Постанова
від 30.05.2011 по справі 45/24б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНА ННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.05.11 р. Справа № 45/24б

розглянувши матеріали за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальніст ю „МАКСІМУС ТК”, м.Донецьк (ЄД РПОУ 36061068)

про визнання банкрутом

Суддя Плотніцький Б.Д.

при секретарі судового зас ідання Ляшенко Л.В.

Представники:

Від боржника: ОСОБА_1. - довір.

В засіданні брали участь:

Ухвалою від 23.05.2011р. за заявою Т овариства з обмеженою відпов ідальністю „МАКСІМУС ТК”, м.Д онецьк (ЄДРПОУ 36061068) господарсь ким судом Донецької області відносно нього порушена спра ва про банкрутство по ст. 51 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”.

В засідання суду з' явився представник заявника, повно важення якого підтверджені н алежним чином.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника заявника, господа рським судом встановлено нас тупне:

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 110 Ц ивільного кодексу України юр идична особа ліквідується за рішенням її учасників або ор гану юридичної особи, уповно важеного на це установчими д окументами, в тому числі, у зв' язку із закінченням строку, н а який було створено юридичн у особу, досягнення мети, для я кої її створено, а також в інши х випадках, передбаченими ус тановчими документами.

У відповідності з рішенням від 15.02.2011р. на засіданні загаль них зборів засновників Това риства з обмеженою відповіда льністю „МАКСІМУС ТК”, м.Доне цьк (ЄДРПОУ 36061068) було прийняте рішення про ліквідацію товар иства та створення ліквідаці йної комісії.

За приписом ч. 4 ст. 105 Цивільно го кодексу України комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких пу блікуються відомості про дер жавну реєстрацію юридичної о соби, що припиняється, повідо млення про припинення юридич ної особи та про порядок і стр ок заявлення кредиторами вим ог до неї.

18.02.2011р. в Бюлетені державної р еєстрації №170 була здійснена п ублікація оголошення про лік відацію Товариства з обмежен ою відповідальністю „МАКСІ МУС ТК”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36061068) з а рішенням засновників та ст ворення ліквідаційної коміс ії.

Товариством з обмеженою ві дповідальністю „МАКСІМУС Т К”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36061068) напра влена заява Державній податк овій інспекції в Київському районі м.Донецька №25 від 07.04.2011р. п ро припинення платника подат ків у зв' язку з ліквідацією .

Відповідно до п. 5 ст. 7 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” б оржник зобов'язаний звернути ся в місячний строк до господ арського суду з заявою про по рушення справи про банкрутст во у разі виникнення таких об ставин: задоволення вимог од ного або кількох кредиторів приведе до неможливості вико нання грошових зобов'язань б оржника в повному обсязі пер ед іншими кредиторами; орган боржника, уповноважений від повідно до установчих докуме нтів або законодавства прийн яти рішення про ліквідацію б оржника, прийняв рішення про звернення в господарський с уд з заявою боржника про пору шення справи про банкрутство ; при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрут ства встановлено неможливіс ть боржника задовольнити вим оги кредиторів у повному обс язі; в інших випадках, передба чених цим Законом.

У відповідності з даними бу хгалтерського обліку у боржн ика наявна заборгованість:

- перед Приватним підприємс твом „Мегаполіс”, м. Донецьк у сумі 31 600 грн. 00 коп.

В матеріалах справи наявна заява Приватного підприємст ва „Мегаполіс”, м. Донецьк № 89 в ід 14.03.2011р. про визнання кредитор ом на суму 31 600 грн. 00 коп.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 110 ЦК України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатн ьою для задоволення вимог кр едиторів, юридична особа лік відується в порядку, встанов леному Законом України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”.

Крім того, відповідно до п. 1 с т. 51 Закону України „Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом” якщо вартості майна боржника - юридичної особи, що до якого прийнято рішення пр о ліквідацію, недостатньо дл я задоволення вимог кредитор ів, така юридична особа лікві дується в порядку, передбаче ному цим Законом. У разі виявл ення зазначених обставин лік відатор (ліквідаційна комісі я) зобов'язані звернутися в го сподарський суд із заявою пр о порушення справи про банкр утство такої юридичної особи .

У відповідності до п. 6 ст. 51 За кону України „Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” власник майна боржника (уп овноважена ним особа), керівн ик боржника, голова ліквідац ійної комісії (ліквідатор), як і допустили порушення вимог частини першої цієї статті, н есуть солідарну відповідаль ність по незадоволених вимог ах за грошовими зобов'язання ми та зобов'язаннями щодо спл ати страхових внесків на заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування та інші в иди загальнообов'язкового де ржавного соціального страху вання, податків і зборів (обов 'язкових платежів) боржника.

У відповідності до ч. 1 ст. 111 ЦК України ліквідаційна комісі я після закінчення строку пр ед' явлення вимог кредитора ми складає проміжний ліквіда ційний баланс, який містить в ідомості про склад майна юри дичної особи, що ліквідуєтьс я перелік пред' явлених кред иторами вимог, а також про рез ультати їх розгляду.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 60 Г осподарського кодексу Украї ни, яка регулює загальний пор ядок ліквідації суб' єкта го сподарювання, ліквідаційна к омісія оцінює наявне майно с уб' єкта господарювання, яки й ліквідується і розраховуєт ься з кредиторами, складає лі квідаційний баланс та подає його власнику або органу, яки й призначив ліквідаційну ком ісію. Достовірність та повно та ліквідаційного балансу по винні бути перевірені у вста новленому законодавством по рядку.

Ліквідаційною комісією бу ла проведена інвентаризація майна Товариства з обмежено ю відповідальністю „МАКСІМ УС ТК”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36061068), ск ладений проміжний баланс ста ном на 12.05.2011р., який був затвердж ений на засіданні загальних зборів засновників Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „МАКСІМУС ТК”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36061068) протоколом №2-2 від 12.05.2011р.,а також проведена аудито рська перевірка.

При дослідженні наданих су ду документів встановлено на ступне:

Згідно відомостей інвента ризаційних описів та проміжн ого ліквідаційного балансу с таном на 12.05.2011р. у підприємства встановлена відсутність мат еріальних цінностей (в тому ч ислі необоротних та оборотни х активів) та дебіторської за боргованості.

При цьому, була підтверджен а наявність кредиторської за боргованості у сумі 31 600 грн. 00 ко п.

При проведенні аудиторськ ої перевірки, що була проведе на незалежним аудитором ауди торської фірми „Мета-консалт инг”, м. Луганськ (свідоцтво №4 199 від 25.09.2008р.), була підтверджена наявна кредиторська заборго ваність та відсутність матер іальних цінностей.

З наданого суду аудиторськ ого висновку встановлено, що будь-які майнові активи у Тов ариства з обмеженою відповід альністю „МАКСІМУС ТК”, м.Дон ецьк (ЄДРПОУ 36061068) відсутні.

На балансі Товариства з обм еженою відповідальністю „М АКСІМУС ТК”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36061068) відсутнє майно для стягне ння на користь кредиторів. Пр и цьому аудитором підтвердже на відсутність ознак фіктивн ого банкрутства.

У зв' язку з вищевикладени м ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю „МАКСІМУС ТК”, м.Донецьк (ЄДР ПОУ 36061068) 17.05.2011р. було прийняте ріш ення про звернення до господ арського суду із заявою про п орушення справи про банкрутс тво Товариства з обмеженою в ідповідальністю „МАКСІМУС ТК”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36061068).

Відповідно до ст. 4-3 Господар ського процесуального кодек су України судочинство в гос подарських судах здійснюєть ся на засадах змагальності.

За приписом ст. 33 Господарсь кого процесуального кодексу України кожна сторона повин на довести обставини, на які в она посилається в обґрунтува ння своїх вимог або заперече нь.

При цьому, з урахуванням вим ог ст. 43 Господарського процес уального кодексу України, го сподарський суд оцінює доказ и за своїм внутрішнім переко нанням, що ґрунтується на все бічному, повному і об' єктив ному розгляді в судовому про цесі всіх обставин справи в ї х сукупності, керуючись зако ном.

Господарським судом встан овлено, що кредиторська забо ргованість Товариства з обме женою відповідальністю „МА КСІМУС ТК”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36061068) становить - 31 600 грн. 00 коп.

При дослідженні матеріалі в справи судом встановлено, щ о боржник не має активів, грош ових коштів, наявних на відкр итому банківському рахунку, достатніх для погашення кред иторської заборгованості.

Крім цього, Товариством з об меженою відповідальністю „ МАКСІМУС ТК”, м.Донецьк (ЄДРПО У 36061068) направлена заява Держа вній податковій інспекції в Київському районі м.Донецька №25 від 07.04.2011р. про припинення пла тника податків у зв' язку з л іквідацією.

З урахуванням вищевикладе ного суд дійшов до висновку п ро неможливість погашення То вариством з обмеженою відпов ідальністю „МАКСІМУС ТК”, м.Д онецьк (ЄДРПОУ 36061068) наявної кре диторської заборгованості.

У відповідності з вимогами ст.51 Закону України „Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” за результатами роз гляду заяви про порушення сп рави про банкрутство юридичн ої особи, майна якої недостат ньо для задоволення вимог кр едиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквід ується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, при значає ліквідатора.

При цьому, обов'язки ліквіда тора можуть бути покладені н а голову ліквідаційної коміс ії (ліквідатора) незалежно ві д наявності в нього ліцензії .

За таких підстав, господарс ький суд вважає за необхідне задовольнити заяву Товарист ва з обмеженою відповідальні стю „МАКСІМУС ТК”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36061068) про визнання його банкрутом у відповідності з вимогами ст.51 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”.

Зазначена правова позиція збігається з позицією Вищог о господарського суду Україн и, яка висвітлена у постанові Вищого господарського суду України по справі №45/8б від 16.10.2007р .

Суду надана письмова заява арбітражного керуючого Лебі дь І.К. та копія ліцензії.

Враховуючи викладене, госп одарський суд вважає за необ хідне задовольнити заяву Тов ариства з обмеженою відповід альністю „МАКСІМУС ТК”, м.Дон ецьк (ЄДРПОУ 36061068), визнати борж ника банкрутом, відкрити лік відаційну процедуру та призн ачити ліквідатором арбітраж ного керуючого Лебідь І.К.

За таких підстав, керуючись ст.ст. 2, 22-34, 51 Закону України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”, ст.ст. 4-3, 33, 43 Госпо дарського процесуального ко дексу України, господарський суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Визнати банкрутом - Товар иство з обмеженою відповідал ьністю „МАКСІМУС ТК”, м.Донец ьк (ЄДРПОУ 36061068), що зареєстрова не за адресою: 83114, Донецька обл асть, м. донецьк, Київський рай он, пр. Таманський, б.20.

Відкрити ліквідаційну про цедуру та призначити ліквіда тором Товариства з обмеженою відповідальністю „МАКСІМУ С ТК”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36061068) Леб ідь Ігоря Костянтиновича (лі цензія серія НОМЕР_1, вида на Державним департаментом з питань банкрутства 25.01.2010р., адр еса: АДРЕСА_1, ідентифікац ійний номер НОМЕР_2) за пис ьмовою згодою.

Ліквідатору у 10 денний терм ін опублікувати оголошення п ро визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друко ваних органах, з зазначенням відомостей, передбачених п. 5 ст. 23 Закону України „Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”.

Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури пре дставити до суду звіт та лікв ідаційний баланс з доданими документами, передбаченими с т. 32 Закону України „Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”.

Суддя Плотніцький Б.Д .

Вик тел.

Надруковано примірників - : господарському суду Донец ької області - , сторонам - .

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення30.05.2011
Оприлюднено06.06.2011
Номер документу15870734
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/24б

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 03.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 04.10.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 20.09.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 27.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 30.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 18.02.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні