Постанова
від 22.06.2011 по справі 4-1304/11
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 4-1304/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2011 року

Новозаводський районний суд м. Чернігова

в складі: головуючого судд і Кузьміна М.В.

при секретарі Сидоренко О.М.

За участю прокурор а ПОХИЛЬКА Я.В.

розглянувши у відкри тому судовому засіданні спра ву за поданням старшого слід чого СВ ПМ ДПА в Чернігівські й області О.О.Пилипченко про н адання дозволу на проведення обшуку

Встановив:

Старший слідчий СВ ПМ ДП А в Чернігівській області О.О .Пилипченко звернувся до суд у з даним поданням, в якому про сить надати дозвіл на провед ення обшуку в житловому прим іщенні, де фактично проживає ОСОБА_1, мотивуючи свої ви моги тим, що в провадженні зна ходиться кримінальна справа № 73/1014, порушена по факту фіктив ного підприємництва невстан овленими особами від імені Т ОВ «ім. Комка» (код ЄДРПОУ 03799972, з ареєстроване за адресою: Че рнігівська область, Чернігів ський р-н, с. Левковичі, Першо травнева, 7) та ТОВ «Трайдент» (код за ЄДРПОУ 31275787, зареєстрова не за адресою: м. Чернігів, ву л. Шевченка, 160А), за ознаками з лочину, передбаченого ч.1 ст.205 К К України.

Досудовим слідством у сп раві встановлено, що у листоп аді 2010 року невстановленими о собами з метою прикриття нез аконної діяльності було прид бано підприємство ТОВ «ім. Ко мка». В реєстраційних докуме нтах засновником та директор ом вказаного підприємства за значено ОСОБА_2 (ІНФОРМА ЦІЯ_1 р. н., зареєстрованого з а адресою: АДРЕСА_1).

З матеріалів справи слідує те що, ОСОБА_2 за винагород у, на прохання ОСОБА_4 та ОСОБА_5, погодився бути кері вником підприємства ТОВ «ім. Комка», підписавши при цьому відповідні реєстраційні док ументи. Однак, хто та яким видо м діяльності займався від ім ені ТОВ «ім. Комка» ОСОБА_2 відомо не було, жодного відно шення до діяльності даного т овариства він не мав, звітних документів не складав та не п ідписував.

Крім того, відповідно д о повідомлення Чернігівсько ї МДПІ за №3299/9/29-047 від 20.09.2010 року міс цезнаходження платника - ТОВ «ім. Комка» не встановлено.

Також встановлено, що грома дянами ОСОБА_1 та ОСОБА_5 , на ОСОБА_2, за винагород у, з вересня 2009 року перереєстр овано ТОВ «Трайдент», яке вик ористовувалось для прикритт я незаконної діяльності. ОС ОБА_2 в свою чергу, ніякого ві дношення до здійснення фінан сово-господарської діяльнос ті вказаним підприємством не мав, податкову звітність не с кладав та до податкових орга нів не подавав.

Так, в грудні 2010 року ТОВ « ім. Комка» згідно документів реалізувало ТОВ «Трайдент» товарно-матеріальні цінност і на загальну суму 487 500 грн., в по дальшому ТМЦ на суму 429 919 грн., з гідно документів, було реалі зовано ДП «Новоборовицький с пиртовий завод», а суму ПДВ 71 65 2 грн. державним підприємство м з вищевказаної операції ві днесено до податкового креди ту з ПДВ.

Фактично ж ніякі товарно-ма теріальні цінності не реаліз овувались (вказані операції були безтоварними).

Таким чином, від імені ТО В «ім. Комка» та ТОВ «Трайдент », фактичними керівниками як их були ОСОБА_1 та ОСОБА_ 5, було організовано схему н езаконної діяльності щодо сп рияння підприємствам мінімі зації ними податкових зобов' язань, які підлягають сплаті до бюджету.

Крім того відповідно до інформації оперативних прац івників, встановлено, що ОС ОБА_1 фактично проживає в кв артирі за адресою: АДРЕСА_2 , згідно даних довідково-адре сного відділу УГІРФО вказани й громадянин зареєстрований за вказаною адресою. Крім тог о, в житловому приміщенні за в казаною адресою знаходяться документи та печатки, які під тверджують фінансово - госп одарську діяльність підприє мств з ознаками «фіктивності » - ТОВ «ім. Комка» та ТОВ «Трай дент», тому до суду подане дан е подання.

Вислухавши в судовому засіданні слідчого, який под ання підтримав та просив йог о задовольнити, дослідивши м атеріали справи та вислухавш и думку прокурора, який вважа в, що подання обґрунтоване та підлягає задоволенню, суд вв ажає, що подання обґрунтован е та підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Згідно досліджених над аних матеріалів є достатні п ідстави вважати, що в квартир і за адресою: АДРЕСА_2, де фа ктично проживає ОСОБА_1, м ожуть знаходитися документи , які мають значення для встан овлення істини по даній крим інальній справі. Згідно відо мостей адресно-довідкового в ідділу УГІРФО УМВС України в Чернігівській області ОСО БА_1 зареєстрований в АДРЕ СА_2.

Керуючись ст. 177 КПК У країни, -

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвіл на прове дення обшуку за адресою: АД РЕСА_2, де фактично проживає ОСОБА_1.

Обшук за адресою: А ДРЕСА_2, проводити в присутн ості власника.

Про результати пров едення обшуку повідомити Нов озаводський районний суд м. Ч ернігова.

Постанова оскарженню не п ідлягає.

Суддя: М.В. К узьмін

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення22.06.2011
Оприлюднено04.08.2011
Номер документу17062024
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1304/11

Постанова від 04.08.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Голубкін О. І.

Постанова від 29.09.2011

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Постанова від 02.12.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Сизова Л. А.

Постанова від 24.10.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Горбатовська С.А.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Херсона

Булах Є. М.

Постанова від 08.08.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Донецька

Олещенко Л. Б.

Постанова від 17.06.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Постанова від 22.06.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

Постанова від 26.05.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ломакін В. Є.

Постанова від 21.03.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Лабунський В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні