплатити проце нти за його користування, ком ісійну винагороду , неустойк у (пеню, штрафи), в розмірі, стро ки та у випадках, передбачени х кредитними договорами, а та кож відшкодувати можливі зби тки та виконати інші умови кр едитних договорів в повному обсязі.

У випадку невиконання борж ником всіх або окремих взяти х на себе зобов'язань за креди тними договорами, поручитель несе солідарну відповідальн ість перед банком за виконан ня боргових зобов'язань, у том у ж обсязі, що і боржник, включ аючи сплату основного боргу за кредитними договорами, на рахованих відсотків за корис тування кредитом та неустойк и, відшкодування збитків (п. 3.1 д оговору поруки).

Згідно п. п. 3.4., 3.5. договору пору ки, у випадку невиконання бор жником повністю або частково всіх або окремих боргових зо бов'язань перед банком за кре дитними договорами, банк має право звернутись до поручит еля з письмовою вимогою про в иконання боргових зобов'язан ь за кредитними договорами у валюті кредиту на рахунок, за значений банком в письмовій вимозі. Поручитель прийняв н а себе зобов'язання, у випадку невиконання боржником борго вих зобов'язань перед банком за кредитними договорами, зд ійснити виконання боргових з обов'язань в обсязі, заявлено му банком в письмовій вимозі , протягом 5-ти банківських дні в з дати отримання відповідн ої письмової вимоги банку. Та ка вимога вважається отриман ою поручителем, якщо банк над іслав її поштою на адресу пор учителя, вказаною в цьому дог оворі, або повідомлену банку поручителем згідно застереж ення до цього пункту договор у. Для дійсності вимоги банк н е зобов'язаний надавати пору чителю підтвердження невико нання боргових зобов'язань б оржником.

Пунктом 6.1. договору поруки в становлено, що договір набир ає чинності з дати його підпи сання сторонами (дата догово ру) і діє до повного виконання боргових зобов'язань за кред итними договорами з дня наст ання строку виконання основн ого зобов' язання не пред' я вить вимоги до поручителя. Ві дповідальність поручителя п рипиняється лише після викон ання боргових зобов'язань в п овному обсязі.

Відповідно до вищевказани х положень Договору, позивач ем на адресу відповідача-1 та в ідповідача-2 було направлено повідомлення-вимогу щодо по гашення заборгованості по кр едиту від 04.11.2010р. № 19/20-130. На підтвер дження вказаного відправлен ня до матеріалів справи долу чено копію реєстру № 01/01 від 04.11.201 0р. рекомендованих з повідомл енням про вручення листів ві дправлених Дніпропетровськ ою обласною дирекцією "Райфф айзен Банк "Аваль", а також коп ію квитанції № 6593 від 04.11.2010р. (а.с. 29- 30).

З урахуванням вищевикладе ного, строк повернення креди ту вважається таким, що наста в.

Позивач посилається на нев иконання відповідачем-1 зобо в'язань по поверненню кредит у, сплаті відсотків за корист ування кредитом в строки, пер едбачені Кредитним договоро м (графіком погашення кредит у), у зв' язку з наведеними обс тавинами правом вимагати дос трокового повернення кредит у, на солідарну відповідальн ість відповідача-1 та відпові дача-2, що і є причиною спору.

Крім того, відповідно до п. 10. 2. Кредитного договору, за пору шення строків повернення кре диту, процентів за користува ння кредитом, передбачених ц им договором, позичальник сп лачує кредитору пеню від сум и простроченого платежу в ро змірі подвійної облікової ст авки Національного банку Укр аїни, що діяла на час виникнен ня заборгованості, за кожен д ень прострочення.

На підставі п. 10.2. позивачем н араховані 9 642 грн. 52 коп. - пені за несвоєчасне погашення креди ту та 4 887 грн. 50 коп. - пені за несво єчасне погашення відсотків з а користуванням кредитом.

На момент розгляду справи в ідповідач-1 та відповідач-2 док азів погашення суми заборгов аності у загальному розмірі 1 820 941,25 грн., яка складається з нас тупних сум: 1 647 916 грн. 59 коп. - забор гованість за кредитом, 158 494 грн . 64 коп. - заборгованість зі спла ти відсотків за користування м кредитом, 9 642 грн. 52 коп. - пеня за несвоєчасне погашення креди ту, 4 887 грн. 50 коп. - пеня за несвоєч асне погашення відсотків за користуванням кредитом, не н адали.

Таким чином, факт не виконан ня умов Кредитного договору № 012/02-40/697 (невідновлювальна кред итна лінія) від 13.07.2007р. матеріал ами справи доведено, відпові дачами не спростовано.

Враховуючи наведене, госпо дарський суд вважає позовні вимоги позивача обґрунтован ими та такими, що підлягають з адоволенню в наступних сумах : 1 647 916 грн. 59 коп. - заборгованість за кредитом, 158 494 грн. 64 коп. - забо ргованість зі сплати відсотк ів за користуванням кредитом , 9 642 грн. 52 коп. - пеня за несвоєчас не погашення кредиту, 4 887 грн. 50 к оп. - пеня за несвоєчасне погаш ення відсотків за користуван ням кредитом.

Задовольняючи позовні вим оги, господарський суд виход ив також з наступного:

Згідно ст. 173 Господарського кодексу України, господарсь ким визнається зобов'язання, що виникає між суб'єктом госп одарювання та іншим учаснико м (учасниками) відносин у сфер і господарювання з підстав, п ередбачених цим Кодексом, в с илу якого один суб'єкт (зобов'я зана сторона, у тому числі бор жник) зобов'язаний вчинити пе вну дію господарського чи уп равлінсько-господарського х арактеру на користь іншого с уб'єкта (виконати роботу, пере дати майно, сплатити гроші, на дати інформацію тощо), або утр иматися від певних дій, а інши й суб'єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має прав о вимагати від зобов'язаної с торони виконання її обов'язк у.

Згідно ч. 1 ст. 193 Господарсько го кодексу України, суб'єкти господарювання та інші учасн ики господарських відносин п овинні виконувати господарс ькі зобов'язання належним чи ном відповідно до закону, інш их правових актів, договору, а за відсутності конкретних в имог щодо виконання зобов'яз ання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ста вляться. До виконання господ арських договорів застосову ються відповідні положення Ц ивільного кодексу України з урахуванням особливостей, пе редбачених цим Кодексом.

Господарське зобов'язання виникає, зокрема із господар ського договору (ст. 174 Господа рського кодексу України).

Відповідно до ст. 1054 Цивільно го кодексу України, за кредит ним договором банк або інша ф інансова установа (кредитода вець) зобов'язується надати г рошові кошти (кредит) позичал ьникові у розмірі та на умова х, встановлених договором, а п озичальник зобов'язується по вернути кредит та сплатити п роценти. До відносин за креди тним договором застосовують ся положення параграфа 1 цієї глави, якщо інше не встановле но цим параграфом і не виплив ає із суті кредитного догово ру.

За ст. 536 Цивільного кодексу У країни, за користування чужи ми грошовими коштами боржник зобов'язаний сплачувати про центи, якщо iнше не встановлен о договором мiж фiзичними особ ами. Розмiр процентiв за корист ування чужими грошовими кошт ами встановлюється договоро м, законом або iншим актом цивi льного законодавства.

Позикодавець має право на о держання від позичальника пр оцентів від суми позики, якщо інше не встановлено договор ом або законом. Розмір і поряд ок одержання процентів встан овлюються договором (ст. 1048 Цив ільного кодексу України).

Позичальник зобов'язаний повернути позикодавцеві поз ику (грошові кошти у такій сам ій сумі, що були передані йому позикодавцем) у строк та в пор ядку, що встановлені договор ом. Позика вважається п овернутою в момент передання позикодавцеві речей, визнач ених родовими ознаками, або з арахування грошової суми, що позичалася, на його банківсь кий рахунок (ст. 1049 Цивільного к одексу України).

Згідно зі ст.ст. 525, 526, 530 Цивільн ого кодексу України, односто роння відмова вiд зобов'язанн я або одностороння змiна його умов не допускається, якщо iнш е не встановлено договором а бо законом. Зобов'язання має в иконуватися належним чином в iдповiдно до умов договору та в имог цього Кодексу, iнших актiв цивiльного законодавства. Як що у зобов'язаннi встановлени й строк (термiн) його виконання , то воно пiдлягає виконанню у цей строк (термiн).

Згідно п. 2 ст. 218 Господарсько го кодексу України учасник г осподарських відносин відпо відає за невиконання або нен алежне виконання господарсь кого зобов'язання.

У відповідності до ст. 610 Циві льного кодексу України, пору шенням зобов'язання є його не виконання або виконання з по рушенням умов, визначених зм істом зобов'язання (неналежн е виконання).

Боржник вважається таким, щ о прострочив, якщо він не прис тупив до виконання зобов'яза ння або не виконав його у стро к, встановлений договором аб о законом (ст. 612 Цивільного код ексу України).

Згідно ст. 599 Цивільного коде ксу України зобов'язання при пиняється виконанням, прове деним належним чином.

Крім того, відповідно до ч. 2 с т. 1050 ЦК України, якщо договором встановлений обов'язок пози чальника повернути позику ча стинами (з розстроченням), то в разі прострочення поверненн я чергової частини позикодав ець має право вимагати достр окового повернення частини п озики, що залишилися, та сплат и процентів.

Як в силу Закону, так і навед ених вище умов Кредитного до говору, у позивача виникло пр аво вимагати дострокового по вернення кредиту.

Викладене є підставою для з адоволення позову в частині стягнення заборгованості по кредиту та нарахованих пози вачем відсотків за користува ння кредитом.

За ст.ст. 611, 549, 551 Цивільного код ексу України, у разi порушення зобов'язання настають право вi наслiдки, встановленi догово ром або законом, зокрема - спла та неустойки. Неустойко ю (штрафом, пенею) є грошова су ма або iнше майно, якi боржник п овинен передати кредиторовi у разi порушення боржником зо бов'язання. Штрафом є неустой ка, що обчислюється у відсотк ах від суми невиконаного або неналежно виконаного зобов' язання. Пенею є неустойка, що о бчислюється у вiдсотках вiд су ми несвоєчасно виконаного гр ошового зобов'язання за коже н день прострочення виконанн я. Предметом неустойки може б ути грошова сума, рухоме i неру хоме майно. Якщо предметом не устойки є грошова сума, її роз мiр встановлюється договором або актом цивiльного законод авства.

За ст. 1 Закону України "Про ві дповідальність за несвоєчас не виконання грошових зобов' язань", платники грошових кош тiв сплачують на користь одер жувачiв цих коштiв за простроч ку платежу пеню в розмiрi, що вс тановлюється за згодою сторi н.

Крім того, відповідно до п. 10. 2. Кредитного договору, за пору шення строків повернення кре диту, процентів за користува ння кредитом, передбачених ц им договором, позичальник сп лачує кредитору пеню від сум и простроченого платежу в ро змірі подвійної облікової ст авки Національного банку Укр аїни, що діяла на час виникнен ня заборгованості, за кожен д ень прострочення.

На підставі п. 10.2. позивачем н араховані 9 642 грн. 52 коп. - пені за несвоєчасне погашення креди ту та 4 887 грн. 50 коп. - пені за несво єчасне погашення відсотків з а користуванням кредитом.

Розрахунок пені в межах зая вленого позивачем періоду та визначеної кількості днів п рострочення оплати перевіре но, вказаний розрахунок відп овідає вимогам чинного закон одавства.

Оскільки порушення строкі в повернення кредиту та спла ти за його користування проц ентів має місце, є правомірни ми та підлягають задоволенню позовні вимоги про стягненн я на користь позивача 9 642 грн. 52 к оп. пені за несвоєчасне погаш ення кредиту та 4 887 грн. 50 коп. пе ні за несвоєчасне погашення відсотків за користуванням к редитом.

Відповідно до ч. 2 ст. 554 Цивіль ного кодексу України, поручи тель відповідає перед кредит ором у тому ж обсязі, що і борж ник, включаючи сплату основн ого боргу, процентів, неустой ки, відшкодування збитків, як що інше не встановлено догов ором поруки.

Розмір відповідальності в ідповідача-2 перед позивачем за виконання відповідачем-1 з обов'язань за Кредитним дого вором не обмежений Договором поруки - поручитель відповід ає в тому ж розмірі, що і боржн ик.

Ні відповідач-1, ні відповід ач-2 не надали на час вирішення спору доказів повернення кр едиту та сплати відсотків за користування кредитом у спі рній сумі, строк оплати яких н астав.

Отже, враховуючи положення ч. 2 ст. 1050 Цивільного кодексу Ук раїни та умови Кредитного до говору, обставини порушення відповідачем-1 зобов'язань за Кредитним договором щодо оп лати кредиту та відсотків за користування кредитом, стро к оплати яких настав, дотрима ння позивачем умов Кредитног о договору щодо повідомлення відповідача-1 та повідомленн я відповідача-2 про достроков е повернення кредиту, позовн і вимоги в частині солідарно го стягнення з відповідачів боргу у загальному розмірі 1 82 0 941,25 грн. заявлені правомірно т а підлягають задоволенню.

Викладене є підставою для з адоволення позову в повному обсязі. Судові витрати по спр аві слід покласти на відпові дача.

Керуючись ст.ст. 525, 526, 530, 536, 549, 551, 554, 611 , 625, 1048, 1054 Цивільного кодексу Укр аїни, ст.ст. 44, 49, 80, 82-85 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити в по вному обсязі.

Стягнути солідарно з Фізич ної особи - підприємця ОСОБ А_2 (52071, АДРЕСА_1; ідентифік аційний номер НОМЕР_1) та Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Спец Монтаж Мере жа" (49000, м. Дніпропетровськ, пр. Г агаріна, 74/20; код ЄДРПОУ 32653468) на ко ристь Публічного акціонерно го товариства "Райффайзен Б анк Аваль" в особі Дніпропе тровської обласної дирекції Публічного акціонерного тов ариства "Райффайзен Банк Аваль" (49044, м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, 35; рахунок 2909100000 0002 в Дніпропетровській обласн ій дирекції ПАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 305653; код ЄДРПО У 19358201) - 1 647 916 грн. 59 коп. заборговано сті за кредитом, 158 494 грн. 64 коп. за боргованості зі сплати відсо тків за користуванням кредит ом, 9 642 грн. 52 коп. пені за несвоєч асне погашення кредиту, 4 887 грн . 50 коп. пені за несвоєчасне пог ашення відсотків за користув анням кредитом.

Стягнути з Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 (52071, АД РЕСА_1; ідентифікаційний но мер НОМЕР_1) на користь Пуб лічного акціонерного товари ства "Райффайзен Банк Ава ль" в особі Дніпропетровсько ї обласної дирекції Публічно го акціонерного товариства " Райффайзен Банк Аваль" (49044, м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, 35; рахунок 29091000000002 в Дніпро петровській обласній дирекц ії ПАТ "Райффайзен Банк Ав аль", МФО 305653; код ЄДРПОУ 19358201) - 18 209 гр н. 41 коп. витрат на державне мит о, 236 грн. 00 коп. витрат на інформа ційно-технічне забезпечення судового процесу.

Видати накази після набран ня судовим рішенням законної сили.

Рішення суду набирає закон ної сили після закінчення де сятиденного строку з дня йог о підписання і може бути оска рженим протягом цього строку до Дніпропетровського апеля ційного господарського суду .

Суддя І.Ю. Дубінін

Повне рішення складено 11.04.11р .

Дата ухвалення рішення11.04.2011
Оприлюднено05.05.2011
Номер документу15094443
СудочинствоГосподарське
Сутьсолідарне стягненн я заборгованості за Кредитни м договором № 012/02-40/697 (невідновлю вальна кредитна лінія) від 13.07.2 007р. у загальному розмірі 1 820 941,25 г рн

Судовий реєстр по справі —5005/3405/2011

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Постанова від 18.05.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Голяшкін Олег Володимирович

Рішення від 11.04.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Ухвала від 17.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні