Ухвала
від 14.11.2011 по справі 4-с-17/2011
БАЛАКЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

                                                                                          

                        

                                                                                                                                                                                                                                             Cправа № 4-с-17/2011

У Х В А Л А

іменем України

«14»листопада 2011 р. Балаклавський районний суд м. Севастополя

у складі головуючого по справі судді - Шкірай М.І.

                   за участю секретаря –Іванової В.В.         

розглянувши в судовому засіданні цивільну справу за заявою Приватного акціонерного товариства «Балаклавське рудоуправління ім. О.М.Горького»на дії державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Балаклавського районного управління юстиції в м. Севастополі, третя особа —ОСОБА_1,   

Встановив

Заявник звернувся до суду із вказаною вище заявою посилаючись на те, що винесена постанова про відмову у відкриття виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа № 2-880/2011, виданого 15.08.2011 р. Балаклавським райсудом м. Севастополя,  про стягнення з ОСОБА_1 суми у розмірі 10 341 грн. 89 коп.

Сторони в судове засідання не з'явилися, але надали заяви в яких просили слухати справу в їх відсутності. Суд вважає за можливе розглянути справу без участі сторін.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає скаргу такою, що підлягає задоволенню, оскільки відповідно ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження»передбачено, що  у виконавчому документі зазначаються  дані про індивідуальний ідентифікаційний номер боржника та інші дані за наявності, якщо вони відомі суду.

Судом установлено, що 30.08.2011 р. заявнику надійшла постанова старшого державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Балаклавського районного управління юстиції в м. Севастополі від 20.06.2011 р. про відмову у відкриття виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа № 2-880/2011, виданого 15.08.2011 р. Балаклавським райсудом м. Севастополя про стягнення з ОСОБА_1 суми у розмірі 10 341,89 грн. Підставою для відмові у відкритті виконавчого провадження є відсутність у виконавчому документі відомостей про ідентифікаційний номер або повна дата народження боржника.

Суд вважає, що  дії державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Балаклавського районного управління юстиції в м. Севастополі, яки виражені у винесенні постанови про відмову у відкриття виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа № 2-880/2011, виданого 15.08.2011 р. Балаклавським райсудом м. Севастополя про стягення з ОСОБА_1 суми у розмірі 10 341,89 грн., є неправомірними, так як ст. 119 ЦПК України встановлені форма і зміст позовної заяви, якими не передбачено, що позовна заява повинна містить відомості  про ідентифікаційний номер або повну дату народження боржника.

На підставі вищевикладеного, суд вважає, що пред’явлена скарга підлягає задоволенню.          

Керуючись ст. 387  ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ

Заяву Приватного акціонерного товариства «Балаклавське рудоуправління ім. О.М.Горького»на дії державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Балаклавського районного управління юстиції в м. Севастополі, третя особа —ОСОБА_1 - задовольнити.

Визнати дії старшого  державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Балаклавського районного управління юстиції в м. Севастополі неправомірними.

Зобов'язати старшого державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Балаклавського районного управління юстиції в м. Севастополі скасувати постанову про відмову у відкриття виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа № 2-880/2011, виданого 15.08.2011 р. Балаклавським райсудом м. Севастополя, про стягнення з ОСОБА_1 на користь Приватного акціонерного товариства «Балаклавське рудоуправління ім. О.М.Горького»10 341 грн. 89 коп.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга протягом п’яти днів з дня її проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом п’яти днів з дня отримання копії цього рішення. Апеляційна скарга подається до Апеляційного суду м. Севастополя через Балаклавський районний суд м. Севастополя.

Копію даної ухвали негайно надіслати рекомендованим листом зі зворотнім повідомленням Приватному акціонерному товариству «Балаклавське рудоуправління ім. О.М.Горького»Відділу державної виконавчої служби Балаклавського районного управління юстиції в м. Севастополі та ОСОБА_1.   

Суддя

СудБалаклавський районний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення14.11.2011
Оприлюднено03.04.2012
Номер документу19265596
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —4-с-17/2011

Ухвала від 10.01.2012

Цивільне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Савін О. І.

Ухвала від 15.03.2011

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Ухвала від 15.11.2011

Цивільне

Совєтський районний суд м.Макіївки

Нікішин Ю. В.

Ухвала від 14.11.2011

Цивільне

Балаклавський районний суд міста Севастополя

Шкірай М. І.

Ухвала від 23.06.2011

Цивільне

Харцизький міський суд Донецької області

Труханова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні