Ухвала
від 14.06.2011 по справі 17/204-10/8
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 т ел. 235-24-26

УХВАЛА

"14" червня 2011 р. С права № 17/204-10/8

Господарський суд К иївської області в складі су дді Скутельника П.Ф., при секретарі Каплі А.В., ро зглянувши матеріали справи № 17/204-10/8 у відкритому судовому за сіданні

за позовом: Прокурора С квирського району, місцезнах одження: 09000, Київська обл., м. Скв ира, вул. Щорса, 4, в інтересах держави в особі: Сквирсько ї районної державної адмініс трації, ідентифікаційний код : 82108857, місцезнаходження: 09000, Київ ська обл., м. Сквира, вул. Богаче вського, 28,

до: суб' єкта підприємн ицької діяльності - фізичної особи ОСОБА_3, ідентифіка ційний код: НОМЕР_1, місце п роживання: 09022, АДРЕСА_1,

про: визнання недійсним договору оренди та зобов' я зання вчинити дії,

за участю представників с торін:

від прокурора: не з'явивс я;

від позивача: ОСОБА_1, я кий діє на підставі довірено сті від 17.11.2010 року № 06-42-1982;

від відповідача: ОСОБ А_2, який діє на підставі дові реності від 05.08.2009 року серії ВМС № 161268, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні господа рського суду Київської облас ті перебуває справа за позов ом Прокурора Сквирського рай ону, місцезнаходження: 09000, Київ ська обл., м. Сквира, вул. Щорса, 4, в інтересах держави в осо бі: Сквирської районної де ржавної адміністрації, ідент ифікаційний код: 82108857, місцезна ходження: 09000, Київська обл., м. Ск вира, вул. Богачевського, 28, до с уб' єкта підприємницької ді яльності - фізичної особи О СОБА_3, ідентифікаційний ко д: НОМЕР_1, місце проживанн я: 09022, АДРЕСА_1, про визнання недійсним договору оренди т а зобов' язання вчинити дії.

Ухвалою господарського су ду Київської області від 31.05.2011 р оку розгляд справи відкладен о на 14.06.2011 року.

У судовому засіданні 14.06.2011 ро ку суд заслухав пояснення пр едставників позивача та відп овідача. Прокурор у судове за сідання не з'явився, про причи ни неявки суд не повідомив, пр о час та місце судового засід ання був повідомлений належн им чином. Позивач заявив усне клопотання про залучення у я кості третіх осіб, які не заяв ляють самостійних вимог на п редмет спору на стороні відп овідача - Державний комітет У країни із земельних ресурсів , в особі Сквирського районно го відділу земельних ресурсі в, місцезнаходження: 09000, Київсь ка обл., м. Сквира, пров. Громова , 7А, державне підприємство «Це нтр державного земельного ка дастру»Держкомзему України , місцезнаходження: 03151, м. Київ, в ул. Народного Ополчення, 3, та д ержавне підприємство «Київс ький науково-дослідний та пр оектний інститут землеустро ю», місцезнаходження: 03115, м. Киї в, вул. Серпова, 3, мотивуючи нео бхідність залучення вищезаз начених органів тим, що відпо відно до Земельного кодексу України та Закону України «П ро охорону земель»на Державн ий комітет України із земель них ресурсів та державне під приємство «Центр державного земельного кадастру»Держко мзему України покладено обов ' язки щодо здійснення держа вної реєстрації земельних ді лянок, ведення державного зе мельного кадастру, здійсненн я державного контролю за вик ористанням та охороною земел ь, а державне підприємство «К иївський науково-дослідний т а проектний інститут землеус трою»розробляло технічну до кументацію із землеустрою що до складання документів, що п освідчують право оренди на з емельну ділянку приватному п ідприємцю ОСОБА_3 для рибо господарських потреб. Також у судовому засіданні предста вник позивача подав клопотан ня про продовження строку ро згляду спору для повного та в себічного розгляду справи.

Враховуючи обставини спра ви, суд дійшов висновку про до цільність залучення вказани х осіб до участі у справі у яко сті третіх осіб, які не заявля ють самостійних вимог на пре дмет спору на стороні відпов ідача. Розглянувши клопотанн я позивача про продовження с троку розгляду спору, суд дій шов висновку про можливість його задоволення, у зв' язку з обставинами справи. Зважаю чи на вищевикладене, суд дійш ов висновку про необхідність відкладення розгляду справи . Представник відповідача пр оти продовження строку розгл яду спору та залучення треті х осіб, які не заявляють самос тійних вимог на предмет спор у на стороні відповідача не з аперечував.

Відповідно до пунктів г)., ґ). ч. 1 ст. 15 Земельного кодексу Укр аїни до повноважень централь ного органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин належить ведення державного земельного кадастру, в тому ч ислі державної реєстрації зе мельних ділянок; здійснення землеустрою, моніторингу зем ель і державного контролю за використанням та охороною з емель.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 16 Зако ну України «Про охорону земе ль»до повноважень центральн ого органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі охорони земель нале жить здійснення державного к онтролю за використанням та охороною земель.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 Господ арського процесуального код ексу України, господарський суд за власною ініціативою м ає право залучити до участі у справі третю особу, яка не зая вляє самостійних вимог на пр едмет спору.

Відповідно до ч. 3 ст. 69 Господ арського процесуального код ексу України, у виняткових ви падках за клопотанням сторон и, з урахуванням особливосте й розгляду спору, господарсь кий суд ухвалою може продовж ити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять дні в.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Господ арського процесуального код ексу України господарський с уд відкладає в межах строків , встановлених ст. 69 Господарс ького процесуального кодекс у України, розгляд справи кол и за якихось обставин спір не може бути вирішено у даному з асіданні, зокрема у випадку н еявки сторін у судове засіда ння або неподання витребуван их доказів.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 27, 69, 77, 86 Госпо дарського процесуального ко дексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотан ня позивача про продовження строку вирішення спору - зад овольнити.

2. Строк розгляду с пору продовжити до 18.07.2011 року.

3. Залучити у якост і третьої особи, яка не заявля є самостійних вимог на предм ет спору - 1 на стороні відпов ідача: Державний комітет Укр аїни із земельних ресурсів, в особі Сквирського районного відділу земельних ресурсів, місцезнаходження: 09000, Київськ а обл., м. Сквира, пров. Громова, 7А.

4. Залучити у якост і третьої особи, яка не заявля є самостійних вимог на предм ет спору - 2 на стороні відпов ідача: державне підприємство «Центр державного земельног о кадастру»Держкомзему Укра їни, місцезнаходження: 03151, м. Ки їв, вул. Народного Ополчення, 3 .

5. Залучити у якост і третьої особи, яка не заявля є самостійних вимог на предм ет спору - 3 на стороні відпов ідача: державне підприємство «Київський науково-дослідни й та проектний інститут земл еустрою», місцезнаходження: 03115, м. Київ, вул. Серпова, 3.

6. Розгляд справи в ідкласти на “05” липня 2011 рок у на 11 год. 15 хв. Засідан ня відбудеться в приміщенні господарського суду Київськ ої області за адресою: м. Київ, вул. Комінтерну, 16, 2 поверх.

7. Зобов' язати по зивача надіслати третім особ ам, які не заявляють самостій них вимог на предмет спору на стороні відповідача: Держав ному комітету України із зем ельних ресурсів, в особі Скви рського районного відділу зе мельних ресурсів, державному підприємству «Центр державн ого земельного кадастру»Дер жкомзему України, державному підприємству «Київський нау ково-дослідний та проектний інститут землеустрою», копії позовної заяви у справі № 17/204-10/ 8 та докази надати суду.

8. Зобов' язати тр етіх осіб, які не заявляють са мостійних вимог на предмет с пору на стороні відповідача: Державний комітет України і з земельних ресурсів, в особі Сквирського районного відді лу земельних ресурсів, держа вне підприємство «Центр держ авного земельного кадастру» Держкомзему України, державн е підприємство «Київський на уково-дослідний та проектний інститут землеустрою», нада ти суду на дату призначеного судового засідання письмово власну позицію у справі та на правити свого представника у судове засідання.

9. Викликати у судове засідання повноважни х представників сторін.

10. Попередити стор они про відповідальність, пе редбачену п. 5 ст. 83 Господарськ ого процесуального к одексу України, за неявку у су дове засідання та невиконанн я вимог ухвали господарськог о суду.

11. Копію ухвал и направити учасникам провад ження по справі.

Суддя П.Ф. Скут ельник

Дата ухвалення рішення14.06.2011
Оприлюднено30.06.2011
Номер документу16470510
СудочинствоГосподарське
Суть: визнання недійсним договору оренди та зобов' я зання вчинити дії,

Судовий реєстр по справі —17/204-10/8

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Шевчук C. Р.

Постанова від 05.10.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Ухвала від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Рішення від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 05.07.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні