Постанова
від 07.04.2008 по справі 46/420
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

46/420

ВИЩИЙ  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  УКРАЇНИ  

 ПОСТАНОВА          

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ          

 07 квітня 2008 р.                                                                                    № 46/420  

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

головуючого                                    Карабаня В.Я.

суддів:                                               Ковтонюк Л.В.

                                                          Чабана В.В.         

                                                   

за участю представників:

позивача                                             не з'явився

відповідача                                        не з'явився третіх осіб, які не заявляютьсамостійних вимог на предмет спору                         1. Перепеліцин К.М. довіреність № 267                                                             від 17.11.2006                                                         2. не з'явився                                     

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційнускаргу

Деснянської районної у місті Києві ради

на  ухвалу Київського апеляційного господарського суду від 29.12.2007

у справі

господарського суду № 46/420

міста Києва

за  позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "Українська будівельна компанія "Укрсоцбуд"

до

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет споруКомунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права  власності на об'єкти нерухомого майна"

1. Деснянська районна у місті Києві рада

2. Комунальне підприємство "Ватутінськінвестбуд"

провизнання права власності

В С Т А Н О В И В:

Рішенням господарського суду міста Києва від 26.11.2007 позов задоволено повністю. Визнано право власності Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська будівельна компанія "Укрсоцбуд" на об'єкт нерухомого майна –школа, незавершене будівництво, яке знаходиться в місті Києві, по вул. Теодора Драйзера, 40, на земельній ділянці 28, загальною площею 2,464 га у мікрорайоні ж/м Вигурівщина-Троєщина у Деснянському районі м. Києва, що обліковується на балансі Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська будівельна компанія "Укрсоцбуд". Зобов'язано Комунальне підприємство "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права  власності на об'єкти нерухомого майна"  провести технічну інвентаризацію об'єкта нерухомого майна –школа, незавершене будівництво, яке знаходиться в місті Києві, по вул. Теодора Драйзера, 40 та видати  Товариству з обмеженою відповідальністю "Українська будівельна компанія "Укрсоцбуд" технічний паспорт на об'єкт нерухомого майна –школа, незавершене будівництво, яке знаходиться в місті Києві, по вул. Теодора Драйзера, 40. Зобов'язано Комунальне підприємство "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права  власності на об'єкти нерухомого майна" провести реєстрацію права власності Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська будівельна компанія "Укрсоцбуд"  на об'єкт нерухомого майна –школа, незавершене будівництво, яке знаходиться в місті Києві, по вул. Теодора Драйзера, 40, що обліковується на балансі Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська будівельна компанія "Укрсоцбуд". Стягнуто з Комунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права  власності на об'єкти нерухомого майна" на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська будівельна компанія "Укрсоцбуд" 255 грн. державного мита та 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Ухвалою Київського апеляційного господарського суду від 29.12.2007 (колегія у складі суддів: Смірнової Л.Г., Алданової С.О., Коротун О.М.) апеляційну скаргу з доданими до неї документами на рішення господарського суду міста Києва від 26.11.2007 повернуто Деснянській районній у місті Києві раді на підставі п. 3 ч. 1 ст. 97 ГПК України.  

Не погоджуючись із ухвалою Київського апеляційного господарського суду від 29.12.2007, Деснянська районна у місті Києві рада звернулась з касаційною скаргою, в якій просить її скасувати та направити справу на новий розгляд до Київського апеляційного господарського суду.

Вислухавши пояснення представника Деснянської районної у місті Києві ради, дослідивши матеріали справи, Вищий господарський суд України дійшов висновку про відмову в задоволенні касаційної скарги за таких підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 46 ГПК України державне мито сплачується чи стягується в доход державного бюджету України в порядку і розмірі, встановлених законодавством України. Об'єкти справляння державного мита визначено статтею 2 Декрету Кабінету Міністрів України від 21.01.1993 року № 7-93 "Про державне мито", зокрема встановлено, що державне мито справляється із позовних заяв. Порядок і розмір сплати державного мита в Україні встановлено цим же Декретом Кабінету Міністрів України “Про державне мито”, у відповідності до п. 2 ст. 3 якого із позовних заяв майнового характеру державне мито справляється у розмірі 1 відсоток ціни позову, але не менше 6 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і не більше 1500 неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян; із позовних заяв немайнового характеру державне мито справляється у розмірі 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян

          Судом апеляційної інстанції мотивовано ухвалу тим, що зі змісту апеляційної скарги вбачається, що відповідачем оскаржується рішення суду першої інстанції в повному обсязі, в тому числі і щодо вимог про визнання права власності на нерухоме майно, отже у даному випадку при зверненні з апеляційною скаргою підлягає сплаті державне мито у розмірі 50 % ставки (1% вартості майна) щодо майнових вимог та 50 % ставки (85 грн.) щодо немайнових вимог.  

Ухвала Київського апеляційного господарського суду від 29.12.2007 відповідає нормам процесуального права, підстав для її скасування Вищий господарський суд України не вбачає.    

         Керуючись ст. ст. 1115, 1119, 11111 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України

П О С Т А Н О В И В :

         Касаційну скаргу Деснянської районної у місті Києві ради залишити без задоволення.

         Ухвалу Київського апеляційного господарського суду від 29.12.2007 про повернення Деснянській районній у місті Києві раді апеляційної скарги на рішення господарського суду міста Києва від 26.11.2007 у справі № 46/420 залишити без змін.

Головуючий                                                                                       В.Карабань

                     

судді:                                                                                                   Л.Ковтонюк

                                                                                                              В.Чабан

Дата ухвалення рішення07.04.2008
Оприлюднено17.04.2008
Номер документу1534107
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/420

Ухвала від 02.03.2010

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Нечитайло О.М.

Ухвала від 28.10.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Дерепа В.І.

Постанова від 21.02.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Отрюх Б.В.

Ухвала від 20.05.2010

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Нечитайло О.М.

Ухвала від 26.01.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шабунін С.В.

Постанова від 07.04.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Ковтонюк Л.В.

Ухвала від 05.03.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Ковтонюк Л.В.

Ухвала від 29.12.2007

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Ухвала від 29.12.2007

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Рішення від 10.12.2007

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ільїн О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні