Ухвала
від 31.05.2012 по справі 12/2-б-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


УХВАЛА

"31" травня 2012 р. Справа № 12/2-Б-11

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліна Т.Г. при секретарі Чумаченко М.М., розглянувши справу

за заявою: Державної податкової інспекції в м. Нова Каховка Херсонської області

до: Комунального підприємства "Комунгоспсервіс" Таврійської міської ради місцезнаходження : вул. 40 років Перемоги, буд.5, м. Таврійськ, Херсонської області, ЄДРПОУ 33582440

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора - ОСОБА_1, дов. № 3256/10/19 від 28.05.2012р

від боржника - арбітражний керуючий, ліквідатор - Сєрова О.Ю.

Таврійська міська рада - ОСОБА_3, дов. № 02/20/28 від 30.05.2012р.

в с т а н о в и в:

Постановою господарського суду Херсонської області від 08.06.2011р. Комунальне підприємство "Комунгоспсервіс" Таврійської міської ради визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Сєрову О.Ю.

До суду супровідним листом надійшов звіт ліквідатора з клопотанням затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс боржника та припинити провадження у справі.

Ухвалою суду від 23.05.2012р. суд призначив судове засідання для розгляду звіту ліквідатора. У судовому засіданні представники кредиторів підтримали клопотання ліквідатора про затвердження звіту та припинення провадження у справі.

На виконання покладених обов'язків ліквідатором проведено наступну роботу.

Відповідно до повноважень ліквідатором прийнято від керівника та головного бухгалтера Боржника печатку та штампи, адміністративно - розпорядчу та бухгалтерську документацію банкрута, матеріальні активи, що обліковувались на балансі банкрута на правах господарського відання, оформлені акти приймання-передачі. Прийняття ліквідатором активів здійснено шляхом проведення інвентаризації. За результатами інвентаризації складено інвентаризаційні описи, дані бухгалтерського обліку відповідають фактичній наявності основних засобів у складі яких обліковувались об'єкти соціальної інфраструктури .

Після завершення Інвентаризації матеріальних активів, що обліковувались на балансі КП «Комунгоспсервіс», на вимогу ліквідатора до голови Таврійської міської Ради, розпорядженням міського голови № 186-р від 22.11.2011 року створено комісію по прийманню - передачі активів та прийнято сесією Таврійської міської ради рішення від 17 листопада 2011 року № 152 про передачу об'єктів соціальної інфраструктури - мережі теплопостачання, автодоріг, інших, до територіальної громади, на баланс КП «Комунальний сервіс», яка проведена 24 листопада 2011 року, оформлені акти приймання-передачі у встановленому порядку.

За результатами інвентаризації дебіторсько-кредиторської заборгованості ліквідатором виявлена дебіторська заборгованість, яка включена до складу ліквідаційної маси, за послуги по вивезенню твердих побутових відходів, повного підтвердження від дебіторів залишку дебіторсько-кредиторської заборгованості ліквідатором не отримано, оскільки бухгалтерський облік на особових рахунках абонентів на підприємстві не здійснювався. Облік дебіторської заборгованості абонентів ведеться за оборотно- сальдовою відомістю, давність утворення цієї заборгованості та погашення за строками виникнення встановити достовірно не можливо, як вбачається з динаміки щомісячних залишків дебіторської заборгованості, заборгованість строки позовної давності якої минули.

Встановлений порядок проведення інвентаризації розрахунків передбачає отримання підтвердження від контрагента суми боргу станом на дату проведення інвентаризації для прийняття рішення, щодо подальшого списання її, як безнадійної до стягнення

На підставі переліку абонентів, з метою подальшого здійснення претензійно-позовної роботи ліквідатором направлені повідомлення - попередження особам, що мають заборгованість за даними бухгалтерського обліку підприємства за послуги по вивезенню твердих побутових відходів, а також повторно направлено всім абонентам заяви з позовними вимогами та розрахунками інфляційних втрат, 3% річних, заказною кореспонденцією. В основному, абоненти звертались до ліквідатора з претензіями, відносно того, що фактичне вивезення сміття не здійснювалось, що договорів з підприємством вони не укладали, значна кількість абонентів взагалі відсутня (померли, виїхати, перебувають в місцях позбавлення волі та інше), у зв'язку з чим наявність боргу вони не підтверджують.

За даними обліку підприємства документи на підтвердження фактичного вивезення твердих побутових відходів та їх утилізацію відсутні, договори з абонентами на ці послуги підприємством не укладались.

Для виконання ліквідатором повноважень, щодо стягнення дебіторської заборгованості в судовому порядку необхідні документи про підтвердження дебіторами наявності боргу та відповідний пакет облікових документів - договір, виписка з особового рахунку.

Робота по формуванню ліквідаційної маси і веденню роботи по стягненню дебіторської заборгованості значно була утруднена та взагалі не можлива для виконання, у зв'язку з тим, що основні бухгалтерські документи, договірні, були вилучені 29.06.2011 року слідчим СВ ПМ ДШ у м. Нова Каховка в рамках кримінальної справи по обвинуваченню головного бухгалтера підприємства у скоєнні злочину пов'язаного з неподанням податкової звітності по збору за забруднення навколишнього природного середовища, де за порушення природоохоронного законодавства до підприємства застосовані штрафні санкції, які відповідають розміру вимог ініціюючого кредитора. Документи повернуті ліквідатору у березні 2012 року після винесення вироку суду, про відсутність складу злочину з боку посадової особи підприємства.

На підставі наявних в обліку підприємства даних про залишки дебіторської заборгованості, після повернення у березня 2012 р. бухгалтерських документів банкрута, вилучених в ході кримінальної справи порушеної, ліквідатором за рахунок власних коштів сплачено судовий збір в розмірі 1716,80 грн. та направлено до Новокаховського міського суду окремі позовні заяви та заяви про видачу судового наказу на стягнення заборгованості по вивезенню сміття в розмірі 6755,51 грн. з урахуванням 3% річних та індексу інфляції -1382,20 грн.

Позовні заяви повернуті ліквідатору без задоволення, видані судові накази оскаржені абонентами та скасовані судом, як незаконні, «оскільки Комунальне підприємство «Комунгоспсервіс»Таврійської міської ради договору про надання послуг за вивіз з території міста та утилізацію ТПВ з ... не укладало, окрім того, згідно ст.. 257 ЦК України стягувачем не врахована позовну давність». За таких обставин подальше здійснення стягнення дебіторської заборгованості є безперспективним, а дебіторську заборгованість -є безнадійною до стягнення, що підлягає списанню з активів балансу підприємства на збитки.

Сплачений судовий збір за заявою ліквідатора повернутий на рахунок банкрута через Установу Держказначейства.

В ході ліквідаційної процедури інших активів у Боржника не виявлено. Кредиторська заборгованість не заявлена у встановленому порядку у справу про банкрутство списана у встановленому порядку.

Відповідно до вимог Закону ліквідатором здійснена публікація у офіційному друкованому органі оголошення про банкрутство Боржника - газета «Голос України»№ 118 від 02 липня

За результатами публікації надійшла кредиторська заява від ДПІ у місті Нова Каховка з поточними вимогами до боржника в розмірі 9923 грн. основного боргу, та 4558,44 грн. - неустойки. За результатами розгляду цієї заяви вимоги у сумі 4388,44 грн. ліквідатором відхилені, та не включені до реєстру вимог кредиторів, як безпідставно нараховані, про що повідомлено кредитора.

Для проведення розрахунків у ліквідаційній процедурі ліквідатором використовується рахунок у АБ «Експрес-Банк»у Таврійському відділенні Одеської філії. Рахунки в інших банках ПАТ «Креді Агріколь Банк»- закритий, залишок коштів в сумі 397,68 грн. перерахований до установи «Експрес-банку». Надходження коштів на рахунок ліквідаційної процедури з 08.06.2011 року по 30.05.2012 року становить 6150,88 грн., з них від погашення дебіторської заборгованості 4462,30 грн.., повернення судового збору - 1287,60 грн., перераховані кошти з іншої установи банку - 397,68 грн., проценти банку -3,30 грн., витрати - 6670,53 грн. з них на відшкодування витрат ліквідатора при здійсненні повноважень - 6167,02 грн.., послуги банку 102,51 грн.. (розшифровки та підтвердження додаються).

Відповідно до рішення комітету кредиторів про відшкодування витрат арбітражного керуючого, пов'язаних з веденням процедур банкрутства ліквідатором складено звіт про склад витрат ліквідаційної процедури та надані матеріальні звіти про використання власних коштів та коштів ліквідаційної процедури для виконання повноважень ліквідатора. Загальна сума витрат становить - 6285,11 грн., відшкодовано за рахунок коштів боржника - 6176,02 грн., не відшкодовано - 109,09 грн.

З матеріалів справи та звіту ліквідатора вбачається, що ліквідатором проведено у встановленому Законом порядку ліквідаційну процедуру банкрута, в ході якої сформовано ліквідаційну масу, проведено його оцінку та реалізацію.

Враховуючи вищенаведене, ліквідатором банкрута були вжиті всі можливі заходи по виявленню майна банкрута та вірогідних кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів може винести ухвалу про затвердження звіту та ліквідаційного балансу.

Ліквідатор зобов'язаний також повідомити державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

Згідно статті 34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, в тому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури, зобов'язаний забезпечити збереження архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою нею архівною установою, визначити місце їх подальшого зберігання.

Ліквідатор надав докази завершення ліквідаційної процедури - звіт про виконання повноважень, ліквідаційний баланс боржника, з клопотанням надані документи затвердити, провадження по справі припинити.

У урахуванням думки кредиторів суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора підлягає затвердженню, провадження по справі припиненню.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст.ст.22-34, ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1.Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Комунального підприємства "Комунгоспсервіс" Таврійської міської ради вул. 40 років Перемоги, буд.5, м. Таврійськ, Херсонської області, ЄДРПОУ 33582440 затвердити.

2.Юридичну особу банкрута - Комунальне підприємство "Комунгоспсервіс" Таврійської міської ради, код ЄДРПОУ №33582440 ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

3. Згідно п.6 ст.31 цього Закону, вимоги не задоволені за відсутністю майна, вважаються погашеними.

4. Провадження у справі припинити.

5. Ухвалу направити: кредитору, боржнику, ліквідатору Сєровій О.Ю., Таврійській міській раді, Новокаховському міськвиконкому (державному реєстратору), Херсонському облстатуправлінню, Відділу з питань банкрутства ГУЮ Херсонської області.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

8 екз.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення31.05.2012
Оприлюднено08.06.2012
Номер документу24487635
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/2-б-11

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 08.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 01.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 24.01.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 11.01.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 15.12.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні