Ухвала
від 19.04.2011 по справі 10/70
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАК АРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

88000, м.Ужгород, вул.Коцюбин ського, 2-а



УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

19 квітня 2011 р. Справа № 1 0/70

Суддя господарського су ду Закарпатської області І.В .Івашкович, розглянувши ма теріали справи за заявою лік відаційної комісії про банкр утство товариства з обмежено ю відповідальністю "Вест- Сто к", м.Ужгород

за участю ліквідатора - н е з"явився

представника кредитора уп равління Пенсійного Фонду Ук раїни в м.Ужгород - не з' я вився

представника кредитора ТО В „ЕНО Меблі ЛТД” - не з' я вився

представника кредитора ПА Т ВТБ Банк в особі Відділення "Закарпатська регіональна д ирекція" - Михайлов А.А., на чальник відділу по роботі з п роблемними активами Відділе ння "Закарпатська регіональн а дирекція" ПАТ "ВТБ Банк", дові реність №184/11.5.2 від 11.03.11

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарсько го суду Закарпатської област і від 25.05.09, винесеною в порядку ст. ст. 5, 8, 11, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом", порушено прова дження по справі 10/70 за заявою л іквідаційної комісії про бан крутство товариства з обмеже ною відповідальністю "Вест- С ток", м.Ужгород

Постановою господарсько го суду Закарпатської област і від 09.06.09 по справі 10/70 визнано б анкрутом товариство з обмеж еною відповідальністю "Вест- Сток" ( м.Ужгород, пл. Ш.Петефі,7/ 6, код 30853962), відкрито ліквідацій ну процедуру, яка підлягає пр оведенню з урахуванням особл ивостей, передбачених ст.51 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”. Обов' язки ліквідатора по кладено на голову ліквідкомі сії - Гогну Олександру Іванів ну.

У відповідності до ст.22 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” строк ліквідаційної процед ури не може перевищувати дв анадцяти місяців та, якщо інш е не передбачено цим Законом , може бути продовжений госпо дарським судом на шість міся ців.

З моменту призначення лікв ідатором та до теперішнього часу головою ліквідаційної к омісії Гогною Олександрою Ів анівною документи про заверш ення ліквідпроцедури щодо то вариства з обмеженою відпові дальністю "Вест- Сток" ( м.Ужгор од, пл. Ш.Петефі,7/6, код 30853962) на роз гляд господарського суду не подавались, клопотання про п родовження строку ліквідпр оцедури на заявлено.

На неодноразові вимоги су ду (судові засідання по заслу ховуванню звіту ліквідатора призначались на 20.12.10,11.01.11, 27.01.11, 03.03.11, 23 .03.11, 12.04.11, 19.04.11) ліквідатором Гогна О .І. звіт про результати веденн я ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс не под ано, для участі в судових засі даннях ліквідатор жодного ра зу не з"явилась, а всі рекоменд овані поштові відправлення, що надсилались за адресою лі квідатора (АДРЕСА_1) разом з відповідними ухвалами суд у, було повернуто органом пош тового зв"язку з відмітками п ро неможливість вручення чер ез закінчення терміну зберіг ання.

Зазначені обставини свідч ать про умисне ухилення лікв ідатором від виконання покла дених на неї обов"язків згідн о з вимогами Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника та визнання й ого банкрутом", перешкоджанн я своєю бездіяльністю веденн ю та завершенню ліквідаційно ї процедури відносно банкрут а ТОВ "Вест- Сток" в установлен і строки, в т.ч. із вжиттям в уст ановленому порядку заходів щ одо виявлення та реалізації майна банкрута, здійснення р озрахунків за вимогами креди торів. Фактичні обставини св ідчать, що ліквідатором змін ено місцезнаходження без пов ідомлення про це господарськ ому суду, у зв"язку з чим унемо жливлено вручення ліквідато ру поштових кореспонденцій, які надсилаються господарсь ким судом.

З огляду на тривалу безді яльність ліквідатора кредит ор ПАТ "ВТБ Банк" в особі Відді лення "Закарпатська регіонал ьна дирекція" ПАТ "ВТБ Банк" зв ернувся до господарського су ду із клопотанням про зверне ння до правоохоронних органі в із повідомленням про наявн ість в діях ліквідатора ТОВ"В ест-Сток" Гогна Олександри Ів анівни ознак порушень законн ості, переслідуваних у кримі нальному порядку.

У зазначеному клопотанн і кредитора ПАТ "ВТБ Банк" міст иться, зокрема, інформація пр о те, що ТОВ"Вест-Сток" (яке було оголошене банкрутом) в особі Гогни О.І. всупереч норм ст.23 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м" виступило посередником пр и укладенні договорів купівл і-продажу цінних паперів від 14.10.2009р. між ЗАК "Котнар" і ФОП ОС ОБА_1 та ЗАТ "Котнар" і ОСОБА _2 (копії договорів долучено ).

Наведена у клопотанні кре дитора ПАТ "ВТБ Банк" інформац ія свідчить про те, що ТОВ"Вест -Сток" в особі ліквідатора Гог на О.І. у період після визнання його згідно з постановою гос подарського суду від 09.06.09 банк рутом продовжувало здійснен ня підприємницької діяльнос ті, а саме, брокерської діяльн ості, як одного із видів діяль ності з торгівлі цінними пап ерами згідно з Законом Украї ни "Про цінні папери і фондови й ринок" (ст.17).

У відповідності до ст.23 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " врегульовано правові наслі дки винесення господарським судом постанови про визнанн я боржника банкрутом та відк риття ліквідаційної процеду ри, серед яких, зокрема, передб ачено припинення підприємни цької діяльності боржника. Т обто, для підприємства - банкр ута встановлена законодавча заборона на ведення підприє мницької діяльності, оскільк и запровадження ліквідаційн ої процедури спрямовано лише на виявлення та формування л іквідаційної маси, продаж ма йнових активів банкрута на к онкурентних засадах з метою погашення боргових вимог кре диторів.

Разом з тим, наведені у кло потанні кредитора відомості свідчать про вчинення лікві датором банкрута ТОВ"Вест-Ст ок" діяльності з торгівлі цін ними паперами, яка в силу п. 6 с т. 17 Закону України "Про цінні п апері та фондовий ринок" пере дбачає також і отримання вин агороди від клієнта за відпо відним укладеним з ним догов ором доручення.

Умисне ухилення ліквідат ором від виконання повноваже нь згідно з вимогами Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", непо дання господарському суду уп родовж тривалого строку будь -яких відомостей про хід веде ння ліквідаційної процедури стосовно банкрута ТОВ "Вест-С ток", в т.ч. про виявлення та фор мування ліквідаційної маси, продаж майна банкрута та пог ашення вимог кредиторів, а та кож здійснення всупереч зак онодавчо встановлених забор он від імені підприємства-ба нкрута господарських операц ій з торгівлі цінними папера ми, можливого отримання за ре зультатами таких операцій ві дповідних сум винагороди та їх привласнення, можуть свід чити про наявність в діях лік відатора ТОВ "Вест-Сток" Гогни О.І. або інших осіб товариства ознак діянь, переслідуваних у кримінальному порядку.

Оскільки виявлення в діях ліквідатора ТОВ"Вест-Сток" Го гни О.І. або інших осіб товарис тва зловживань, що можуть міс тити ознаки кримінально кара них діянь, виходить за межі юр исдикції господарського суд у, однак повідомлені господа рському суду відомості потре бують перевірки в установлен ому порядку, а результати так ої перевірки мають значення для об"єктивного вирішення п итання щодо подальшого прова дження у справі про банкрутс тво ТОВ"Вест-Сток" з урахуванн ям його справжньої неплатосп роможності, суд прийшов до ви сновку про наявність підстав для надіслання до правоохор онних органів повідомлення для здійснення перевірки та прийняття рішення в порядку ст. 97 КПК України, зокрема, щодо законності дій відповідних осіб ТОВ "Вест-Сток" в період п ровадження у справі про банк рутство.

При проведенні перевірки слід також врахувати підтве рджені матеріалами справи ті фактичні обставини, що за ук ладеним з ВАТ ВТБ Банк догово ром застави №593 від 08.04.08 в забезп ечення виконання зобов"язань за кредитним договором №59 МКК від 08.04.08 передано в заставу рух оме майно (комп"ютерне обладн ання), про фактичну наявність якого у боржника та його міс цезнаходження ліквідатором жодних доказів не подано.

У зв"язку з необхідністю н аправлення повідомлення до п равоохоронних органів для пр оведення перевірки та прийня ття рішення в порядку ст. 97 КПК України, що має значення для о б"єктивного вирішення питанн я щодо подальшого провадженн я у справі про банкрутство ТО В "Вест-Сток" з урахуванням йог о справжньої неплатоспромож ності, суд приходить до висно вку про наявність підстав дл я зупинення провадження у да ній справі в порядку норм п.2 ч .2 ст.79 ГПК України.

Керуючись ст. ст.4-1, 79, 86 Гос подарського процесуального кодексу України, ст.ст. 5, 23, 24, 51 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м", суд

УХ ВАЛИВ:

1. Направити до прокуратури Закарпатської області та у В ПМ ДПІ у м.Ужгороді повідомле ння для перевірки та прийнят тя рішення в порядку ст.97 КПК У країни стосовно наявності аб о відсутності в діях відпові дних осіб ТОВ "Вест-Сток" (код Є ДРПОУ 30853962) ознак злочину.

2. Зупинити провадження у сп раві до отримання господарсь ким судом від правоохоронних органів матеріалів про резу льтати проведеної перевірки .

3. Копію даної ухвали надісл ати кредиторам, ліквідатору (за наявною у матеріалах спра ви адресою), у прокуратуру Зак арпатської області та ВПМ ДП І у м.Ужгороді разом із повідо мленням про проведення перев ірки.

Ухвалу може бути оскаржен о в порядку, передбаченому но рмами Господарського процес уального кодексу України.

Суддя І.В.Івашкович

Дата ухвалення рішення19.04.2011
Оприлюднено30.04.2011
Номер документу15110183
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/70

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Постанова від 29.01.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 13.10.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 11.10.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 19.09.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 31.08.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні