Ухвала
від 19.04.2011 по справі 10/70
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАК АРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

88000, м.Ужгород, вул.Коцюбин ського, 2-а



ПОВIДОМЛЕННЯ

( в порядку ст.90 Господарськ ого процесуального кодексу У країни)

19.04.2011 Справа № 10/70

Прокуратура З акарпатської області

м.Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а

Начальнику ВПМ

ДПІ у м.Ужгороді

м.Ужгород, вул.Сон ячна,26

У провадження господарс ького суду Закарпатської обл асті знаходиться справа 10/70 за заявою ліквідаційної комісі ї про банкрутство товариства з обмеженою відповідальніст ю "Вест-Сток" (м.Ужгород, пл.Ш.Пет ефі,7/6. і.к. 30853962).

Постановою господарськог о суду Закарпатської області від 09.06.09 по справі 10/70 визнано ба нкрутом товариство з обмеже ною відповідальністю "Вест- С ток" ( м.Ужгород, пл. Ш.Петефі,7/6, к од 30853962), відкрито ліквідаційну процедуру, яка підлягає пров еденню з урахуванням особлив остей, передбачених ст.51 Закон у України „Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”. Обов' язки ліквідатора пок ладено на голову ліквідкоміс ії - Гогну Олександру Іванівн у.

У відповідності до ст.22 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” строк ліквідаційної процед ури не може перевищувати дв анадцяти місяців та, якщо інш е не передбачено цим Законом , може бути продовжений госпо дарським судом на шість міся ців.

З моменту призначення лікв ідатором та до теперішнього часу головою ліквідаційної к омісії Гогною Олександрою Ів анівною документи про заверш ення ліквідпроцедури щодо то вариства з обмеженою відпові дальністю "Вест- Сток" ( м.Ужгор од, пл. Ш.Петефі,7/6, код 30853962) на роз гляд господарського суду не подавались, клопотання про п родовження строку ліквідпр оцедури на заявлено.

З огляду на тривалу бездія льність ліквідатора кредито р ПАТ "ВТБ Банк" в особі Відділ ення "Закарпатська регіональ на дирекція" ПАТ "ВТБ Банк" зве рнувся до господарського суд у із клопотанням про звернен ня до правоохоронних органів із повідомленням про наявні сть в діях ліквідатора ТОВ"Ве ст-Сток" Гогна Олександри Іва нівни ознак порушень законно сті, переслідуваних у кримін альному порядку.

У зазначеному клопотанн і кредитора ПАТ "ВТБ Банк" міст иться, зокрема, інформація пр о те, що ТОВ"Вест-Сток" (яке було оголошене банкрутом) в особі Гогни О.І. всупереч норм ст.23 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м" виступило посередником пр и укладенні договорів купівл і-продажу цінних паперів від 14.10.2009р. між ЗАК "Котнар" і ФОП ОС ОБА_1 та ЗАТ "Котнар" і ОСОБА _2 (копії договорів долучено ).

У відповідності до ст.23 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " врегульовано правові наслі дки винесення господарським судом постанови про визнанн я боржника банкрутом та відк риття ліквідаційної процеду ри, серед яких, зокрема, передб ачено припинення підприємни цької діяльності боржника. Т обто, для підприємства - банкр ута встановлена законодавча заборона на ведення підприє мницької діяльності, оскільк и запровадження ліквідаційн ої процедури спрямовано лише на виявлення та формування л іквідаційної маси, продаж ма йнових активів банкрута на к онкурентних засадах з метою погашення боргових вимог кре диторів.

Умисне ухилення ліквідат ором від виконання повноваже нь згідно з вимогами Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", непо дання господарському суду уп родовж тривалого строку будь -яких відомостей про хід веде ння ліквідаційної процедури стосовно банкрута ТОВ "Вест-С ток", в т.ч. про виявлення та фор мування ліквідаційної маси, продаж майна банкрута та пог ашення вимог кредиторів, а та кож здійснення всупереч зак онодавчо встановлених забор он від імені підприємства-ба нкрута господарських операц ій з торгівлі цінними папера ми, можливого отримання за ре зультатами таких операцій ві дповідних сум винагороди та їх привласнення, можуть свід чити про наявність в діях лік відатора ТОВ "Вест-Сток" Гогни О.І. або інших осіб товариства ознак діянь, переслідуваних у кримінальному порядку.

Виявлення в діях ліквідато ра ТОВ"Вест-Сток" Гогни О.І. або інших осіб товариства зловж ивань, що можуть містити озна ки кримінально караних діянь , виходить за межі юрисдикції господарського суду, однак п овідомлені господарському с уду відомості потребують пер евірки в установленому поряд ку, а результати такої переві рки мають значення для об"єкт ивного вирішення питання щод о подальшого провадження у с праві про банкрутство ТОВ"Ве ст-Сток" з урахуванням його сп равжньої неплатоспроможнос ті. При проведенні перевірк и слід також врахувати підтв ерджені матеріалами справи т і фактичні обставини, що за у кладеним з ВАТ ВТБ Банк догов ором застави №593 від 08.04.08 в забез печення виконання зобов"язан ь за кредитним договором №59 МК К від 08.04.08 передано в заставу ру хоме майно (комп"ютерне облад нання), про фактичну наявніст ь якого у боржника та його мі сцезнаходження ліквідаторо м жодних доказів не подано.

У зв"язку з наведеним, суд направляє дане повідомлення для перевірки та прийняття р ішення в порядку ст. 97 Криміна льно - процесуального кодекс у України.

При цьому направляється дл я відома копія ухвали господ арського суду Закарпатської області від 19.04.11 по справі 10/70 та клопотання кредитора ПАТ "ВТ Б Банк" №463/1600-04-2 від 18.04.2011.

Копії наявних у матеріала х справи інших документів мо же бути надіслано за відпові дним запитом у разі виникнен ня потреби у їх отриманні при проведенні перевірки.

Додаток: копія ухвали гос подарського суду Закарпатсь кої області від 19.04.11 по справі 10 /70; копія клопотання кредитора ПАТ "ВТБ Банк" №463/1600-04-2 від 18.04.2011.

Суддя І.В.Івашкович

Дата ухвалення рішення19.04.2011
Оприлюднено30.04.2011
Номер документу15110219
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/70

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Постанова від 29.01.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 13.10.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 11.10.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 19.09.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 31.08.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні