Рішення
від 15.02.2008 по справі 10/117/08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/117/08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.02.08                                                                                        Справа №  10/117/08

Суддя   Алейникова Т.Г.

          за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Ореол-07»Запорізька обл.

          до відповідача: Регіональне відділення Фонду Державного майна України у Запорізькій обл. м. Запоріжжя

                                                            

                                                                      Суддя Алейникова Т.Г.

          Представники:

          Від позивача: Москаленко Д.Ф.- представник на підставі довіреності №7  від 14.01.08р.  

          Від відповідача: Мітенко І.В. дов. від  28.12.07

          Заявлені вимоги про забов'язання відповідача укласти договір оренди з позивачем на оренду  навчального-оздоровчого комплексу «Зв'язківець»- підрозділу Запорізької дирекції УДППЗ «Укрпошта».

          Ухвалою суду від 17.01.2008р. порушено провадження у справі, судове засідання призначено на 30.01.08р., про що сторони повідомлені належним чином.

          У судовому засіданні було об'явлено перерву до 15.02.08р. В судовому засіданні 15.02.08р. було проголошено резолютивну частину рішення.

          Представник позивача наполягає на задоволені позовних вимог з підстав, що викладені в позові.

          Відповідачем надано відзив на позовну заяву, проти позову не заперечує.

          

Розглянувши матеріали справи, вислухавши пояснення сторін, суд встановив:

          05 липня 2007р. було проведено загальні збори трудового колективу регіонального навчального-оздоровчого комплексу «Зв'язківець»- підрозділу Запорізької дирекції УДППЗ «Укрпошта»,  де було прийняте рішення про звернення до керівництва «Укрпошти»з проханням передати трудовому колективу у оренду вищевказаний відокремлений комплекс (база відпочинку).

          09 липня 2007р. на виконання вищевказаного рішення трудовим колективом було направлено листа №01-345 до  дирекції УДППЗ «Укрпошта»з проханням розглянути можливість передання в оренду майна РНОК «Зв'язківець». У відповідь було отримане відповідне погодження для передання в оренду трудовому колективу майна РНОК «Зв'язківець»- лист №310-1032 від 11.07.07р. На підставі отриманої відповіді 21.07.07р. було проведено загальні збори трудового колективу РНОК «Зв'язківець», на яких було прийняте рішення про створення товариства з обмеженою відповідальністю «ОРЕОЛ», засновниками якого мали можливість стати всі члени трудового колективу на підставі власної заяви, порядок подання заяв та порядок їх прийняття було встановлено також на цих зборах, що було відображено у протоколі. Також погодження передання в оренду майна РНОК «Зв'язківець»було отримано від Запорізької дирекції УДППЗ «Укрпошта».

          На підставі вищевикладеного і у відповідності до чинного законодавства було створено ТОВ «ОРЕОЛ-07», засновниками стали виключно працівники РНОК «Зв'язківець».

          ТОВ «ОРЕОЛ-07»було подано до Регіонального фонду державного майна лист з проханням передати в оренду ТОВ «ОРЕОЛ-07»майно РНОК «Зв'язківець»- підрозділ Запорізької дирекції УДППЗ «Укрпошта», до заяви були додані необхідні документи, що не заперечується представником РВ ФДМУ по Запорізькій області.

У відповідності до ЗУ «Про оренду державного та комунального майна»РВ ФДМУ по Запорізькій області направило до Міністерства транспорту та зв'язку України (міністерство, якому підпорядковується «Укрпошта»та відповідно є розпорядником майна) лист, щодо погодження передати в оренду майно РНОК «Зв'язківець». У відповіді Міністерства транспорту та  зв'язку України - лист №6466/15/10-07 - вказано, що міністерство не заперечує проти надання в оренду вищевказаного майна, але для остаточного вирішення цього питання необхідно надати додаткові документи. Витребувані додаткові документи було надано Позивачем Відповідачу, що також не заперечується представником Відповідача, додатково було надано документи Запорізькою дирекцією «Укрпошти».

У своїй відповіді №6675/23/10-07 від 27.09.07р. Міністерство транспорту та Зв'язку України погодило передачу в оренду ТОВ «ОРЕОЛ-07»(господарському товариству, створеному трудовим колективом) майнового комплексу РНОК «Зв'язківець», цим же листом було погоджено сам договір оренди. Враховуючи, що серед майна що передаватиметься у оренду багато майна має нульову вартість у встановленому законом порядку Позивачем було замовлено його незалежну оцінку. Міністерством транспорту та зв'язку України як органом уповноваженим управляти майном було затверджено незалежну єкспертну оцінку зроблену суб'єктом оціночної діяльності ТОВ «Експертно-аналітичний центр»у якій відповідно було визначено вартість та кількісно-якісний склад майна, що передається в оренду, що не суперечить 629 методіці оцінки майна від 10.08.95р. з змінами та доповненями затвердженої постановою КМУ №683 від 27.06.96р. та з змінами внесеними постановами КМУ № 1960 від 17.12.03р., №3 від 02.01.03р.

          30.10.07р. РВ ФДМУ по Запорізькій області було видано наказ №483. Згідно з розділом № 6 цього наказу договір оренди повинен був бути укладений в термін до 27.12.07р. З незрозумілих підстав 14.11.2007р. РВ ФДМУ по Запорізькій області видає наказ №515 про перенесення термінів укладання договору оренди на 15 днів,  - до 26.12.07р. РВ ФДМУ по Запорізькій області видає новий наказ №591, згідно якого терміни укладання договору переносяться ще майже на два місяці, а саме - до 27.02.08р., згідно тексту наказу цей термін перенесено на підставі листа ЗД УДППЗ «Укрпошта», в зв'язку з, як вказано у наказі, «погодними умовами». Все вищевикладене Позивачем Відповідач повністю підтверджує. З посиланням на те, що всі порушення термінів було допущено не з його вини, а з вини ЗД УДППЗ «Укрпошта».

          Вищевказані заперечення відповідача суд не приймає до уваги в зв'язку з наступним: чинним законодавством, а саме ЗУ «Про оренду державного та комунального майна», чітко визначено порядок та терміни підготовки, також визначений орган, відповідальний за виконаннях всіх дій, необхідних для підписання договорів оренди. Законодавець функції підготовки всіх необхідних документів поклав на РВ ФДМУ.

До того ж, саме регіональне відділення ФДМУ повинно виконувати всі передбачені дії у порядок та терміни визначені законом, фонд допустив порушення термінів передбачених п.4,5,6 ст. 9  ЗУ «Про оренду державного та комунального майна», також РВ ФДМУ порушуються терміни, передбачені постановою КМУ №158 від 02.03.93р. (з змінами та доповненнями).

Також, проаналізувавши надані Позивачем та Відповідачем документи, суд приходить до висновку про те, що позивачем надано всі необхідні документи, які вимагає чинне законодавство для підписання договору оренди державного майна та, в свою чергу, у Відповідача є всі необхідні документи для підписання договору.

Судом також не приймаються доводи відповідача стосовно неможливості підписання договору оренди в зв'язку з дією заборони на підписання договорів оренди ФДМУ, накладеної розпорядженням КМУ №1231-р від 27.12.2007р. Чинна в Україна система права передбачає, що єдиним джерелом права в Україні є нормативно правові акти, які поділяються на закони та підзаконні нормативно-правові акти. При цьому, вищу юридичну силу мають саме закони України, які є обов'язковими до виконання на всій території України, а вищевказане розпорядження взагалі не належить до системи нормативно-правових актів України, до того ж не пройшло реєстрації в міністерстві юстиції. Тому при вирішенні питання застосування норм права, слід виходити з норм чинного законодавства, а саме - ЗУ   «Про оренду державного та комунального майна».

Судові витрати згідно заяви Позивача відносяться на нього.

          

          Керуючись ст.ст. 49, 82, 84 ГПК України,

                                                  ВИРІШИВ:

1.          Зобов'язати Регіональне відділення Фонду державного майна України  укласти договір оренди з товариством з обмеженою відповідальністю «ОРЕОЛ-07»на майно цілісного майнового комплексу регіонального навчально-оздоровчого комплексу «Зв'язківець»ЗД УДППЗ «Укрпошта»у наступній редакції:

Д О Г О В І Р

оренди цілісного майнового комплексу навчально-оздоровчого комплексу “Зв'язківець” - підрозділу Запорізької дирекції УДППЗ “Укрпошта”

          Регіональне відділення Фонду державного майна України по Запорізькій області (у подальшому іменований “Орендодавець”) в особі начальника регіонального відділення Горьового Миколи Андрійовича, який діє на підставі Положення “Про регіональне відділення Фонду державного майна України”, з одного боку, і Товариство з обмеженою відповідальністю “ОРЕОЛ-07” (у подальшому іменований “Орендар”), в особі директора Візірського І.В., що діє на підставі Статуту, зареєстрованого виконавчим комітетом Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області 01.08.07р. за № 10851020000000713, з іншого боку, на підставі заяви Орендаря від 08.08.2007р. №7 щодо передачі йому в оренду цілісного майнового комплексу регіонального навчально-оздоровчого комплексу „Зв'язківець”- підрозділу Запорізької дирекції УДППЗ “Укрпошта", та листа Генеральної дирекції Українського державного підприємства поштового зв'язку „Укрпошта” (лист від 11.07.2007 № 310-1032), в цілях збереження цілісного майнового комплексу та забезпечення ефективності використання державного майна, керуючись положеннями Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, положеннями Закону України “Про власність”, уклали цей договір про наступне:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ.

          1.1.Орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове платне користування цілісний майновий комплекс навчально-оздоровчого комплексу “Зв'язківець” –структурний підрозділ Запорізької дирекції УДППЗ “Укрпошта” по вул. Макарова, 83 у м. Бердянську Запорізької області ( надалі - Майновий комплекс), склад і вартість якого визначено відповідно до висновку незалежної оцінки, виконаної СОД- ТОВ „Експертно-аналітичний центр” „Про переоцінену вартість об'єкта оцінки”  - ЦМК РНОК „Зв'язківець”, висновок складений станом на 30.09.07. Вартість майна згідно вищевказаного висновку становить 876169,44 грн.

Вищевказаний  висновок  затверджено  Міністерством  транспорту та  зв'язку  України

та ЗД УДППЗ „Укрпошта”.

Перелік основних та оборотних засобів, складений згідно вищевказаного висновку, приведено у Додатку № 4 до Договору.

1.2. Майновий комплекс, який передається в оренду розташований за адресою: 71100, Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Макарова, 83.

          1.3. Майновий комплекс передається в оренду з метою організації відпочинку та дозвілля громадян.

          1.4. Цей Договір є підставою для виникнення переважного права на приватизацію Майнового комплексу та пріоритетних прав Орендаря на довгострокову оренду земельної ділянки, на якій розміщено Майновий комплекс, з наступним викупом цієї ділянки відповідно до законодавства.

1.5. Договір оренди вважається укладеним з моменту досягнення домовленості з усіх істотних умов і підписання сторонами тексту договору.

1.6. Після укладення цього Договору Орендар приєднує до свого майна Майновий комплекс в установленому чинним законодавством порядку.

1.7. Майно Майнового комплексу знаходиться на балансі Орендаря і враховується окремо від іншого майна Орендаря на його окремому балансі із зазначенням того, що це майно є орендованим.

          

2.УМОВИ ПЕРЕДАЧІ ТА ПОВЕРНЕННЯ ОРЕНДОВАНОГО МАЙНА.

2.1.Вступ Орендаря у користування Майновим комплексом наступає одночасно з підписанням сторонами договору та Акта прийому-передачі вказаного майна  (Додаток №2).

2.2. Передача Майнового комплексу в оренду не тягне за собою виникнення в Орендаря права власності на це майно. Власником орендованого Майнового комплексу залишається держава, а Орендар користується ним протягом строку оренди.

2.3. Орендареві належить право власності на доход (прибуток), отриманий від орендованого майна, а також набуте відповідно до законодавства і за рахунок власних коштів інше майно.

2.4. Передача Майнового комплексу в оренду здійснюється за вартістю, визначеною в звіті про оцінку цього майна, затвердженого Міністерством транспорту та зв'язку України складеного згідно з вимогами Методики оцінки вартості об`єктів оренди, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 10.08.95 №629.

2.5. Вартість Майнового комплексу, який Орендар повертає Орендодавцю (або юридичній особі, яку вкаже Орендодавець) визначається на підставі передавального балансу та акта оцінки, складеного за даними інвентаризації майна на момент припинення дії цього Договору, звіреного з актом приймання-передачі Майнового комплексу в оренду.

Майновий комплекс вважається поверненим Орендодавцю з моменту підписання сторонами акта прийому-передачі.

Поверненню підлягає також залишок коштів амортизаційного фонду на повне відновлення орендованих основних фондів.

3. ОРЕНДНА ПЛАТА.

          3.1. Орендна плата визначається на підставі Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна, затвердженою постановами Кабінету Міністрів України від 04.10.95 № 786  з врахуванням внесених постановою Кабінету Міністрів України доповнень і на момент розрахунку складає 43 808,47 грн. за рік  (розрахунок в Додатку № 1 до цього договору).

           3.2. Розмір місячної орендної плати за перший місяць оренди - лютий 2008року становить 3 920,86 грн. ( три тисячі дев'ятсот двадцять грн. 86 коп.), збільшений на індекс інфляції за січень, лютий  2008р.) без урахування ПДВ.

          Нарахування ПДВ на суму орендної плати здійснюється у порядку, визначеному чинним законодавством України.

           3.3. Орендна плата зараховується до державного бюджету (далі по тексту: бюджету) .

3.4. Сплата орендних платежів до бюджету проводиться щоквартально не пізніше 09 числа  місяця, наступного за тим, що підлягає оплаті.

Платіжні документи на перерахування коштів до бюджету подаються Орендарем установам банку до настання терміну платежу.

Обов‘язкові платежі до бюджету Орендар здійснює самостійно, відповідно до чинного законодавства України.

3.5. Орендна плата, яка перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується до бюджету відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який нараховується пеня від суми заборгованості, з урахуванням індексації, за кожний день прострочення, включаючи день оплати.

Розмір пені підлягає перегляду з ініціативи Орендодавця у випадку зміни цього розміру в законодавчому порядку.

           3.6. Розмір орендної плати може бути переглянутий на вимогу однієї із сторін в разі зміни методики її розрахунку, цін і тарифів та в інших випадках, передбачених законодавством України.

          3.7. Зайво перерахована до бюджету сума орендної плати зараховується в рахунок наступних платежів.

          3.8. Зобов'язання Орендаря щодо сплати орендної плати забезпечується у вигляді авансової оплати в розмірі не менше ніж орендна плата за перший місяць оренди.

4. ВИКОРИСТАННЯ АМОРТИЗАЦІЙНИХ ВІДРАХУВАНЬ.

          4.1. Амортизаційні відрахування на орендоване Майно накопичуються на відповідному субрахунку рахунку № 42 “Додатковий капітал” і використовується Орендарем на відновлення орендованого Майна. При припиненні цього договору Орендар повинен повернути державі залишок невикористованих амортизаційних відрахувань на орендоване майно.

          4.2. Поліпшення орендованого Майна, здійснені за рахунок амортизаційних відрахувань є державною власністю.

5. ОБОВ`ЯЗКИ ОРЕНДАРЯ.

          Орендар зобов`язується:

          5.1. Ефективно використовувати орендоване майно відповідно до його призначення, визначеного пунктом 1.3. та іншими умовами цього Договору.

5.2.          Зберегти існуючий профіль діяльності пансіонату-профілакторію, майно якого передано в оренду.

5.3.  Своєчасно і в повному обсязі вносити до бюджету орендну плату.

          5.4. Один раз в квартал, до 09 числа місяця, наступного за тим, що підлягає оплаті, подати Орендодавцю копії платіжних документів, що підтверджують внесення орендної плати до бюджету.

5.5. Протягом дванадцяти місяців з дати укладення Договору оренди оформити право користування землею відповідно до вимог чинного законодавства.

5.6. Забезпечити збереження орендованого Майнового комплексу, запобігати його пошкодженню, псуванню. Утримувати орендоване майно в порядку, передбаченому санітарними нормами та протипожежними нормами, здійснювати заходи пожежної безпеки не допускати перевантаження електричних мереж.

5.7. Забезпечити пожежну охорону майна відповідно до чинного законодавства.

5.8. Утримувати в належному порядку територію в межах відведених земельних ділянок.

Орендар несе відповідальність за пошкодження наземних та підземних комунікацій, які розташовані в межах наданих земельних ділянок, якщо такі виникли з його вини.

5.9. Протягом одного дня, а в екстрених випадках - терміново повідомити орендодавця в разі виникнення істотних змін стану орендованого Майнового комплексу.

          5.10. Дотримуватись засобів по забезпеченню безпечних та нешкідливих умов праці та охорони навколишнього середовища..

          5.11. Забезпечити безпечні та нешкідливі умов праці та охорону навколишнього середовища.

5.12. Здійснювати згідно діючих норм за рахунок амортизаційних відрахувань, власних коштів поточний та капітальний (за погодженням з Орендодавцем) ремонти орендованого майна Підприємства. Своєчасно усувати пошкодження, несправності та дефекти виявлені в орендованому майні.

Витрати, понесені Орендарем на поточний ремонт, компенсації не підлягають.

5.13. У разі припинення Договору оренди або його розірвання за погодженням з Орендодавцем повернути Органу, уповноваженому управляти майном Підприємства, Орендодавцеві або підприємству, вказаному Орендодавцем, орендоване майно в належному стані, не гіршому ніж на час передачі його в оренду з урахуванням нормального фізичного зносу   та відшкодувати Орендодавцеві збитки у разі погіршення стану або втрати (повної або його частини) орендованого майна Підприємства з вини Орендаря.

          5.14. Ризик випадкової загибелі чи пошкодження об`єкта оренди несе Орендар.

5.15. Протягом одного місяця з дати укладення Договору застрахувати орендоване майно на сумму його оціночної вартості на весь строк дії Договору оренди відповідно до чинного законодавства.

          Копія договору страхування орендованого майна та страховий поліс подається Орендарем Орендодавцю протягом тижня з дати його підписання.

          Договором страхування повинно бути передбачено захист від усіх ризиків, які можуть привести до загибелі чи пошкодження об‘єкту оренди.

          Страхове відшкодування використовується особою, яка його одержала, тільки на відновлення орендованого майна.

          5.16. Забезпечити Орендодавцю прямий доступ до об`єкту оренди.

          5.17. На першу вимогу Орендодавця і в установлений ним термін надавати будь-яку інформацію про: виконання умов Договору, стан, склад орендованого майна; про всі дії, пов`язані з його рухом, інформацію та звітність за наказами Фонду державного майна України та інформацію, яка підлягає внесенню до  інформаційно-пошукової системи "Етап-ОРЕНДА".

          Відмова у наданні інформації чи звітності є порушенням умов цього договору.

          

6. ПРАВА ОРЕНДАРЯ.

          Орендар має право:

          6.1. Самостійно здійснювати свою господарську діяльність в межах, визначених  чинним законодавством України та цим Договором.

6.2. Орендар не має права передавати Орендоване майно або його частину в суборенду.

          6.3. Реконструкція, технічне переоснащення і поліпшення орендованого майна, якщо такі роботи сприяють підвищенню його якості, здійснюється Орендарем за умови обов`язкового попереднього погодження з Орендодавцем. Для отримання погодження Орендар надає: акт технічного стану орендованого майна, проектно-кошторисну документацію, складену в порядку, встановленому нормативно-правовими актами та відповідними  будівельними нормами і правилами.

          6.4. Самостійно розподіляти доходи, створювати спеціальні фонди (розвитку виробництва, соціально-культурних заходів та ін.).

          6.5. Орендар не має права без погодження з Орендодавцем та органом уповноваженим управляти майном списувати орендоване майно.

7. ОБОВ'ЯЗКИ ОРЕНДОДАВЦЯ.

          Орендодавець зобов`язується:

          7.1. Передати Орендарю в оренду Майновий комплекс згідно з цим Договором по акту прийому-передачі майна, який підписується одночасно із цим  Договором.

          

8. ПРАВА ОРЕНДОДАВЦЯ.

          Орендодавець має право:

          8.1. Контролювати наявність, стан, напрямки та ефективність використання державного майна, переданого в оренду, а також виконання інших умов Договору.

          8.2. Виступати з ініціативою щодо внесення змін у Договір оренди або його розірвання у разі погіршення стану орендованого майна, внаслідок його неналежного використання або невиконання умов Договору.

          8.3. Встановлювати Орендарю орендну плату за користування Майновим комплексом згідно з діючим законодавством, виступати з ініціативою щодо перегляду розміру орендної плати у випадках, передбачених розділом 3 цього Договору.

          8.4. У випадку погіршення стану орендованого майна або його загибелі з вини Орендаря, виступати з ініціативою про дострокове припинення або розірвання Договору оренди, та вимагати від Орендаря відшкодування збитків.

9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН.

          9.1 За невиконання або неналежне виконання зобов`язань за договором оренди сторони несуть відповідальність, передбачену чинним законодавством України та цим Договором.

          9.2. У разі банкрутства орендаря він відповідає за свої борги майном, яке належить  йому на праві власності, відповідно до законодавства України.

          9.3. За відмову Орендаря на вимогу Орендодавця повернути орендоване майно у разі припинення дії Договору Орендар відшкодовує Орендодавцю збитки в розмірі подвійної місячної орендної плати за весь час, що відраховується від дати припинення або розірвання Договору до підписання акту прийому-передачі, що підтверджує фактичне повернення орендованого майна (п.5.12. Договору).

          9.4. Орендодавець  не  відповідає  по  зобов`язанням  Орендаря.

          9.5. Орендар  не  відповідає  по  зобов`язанням  Орендодавця.

          9.6. Порушення Орендарем  зобов`язань по цьому Договору є підставою для  його  припинення  або розірвання  у  порядку,  визначеному  діючим законодавством України.

          9.7. Спори і суперечки, що виникають у ході виконання умов цього Договору, вирішуються за згодою сторін . Якщо сторони не досягли домовленості, то суперечка передається на розгляд господарського суду.

10. СТРОК ДІЇ ТА УМОВИ ЗМІНИ,

ПРИПИНЕННЯ АБО РОЗІРВАННЯ  ДОГОВОРУ.

          10.1. Цей договір діє з 01 лютого 2008 року по 01 лютого 2018 року строком на 10 (десять) років.

          10.2. Умови цього Договору зберігають силу протягом всього терміну цього Договору в тому числі у випадках, коли після його укладення законодавством встановлено правила, що погіршують становище Орендаря, а в частині зобов'язань Орендаря щодо орендної плати - до виконання зобов'язань.

          10.3. Зміни, припинення або розірвання Договору оренди можуть мати місце за погодженням сторін. Зміни та доповнення, що вносяться, розглядаються сторонами протягом двадцяти днів після одержання пропозицій Одностороння відмова від Договору оренди не допускається.

          10.4. На вимогу однієї із сторін договір оренди може бути достроково розірвано за рішенням суду, господарського суду у разі невиконання сторонами своїх зобов`язань та з інших підстав, передбачених законодавчими актами України та цим Договором.

          10.5. Після закінчення терміну договору оренди Орендар, який належним чином виконував свої обов'язки, має переважне право, за інших рівних умов, на продовження договору оренди на новий термін.

           10.6. Договір оренди припиняється в разі:

·          закінчення строку, на який його було укладено;

·          банкрутства Орендаря;

·          загибелі об`єкта оренди ;

·          достроково, за згодою сторін, або за рішенням господарського суду та в інших випадках, прямо передбачених чинним законодавством України.

          10.7. У разі відсутності заяви однієї із сторін про припинення або зміну цього Договору протягом одного місяця після закінчення його строку Договір вважається продовженим на той самий термін і на тих самих умовах, які були передбачені Договором, з урахуванням змін у законодавстві на дату продовження цього Договору.

10.8. При розірванні або припиненні дії цього Договору в порядку, обумовленому діючим законодавством України, поліпшення орендованого майна, здійснені Орендарем за рахунок власних коштів з дозволу Орендодавця, які можна відокремити від орендованого майна, не завдаючи йому шкоди, визнаються власністю Орендаря, а невідокремлювані поліпшення - власністю Держави з обов'язковою компенсацієї їх вартості.

Компенсація збільшення вартості орендованого майна в результаті здійснення Орендарем поліпшень погоджених з Орендодавцем, які не можна відокремити від орендованого майна не завдаючи йому шкоди, вирішуються шляхом компенсації цих витрат у повному обсязі з урахуванням інфляції у порядку передбаченому діючим законодавством.

10.9. Вартість поліпшень орендованого майна, які не можна відокремити без шкоди для цього майна, виконаних Орендарем без згоди Орендодавця, компенсації не підлягає.

           10.10. Взаємовідносини, що не урегульовані цим Договором, регламентуються чинним законодавством.

          10.11. Реорганізація Орендодавця не є підставою для зміни або припинення цього Договору.

          10.12. Всі витрати по укладанню цього Договору несе Орендар.

          10.13. Орендар не може задовольняти вимоги своїх кредиторів майном, яке входит до складу майнового комплексу.

          11. Договір оформлено у трьох примірниках, що мають однакову юридичну силу. Перший примірник залишається у Орендодавця, другий і третій - у Орендаря.

          12. До Договору додається і є його невід`ємною частиною:

-          Додаток №1: розрахунок орендної плати;

-          Додаток №2: Акт прийому-передачі майнового комплексу на 17 стор.

                              13. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ СТОРІН:

Орендодавець: 69107, м. Запоріжжя, пр. Леніна, 164. Код  ЄДРПОУ    20495280.

Орендар: 70417, Запорізька обл. Запорізький р-н с. Сонячне, вул Степна, 7.,

Код ЄДРПОУ 35319576.

ОРЕНДОДАВЕЦЬ:                                                               ОРЕНДАР:

Регіональне відділення Фонду                                           Товариство з обмеженою

державного   майна   України                                            відповідальністю

по Запорізькій області                                                   “ОРЕОЛ-07”

                                                                      

Начальник                                                                                Директор                                   

регіонального відділення                                         


Горьовий М.А                                                  
Візірський І.В.

“___”


2008 року                                           “___”
2008 року

Суддя                                                                      Алейникова Т.Г.

          Рішення підписано: 21.02.08р.

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення15.02.2008
Оприлюднено05.05.2008
Номер документу1571586
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/117/08

Ухвала від 09.02.2009

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Яцун О.В.

Ухвала від 11.07.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В.Л.

Постанова від 05.08.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В.Л.

Постанова від 20.05.2008

Господарське

Запорізький апеляційний господарський суд

Антонік С.Г.

Рішення від 15.02.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Алейникова Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні