Постанова
від 06.07.2011 по справі 2а-1870/3267/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 липня 2011 р. Спр ава № 2a-1870/3267/11

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Волови ка С.В.,

за участю секретаря судового засідання - Михайле нко О.В.,

представника позива ча - Бови Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміще нні суду в м. Суми адміністрат ивну справу за позовом Сумсь кого міського центру зайнято сті до Спільного підприємств а «Денвер» у формі Товарист ва з обмеженою відповідальні стю про стягнення заборгова ності ,-

ВСТАНОВИВ:

Сумський міський центр зайнятості (далі по тексту - по зивач, Сумський МЦЗ) звернувс я до суду з позовом, в якому пр осить стягнути зі Спільного підприємства «Денвер» у фор мі Товариства з обмеженою ві дповідальністю (далі по текс ту - відповідач, СП «Денвер» у формі ТОВ) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне соціальне страхування на випадок безробіття за 2010 рі к в розмірі 2125грн. 46коп.

Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, який є страхувал ьником і перебуває на обліку як платник страхових внескі в в Сумському МЦЗ, всупереч ви мог ст. 17 Закону України “Про з агальнообов' язкове держав не соціальне страхування на випадок безробіття” за 2010 рік не сплатив у передбачений за коном строк та розмірі страх ові внески в загальній сумі 2 125грн. 46коп., внаслідок чого і в иникла вказана заборгованіс ть.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги з вищезазначених підстав підтримав у повному обсязі, д одатково пояснив, що заборго ваність на момент розгляду с прави відповідачем не погаше на, тому просив її стягнути в с удовому порядку.

Представник відповід ача, повідомлений належним ч ином про час і місце розгляду справи (а.с.23), в судове засідан ня не з' явився, про причини н еявки, всупереч вимог ч.2 ст. 40 К АС України, суд не повідомив, з аперечень стосовно позовних вимог на адресу суду не надси лав.

Заслухавши повноважного представника позивача, пере віривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупно сті, суд вважає за необхідне п озов задовольнити, виходячи з наступного.

В судовому засіданні встан овлено, що СП «Денвер» у форм і ТОВ, яке зареєстроване як ю ридична особа та включена в Є диний державний реєстр підпр иємств та організацій Україн и, відповідно до ст. 1 Закону “П ро загальнообов' язкове дер жавне соціальне страхування на випадок безробіття” є стр ахувальником та значиться на обліку в Сумському МЦЗ, що під тверджується поясненнями пр едставника позивача та витяг ом з Єдиного державного реєс тру (а.с.14-15).

Згідно ст. 22 Закону України “ Про зайнятість населення”ст . 8 Закону України “Про загальн ообов' язкове державне стра хування на випадок безробітт я” Фонд загального державног о соціального страхування Ук раїни на випадок безробіття, робочим органом якого є цент р зайнятості, в тому числі поз ивач, є загальнодержавним ці льовим фондом, самостійною ф інансовою системою і утворює ться на державному та місцев ому рівнях за рахунок асигну вань державного і місцевих б юджетів, розмір яких встанов люється Верховною Радою Укра їни; зборів на обов' язкове с оціальне страхування на випа док безробіття; коштів служб и зайнятості, отриманих за на дання платних послуг підприє мствам та організаціям, і час тини прибутку підприємств, у станов та організацій, що ств орюються державною службою з айнятості. Відповідно до ст. 16 Закону України “Про загальн ообов' язкове державне стра хування на випадок безробітт я”джерелами формування кош тів Фонду, у тому числі є страх ові внески страхувальників. Діяльність державної служби зайнятості населення фінан сується за рахунок коштів Фо нду.

Частина 3 ст. 17 Закону України “Про загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я на випадок безробіття”зазн ачає, що перерахування страх ових внесків здійснюється ст рахувальниками одночасно з о держанням (перерахуванням) к оштів на оплату праці (виплат у доходу), у тому числі в безго тівковій чи натуральній форм і, або виручки від реалізації товарів (послуг). При цьому фа ктичним одержанням (перераху ванням) коштів на оплату прац і (виплату доходу) вважається одержання відповідних сум г отівкою, зарахування на банк івський рахунок одержувача, перерахування за дорученням одержувача на будь-які цілі, о держання товарів (послуг) або будь-яких інших матеріальни х цінностей в рахунок зазнач ених виплат (доходу), фактичне здійснення з цих виплат (дохо ду) відрахувань, передбачени х законодавством або за вико навчими документами, чи будь -яких інших відрахувань. Якщо роботодавці несвоєчасно чи не в повному обсязі сплачуют ь страхові внески, до них заст осовуються санкції, передбач ені статтею 38 цього Закону. Ст рахові внески, які відповідн о до цього Закону підлягають сплаті із сум виплат (доходу) за період з дня виникнення у с трахувальника зобов'язання щ одо взяття на облік як платни ка страхових внесків до дня й ого реєстрації в робочих орг анах виконавчої дирекції Фон ду, сплачуються (стягуються) н а загальних підставах відпов ідно до цього Закону за весь з азначений період.

Частина 2 статті 35 Закону Укр аїни “Про загальнообов'язков е державне соціальне страхув ання на випадок безробіття”п ередбачає обов' язок робото давців, до яких відноситься в ідповідач, своєчасно та в пов ному розмірі сплачувати стра хові внески.

Порядок нарахування і спл ата внесків на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування України на випадок безробіття визначені Інстру кцією про порядок нарахуван ня та сплати внесків на загал ьнообов' язкове державне с оціальне страхування Україн и на випадок безробіття і обл іку їх надходження у Фонд заг альнообов' язкового держав ного соціального страхуванн я на випадок безробіття, затв ердженою Наказом Міністерст ва праці та соціальної політ ики України № 339 від 18.12.2000р., зареє строваним у Міністерстві юст иції України 16.01.2001 р. № 30/5221 (далі - Інструкції).

Пунктом 6.7. Інструкці ї встановлено, що роботодавц і щоквартально подають до це нтру зайнятості розрахунков у відомість про нарахування та перерахування страхових в несків до Фонду загальнообов ' язкового державного соціа льного страхування України в такі строки: до 20 (а за рік - 25) чис ла місяця, наступного за звіт ним періодом.

В розрахунковій від омості про нарахування і пер ерахування страхових внескі в до Фонду загальнообов' язк ового державного соціальног о страхування України на вип адок безробіття за 2010 рік, яку надав відповідач, відображе но розрахунок страхових внес ків, згідно якого сума недоїм ки, що підлягає стягненню, ста новить 2125грн. 46коп. (а.с.9).

Враховуючи, що на мом ент розгляду справи, відпові дачем, в порушення вимог ст. 17, 3 5 Закону України “Про загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування на випадок б езробіття” сума страхових вн есків на загальнообов' язко ве державне соціальне страху вання на випадок безробіття не була сплачена, що підтверд жується довідкою-розрахунко м суми заборгованості (а.с.6), су д приходить до висновку, що ви моги позивача щодо стягнення з СП «Денвер» у формі ТОВ за боргованості зі сплати страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне соціальне страхування на випадок безр обіття за 2010 рік в розмірі 2125гр н. 46коп. є обґрунтованими та та кими, що підлягають задоволе нню.

На підставі викладеного т а керуючись ст. 1, 17, 22, 35 Закону Укр аїни “Про загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування на випадок безробіття , ст. ст. 9,11,60, 94, 159,161,162,163 КАС України, су д -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позо в Сумського міського центру зайнятості населення до Сп ільного підприємства «Денве р» у формі Товариства з обме женою відповідальністю про стягнення заборгованості - задовольнити в повному обся зі.

Стягнути зі Спільного підп риємства «Денвер» у формі Т овариства з обмеженою відпов ідальністю (вул. Гагаріна, 2, м.С уми, 40030, код ЄДРПОУ 23631861, р/р 26004301700006 Ц СВ ПАТ «ВТБ Банк», МФО 321767) на кор исть Сумського міського цент ру зайнятості (вул. Баумана, 45, м. Суми, 40009, код 23636315, р/р 37171971900002 ГУДКУ в Сумській област, одержувач Держбюджет м. Суми, код платеж у 50040100, МФО 837013) і заборгованість з і сплати страхових внесків н а загальнообов' язкове держ авне соціальне страхування н а випадок безробіття за 2010 рік в розмірі 2125грн. 46коп.

Постанова може бути оскаржена до Харківського а пеляційного адміністративн ого суду через Сумський окру жний адміністративний суд шл яхом подачі апеляційної скар ги на постанову суду протяго м десяти днів з дня її прогол ошення. У разі застосування с удом ч.3 ст. 160 Кодексу адміністр ативного судочинства, а тако ж прийняття постанови у пись мовому провадженні апеляцій на скарга подається протягом десяти днів з дня отримання к опії постанови.

У разі подання апеляці йної скарги постанова, якщо ї ї не скасовано, набирає закон ної сили після повернення ап еляційної скарги, відмови у в ідкритті апеляційного прова дження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя (підпис) С.В. Воловик

З оригіналом згід но

Суддя С.В. Воловик

Повний текст постанов и складений 08.07.2011 року

Дата ухвалення рішення06.07.2011
Оприлюднено11.07.2011
Номер документу16588907
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/3267/11

Постанова від 06.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Постанова від 06.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Ухвала від 18.07.2013

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Ухвала від 10.07.2013

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Постанова від 06.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Ухвала від 31.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Ухвала від 31.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні