Постанова
від 07.05.2011 по справі 4-168-11
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №:4-168-11

П О С Т А Н О В А

І м е н е м У к р а ї н и

07.05.2011 Уманський міськрай онний суд Черкаської облас ті

в складі: судді Кормана О.В.

при секретарі Приходченко Н.П.

з участю прок урора Бурлаки О.М.

слідчого Ліхути О.М.

розглянувши в залі судовог о засідання подання старшого слідчого СВ Уманського МВ УМ ВС Ліхути О.М. за погоджен ням з прокурором м.Умані про о брання міри запобіжного захо ду - взяття під варту, відносн о:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.В.Шелківка Руб цівського району Алтайськ ого краю Росія, росіянина, гро мадянина України, не одружен ого, не працюючого, проживаюч ого в АДРЕСА_1, зі слів рані ше судимого в 2007 році Київськи м районним судом м.Одеса за ч.1 ст.289 КК України до 3 років 6 міся ців позбавлення волі, звільн ився 22 липня 2010 року,

підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст .289 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СВ У манського МВ УМВС України в Ч еркаській області Ліхута О .М. за погодженням з прокуро ром м.Умань, звернувся до суду з поданням про обрання міри з апобіжного заходу - взяття пі д варту, відносно підозрюван ого ОСОБА_2.

У поданні зазначив, що 6 трав ня 2011 року в СВ Уманського МВ УМ ВС порушено кримінальну спра ву №1701100285 за ознаками складу зло чину, передбаченого ч.2 ст.289 КК України. По справі встановле но, що ОСОБА_2 підозрюєтьс я в тому, що він, 6 травня 2011 року близько 1 години біля двору бу динку №41 по вулиці Бабушкіна в м.Умань Черкаської області, п овторно, незаконно заволодів транспортним засобом ЗАЗ - 110557 д.н.з. НОМЕР_1, 2000 року випус ку, вартістю 16000 гривень, що нал ежить ОСОБА_3, завдавши ос танньому матеріального збит ку на вказану суму.

Своє подання мотивує тим, що ОСОБА_2 має судимість, яка в законному порядку не знята та не погашена, на шлях виправ лення не став і знову вчинив у мисний злочин, а обрання іншо ї ніж взяття під варту міри за побіжного заходу, може не заб езпечити його належної проце суальної поведінки.

В судовому засіданні підо зрюваний пояснив, що 6 травня 2 011 року вночі він дійсно заліз у чужий автомобіль, який скот ився з гори, і він в подальшому у автомобілі заснув. Чому зал азив у автомобіль, сказати не може, так як перед цим випив з товаришем алкогольні напої. Вказав, що він добровільно пи сав явку з повиною та давав по кази в якості підозрюваного.

Слідчий своє подання підтр имав обґрунтовуючи його тими підставами, які зазначені у п оданні, та доповнив, що підозр юваний останнім часом на має постійного місця проживання , і це може не забезпечити його процесуальної поведінки. Та кож вказав, що на даний час ще не зібрані стосовно підозрюв аного характеризуючи дані та документи про наявність суд имостей, тому просить хоча б п родовжити термін затримання підозрюваного до 10 діб, щоб зі брати необхідні документи.

Прокурор підтримав поданн я слідчого, проте не заперечу є проти продовження строку з атримання.

Суддя, вислухавши поясненн я підозрюваного, доводи слід чого, думку прокурора, вважає , що подання слідчого на даний час задоволенню не підлягає так як являється передчасни м.

В ході досудового слідства не в повній мірі з' ясована о соба підозрюваного, зокрема не зібрано документи, що хара ктеризують особу затриманог о: характеристики з місця про живання, дані про наявність с удимостей тощо. Крім того, на даний час ОСОБА_2 не притя гнутий в якості обвинувачено го, у зв' язку з чим відсутні о бґрунтовані підстави вважат и, що в діях підозрюваного вба чається склад злочину, перед бачений саме ч.2 ст.289 КК України . По справі не проведені необ хідні першопочаткові слідчі дії.

Враховуючи те, що при обрані запобіжного заходу, поряд з т яжкістю злочину, суд повинен враховувати і інші обставин и, зокрема ті, які характеризу ють особу, достатність даних , які вказують на наявність оз нак злочину, суддя вважає за н еобхідне продовжити строк за тримання ОСОБА_2 до 10 діб.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст. 148-150, 155 156, 165-1, 165-2 КПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Продовжити підозрю ваному ОСОБА_2, ІНФОРМАЦ ІЯ_4, строк його затримання до 10 діб.

Копію постанови направит и прокурору міста Умані, слід чому, начальнику ІТТ та вручи ти підозрюваному.

Постанова оскарженню не п ідлягає.

Суддя: О.В. К орман

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення07.05.2011
Оприлюднено01.07.2011
Номер документу16517752
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-168-11

Постанова від 06.12.2011

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ступін І. М.

Постанова від 13.05.2011

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Постанова від 07.05.2011

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні