Постанова
від 06.07.2011 по справі 2а-1870/3267/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 липня 2011 р. Справа № 2a-1870/3267/11

Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Воловика С.В.,

за участю секретаря судового засідання - Михайленко О.В.,

представника позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Сумського міського центру зайнятості до Спільного підприємства «Денвер» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості ,-

ВСТАНОВИВ:

Сумський міський центр зайнятості (далі по тексту - позивач, Сумський МЦЗ) звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути зі Спільного підприємства «Денвер» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (далі по тексту -відповідач, СП «Денвер» у формі ТОВ) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття за 2010 рік в розмірі 2125грн. 46коп.

Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, який є страхувальником і перебуває на обліку як платник страхових внесків в Сумському МЦЗ, всупереч вимог ст. 17 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіттяВ» за 2010 рік не сплатив у передбачений законом строк та розмірі страхові внески в загальній сумі 2125грн. 46коп., внаслідок чого і виникла вказана заборгованість.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги з вищезазначених підстав підтримав у повному обсязі, додатково пояснив, що заборгованість на момент розгляду справи відповідачем не погашена, тому просив її стягнути в судовому порядку.

Представник відповідача, повідомлений належним чином про час і місце розгляду справи (а.с.23), в судове засідання не з'явився, про причини неявки, всупереч вимог ч.2 ст. 40 КАС України, суд не повідомив, заперечень стосовно позовних вимог на адресу суду не надсилав.

Заслухавши повноважного представника позивача, перевіривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає за необхідне позов задовольнити, виходячи з наступного.

В судовому засіданні встановлено, що СП «Денвер» у формі ТОВ, яке зареєстроване як юридична особа та включена в Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України, відповідно до ст. 1 Закону В«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіттяВ» є страхувальником та значиться на обліку в Сумському МЦЗ, що підтверджується поясненнями представника позивача та витягом з Єдиного державного реєстру (а.с.14-15).

Згідно ст. 22 Закону України В«Про зайнятість населенняВ»ст. 8 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне страхування на випадок безробіттяВ» Фонд загального державного соціального страхування України на випадок безробіття, робочим органом якого є центр зайнятості, в тому числі позивач, є загальнодержавним цільовим фондом, самостійною фінансовою системою і утворюється на державному та місцевому рівнях за рахунок асигнувань державного і місцевих бюджетів, розмір яких встановлюється Верховною Радою України; зборів на обов'язкове соціальне страхування на випадок безробіття; коштів служби зайнятості, отриманих за надання платних послуг підприємствам та організаціям, і частини прибутку підприємств, установ та організацій, що створюються державною службою зайнятості. Відповідно до ст. 16 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне страхування на випадок безробіттяВ»джерелами формування коштів Фонду, у тому числі є страхові внески страхувальників. Діяльність державної служби зайнятості населення фінансується за рахунок коштів Фонду.

Частина 3 ст. 17 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіттяВ»зазначає, що перерахування страхових внесків здійснюється страхувальниками одночасно з одержанням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі, або виручки від реалізації товарів (послуг). При цьому фактичним одержанням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу) вважається одержання відповідних сум готівкою, зарахування на банківський рахунок одержувача, перерахування за дорученням одержувача на будь-які цілі, одержання товарів (послуг) або будь-яких інших матеріальних цінностей в рахунок зазначених виплат (доходу), фактичне здійснення з цих виплат (доходу) відрахувань, передбачених законодавством або за виконавчими документами, чи будь-яких інших відрахувань. Якщо роботодавці несвоєчасно чи не в повному обсязі сплачують страхові внески, до них застосовуються санкції, передбачені статтею 38 цього Закону. Страхові внески, які відповідно до цього Закону підлягають сплаті із сум виплат (доходу) за період з дня виникнення у страхувальника зобов'язання щодо взяття на облік як платника страхових внесків до дня його реєстрації в робочих органах виконавчої дирекції Фонду, сплачуються (стягуються) на загальних підставах відповідно до цього Закону за весь зазначений період.

Частина 2 статті 35 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіттяВ»передбачає обов'язок роботодавців, до яких відноситься відповідач, своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

Порядок нарахування і сплата внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття визначені Інструкцією про порядок нарахування та сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття і обліку їх надходження у Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, затвердженою Наказом Міністерства праці та соціальної політики України № 339 від 18.12.2000р., зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16.01.2001 р. № 30/5221 (далі -Інструкції).

Пунктом 6.7. Інструкції встановлено, що роботодавці щоквартально подають до центру зайнятості розрахункову відомість про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України в такі строки: до 20 (а за рік - 25) числа місяця, наступного за звітним періодом.

В розрахунковій відомості про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 2010 рік, яку надав відповідач, відображено розрахунок страхових внесків, згідно якого сума недоїмки, що підлягає стягненню, становить 2125грн. 46коп. (а.с.9).

Враховуючи, що на момент розгляду справи, відповідачем, в порушення вимог ст. 17, 35 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіттяВ» сума страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття не була сплачена, що підтверджується довідкою-розрахунком суми заборгованості (а.с.6), суд приходить до висновку, що вимоги позивача щодо стягнення з СП «Денвер» у формі ТОВ заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття за 2010 рік в розмірі 2125грн. 46коп. є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 1, 17, 22, 35 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, ст. ст. 9,11,60, 94, 159,161,162,163 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Сумського міського центру зайнятості населення до Спільного підприємства «Денвер» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути зі Спільного підприємства «Денвер» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (вул. Гагаріна, 2, м.Суми, 40030, код ЄДРПОУ 23631861, р/р 26004301700006 ЦСВ ПАТ «ВТБ Банк», МФО 321767) на користь Сумського міського центру зайнятості (вул. Баумана, 45, м. Суми, 40009, код 23636315, р/р 37171971900002 ГУДКУ в Сумській област, одержувач Держбюджет м. Суми, код платежу 50040100, МФО 837013) і заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття за 2010 рік в розмірі 2125грн. 46коп.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом ч.3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя (підпис) С.В. Воловик

З оригіналом згідно

Суддя С.В. Воловик

Повний текст постанови складений 08.07.2011 року

Дата ухвалення рішення06.07.2011
Оприлюднено08.10.2015
Номер документу51860277
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/3267/11

Постанова від 06.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Постанова від 06.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Ухвала від 18.07.2013

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Ухвала від 10.07.2013

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Постанова від 06.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Ухвала від 31.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Ухвала від 31.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні