Рішення
від 09.06.2011 по справі 35/17-1204-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"09" червня 2011 р. Справа № 35/17-1204-2011

За позовом Публічного а кціонерного товариства "УкрС иббанк"

до відповідачів Това риства з обмеженою відповіда льністю "Адмірал-Будінвест"

Товариства з обмеженою відповідальніст ю "БЕРЕГ-СЕРВІС"

про стягнення 16905327,16грн.

Суддя Г ут С.Ф.

В судовому засіданні пр иймали участь

від позивача: ОСОБА_1 , довіреність ВРЕ№540928 від 04.01.11р.;

від ТОВ"Адмірал-Будінвест": не з'явився;

від ТОВ"БЕРЕГ-СЕРВІС": не з'яв ився;

СУТЬ СПОРУ: Позива ч, Публічне акціонерне товар иство "УкрСиббанк", звернувся до господарського суду Одес ької області з позовною заяв ою про стягнення в солідарно му порядку з Товариства з обм еженою відповідальністю "Адм ірал-Будінвест" та Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "БЕРЕГ-СЕРВІС" заборговано сті за кредитним договором № 11207767000 від 31.08.07р. а також договорам и поруки №35-2/420 ФП від 31.08.07р. та №35-2/4 21 ФП від 31.08.07р. в сумі 2128142доларів С ІІІА 70 центів, що в еквівалент і по курсу НБУ на 04.02.2011р. складає 16905327,16грн., з яких: заборгованіст ь за основним та прострочени м кредитом 1827500,04доларів США, що дорівнює еквіваленту 14517112,07грн .; заборгованість по строкови м та простроченим процентам за користування кредитом скл адає 300112,78доларів США, що дорівн ює еквіваленту 2384005,89грн.; пеня з а несвоєчасне погашення забо ргованості за кредитом у роз мірі 2264,02грн.; пеня за несвоєчас не погашення заборгованості по процентам за користуванн я кредитом у розмірі 1945,18грн.

Ухвалою господарського с уду Одеської області від 01.04.11р . порушено провадження у спра ві №35/17-1204-2011.

Поряд з цим, позивачем заяв лена заява вих.№138/33-1/519 від 29.03.11р. пр о забезпечення позову в поря дку ст.ст. 66,67 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и, згідно якої останній проси в суд направити запити до КП” ОМБТІ та РОН”, до Одеського об ласного управління земельни х ресурсів, до органів ДАІ, а т акож до податкових органів - з метою виявлення інших об' єктів нерухомості, транспорт них засобів, належних Товари ству з обмеженою відповідаль ністю "Адмірал-Будінвест" та Т овариству з обмеженою відпов ідальністю "БЕРЕГ-СЕРВІС", а та кож рахунків, відкритих у бан ківських та інших фінансових установах; у разі виявлення н алежних Товариству з обмежен ою відповідальністю "Адмірал -Будінвест" та Товариству з об меженою відповідальністю "БЕ РЕГ-СЕРВІС" об' єктів рухомо го та нерухомого майна або ра хунків, відкритих у фінансов их установах - накласти ареш т на все виявлене майно, а тако ж кошти, що містяться на відпо відних рахунках.

Розглянувши зазначену зая ву суд встановив, що відповід но до статті 66 Господарського процесуального кодексу Укра їни забезпечення позову допу скається, якщо невжиття захо дів до забезпечення позову м оже утруднити або зробити не можливим виконання рішення г осподарського суду.

Отже, заява про вжиття заход ів до забезпечення позову по винна бути обґрунтована з по данням належних і допустимих доказів, що підтверджують мо жливість виникнення в подаль шому ускладнень у виконанні судового рішення.

Господарський суд повинен оцінити, наскільки конкретн ий захід, який пропонується в жити, пов' язаний з предмето м позову, співрозмірний позо вній вимозі і яким чином цей з ахід забезпечуватиме фактич ну реалізацію мети його вжит тя.

Тому відповідна ухвала гос подарського суду в обов' язк овому порядку повинна містит и дані, на підставі яких можна зробити висновок про те, що не вжиття того чи іншого заходу до забезпечення позову може утруднити або зробити немож ливим виконання в подальшому рішення господарського суду .

Однак, позивачем не надано д о суду жодного доказу в підтв ердження обставин, викладени х у заяві про забезпечення по зову, що є підставою для відхи лення зазначеної заяви.

За клопотанням позивача, ух валою господарського суду Од еської області від 26.05.11р. строк розгляду спору по справі №35/17-1 204-2011 було продовжено до 14.06.11р., в п орядку ст. 69 ГПК України.

Відповідач Товариство з об меженою відповідальністю "Ад мірал-Будінвест" в судові зас ідання не з' являвся, хоча бу в належним чином повідомлени й про час та місце судових зас ідань, однак при цьому відзив на позов та витребувані судо м документи не надав, про пова жність причин відсутності не повідомив, своє право на захи ст не використав, у зв' язку з чим справа розглядається по наявним в ній матеріалам у по рядку ст.75 ГПК України.

Відповідач Товариство з об меженою відповідальністю "БЕ РЕГ-СЕРВІС" в судові засіданн я не з' являвся, хоча був нале жним чином повідомлений про час та місце судових засідан ь згідно наявних в матеріала х справи поштових повідомлен ь, однак при цьому відзив на по зов та витребувані судом док ументи не надав, про поважніс ть причин відсутності не пов ідомив, своє право на захист н е використав, у зв' язку з чим справа розглядається по ная вним в ній матеріалам у поряд ку ст.75 ГПК України.

Розглянувши матеріали спр ави та заслухавши пояснення представника позивача, суд в становив.

31.08.07р. між Акціонерним комер ційним інноваційним банком " УкрСиббанк" (Банк) та Товарист вом з обмеженою відповідальн істю "БЕРЕГ-ГРУП" (Позичальник ) було укладено кредитний дог овір №11207767000, відповідно до умов якого Банк зобов' язався на дати Позичальнику, а Позичал ьник зобов' язався прийняти , належним чином використову вати і повернути Банку креди т(грошові кошти) в іноземній в алюті в сумі 1935000 (один мільйон д ев'ятсот тридцять п'ять тисяч )доларів США 00 центів у порядк у та на умовах визначених цим договором.

Акціонерний комерційний і нноваційний банк "УкрСиббанк ", змінив найменування на Пуб лічне акціонерне товариство "УкрСиббанк", що підтверджуєт ься внесеними змінами до Ста туту, згідно яких ПАТ"УкрСибб анк" виступає правонаступник ом по всіх правах та зобов'яза ннях Акціонерного комерційн ого інноваційного банку "Укр Сиббанк".

Пунктом 1.2.2. договору передба чено, що Позичальник у будь-як ому випадку зобов' язаний по вернути кредит у повному обс язі в терміни встановлені гр афіком погашення кредиту(Дод аток № 1 до договору), якщо тіль ки не застосовується інший т ермін повернення кредиту вст ановлений на підставі додатк ової угоди сторін або до вказ аного терміну(достроково) ві дповідно до умов розділу 11 цьо го договору на підставі будь -якого з п.п. 2.3., 5.3., 5.5., 5.6., 5.9., 5.10., 5.11., 7.4. дого вору.

Відповідно до умов Кредитн ого договору та графіку пога шення кредиту (Додаток № 1 до К редитного договору), Позичал ьник зобов'язався повертати отриманий кредит, сплачувати нараховані відсотки у встан овлені строки.

Згідно п. 4.1. Кредитного догов ору, Позичальник зобов'язавс я використовувати кредити на зазначені в договорах цілі т а здійснювати повернення отр иманого кредиту, сплату нара хованих процентів, комісій т а інших платежів у порядку та терміни, встановлені догово ром.

Відповідно до пункту 5.5. Кред итного договору, у випадку по рушення Позичальником термі нів повернення кредиту(основ ної суми боргу) та/або терміні в сплати за кредит строком бі льш ніж 5 календарних днів, та/ або у випадку порушення Пози чальником та/або заставодавц ем та/або поручителем та/або г арантом умов укладеного з Ба нком договору щодо надання з абезпечення виконання зобов ' язань Позичальника за цим договором, Банк має право змі нити термін погашення кредит у та плати за кредит за цим дог овором в порядку визначеному розділом 11 договору.

Пунктом 11.1. договору передба чено, що відповідно до вимог ч инного законодавства Україн и, зокрема ст..ст.525,611 Цивільного кодексу України сторони пог одили, що у випадку застосува ння будь-якого з п.п.2.3., 5.3., 5.6., 5.9., 5.10., 5.1 1., 7.4. цього договору та/або наст ання обставин, що передбачен і вищевказаними пунктами Бан к має право визнати термін по вернення кредиту таким, що на став згідно з п.1.2.2. цього догов ору. При цьому, термін поверне ння кредиту вважається таким , що настав, а кредит - обов'язко вим до повернення з дати отри мання Позичальником відпові дної письмової вимоги Банку. В цьому випадку Позичальник зобов' язується достроково повернути отриманий кредит та плату за кредит у встановл ений Банком заново термін у п овному обсязі. В будь-якому ви падку, новий строк поверненн я кредиту та плати за кредит з гідно вимоги Банку не може пе ревищувати 14 календарних дні в з дати відправлення Позива чем вказаної вимоги Позичаль нику.

В забезпечення виконання з обов'язань за Кредитним дого вором між Позивачем та Позич альником укладено договори поруки.

31.08.07р. між Акціонерним комер ційним інноваційним банком " УкрСиббанк" (Кредитор) та Тов ариством з обмеженою відпові дальністю "Адмірал-Будінвест " (Поручитель) було укладено до говір поруки №35-2/420 ФП, згідно ум ов якого Поручитель зобов' я зується перед Кредитором від повідати за невиконання Тов ариством з обмеженою відпові дальністю "БЕРЕГ-ГРУП" усіх йо го зобов' язань перед Кредит ором, що виникли з кредитного договору №11207767000 від 31.08.07р., укладе ного між Кредитором та Боржн иком, в повному обсязі як існу ючих в теперішній час, так і ти х, що можуть виникнути в майбу тньому.

31.08.07р. між Акціонерним комер ційним інноваційним банком " УкрСиббанк" (Кредитор) та Тов ариством з обмеженою відпові дальністю "БЕРЕГ-СЕРВІС" (Пору читель) було укладено догові р поруки №35-2/421 ФП, згідно умов як ого Поручитель зобов' язуєт ься перед Кредитором відпові дати за невиконання Товарис твом з обмеженою відповідаль ністю "БЕРЕГ-ГРУП" усіх його зо бов' язань перед Кредитором , що виникли з кредитного дого вору №11207767000 від 31.08.07р., укладеного між Кредитором та Боржником , в повному обсязі як існуючих в теперішній час, так і тих, що можуть виникнути в майбутнь ому.

Згідно п.1.3 Договорів поруки Поручителі відповідають пер ед Кредитором у тому ж обсязі , що й Боржник, за всіма зобов' язаннями останнього за Основ ним договором, включаючи пов ернення основної суми боргу( в т.ч. суми кредиту, регресу), сп лату процентів, комісій, відш кодування можливих збитків, сплату пені та інших штрафни х санкцій, передбачених умов ами Основного договору.

Відповідно до п. 1.4. Договорів поруки відповідальність Пор учителів Поручителя і Боржни ка є солідарною.

Пунктом 2.2 Договорів поруки передбачено, що у випадку нев иконання Боржником своїх зоб ов'язань за Основним договор ом, Кредитор має право пред'яв ити свої вимоги безпосереднь о до Поручителя, які є обов'язк овими до виконання Поручител ем на 10-й робочий день з дати ві дправлення йому такої вимоги (рекомендованим листом).

В порушення умов договору Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Адмірал-Будінвес т" не розрахувався з позиваче м у встановлений договором с трок, у зв' язку з чим останні м на адресу Товариства з обме женою відповідальністю "Адмі рал-Будінвест" було направле но лист вих№138/33-11/337 від 22.02.2011р. з вим огою погасити наявну заборго ваність.

Також, 22.02.11р. на адресу Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "БЕРЕГ-СЕРВІС" позиваче м направлено лист вих№138/33-11/342 з в имогою погасити наявну забор гованість.

Зазначені листи вимоги зал ишені відповідачами без відп овіді та задоволення.

Враховуючи вищевикладен е, позивач звернувся до суду з позовною заявою, згідно якої просить суд стягнути в солід арному порядку з Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Адмірал-Будінвест" та Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "БЕРЕГ-СЕРВІС" заборго ваність за кредитним договор ом №11207767000 від 31.08.07р. а також догов орами поруки №35-2/420 ФП від 31.08.07р. та №35-2/421 ФП від 31.08.07р. в сумі 2128142долар ів СІІІА 70 центів, що в еквівал енті по курсу НБУ на 04.02.2011р. скла дає 16905327,16грн., з яких: заборгован ість за основним та простроч еним кредитом 1827500,04доларів США , що дорівнює еквіваленту 14517112,07 грн.; заборгованість по строк овим та простроченим процент ам за користування кредитом складає 300112,78доларів США, що дор івнює еквіваленту 2384005,89грн.; пен я за несвоєчасне погашення з аборгованості за кредитом у розмірі 2264,02грн.; пеня за несвоє часне погашення заборговано сті по процентам за користув ання кредитом у розмірі 1945,18грн .

Дослідивши матеріали спр ави, заслухавши представника позивача, суд дійшов наступн их висновків

Відповідно до ст. 15 Цивільн ого кодексу України кожна ос оба має право на захист свого цивільного права в разі його порушення, невизнання або ос порювання.

Згідно з ч.1 ст.1054 Цивільного к одексу України за кредитним договором банк або інша фіна нсова установа (кредитодавец ь) зобов' язується надати гр ошові кошти (кредит) позичаль никові у розмірі та на умовах , встановлених договором, а п озичальник зобов' язується повернути кредит та сплатит и проценти. Ч.2 ст.1054 Цивільного кодексу України передбачено , що до відносин за кредитним д оговором застосовуються пол оження параграфа 1 цієї глави , якщо інше не встановлено цим параграфом і не випливає із с уті кредитного договору.

Відповідно до ст. 553 Цивільно го кодексу України за догово ром поруки поручитель поруча ється перед кредитором боржн ика за виконання ним свого об ов'язку. Поручитель відповід ає перед кредитором за поруш ення зобов'язання боржником . Порукою може забезпечувати ся виконання зобов'язання ча стково або у повному обсязі. П риписами ст. 554 Цивільного код ексу України передбачено, що у разі порушення боржником з обов'язання, забезпеченого п орукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитор ом як солідарні боржники, якщ о договором поруки не встано влено додаткову (субсидіарну ) відповідальність поручител я. При цьому, поручитель відпо відає перед кредитором у том у ж обсязі, що і боржник, включ аючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшко дування збитків, якщо інше не встановлено договором порук и.

Згідно ч.1 ст.626 Цивільного ко дексу України, договором є до мовленість двох або більше с торін, спрямована на встанов лення, зміну або припинення ц ивільних прав та обов' язків .

Статтею 629 Цивільного кодек су України передбачено, що до говір є обов' язковим для ви конання сторонами.

Згідно ст.509 Цивільного коде ксу України, зобов' язанням є правовідношення, в якому од на сторона (боржник) зобов'яза на вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роб оту, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися ві д певної дії, а кредитор має пр аво вимагати від боржника ви конання його обов'язку.

Зобов'язання виникають з пі дстав, встановлених ст.11 цього Кодексу, а саме: цивільні прав а та обов'язки виникають із ді й осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не перед бачені цими актами, але за ана логією породжують цивільні п рава та обов'язки, зокрема, з д оговорів та інших правочинів .

Правочином є дія особи, спря мована на набуття, зміну або п рипинення цивільних прав та обов'язків. Він може вчинятис я усно або в письмовій формі. С торони мають право обирати ф орму правочину, якщо інше не в становлено законом. Правочин , для якого законом не встанов лена обов'язкова письмова фо рма, вважається вчиненим, якщ о поведінка сторін засвідчує їхню волю до настання відпов ідних правових наслідків (ст .ст.202, 205 Цивільного кодексу Укр аїни).

Ст. 193 Господарського кодекс у України передбачено, що суб 'єкти господарювання та інші учасники господарських відн осин повинні виконувати госп одарські зобов'язання належн им чином відповідно до закон у, інших правових актів, догов ору.

Статтею 525 Цивільного кодек су України передбачено, що од ностороння відмова від зобов 'язання або одностороння змі на його умов не допускається , якщо інше не встановлено дог овором або законом.

Одностороння відмова від в иконання зобов`язань не допу скається, крім випадків, пере дбачених законом. (ч.ч.1, 7 ст.193).

Відповідно до ст. 526 Цивільно го кодексу України, зобов'яза ння має виконуватися належни м чином відповідно до умов до говору та вимог цього Кодекс у, інших актів цивільного зак онодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповід но до звичаїв ділового оборо ту або інших вимог, що звичайн о ставляться.

Якщо у зобов'язанні встанов лений строк (термін) його вико нання, то воно підлягає викон анню у цей строк (термін), що ви значено в ч.1 ст.530 Цивільного ко дексу України.

Відповідно до ст. 610 ЦК Україн и порушенням зобов'язання є й ого невиконання або виконанн я з порушенням умов, визначен их змістом зобов'язання (нена лежне виконання).

До виконання господарськи х договорів застосовуються в ідповідні положення Цивільн ого кодексу України з урахув анням особливостей, передбач ених Господарським Кодексом України.

Згідно ст.625 зазначеного код ексу боржник не звільняється від відповідальності за нем ожливість виконання ним грош ового зобов' язання. Боржник , який прострочив виконання г рошового зобов'язання, на вим огу кредитора зобов'язаний с платити суму боргу з урахува нням встановленого індексу і нфляції за весь час простроч ення, а також три проценти річ них від простроченої суми, як що інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Так, судом встановлено наяв ність невиконання Товариств ом з обмеженою відповідальні стю "Адмірал-Будінвест" та Тов ариством з обмеженою відпові дальністю "БЕРЕГ-СЕРВІС" свої х договірних зобов' язань, і снування заборгованості, у з в' язку з чим, враховуючи при писи законодавства, господар ський суд вважає цілком обґр унтованими вимоги позивача п ро стягнення в солідарному п орядку з відповідачів заборг ованості за основним та прос троченим кредитом 1827500,04доларі в США, що дорівнює еквівалент у 14517112,07грн. та заборгованості п о строковим та простроченим процентам за користування кр едитом 300112,78доларів США, що дорі внює еквіваленту 2384005,89грн., та т акими, що підлягають судом за доволенню в повній мірі.

Крім того, позивачем заявле но позовні вимоги про стягне ння пені за несвоєчасне пога шення заборгованості за кред итом у розмірі 2264,02грн. та пені з а несвоєчасне погашення забо ргованості по процентам за к ористування кредитом у розмі рі 1945,18грн.

Відповідно до ч.1 ст.549, п.3 ч.1 ст. 611 Цивільного кодексу України у разі порушення зобов' яза ння настають наслідки, встан овлені договором або законом , зокрема сплата неустойки - грошової суми, яку боржник по винен сплатити кредиторові у рази порушення ним зобов' я зання.

Згідно ч.3 ст.549 Цивільного ко дексу України пенею є неусто йка, що обчислюється у відсот ках від суми несвоєчасно вик онаного грошового зобов' яз ання за кожний день простроч ення виконання.

Відповідно до ч.2 ст.551 Цивіль ного кодексу України якщо пр едметом неустойки є грошова сума, її розмір встановлюєть ся договором або актом цивіл ьного законодавства.

В силу ст.216, ч.1 ст.218 Господарсь кого кодексу України підстав ою господарсько-правової від повідальності у вигляді заст осування господарських санк цій є вчинене учасником госп одарських відносин правопор ушення у сфері господарюванн я. Одним з видів господарськи х санкцій, згідно ч.2 ст.217 цього кодексу є штрафні санкції, до яких віднесені, у т.ч. пеня (ч.1 с т.230 ГК України).

Наданий позивачем розраху нок пені, на думку суду, здійсн ений належним чином, тому суд ом підлягає задоволенню пеня за несвоєчасне погашення за боргованості за кредитом у р озмірі 2264,02грн. та пеня за несво єчасне погашення заборгован ості по процентам за користу вання кредитом у розмірі 1945,18гр н.

Згідно ст. 32 ГПК України док азами у справі є будь-які факт ичні дані, на підставі яких го сподарський суд у визначеном у законом порядку встановлює наявність чи відсутність об ставин, на яких ґрунтуються в имоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які маю ть значення для правильного вирішення господарського сп ору.

Відповідно до ст. 33 Господар ського процесуального кодек су України кожна сторона пов инна довести ті обставини, на які вона посилається як на пі дставу своїх вимог і запереч ень.

Господарський суд оцінює д окази за своїм внутрішнім пе реконанням, що ґрунтується н а всебічному, повному і об' є ктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справ и в їх сукупності, керуючись з аконом (ст. 43 ГПК України).

Розмір загальної заборгов аності перед Публічним акціо нерним товариством "УкрСибба нк" витікає з умов укладених м іж сторонами по справі догов орів, підтверджується обґрун тованим розрахунком позовни х вимог, доданим позивачем до позовної заяви. Доказів, спро стовуючих викладене, відпові дачами до господарського суд у не представлено.

Враховуючи вищезазначені обставини справи та перевіри вши правильність наданого по зивачем розрахунку сум заявл ених до стягнення, позовні ви моги Публічного акціонерног о товариства "УкрСиббанк" про стягнення в солідарному пор ядку з Товариства з обмежено ю відповідальністю "Адмірал- Будінвест" та Товариства з об меженою відповідальністю "БЕ РЕГ-СЕРВІС" заборгованості з а кредитним договором №11207767000 ві д 31.08.07р. а також договорами пор уки №35-2/420 ФП від 31.08.07р. та №35-2/421 ФП ві д 31.08.07р. в сумі 2128142доларів СІІІА 70 центів, що в еквіваленті по ку рсу НБУ на 04.02.2011р. складає 16905327,16грн ., з яких: заборгованість за ос новним та простроченим креди том 1827500,04доларів США, що дорівню є еквіваленту 14517112,07грн.; заборг ованість по строковим та про строченим процентам за корис тування кредитом складає 300112,78 доларів США, що дорівнює екві валенту 2384005,89грн.; пеня за несво єчасне погашення заборгован ості за кредитом у розмірі 2264,02 грн.; пеня за несвоєчасне пога шення заборгованості по проц ентам за користування кредит ом у розмірі 1945,18грн., є обґрунто ваними, підтверджені наявним и у справі матеріалами та під лягають задоволенню.

Судові витрати по сплаті де ржавного мита та інформаційн о-технічного забезпечення су дового процесу покладаються на відповідачів згідно ст.ст . 44, 49 ГПК України.

Керуючись ст.ст.44, 49, 75, 82-85 Госпо дарського процесуального ко дексу України, суд

В И Р І Ш И В:

1. Позов задовольнити .

2. Стягнути солідарно з Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Адмірал-Будінвес т" (65062, м. Одеса, Фонтанська дорог а, буд. 67-А, код ЄДРПОУ - 32521628) та Тов ариства з обмеженою відповід альністю "БЕРЕГ-СЕРВІС" (65098, м. Од еса, вул. Бреуса, буд. 26, код ЄДРП ОУ - 33812782) на користь Публічне ак ціонерне товариство "УкрСибб анк" (61050, м. Харків, пр. Мос ковський, 60, п/р 32009100100 в УНБУ в Харк івській області, МФО 351005, код ЄД РПОУ 09807750) заборгованість за кр едитним договором №11207767000 від 31.08 .07р. а також договорами поруки №35-2/420 ФП від 31.08.07р. та №35-2/421 ФП від 31.0 8.07р. на загальну суму 2128142(два міл ьйони сто двадцять вісім тис яч сто сорок два)доларів СІІІ А 70центів, що в еквіваленті по курсу НБУ складає 16905327(шістнад цять мільйонів дев' ятсот п' ять тисяч триста двадцять сі м)грн.16коп., з яких: заборговані сть за основним та простроче ним кредитом 1827500(один мільйон вісімсот двадцять сім тисяч п' ятсот)доларів США 04центів , що дорівнює еквіваленту 14517112(ч отирнадцять мільйонів п' ят сот сімнадцять тисяч сто два надцять)грн.07коп.; заборговані сть по строковим та простроч еним процентам за користуван ня кредитом складає 300112(триста тисяч сто дванадцять)доларі в США 78центів, що дорівнює екв іваленту 2384005(два мільйони трис та вісімдесят чотири тисячі п' ять)грн.89коп.; пеня за несво єчасне погашення заборгован ості за кредитом у розмірі 2264(д ві тисячі двісті шістдесят ч отири)грн.02коп.; пеня за несвоє часне погашення заборговано сті по процентам за користув ання кредитом у розмірі 1945(одн у тисячу дев' ятсот сорок п' ять)грн.18коп., витрати по сплат і держмита на суму 25500(двадцять п' ять тисяч п' ятсот)грн. та витрати на інформаційно-тех нічне забезпечення судового процесу на суму 236(двісті трид цять шість)грн.

Рішення господарськог о суду Одеської області наби рає чинності у порядку ст.85 ГП К України.

Наказ видати у порядку ст.1 16 ГПК України.

Суддя Гут С.Ф.

Повний текст рішення скла дено 14.06.2011р.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення09.06.2011
Оприлюднено21.06.2011
Номер документу16271267
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —35/17-1204-2011

Ухвала від 10.04.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 24.03.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 11.02.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

Ухвала від 28.01.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

Ухвала від 27.12.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

Ухвала від 20.12.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гут С.Ф.

Ухвала від 12.12.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гут С.Ф.

Рішення від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гут С.Ф.

Ухвала від 26.05.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гут С.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні