Ухвала
від 14.07.2011 по справі 5024/965/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


УХ ВАЛА

"14" липня 2011 р. Справа № 5024/965/2011

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Пінтеліна Т.Г., при секретарі Чумаченко М.М., розглянувши сп раву

за заявою: Управління Пенсійного фонду України в К омсомольському районі м.Херс она

до: Державного комуналь ного підприємства "Теплоенер гожилкомплект" вул. Патона, бу д. 4-А, м. Херсон, ЄДРПОУ 24956252

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора - ОСОБА_1., д ов. № 30-07 від 04.01.2011 року

від боржника - не прибув

в с т а н о в и в:

Управління Пенсійног о фонду України в Комсомольс ькому районі м. Херсона зверн улось до господарського суду Херсонської області з заяво ю про визнання Державного ко мунального підприємства "Теп лоенергожилкомплект" банкр утом.

Ухвалою суду від 27.05.2011р. суд пр ийняв заяву до розгляду, пору шив провадження у справі та п ризначив справу до розгляду у підготовчому засіданні.

Сторони належним чином п овідомлені про час і місце ро згляду справи, ухвала про пор ушення справи направлена сто ронам рекомендованим листо м з повідомленням про вручен ня.

У призначене судове засіда ння представники сторін не п рибули, витребувані судом до кументи не надали з невідоми х суду причин.

До суду повернулась копія у хвали про порушення справи н аправлена на адресу боржника у зв'язку зі зміною боржником адреси.

Ухвалою суду від 16.06.2011р. суду в ідклав розгляд справи та зоб ов'язав Херсонську міську ра ду надати додаткові документ и.

До суду надійшли документи : від ВДВС Комсосольського РУ Ю лист з інформацією про наяв ність на виконані зведеного виконавчого провадження, ві д Херсонської міської Ради л ист, від ДПІ у м. Херсоні супро відний лист з додатком.

У призначене судове засіда ння боржник не прибув та не на дав витребувані судом докуме нти.

ДКП "Теплоенергожилкомпле кт" здійснює свою діяльність на підставі статуту зареєст рованого рішенням Херсонськ ого міськвиконкому від 14.01.1998р.

Відповідно до Довідки з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб - п ідприємців боржник відсутні й за вказаною юридичною адре сою.

Херсонською міською радою на VI сесії VI скликання прийнят о рішення від 31.03.2011 р. за №171 про ви ключення ДКП "Теплоенергожил комплект" з переліку підприє мств, заснованих на комуналь ній власності, до яких не заст осовується положення ЗУ "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом".

Враховуючи те, що по тепері шній час Боржник борг не спл атив, та керуючись ст.ст.6,7 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »Кредитор скористався свої м правом звернутися до госп одарського суду із заявою про порушення справи про б анкрутство Боржника .

Відповідно до ст. 6 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»справ а про банкрутство порушуєтьс я господарським судом, якщо б езспірні вимоги кредитора до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальни х розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржн иком протягом трьох місяців після встановленого для їх п огашення строку.

Законом України «Про Держа вний бюджет України на 2010 рік» встановлено розмір мінімаль ної заробітної плати. Сума ма йнових вимог кредитора до бо ржника, не забезпечених заст авою, становить 535831,79грн., що перевищує розмір 300-т мінім альних заробітних плат, вста новлених діючим законодавст вом.

В судовому засіданні з'ясов ано, що Боржник більше ніж 3 м ісяці не задовольнив вимог и Кредитора, розмір яких пере вищує 300 мінімальних заробітн их плат та не забезпечені зас тавою і які підтверджені нал ежними доказами, що надає пра во Кредитору порушити справ у про банкрутство Боржника

Згідно статті 209 Господарсь кого кодексу України, у разі н ездатності суб'є кта підприємництва після нас тання встановленого строку в иконати свої грошові зобов'я зання перед іншими особами а бо державою інакше як через в ідновлення його платоспроможності, цей суб'є кт відповідно до частини чет вертої статті 205 цього Кодекс у визнається неспроможним.

Згідно пунктів 1, 5, 11 ст.11 Закон у України “Про відновлення платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м ” за результатами розгляду заяви кредиторів у підгото вчому засіданні виноситься у хвала, в якій визначається ро змір вимог кредиторів, які по дали заяву про порушення спр ави про банкрутство, відкрит тя процедури розпорядження м айном та призначення розпоря дника майна, зобов'язує заявн иків подати до офіційних дру кованих органів у 10-денний ст рок за їх рахунок оголошенн я про порушення справи про ба нкрутство боржника та інші відомості.

На підставі ст. 13 Закону Укр аїни “Про відновлення плато спроможності боржника або в изнання його банкрутом ”, з м етою забезпечення майнових і нтересів кредиторів в ухвалі господарського суду про пор ушення провадження у справі про банкрутство або в ухвалі , прийнятій на під готовчому з асіданні, вказується про вве дення процедури розпоряджен ня майном боржника і признач ається розпо рядник майна у п орядку, встановленому цим За коном. Кредитори мають право запропонувати кандидатуру р озпорядника майна, яка відпо відає вимогам, передбаче ним цим Законом.

Розпорядник майна признач ається господарським судом і з числа осіб, зареєстрованих державним органом з питань б анкрутства як арбітражні кер уючі, відомості про яких нада ються в установленому порядк у Вищому госпо дарському суд у України.

Ініціюючий кредитор скори стався своїм правом запропон увати суду кандидатуру арбіт ражного керуючого - Галку Лео ніда Борисовича, який надав з аяву про участь у справі. Суд з адовольняє клопотання креди тора, відкриває процедуру ро зпорядження майном боржника та призначає розпорядником майна боржника арбітражног о керуючого Галку Леоніда Бо рисовича.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 3-1, 6, 7, 11 - 14 Закону Укр аїни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом ”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу Укра їни, ст.ст. 209 - 213 Господарськог о кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1. Визначити розмір вимо г Управління Пенсійного фонд у України в Комсомольському районі м. Херсона до Державно го комунального підприємств а "Теплоенергожилкомплект" в сумі 535831,79грн.

Зобов'язати Кредитора в 10-де нний строк подати до офіцій них друкованих органів огол ошення про порушення справи про банкрутство боржника, з т екстом, який має відповідат и вимогам п.5 ст.11 Закону. Прим ірник газети з надрукованим оголошенням надати суду.

2. Відкрити процедуру розпор ядження майном боржника та п ризначити розпорядником ма йна боржника арбітражного ке руючого Галку Леоніда Борисо вича ( ліц. НОМЕР_1 від 07.08.2006р., адреса: АДРЕСА_1).

3.Зобов'язати розпорядника майна боржника арбітражног о керуючого Галку Л.Б.

- виконати повноваження, пе редбачені Законом та надати належні докази виконання по вноважень;

- до 14.10.11 р. надати суду для затвердження реєстр вимог к редиторів;

- скликати і провести пер ші загальні збори кредитор ів;

4. Про дату наступного засі дання, яке має відбутись не пі зніше 20.10.11р. суд повідомить уч асників провадження після н адання примірника газети з оголошенням та реєстру вимо г кредиторів.

5. Ухвалу направити : кредито ру, боржнику, Херсонській міс ькій Раді, Херсонському обла сному сектору з питань банкр утства.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

6 екз.

Дата ухвалення рішення14.07.2011
Оприлюднено22.07.2011
Номер документу17081260
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом ”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу Укра їни, ст.ст. 209 - 213 Господарськог о кодексу України, суд

Судовий реєстр по справі —5024/965/2011

Ухвала від 18.12.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 27.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні