Ухвала
від 19.05.2011 по справі 1/83
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 1/83 Головуючий у 1-й інстан ції: Бачун О.В.

Суддя-доповідач: Данило ва М. В.

У Х В А Л А

Іменем України

"19" травня 2011 р. м. Київ

Колег ія суддів Київського апеляці йного адміністративного суд у у складі:

головуючого - судді Данило вої М. В.,

суддів: Федоро вої Г.Г., Аліменко В.О.,

при секретарі судового зас ідання Горбачовій Ю.Д.,

розглянувши у відкр итому судовому засіданні в м істі Києві апеляційну скаргу Територіального управління Державної комісії з цінних п аперів та фондового ринку у м . Києві та Державної Комісії з цінних паперів та фондовог о ринку на ухвалу Окружного а дміністративного суду міста Києва від 04 серпня 2009 року у сп раві за адміністративним поз овом Закритого акціонерног о товариства "Сучасне будівн ицтво" до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Територіального упра вління Державної комісії з ц інних паперів та фондового р инку у м. Києві, треті особі: Ві дкрите акціонерне товариств о "Домобудівний комбінат №3", Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Тур де Фінанс" п ро визнання протиправною без діяльності та зобов'язання вчинити дії, -

в с т а н о в и л а :

Ухвалою Окружног о адміністративного суду міс та Києва від 04 серпня 2009 року в задоволенні заяви про роз' яснення судового рішення від мовлено.

Не погоджуючись з пр ийнятою ухвалою, Територіаль не управління Державної комі сії з цінних паперів та фондо вого ринку у м. Києві подало ап еляційну скаргу, в якій проси ть скасувати дану ухвалу, пос илаючись на те, що судом першо ї неповно з'ясовано обстави ни, що мають значення для спра ви, з невідповідністю виснов ків суду обставинам справи.

В апеляційній скарзі Державна Комісія з цінних па перів та фондового ринку, вка зуючи на неповне з'ясування судом першої інстанції обст авин, що мають значення для сп рави, з невідповідністю висн овків суду обставинам справи , просить скасувати вказану у хвалу та прийняти нове рішен ня, яким задовольнити заяву п ро роз'яснення судового ріш ення.

В запереченні на апеляцій ну скаргу Відкрите акціонерн е товариство "Домобудівний к омбінат №3", вказуючи на законн ість та обґрунтованість вказ аної ухвали просить залишити рішення суду першої інстанц ії без змін, а апеляційні скар ги без задоволення.

В запереченні на апеляційн у скаргу Закрите акціонерне товариство "Сучасне будівниц тво", вказуючи на законність т а обґрунтованість вказаної у хвали просить залишити рішен ня суду першої інстанції без змін, а апеляційні скарги без задоволення.

Зазначивши, що Територіаль ним управлінням Державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку у м. Києві та Київ ської області видано ВАТ "Дом обудівний комбінат №3" свідоц тво про реєстрацію випуску а кцій від 31.08.2010 № 355/10/1/10, відповідно відповідачами виконано пост анову Окружного адміністрат ивного суду міста Києва від 20.12.2007 року по даній справі.

Особи, які беруть участь в справі в судове засідання не з'явилися, про дату та час сл ухання справи були повідомле ні належним чином, згідно ч.6 с т.12 та ч.1 ст.41 КАС України, розгля д справи здійснюється за від сутності осіб, які беруть уча сть у справі та фіксування су дового засідання за допомо гою звукозаписувального те хнічного засобу не здійснюєт ься.

Заслухавши суддю-доповід ача про обставини справи, змі ст судового рішення і апеляц ійних скарг та, перевіривши д оводи апеляцій наявними у ма теріалах справи письмовими д оказами, колегія суддів вваж ає, що апеляційні скарги задо воленню не підлягають з наст упних підстав.

Залишаючи заяву без задоволення, суд першої інст анції зазначив, що за правила ми статті 170 КАС України якщо с удове рішення є незрозумілим , суд, який його ухвалив, за зая вою осіб, які беруть участь у с праві, або державного викона вця ухвалою роз'яснює своє рі шення, не змінюючи при цьому й ого зміст.

Колегія суддів погод жується з висновком суду пер шої інстанції.

Як вбачається з матер іалів справи, зміст поданої з аяви до суду першої інстанці ї свідчить про те, що зміст суд ового рішення від 20.12.07 р. №1/83 не є незрозумілим заявнику, оскі льки в заяві викладені питан ня, що не були предметом судов ого розгляду, відповідно, до з місту рішення відношення не мають.

Виходячи з приписів статті 170 КАС України, роз'ясне но може бути постанову чи ухв алу суду у разі, якщо без таког о роз'яснення її тяжко викона ти, оскільки високою є ймовір ність неправильного виконан ня внаслідок неясності резол ютивної частини рішення.

Колегія суддів зазна чає, що механізм, визначений ц ією статтею, не може використ овуватися, якщо хтось із осіб , які беруть участь у справі, н е розуміє мотивації судового рішення.

Враховуючи викладене , колегія суддів погоджуєтьс я з висновками суду першої ін станції та вважає, що суд перш ої інстанції правильно встан овив обставини справи та при йняв ухвалу від 04 серпня 2009 рок у з дотриманням норм матеріа льного та процесуального пра ва.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 199 та ст . 200 КАС України, суд апеляційно ї інстанції залишає скаргу б ез задоволення, а ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що су д першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з д одержанням норм матеріально го і процесуального права.

Доводи апеляційних скарг не спростовують виснов ки суду першої інстанції, а то му апеляційні скарги потрібн о залишити без задоволення, а оскаржувану ухвалу суду без змін.

Керуючись статтями 160, 196, 199, 200, 205, 206, 212 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, колегія суддів, -

у х в а л и л а:

Апеляційну скаргу Тери торіального управління Держ авної комісії з цінних папер ів та фондового ринку у м. Києв і - залишити без задоволенн я.

Апеляційну скаргу Державн ої Комісії з цінних паперів т а фондового ринку - залишити без задоволення.

Ухвалу Окружного адмініст ративного суду міста Києва в ід 04 серпня 2009 року - залишити без змін.

Повний текст виготовлено 24 травня 2011 року.

Ухвала набирає законної си ли з моменту проголошення та може бути оскаржена протяго м двадцяти днів з дня її склад ення в повному обсязі шляхом подачі касаційної скарги до Вищого адміністративного су ду України.

Головуючий:

Судді:

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.05.2011
Оприлюднено06.06.2011
Номер документу15955384
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1/83

Ухвала від 05.07.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 29.09.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 26.08.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 01.06.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 13.05.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 03.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 19.05.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Данилова М. В.

Рішення від 11.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 16.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні