Ухвала
від 06.05.2011 по справі 2а-0770/1427/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа №  2а-0770/1427/11

Ряд стат. звіту №  8.2.1

Код -  12

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

06 травня 2011 року                                                                                    м. Ужгород

                       

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Плеханова З.Б., розглянувши матеріали позовної заяви Малого підприємства "Говерла" до Державної податкової інспекції у Рахівському районі Закарпатської області  про скасування рішення, -

ВСТАНОВИВ:

       

Мале підприємство "Говерла" звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Державної податкової інспекції у Рахівському районі Закарпатської області  про скасування рішення.

Суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи: 1) подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність;2) має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); 3) відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Згідно ч.3 ст.106 КАС  України –до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів.

Частиною 9 статті 37 КАСУ встановлено: вважається, що повістку  вручено посадовій особі, якщо вона  доставлена  за  адресою, внесеною до відповідного  державного реєстру , або  за  адресою місця  служби цієї особи  в порядку , встановленому  частиною 8 цієї статті.

Як вбачається з поданих матеріалів, позивачем  не подано Довідку  з Єдиного  державного реєстру,  у зв'язку з чим для  можливості належного повідомлення відповідача про судовий  розгляд справи суду необхідно надати дані щодо місцезнаходження  відповідача на час подачі  позову,  тобто Виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців ( стаття 21 ЗУ ) де зазначається: найменування юридичної особи або ім'я фізичної особи - підприємця; ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків; місцезнаходження юридичної особи або місце проживання фізичної особи - підприємця; прізвище, ім'я та по батькові осіб, які мають право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи або від імені фізичної особи - підприємця без довіреності, у тому числі підписувати договори, їх реєстраційні номери облікових карток платників податків; наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи або фізичної особи - підприємця; дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі; дата видачі виписки.  Виписка з Єдиного державного реєстру є чинною протягом тридцяти календарних днів з дати її видачі. 8. Виписка з Єдиного державного реєстру не видається юридичній особі у разі наявності в Єдиному державному реєстрі запису про: відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням; відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.

Таким чином, представнику позивачу  необхідно усунути недоліки, зазначені вище, а саме: надати Довідку з ЄДР станом на час подачі позову, та копію позовної заяви та копії всіх документів, що приєднуються до неї для відповідача.

Відповідно до статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення  і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі наведеного та керуючись статтями 108, 160, 165 КАС України, суддя -          

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Малого підприємства "Говерла" до Державної податкової інспекції у Рахівському районі Закарпатської області  про скасування рішення. - залишити без руху.

2. Надати  позивачу строк для усунення недоліків, вказаних в описовій частині даної ухвали до 20 травня  2011 року.

3. Попередити позивача, що у випадку не виправлення недоліків, вказаних в ухвалі про залишення позовної заяви без руху у встановлені судом строки, позовна  заява  буде повернута позивачеві.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду протягом п’яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали. Апеляційна скарга подається через Закарпатський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням її копії до суду апеляційної інстанції.

  Суддя                                                                                    Плеханова З.Б.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.05.2011
Оприлюднено04.06.2011
Номер документу15900205
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/1427/11

Ухвала від 01.04.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Приходько І.В.

Ухвала від 05.03.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Приходько І.В.

Постанова від 02.04.2013

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Святецький В.В.

Постанова від 27.07.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 08.06.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 20.05.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 06.05.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні