Ухвала
від 21.07.2011 по справі 2а/1770/1538/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

ПРО СУДОВЕ ДОРУЧЕННЯ

Справа № 2а/1770/1538/2011

21 липня 2011 року м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд в складі головуючого судді Шевчук С.М . за участю секретаря судовог о засідання та сторін і інши х осіб, які беруть участь у спр аві:

позивача: представники ОСОБА_1, ОСОБА_2,

відповідача: представник Драка С.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу з а адміністративним позовом

Суб'єкт підприємницької д іяльності-фізична особа О СОБА_4

до Дубровицька міжрайонна де ржавна податкова інспекція

про скасування податковог о повідомлення-рішення,

В С Т А Н О В И В:

До Рівненського окружно го адміністративного суду зв ернувся з позовною заявою Су б'єкт підприємницької діяльн ості-фізична особа ОСОБА_4 до Дубровицька міжрайон на державна податкова інспек ція про скасування податк ового повідомлення-рішення.

Оскаржуваним в даній справ і податковим повідомленям-рі шенням позивачу - ОСОБА_4 (і дентифікаційний номер НОМ ЕР_1) визначено податкове зо бов'язання за платежем з пода тку на додану вартість в сумі 77097,00 грн. у зв'язку з виявленням в ході перевірки взаємовідн осин позивача з ТОВ "Горіхови й Сад" (код ЄДРПОУ 35007083), керівник ом якого, відповідно до витяг у з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців, є ОСОБА _5, місцем проживання якого АДРЕСА_1.

В ході перевірки позивача, з а результатами якої винесено спірне рішення, відповідач д ійшов висновку про безтоварн ість здійсненої господарськ ої операції позивача з ТОВ "Го ріховий Сад" з поставки назва ним контрагентом позивачу яг ід журавлини за договором ку півлі-продажу від 01.10.2009 року та за видатковою накладною № РН -27/09 від 27.10.2009 року, податковою нак ладною № 300902 від 21.10.2009 року.

Відповідно до ст. 11 КАС Украї ни, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах зд ійснюються на засадах змагал ьності сторін та свободи в на данні ними суду своїх доказі в і у доведенні перед судом їх переконливості. Крім того, су д вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясува ння всіх обставин у справі, у т ому числі щодо виявлення та в итребування доказів з власно ї ініціативи. Суд повинен зап ропонувати особам, які берут ь участь у справі, подати дока зи або з власної ініціативи в итребувати докази, яких, на ду мку суду, не вистачає.

Відповідно до ч.2 ст. 69 КАС Укр аїни, докази суду надають осо би, які беруть участь у справі . Суд може запропонувати нада ти додаткові докази або витр ебувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі або з власної ініціативи.

Відповідно до ст. 77 КАС Украї ни, показаннями свідка є пові домлення про відомі йому обс тавини, які мають значення дл я справи.

Статтею 78 КАС України перед бачено, суд може допитати сві дка за місцем або у місці його проживання (перебування) з ін іціативи суду, який розгляда є справу, за клопотанням стор они або інших осіб, які беруть участь у справі, чи самого сві дка. За дорученням суду, що ро зглядає справу, свідок, який н е може з поважних причин приб ути в судове засідання і прож иває (перебуває) за межами тер иторіальної підсудності адм іністративного суду, що розг лядає справу, допитується су ддею адміністративного суду , який знаходиться за місцем п роживання (перебування) свід ка.

За таких обставин, для повного, всебічного, об'єктив ного розгляду справи виникла потреба збирання доказів за межами територіальної підсу дності Рівненського окружно го адміністративного суду, а зокрема допиту як свідка по д аній справі керівника ТОВ "Го ріховий Сад" ОСОБА_5, місце проживання якого АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст.115 КАС Украї ни суд, який розглядає справу , у разі потреби збирання дока зів за межами своєї територі альної підсудності доручає в ідповідному адміністративн ому суду провести певні проц есуальні дії.

Керуючись ч.1 ст. 115, ст. 165 Кодекс у адміністративного судочин ства України, -

У Х В А Л И В:

Доручити Вінницько му окружному адміністративн ому суду провести такі проце суальні дії:

допитати як свідка по справі № 2а/1770/1538/2011 керівника ТОВ "Горіховий Сад" ОСОБА_5, міс це проживання якого є АДРЕС А_1., з наступних питань:

- Чи мало місце укладання в п еріод жовтня 2009 року договору купівлі-продажу ягід журавл ини з СПД ОСОБА_4, місце про живання якого АДРЕСА_2, Рі вненська область. Чи мала міс це поставка ягід журавлини Т ОВ "Горіховий Сад" для СПД ОС ОБА_4 за видатковою накладн ою № РН-27/09 від 27.10.2009 року та податк овою накладною № 300902 від 21.10.2009 рок у. Якщо так, з'ясувати дати пі дписання таких договорів (уг од), їх предмет, кількість, які сть та асортимент товару, йог о ціна, порядок оплати товару , умови поставки товару транс портом, чи мало місце фактичн е виконання таких угод (догов орів), періоди фактичного вик онання, які фактичні дії були здійснені по виконанню таки х угод та в чому вони полягал и, які особи були задіяні під час їх виконання із кожної ст орін угоди (їх найменування, а дреси місцезнаходження або п роживання), умови доставки (п еревезення, переміщення назв аного товару від однієї із ст орін угоди - продавця (постача льника) до іншої - покупця, вид та інші детальні характерис тики транспорту, за допомого ю якого здійснювалась достав ка названого товару, наймену вання перевізника, найменува ння водія, їх місцезнаходжен ня (місцепроживання), пункти з авантаження та пункти розва нтаження (доставки) названої продукції), з'ясувати обстави ни щодо походження товару (на йменування, адреса виробника , або особи, у якої попередньо такий товар був придбаний по стачальником (продавцем);

- Чи мало місце отримання го тівкових коштів ТОВ "Горіхов ий Сад" від СПД ОСОБА_4 в пер іод з 01.11.2009 року по 31.12.2009 року. Якщо мало, то в якому розмірі?

- Чи уповноважував керівник ТОВ "Горіховий Сад" Павлюк Вол одимир Анатолійович інших ос іб на укладення вище вказано го договору та його виконанн я з поставки ягід журавлини д ля СПД ОСОБА_4? Якщо так, то яких осіб, їх прізвища та адре си проживання.

Після виконання окремо го доручення зібрані докази надіслати Рівненському окру жному адміністративному суд у за адресою: 33028, м. Рівне, вул. 16 Л ипня, 87.

Ухвала оскарженню не пі длягає, заперечення на неї мо же бути викладено в апеляцій ній скарзі на постанову суду .

Копію ухвали невідкладн о направити до Вінницького о кружного адміністративного суду.

Суддя Шевчук С.М.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.07.2011
Оприлюднено03.08.2011
Номер документу17298663
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/1538/2011

Постанова від 27.10.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Постанова від 27.10.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 06.10.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 15.09.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 06.09.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 06.09.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 21.07.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 05.04.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 05.04.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні