Постанова
від 08.06.2011 по справі 12/2-б-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПО СТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" червня 2011 р. Справа № 12/2-Б-11

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Пінтеліна Т.Г., при секрета рі Чумаченко М.М. розглянувши справу

за заявою: Державної п одаткової інспекції в м. Нова Каховка

до: Комунального підпри ємства "Комунгоспсервіс" Тав рійської міської ради, м. Тавр ійськ Херсонської області

про визнання банкрутом

за участю представників ст орін:

від кредитора - ОСОБА_1 - дов. № 9833/10/10 від 11.11.2010р.

від боржника - Волянюк І.В. - д иректор, розпорядження № 90-К в ід 27.09.2010р.,

арбітражний керуючий, розп орядник майна - Сєрова О.Ю.

в с т а н о в и в:

Провадження у справі порушено ухвалою суду від 15. 12.2010р. Згідно ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом.

Ухвалою суду від 11.01.2011 року зо бов'язано ініціюючого кредит ора подати до офіційних друк ованих органів (газети “Уряд овий кур'єр” або ”Голос Украї ни“) оголошення про порушенн я справи про банкрутство бор жника, примірник газети з над рукованим оголошенням нада ти суду.

Після публікації оголошен ня в газеті “Урядовий кур'єр” від 05.02.2011р. № 22 протягом 30 днів з д ня публікації оголошення та станом на 08.06.2011 року до суду та д о розпорядника майна не наді йшло заяви жодного кредитора .

Судом затверджено реєстр в имог кредиторів ухвалою суду від 01.06.2011р.

Відповідно до статті 16 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, розпорядник скликав загал ьні збори кредиторів, які зді йснили вибори комітету креди торів. Суду надано протокол з асідання загальних зборів та комітету кредиторів з клопо танням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквід аційної процедури, призначен ня ліквідатором боржника арб ітражного керуючого, який зд ійснює повноваження розпоря дника майна - Сєрову Ольгу Ю ліанівну.

Відповідно до поданих кред итором документів, боржник м ає значну заборгованість пе ред кредиторам, яку не може сп латити протягом тривалого ча су, перспектив погашення за боргованості розпорядник м айна та кредитор, що увійшо в до комітету кредиторів, не вбачають.

На момент винесення даної постанови будь-яких звернен ь про санацію боржника чи пр опозицій щодо укладення миро вої угоди на адресу арбітраж ного керуючого, комітету кр едиторів і господарського с уду не надходило.

Матеріали справи та зробл ений розпорядником майна а наліз фінансового та майно вого стану боржника свідчат ь про те, що боржник неспромож ний провести розрахунок з кр едитором без визнання його б анкрутом та відкриття ліквід аційної процедури, відсутні будь-які активи для відновле ння підприємницької діяльно сті боржника.

Згідно статті 209 Господарсь кого кодексу України, у разі н ездатності суб'єкта підприєм ництва після настання встано вленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед н шими особами або державою ін акше як через відновлення йо го платоспроможності, цей су б'єкт відповідно до частини ч етвертої статті 205 цього Коде ксу визнається неспроможним .

Відповідно до ст. 23 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або в изнання його банкрутом ”, з д ня прийняття судом постанови про визнання боржника банкр утом припиняється підприємн ицька діяльність боржника, с трок виконання всіх грошових зобов'язань вважається таки м, що настав, припиняється нар ахування неустойок, укладенн я угод допускається лише в по рядку, встановленому цим Зак оном.

Також припиняються повнов аження органів управління ба нкрута, керівник банкрута зв ільняється з роботи у зв'язку з банкрутством, припиняютьс я повноваження власника май на банкрута.

Відповідно до ст. 25 Закону, по садові особи банкрута зобов' язані передати всі документ и банкрута і його активи лікв ідатору. Невиконання цієї ви моги Закону є складом злочин у, згідно ст. 221 Кримінального кодексу України. Відповідно до Ст. 221 КК України незаконн і дії у разі банкрутства - це п риховування майна, відомосте й про майно, передача майна в інше володіння або його відч уження чи знищення, а також фа льсифікація, приховування аб о знищення документів, які в ідображають господарську ч и фінансову діяльність, якщ о ці дії вчинені громадянин ом - засновником (учасником) або службовою особою суб'є кта господарської діяльнос ті в період провадження у спр аві про банкрутство і завдал и великої матеріальної шкоди ( Стаття 221 із змінами, внес еними згідно із Законом N 270-VI ( 270 -17 ) від 15.04.2008).

Враховуючи викладене, ке руючись ст. ст.1, 3-1, п.8 ст.16, 22 - 34 З акону України “Про відновл ення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”, ст.ст. 209- 215 Господарс ького кодексу України, Реком ендаціями Президії Вищого господарського суду Ук раїни № 04-5/1193 „Про деякі пи тання практики застосування Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", суд, -

п о с т а н о в и в:

1. Визнати Комунальне підприємство "Комунгоспсерв іс" Таврійської міської ради , Херсонська область, м. Нова К аховка, м. Таврійськ, вул. 40 рокі в Перемоги, 5, код ЄДРПОУ 33582440 бан крутом та відкрити щодо ньог о ліквідаційну процедуру.

2. Призначити ліквідаторо м банкрута арбітражного керу ючого Сєрову Ольгу Юліанівну ( ліц. НОМЕР_1 від 09.02.2010р., адре са: АДРЕСА_1) та зобов'язати її здійснити повноваження л іквідатора згідно ст.ст. 25 - 34 Закону, щомісяця надавати по вні звіти суду та кредитору, п ісля закінчення ліквідаційн ої процедури подати суду зві т та ліквідаційний баланс бо ржника згідно ст. 32 Закону.

3. Зобов'язати ліквідатора у 5-денний термін опублікувати у офіційних друкованих орга нах відомості про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури. П римірник газети надати до су ду.

4. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном, припинити повноваження влас ників майна банкрута.

5. Зобов'язати посадові особ и боржника не пізніше 10- денно го строку передати всі доку менти, печатки, штампи банкру та і його активи ліквідатору . Один примірник акту надати до суду.

6. Зобов'язати ліквідатора С єрову О.Ю. у разі невиконання посадовими особами боржник а - банкрута вимоги Закону і су ду про передачу всіх докумен тів та активів, звернутись до правоохоронних органів із з аявою про притягнення зазна чених осіб до встановленої к римінальної відповідальнос ті за незаконні дії у разі бан крутства. Копію заяви надати до суду.

7. Постанову направити: кред итору, боржнику, ліквідатору Сєровій О.Ю., Таврійській місь кій раді.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

6 екз.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення08.06.2011
Оприлюднено17.06.2011
Номер документу16111820
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/2-б-11

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 08.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 01.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 24.01.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 11.01.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 15.12.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні