Рішення
від 31.05.2011 по справі 5/415
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - * 10002, м. Житомир, май дан Путятинський, 3/65, '481-620

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

від "31" травня 2011 р. справа № 5/415

Господарський суд Житоми рської області у складі:

Головуючого судді Соло вей Л.А.,

за участю представників сторін:

від І позивача: ОСОБА _1., довіреність від 28.03.2011р.;

від ІІ позивача: Безсмер тний М.В. - сільський голова (рі шення від

12.11.2010р.);

від відповідача: ОСОБА _2., довіреність від 26.05.2011р.;

від третьої особи: ОСОБА_3 ., довіреність від 15.02.2011р.;

в судовому засіданні прийн яв участь прокурор відділу п редставництва інтересів гро мадян і держави в судах Житом ирської облпрокуратури - Луг инець О.С., посвідчення №32,

розглянув справу за позов ом Прокурора Коростишівсько го району в інтересах держав и в особі Коростишівської ра йонної державної адміністра ції (м. Коростишів) та Слобідсь кої сільської ради Коростиші вського району (с.Слобідка Ко ростишівського району)

до Сільськогосподарськ ого товариства з обмеженою в ідповідальністю "Андріївськ е" (с.Слобідка Коростишівсько го району)

про стягнення 6813,38грн. шко ди та зобов'язання укласти до говори оренди.

Прокурор Коростишівськог о району в інтересах держави в особі Коростишівської рай онної державної адміністрац ії та Слобідської сільської ради Коростишівського район у звернувся до суду з позовом про:

- стягнення з Сільськогоспо дарського товариства з обмеж еною відповідальністю "Андрі ївське" на користь Коростиші вської районної державної ад міністрації 6630,40грн. шкоди, зав даної внаслідок самовільног о зайняття земельної ділянки площею 10,0га;

- стягнення з Сільськогоспо дарського товариства з обмеж еною відповідальністю "Андрі ївське" на користь Слобідськ ої сільської ради 209,98грн. шкоди , завданої внаслідок самовіл ьного зайняття земельної діл янки площею 0,3167га;

- зобов'язання Сільськогосп одарського товариства з обме женою відповідальністю "Андр іївське" укласти з Слобідськ ою сільською радою договори оренди на самовільно зайняті об'єктами нерухомого майна з емельні ділянки.

Прокурор та представники п озивачів у судовому засіданн і позовні вимоги підтримали у повному обсязі з підстав, ви кладених у позовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання надав пись мовий відзив на позовну заяв у (а.с.154-159), в якому, зокрема, зазна чає, що Держземінспекцією у Ж итомирській області під час перевірки 22.12.2009р. СТОВ "Андріївс ьке" щодо дотримання вимог зе мельного законодавства при в икористанні земельної ділян ки площею 10,0га, розташованої з а межами села Слобідка, було д опущено порушення норм закон одавства України. Також, в суд овому засіданні визнав факт самовільного зайняття відпо відачем земельної ділянки сі льськогосподарського призн ачення площею 0,3167га по вул.Колг оспній в межах с.Слобідка, Кор остишівськго району.

Заслухавши пояснення пред ставників сторін, дослідивши матеріали справи, господарс ький суд

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з матеріал ів справи, на вимогу прокурат ури Коростишівського району , відповідно до приписів ст.ст .6,10 Закону України "Про державн ий контроль за використанням та охороною земель", п.3.2 Порядк у планування та проведення п еревірок з питань здійснення державного контролю за вико ристанням та охороною земель , затвердженого наказом Держ комзему України від 12.12.2003р. №312, 22 г рудня 2009 року, спеціалістами І нспекції з контролю за викор истанням і охороною земель у Житомирській області провед ено перевірку дотримання Сіл ьськогосподарським товарис твом з обмеженою відповідаль ністю "Андріївське" вимог зем ельного законодавства при ви користанні земельних діляно к, розташованих в с.Слобідка К оростишівського району Жито мирської області та за межам и села. За результатами перев ірок інспекцією складено від повідні акти перевірок (а.с.23-26) .

В акті перевірки (а.с.23) вказа но та матеріалами справи під тверджується, що на територі ї господарського двору по ву л.Колгоспній в межах с.Слобід ка Коростишівського району у власності СТОВ "Андріївське " перебуває будівля кузні-сте льмашні площею 59,8 кв.м, (свідоцт во на право власності серія С АС №123080 від 12.05.2009р.) (а.с.33); будівля ав товаги площею 31,4 кв.м (свідоцтв о на право власності серія СА С №123081 від 12.05.2009р.) (а.с.34); будівля зер носкладу площею 636,5 кв.м (свідоц тво на право власності серія САС №123079 від 12.05.2009р.) (а.с.32); будівля зерносховища площею 582,5 кв.м (с відоцтво на право власності серія САС №123045 від 12.05.2009р.) (а.с.31); буд івля зерносховища площею 233,1 к в.м (свідоцтво на право власно сті серія САС №123044 від 12.05.2009р.) (а.с.3 0). Також на підставі договору купівлі-продажу нежитлових п риміщень від 12.02.2009р. СТОВ "Андрі ївське" придбало у власність приміщення бані площею 81,9 кв.м , приміщення автогаража, меха нічної майстерні площею 442,1кв .м та нежитлову будівлю напіл ьного круглого складу площею 60,8 кв.м по вул.Колгоспній в с.Сл обідка, Коростишівського рай ону Житомирської області (а.с .36). На момент перевірки будь-як і правовстановлюючі докумен ти на земельні ділянки не офо рмлені.

Перевіркою також встановл ено, що для обслуговування ви щевказаних приміщень, СТОВ "А ндріївське" по вул.Колгоспні й в межах с.Слобідка Коростиш івського району використову ється прилегла земельна діля нка сільськогосподарського призначення площею 0,3167га, на я кій розміщено сільськогоспо дарську техніку, облаштовано під'їзні шляхи та стоянки ав тотехніки. Будь-які правовст ановлюючі документи на зазна чену земельну ділянку та ріш ення органів виконавчої влад и та місцевого самоврядуванн я щодо передачі зазначеної з емельної ділянки в користува ння відсутні, що свідчить про факт її самовільного зайнят тя.

Також, Державною інспекціє ю з контролю за використання м і охороною земель у Житомир ській області встановлено, щ о станом на 22.12.2009р. СТОВ "Андріїв ське" для розміщення кагатно го поля та складування солом 'яних тюків використовується земельна ділянка сільського сподарського призначення пл ощею 10,0га, що розташована на зе млях запасу Слобідської сіль ської ради, за межами населен ого пункту с.Слобідка Корост ишівського району Житомирсь кої області, про що складено в ідповідний акт 22.12.2009р. (а.с.24). В ак ті зазначено, що будь-які прав овстановлюючі документи на з азначену земельну ділянку, п ередбачені ст.126 Земельного ко дексу України, та рішення орг анів виконавчої влади та міс цевого самоврядування щодо п ередачі зазначеної земельно ї ділянки в користування, від сутні, що свідчить про факт її самовільного зайняття.

На підставі Методики визна чення розміру шкоди, заподія ної внаслідок самовільного з айняття земельних ділянок, в икористання земельних ділян ок не за цільовим призначенн ям, зняття ґрунтового покрив у (родючого шару ґрунту) без сп еціального дозволу, затвердж еної постановою Кабінету Мін істрів України від 25.07.2007р. №963, Де ржавною інспекцією з контрол ю за використанням і охороно ю земель у Житомирській обла сті здійснено розрахунок роз міру шкоди, заподіяної держа ві внаслідок самовільного за йняття СТОВ "Андріївське" зем ельної ділянки (в межах насел еного пункту) площею 0,3167га, яка знаходиться за адресою: Коро стишівський район, с.Слобідк а, вул.Колгоспна в сумі 209,98грн. (а .с.27), та земельної ділянки (за м ежами населеного пункту с.Сл обідка Коростишівського рай ону) площею 10,00 га у розмірі 6630,40гр н. (а.с.28).

В розрахунок самовільно за йнятої земельної ділянки пло щею 0,3167га не застосовувались з емлі під господарськими буді влями та дворами (а.с.25).

Дослідивши в сукупності вс і обставини та матеріали спр ави, господарський суд прихо дить до висновку про задовол ення позовних вимог в частин і стягнення шкоди, завданої в наслідок самовільного зайня ття земельних ділянок, з огля ду на наступне.

За змістом ст.ст.13, 14 Конститу ції України земля є об'єктом п рава власності Українського народу та основним націонал ьним багатством, що перебува є під особливою охороною дер жави. Від імені Українського народу права власника здійс нюють органи державної влади та органи місцевого самовря дування в межах, визначених ц ією Конституцією.

Відповідно до ч.2 ст.116 Земель ного кодексу України набуття права на землю громадянами т а юридичними особами здійсню ється шляхом передачі земель них ділянок у власність або н адання їх у користування.

Громадяни та юридичні особ и набувають права власності та права користування земель ними ділянками із земель дер жавної або комунальної власн ості за рішенням органів вик онавчої влади або органів мі сцевого самоврядування в меж ах їх повноважень, визначени х цим Кодексом, або за результ атами аукціону (ч.1 ст.116 Земельн ого кодексу України).

Приписами статті 1 Закону Ук раїни "Про державний контрол ь за використанням та охорон ою земель" встановлено, що буд ь-які дії, які свідчать про фак тичне використання земельно ї ділянки за відсутності від повідного рішення органу вик онавчої влади чи органу місц евого самоврядування про її передачу у власність або над ання у користування (оренду) а бо за відсутності вчиненого правочину щодо такої земельн ої ділянки, за винятком дій, як і відповідно до закону є прав омірними, вважаються самовіл ьним зайняттям земельної діл янки.

Факт самовільного зайнятт я вищевказаних земельних діл янок підтверджується актами перевірок та довідкою Слобі дської сільської ради за №180 в ід 22.12.2009р. (а.с.23-25, 29).

Матеріалами справи стверд жується, що СТОВ "Андріївське " зверталось до Житомирськог о окружного адміністративно го суду з позовною заявою до Д ержавної інспекції з контрол ю за використанням та охорон ою земель у Житомирській обл асті, за участю третьої особи Слобідської сільської ради, про визнання неправомірним и дій Державної інспекції з к онтролю за використанням та охороною земель у Житомирськ ій області та скасування акт ів обстеження земельних діля нок від 22.12.2009р. №003/63 (а.с.76, 79-86). На пері од розгляду вказаного позову дана господарська справа зу пинялась відповідно до ухвал и господарського суду Житоми рської області від 07.06.2010р. (а.с.88). Ухвалою від 06.10.2010р. у справі №2а-3 415/10/0670 (а.с.93) Житомирський окружн ий адміністративний суд зали шив без розгляду позовну зая ву СТОВ "Андріївське".

Таким чином акти перевірок , на підставі яких відповідач у нараховано шкоду, завдану с амовільним зайняттям земель них ділянок, не скасовані та є чинними.

Як вбачається з актів перев ірок, земельна ділянка площе ю 0,3167 га розташована в межах на селеного пункту с.Слобідка К оростишівського району, отже право розпорядження вказано ю земельною ділянкою належит ь до компетенції Слобідської сільської ради. Земельна діл янка площею 10,00га знаходиться за межами населеного пункту , тому право розпорядження за значеною земельною ділянкою належить до компетенції Кор остишівської районної держа вної адміністрації.

Разом з тим, у матеріалах сп рави відсутні будь-які рішен ня органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо передачі Сільськогоспо дарському товариству з обмеж еною відповідальністю "Андрі ївське" вказаних земельних д ілянок площею 0,3167га та 10,00га в ко ристування станом на час про ведення перевірки дотриманн я відповідачем земельного за конодавства.

Крім того, згідно ст.125 Земель ного кодексу України право в ласності на земельну ділянку , а також право постійного кор истування та право оренди зе мельної ділянки виникають з моменту державної реєстраці ї цих прав.

При цьому, статтею 126 Земельн ого кодексу України визначен о документи, які посвідчують право на земельну ділянку.

Проте, у період, за який відп овідачу нараховано шкоду, за подіяну внаслідок самовільн ого зайняття земельних ділян ок площею 10,0 га та 0,3167 га, відпові дного договору на користуван ня (оренду) спірними земельни ми ділянками з уповноваженим органом влади укладено не бу ло.

Тобто, Сільськогосподарсь ке товариство з обмеженою ві дповідальністю "Андріївське " використовувало земельну д ілянку площею 0,3167га. (в межах на селеного пункту), та земельну ділянку площею 10,00 га (за межам и населеного пункту с.Слобід ка Коростишівського району) за відсутності відповідного рішення органу виконавчої в лади про надання її в користу вання (оренду) та за відсутнос ті вчиненого правочину щодо такої земельної ділянки.

Згідно п."б" ч.1 ст.211 Земельного кодексу України, громадяни т а юридичні особи несуть циві льну, адміністративну або кр имінальну відповідальність відповідно до законодавства , зокрема, за самовільне зайня ття земельних ділянок.

Відповідно до ч.1 ст.1166 ЦК Укра їни, майнова шкода, завдана не правомірними рішеннями, діям и чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також ш кода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкод овується в повному обсязі ос обою, яка її завдала.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає обґрунтованим по зов щодо стягнення з Сільськ огосподарського товариства з обмеженою відповідальніст ю "Андріївське" на користь Кор остишівської районної держа вної адміністрації 6630,40грн. шко ди, завданої внаслідок самов ільного зайняття земельної д ілянки площею 10,0га; та стягнен ня з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відп овідальністю "Андріївське" н а користь Слобідської сільсь кої ради 209,98грн. шкоди, завдано ї внаслідок самовільного зай няття земельної ділянки площ ею 0,3167га.

Щодо вимоги прокурора про з обов'язання СТОВ "Андріївськ е" укласти з Слобідською сіль ською радою договори оренди на самовільно зайняті земель ні ділянки господарський суд зазначає наступне:

За змістом ч.1 ст.124 Земельног о кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здій снюється на підставі рішення відповідного органу виконав чої влади або органу місцево го самоврядування шляхом укл адення договору оренди земел ьної ділянки.

Частиною 5 ст.126 Земельного ко дексу України встановлено, щ о право оренди земельної діл янки посвідчується договоро м оренди землі, зареєстрован им відповідно до закону.

Згідно ч.2 ст.16 Закону України "Про оренду землі" укладення д оговору оренди земельної діл янки із земель державної або комунальної власності здійс нюється на підставі рішення відповідного органу виконав чої влади або органу місцево го самоврядування - орендода вця, прийнятого у порядку, пер едбаченому Земельним кодекс ом України, або за результата ми аукціону.

Таким чином, приписами вказ аних норм встановлено, що для виникнення орендних відноси н між СТОВ "Андріївське" та Сло бідською сільською радою нео бхідно рішення органу місцев ого самоврядування щодо пере дачі в оренду цієї земельної ділянки, яке є підставою для у кладання договору оренди зем ельної ділянки.

Ухвалами суду від 07.04.2011р. (а.с.127- 128) та 10.05.2011р. (а.с.148-149) Слобідську сі льську раду було зобов'язано повідомити суд чи приймалос я рішення про передачу відпо відачу в оренду спірних земе льних ділянок. Однак, як повід омив представник другого поз ивача, вищевказані рішення С лобідською сільською радою н е приймалися.

Загальне поняття договору визначене у ст.626 Цивільного к одексу України як домовленіс ть двох або більше сторін, спр ямована на встановлення, змі ну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Поняття договору оренди зе млі визначено ст.13 Закону Укра їни "Про оренду землі", згідно з якою договір оренди землі - ц е договір, за яким орендодаве ць зобов'язаний за плату пере дати орендареві земельну діл янку у володіння і користува ння на певний строк, а орендар зобов'язаний використовуват и земельну ділянку відповідн о до умов договору та вимог зе мельного законодавства.

Договір оренди землі уклад ається у письмовій формі і за бажанням однієї із сторін мо же бути посвідчений нотаріал ьно (ст.14 Закону України "Про ор енду землі").

Статтею 15 Закону України "Пр о оренду землі" передбачено, щ о істотними умовами договору оренди землі є: об'єкт оренди (місце розташування та розмі р земельної ділянки); строк ді ї договору оренди; орендна пл ата із зазначенням її розмір у, індексації, форм платежу, ст років, порядку її внесення і п ерегляду та відповідальност і за її несплату; умови викори стання та цільове призначенн я земельної ділянки, яка пере дається в оренду; умови збере ження стану об'єкта оренди; ум ови і строки передачі земель ної ділянки орендарю; умови п овернення земельної ділянки орендодавцеві; існуючі обме ження (обтяження) щодо викори стання земельної ділянки; ви значення сторони, яка несе ри зик випадкового пошкодження або знищення об'єкта оренди ч и його частини; відповідальн ість сторін; умови передачі у заставу та внесення до стату тного фонду права оренди зем ельної ділянки.

Після закінчення строку, на який було укладено договір о ренди землі, орендар, який нал ежно виконував обов'язки від повідно до умов договору, має за інших рівних умов переваж не право на поновлення догов ору. У разі поновлення догово ру оренди землі на новий стро к його умови можуть бути змін ені за з г о д о ю сторін (ст.33 За кону України "Про оренду земл і").

Відповідно до ст.627 ЦК Україн и сторони є вільними в укладе нні договору, виборі контраг ента та визначенні умов дого вору з урахуванням вимог цьо го Кодексу, інших актів цивіл ьного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розу мності та справедливості.

Тобто вказана норма надає к ожній особі право самостійно вирішувати, вступати чи не вс тупати в договірні відносини на відповідних умовах, які не суперечать вимогам закону.

Частина 3 ст.179 ГК України пер едбачає випадки, коли укладе ння господарського договору є обов'язковим для сторін, зок рема, якщо він заснований на д ержавному замовленні, викона ння якого є обов'язком для суб 'єкта господарювання у випад ках, передбачених законом, аб о існує пряма вказівка закон у щодо обов'язковості укладе ння договору для певних кате горій суб'єктів господарюван ня чи органів державної влад и або органів місцевого само врядування.

Статтею 187 ГК України "Уклада ння господарських договорів за рішенням суду" передбачен о, що спори, що виникають при у кладанні господарських дого ворів за державним замовленн ям, або договорів, укладення я ких є обов'язковим на підстав і закону та в інших випадках, в становлених законом, розгляд аються судом. Інші переддого вірні спори можуть бути пред метом розгляду суду у разі як що це передбачено угодою сто рін або якщо сторони зобов'яз ані укласти певний господарс ький договір на підставі укл аденого між ними попередньог о договору.

Отже, що земельне законодав ство України не передбачає в даному випадку о б о в ' я з о к відповідача укласти дог овір оренди земельної ділянк и, а питання щодо спонукання с уб'єкта господарювання уклад ати договори оренди земельн их ділянок ні до повноважень органів місцевого самовряду вання ні до компетенції суду Земельним кодексом України не віднесено.

Крім того, відповідно до п.7 с т.179 ГК України, господарські д оговори укладаються за прави лами, встановленими Цивільни м кодексом України з урахува нням особливостей, передбаче них цим Кодексом, іншими норм ативно-правовими актами щодо окремих видів договорів.

При цьому, в будь-якому випа дку, обов'язковим є дотриманн я процедури укладення догово ру, яка визначена ст.638 ЦК Украї ни, частина 2 якої встановлює, що договір укладається шляхо м пропозиції однієї сторони укласти договір (оферти) і при йняття пропозиції (акцепту) д ругою стороною.

Також, ст.181 Господарського к одексу України встановлено з агальний порядок укладання г осподарських договорів, відп овідно до якого господарськи й договір за загальним прави лом викладається у формі єди ного документа, підписаного сторонами та скріпленого печ атками. Проект договору може бути запропонований будь-як ою з сторін. У разі якщо проект договору викладено як єдини й документ, він надається дру гій стороні у двох примірник ах. За наявності заперечень щ одо окремих умов договору ст орона, яка одержала проект до говору, складає протокол роз біжностей, про що робиться за стереження у договорі, та у дв адцятиденний строк надсилає другій стороні два примірни ки протоколу розбіжностей ра зом з підписаним договором. С торона, яка одержала проект д оговору, у разі згоди з його ум овами оформляє договір відпо відно до вимог частини першо ї цієї статті і повертає один примірник договору другій с тороні.

Матеріали справи не містят ь доказів, які б підтверджува ли, що другим позивачем надси лались відповідачу будь-які проекти договорів або пропоз иції щодо укладення договорі в оренди спірних земельних д ілянок.

Ухвалами від 07.04.2011р. (а.с.127-128) та 10. 05.2011р. (а.с.148-149) суд зобов'язував пр окурора та позивачів надати докази звернення до відповід ача з пропозицією про укладе ння договору оренди на спірн і земельні ділянки, проте, про курор та позивач вимоги госп одарського суду не виконали, доказів звернення до відпов ідача з пропозицією про укла дення договору оренди не над али.

Таким чином вимога прокуро ра в частині зобов'язання СТО В "Андріївське" укласти з Сло бідською сільською радою дог овори оренди на самовільно з айняті земельні ділянки необ ґрунтована та задоволенню не підлягає.

Відповідач в судовому засі данні не заперечив щодо факт у самовільного зайняття СТОВ "Андріївське" земельної діля нки сільськогосподарського призначення площею 0,3167 га по в ул. Колгоспній в межах с.Слобі дка, Коростишівського району .

Суд не приймає до уваги поси лання відповідача, викладені у письмовому відзиві на позо вну заяву, щодо недотримання Держземінспекцією у Житомир ській області під час переві рки 22.12.2009р. вимог земельного зак онодавства при використанні земельної ділянки площею 10,0г а, як такі, що спростовуються м атеріалами справи.

Відповідно до ст.ст. 33, 34 ГПК Ук раїни кожна сторона повинна довести ті обставини, на які в она посилається як на підста ву своїх вимог і заперечень. Г осподарський суд приймає тіл ьки ті докази, які мають значе ння для справи.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають з адоволенню частково в частин і відшкодування шкоди у розм ірі 6813,38грн., завданої внаслідо к самовільного зайняття земе льних ділянок.

Суд відмовляє в позові в час тині зобов'язання СТОВ "Андрі ївське" укласти з Слобідсько ю сільською радою договори о ренди на самовільно зайняті земельні ділянки.

Судові витрати по сплаті де ржавного мита та за інформац ійно-технічне забезпечення с удового процесу покладаютьс я на відповідачів, оскільки в они спонукали прокурора звер нутись з позовом до суду.

Керуючись ст.ст. 32, 33, 34, 43, 44, 49, 82 - 85 ГПК України, господарський с уд

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити частко во.

2. Стягнути з Сільськогоспо дарського товариства з обмеж еною відповідальністю "Андрі ївське" (12512, с.Слобідка Корости шівського району, код ЄДРПОУ 32694462)

на користь Коростишівсько ї районної державної адмініс трації (12505, м.Коростишів, вул.Да рбіняна, 11, код ЄДРПОУ 02313298)

- 6630,40грн. шкоди.

3. Стягнути з Сільськогоспо дарського товариства з обмеж еною відповідальністю "Андрі ївське" (12512, с.Слобідка Корости шівського району, код ЄДРПОУ 32694462)

на користь Слобідської сіл ьської ради (12512, Коростишівськ ий район, Житомирська област ь, с.Слобідка, код ЄДРПОУ 04348668)

- 209,98грн. шкоди.

4. Стягнути з Сільськогоспо дарського товариства з обмеж еною відповідальністю "Андрі ївське" (12512, с.Слобідка Корости шівського району, код ЄДРПОУ 32694462)

- в доход Державного бюджету України - 102,00грн. державного ми та;

- в доход Державного бюджету України - 236,00 грн. за інформаці йно-технічне забезпечення су дового процесу (р/р 31217264700002 в УДК в м.Житомирі, код ЄДРПОУ 22062319, бан к отримувача - ГУДКУ у Житомир ській області, МФО - 811039, код дох оду 22050003).

5. В позові відмовити в части ні зобов'язання Сільськогосп одарського товариства з обме женою відповідальністю "Андр іївське" укласти з Слобідськ ою сільською радою договори оренди на самовільно зайняті земельні ділянки.

Рішення господарського с уду набирає законної сили пі сля закінчення десятиденног о строку з дня підписання мот ивованого рішення, оформлено го відповідно до ст.84 ГПК Укра їни.

Суддя Соловей Л.А.

Повне рішення складено 06. 06.2011р.

Друк. 7 прим.:

1 - в справу,

2, 3 - позивачам;

4 - відповідачу (рек. з повід.п ро вруч.);

5- третій особі - Головне упра вління Держкомзему у Жит.обл .;

6,7 - прокур.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення31.05.2011
Оприлюднено20.06.2011
Номер документу16107923
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/415

Ухвала від 07.04.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Брагіна Я.В.

Ухвала від 07.06.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Брагіна Я.В.

Рішення від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Соловей Л.А.

Судовий наказ від 16.11.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Шевченко Світлана Луківна

Рішення від 26.11.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Шевченко Світлана Луківна

Ухвала від 04.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Шевченко С.Л.

Постанова від 03.02.2009

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Лакіза В.В.

Ухвала від 11.09.2008

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кочан В.М.

Ухвала від 09.10.2008

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Гетя Н.Г.

Ухвала від 10.09.2008

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Гетя Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні