Ухвала
від 23.06.2011 по справі 4-с-17/2011
ХАРЦИЗЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №4-с-17/ 2011р.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 червня 2011 року Харцизький міський суд Доне цької області у складі:

судді- Трухановій Л.М.,

при секретарі - Чикаленко вій Я.А.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у місті Ха рцизьку скаргу КП БІОН м. Іло вайська про скасування пост анови державного виконавця відділу Державної виконавч ої служби Харцизького місько го управління юстиції ,-

ВСТАНОВИВ:

14 червня 2011 року КП БІОН м. Іловайська звернув ся до суду зі скаргою на пост анову державного виконавця відділу Державної виконавч ої служби Харцизького міськ ого управління юстиції (далі -ВДВС) , в якій просять скасува ти постанову від 06 червня 2011 ро ку про арешт коштів підприєм ства. Скаргу обґрунтовують тим, що 06.06.2011 року державним ви конавцем винесена постанов а, якою накладено арешт на ко шти підприємства , що містят ься та надходять на рахунок № 260000973654 в АБ «Еспрес-банк»м.Ілов айська. КП БІОН звернувся до державної виконавчої служби з проханням зняти арешт з ра хунка , але ВДВС було відмовле но посилаючись на те , що знят и арешт можливо лише в судово му порядку. Згідно акту подат кової застави всі основні ф онди знаходяться в податкові й заставі. Прибуток надходит ь від оренди нежилих приміще нь. Арешт розрахункового ра хунку привів до того , що пара лізована робота підприємств а , яка направлена на погашен ня першочергових зобов»язан ь : виплата заробітної плати , відрахування до соціальног о фонду , боргові зобов»язанн я перед бюджетом.

Представник заявн ика Повстяна С.Г. в судово му засіданні підтримала заяв лені доводи і вимоги скарги, та пояснила , що підприємство фактично не працює. Фінансув ання підприємства з Державно го бюджету відсутнє. На даний рахунок надходять кошти ві д оренди нежилих приміщень т а трактору. Дані кошти йдуть на виплату заробітної плати працюючим особам на підприєм стві , та частково у добровіл ьному порядку підприємство перераховує на рахунок ВДВС в рахунок погашення заборго ваності по виконавчим листам . У зв»язку з невиплатою зароб ітної плати працюючим праців никам призведе до порушення кримінальної справи у відно шенні посадових осіб підприє мства.

Представник ВДВС Х арцизького міського управлі ння юстиції державний викон авець Куленко О.М. скаргу не в изнала , пояснила , що діяла зг ідно до вимог діючого законо давства. На виконанні ВДВС з находиться зведене виконавч е провадження відносно боржн ика - КП БІОН , яке відкрито на підставі виконавчих докумен тів , виданих Господарським с удом Донецької області, Доне цьким окружним адміністрати вним судом , Харцизьким міськ им судом, про стягнення з КП БІ ОН на користь фізичних , юрид ичних осіб та держави заборг ованості. По вказаним вище ви конавчим документам ВДВС пр овадиться часткове погашенн я заборгованості.

Станом на 02.06.2011 забо ргованість по виконавчим до кументам не була погашена , уз в»язку з чим на рахунок КП БІО Н був накладений арешт на усі кошти , що містяться на надход ять на рахунок КП БІОН 260000973654 по вказаним вище виконавчим до кументам

Заслухавши поясне ння сторін , вивчивши матеріа ли справи , суд знаходить ска ргу обґрунтованою та такою, щ о підлягає задоволенню.

Судом установлен о , що постановою державного виконавця ВДВС Харцизького міського управління юстиці ї Донецької області від 060.06.201 1 року на підставі ст..ст. 11,52,65 З акону України «Про виконавче провадження», ст. 59 Закону Укр аїни «Про банки та банківськ у діяльність»накладено ареш т на всі кошти, що містяться т а надходять на рахунку №260000973654 в АБ «Еспрес-банк»м.Іловайськ а, що належить КП БІОН.

Згідно ст.5 Закону Ук раїни «Про виконавче провадж ення»/далі Закону/ державний виконавець при здійсненні в иконавчого провадження має право на виконання рішення суду про стягнення коштів а бо накладення арешту, в поряд ку, встановленому цим законо м, накладати арешт на грошові кошти та інші цінності боржн ика, в тому числі на кошти, які знаходяться на рахунках та в кладах в установах банків, ін ших кредитних установах, на р ахунки в цінних паперах, а так ож опечатувати каси, приміще ння і місця зберігання гроше й.

Згідно ст.. 11 Закону У країни «Про виконавче провад ження»державний виконавець зобов»язаний вжити передбач ених цим законом заходів при мусового виконання рішень н еупереджено , своєчасно і в по вному обсязі вчиняти виконав чі дії.

Відповідно до ст..50 З акону стягнення за виконавчи ми документами в першу чергу звертається на кошти боржни ка в гривнях та іноземній вал юті, інші цінності, в тому числ і кошти на рахунках та вклада х боржника в установах банкі в та інших кредитних організ аціях, на рахунки в цінних па перах у депозитаріях цінних паперів. Готівкові кошти, ви явлені у боржника, вилучають ся. За наявності даних про кош ти та інші цінності боржник а, що знаходяться на рахунках і вкладах та на зберіганні в банках чи інших кредитних ор ганізаціях, на них накладаєт ься арешт.

Відповідно до п.п.2.4 ст. 52 зазначеного закону стягн ення за виконавчими докумен тами звертається в першу чер гу на кошти боржника на раху нках і вкладах боржника у бан ках та інших фінансових уста новах.

На кошти та інші ці нності боржника , що знаходят ься на рахунках , вкладах та н а зберіганні у банках чи інши х фінансових установах , накл адається арешт. Арешт поширю ється також на кошти на рахун ках , які будуть відкриті післ я винесення постанови про на кладення арешту.

Порядок накладенн я арешту на майно боржника пе редбачений ст.55 Закону і здійс нюється шляхом винесення дер жавним виконавцем відповідн ої постанови. Копія постанов и про накладення арешту на ко шти чи майно не пізніше насту пного дня після її винесення надсилається боржнику та в ідповідно до банку чи інших ф інансових установ і може бут и оскаржена у 10 - денний строк н ачальнику відповідного ВДВС чи в суд.

Стаття 63 Закону вст ановлює порядок звернення ст ягнення на грошові кошти бор жника- юридичної особи.

Згідно до частини 3 цієї статті державний викон авець звертає стягнення на к ошти боржника - юридичної ос оби , що знаходяться у кредитн их установах , в порядку , пере дбаченому цим законом. Якщо д аних про наявність у боржник а - юридичної особи рахунків і вкладів у банках чи інших фі нансових установах немає , де ржавний виконавець одержує т акі дані у податкових органі в , які зобов' язані надати йо му таку інформацію у 3-денний с трок.

З урахуванням вин яткової ситуації , яка склала ся у правовідношеннях КП БІО Н з ВДВС, а також обґрунтован ості цільової направленост і коштів , суд вважає можливим задовольнити заяву та скас увати постанову про накладен ня арешту на рахунок КП БІОН.

Разом з тим , суд вв ажає на необхідне зазначити , що скасування спірної поста нови , не перешкоджає ВДВС у п одальшому для виконання від повідно до ст.. 63 Закону Україн и «Про виконавче провадження »здійснювати певні передба чені дії для виконання рішен ь суду.

Керуючись ст.. 383 - 387 Ц ПК України, ст..5,55,63 Закону Украї ни «Про виконавче провадженн я», суд,-

УХВАЛИВ:

Скаргу КП БІО Н задовольнити.

Скасувати постано ву державного виконавця від ділу Державної виконавчої сл ужби Харцизького міського у правління юстиції в Донецькі й області від 06 червня 2011 року про накладення арешту на ко шти , що містяться та надходя ть на рахунок №260000973654 в АБ «Еспре с-банк»м.Іловайська, що належ ать КП БІОН (ЄДРПОУ 20315556).

Зняти арешт з раху нка №260000973654 в АБ «Еспрес-банк»м.І ловайська, що належать КП БІО Н (ЄДРПОУ 20315556).

Ухвала може бути о скаржена до Апеляційного суд у Донецької області через Ха рцизький міський суд протяг ом 5 днів з дня проголошення ух вали. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі осо би, яка її оскаржує, апеляційн а скарга подається протягом п' яти днів з дня отримання к опії ухвали.

Суддя:

СудХарцизький міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення23.06.2011
Оприлюднено20.07.2011
Номер документу16995872
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —4-с-17/2011

Ухвала від 10.01.2012

Цивільне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Савін О. І.

Ухвала від 15.03.2011

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Ухвала від 15.11.2011

Цивільне

Совєтський районний суд м.Макіївки

Нікішин Ю. В.

Ухвала від 14.11.2011

Цивільне

Балаклавський районний суд міста Севастополя

Шкірай М. І.

Ухвала від 23.06.2011

Цивільне

Харцизький міський суд Донецької області

Труханова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні