Ухвала
від 04.08.2011 по справі 3/315-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

04.08.11р. Справа № 3/315-06

За заявою Публічного а кціонерного товариства "Енер гопорстачальна компанія "Дні прообленерго" в особі Кривор ізьких міських електричних м ереж

про відновлення строку для пред'явлення наказу до ви конання, видачу дублікату на казу та заміну стягувача Від крите акціонерне товариство "Енергопорстачальна компані я "Дніпрообленерго" в особі Кр иворізьких міських електрич них мереж на його правонасту пника Публічне акціонерне то вариство "Енергопорстачальн а компанія "Дніпрообленерго" в особі Криворізьких міськи х електричних мереж

У справі:

за позовом Відкритого а кціонерного товариства "Енер гопорстачальна компанія "Дні прообленерго", м.Дніпропетро вськ в особі Криворізьких мі ських електричних мереж Відк рите акціонерне товариство " Енергопостачальна компанія "Дніпрообленерго", м. Кривий Р іг, Дніпропетровська обл.

до Житлового будівельн ого кооператива "Машинобудів ельник", м. Кривий Ріг, Дніпроп етровська обл.

про стягнення 13 611 грн. 00 ко п.

Суддя Юзіков С.Г.

Представники:

стягувача - ОСОБА_1, дов . №173 від 12.04.11р.

боржника - не з'явився (про ч ас і місце засідання суду спо віщений належно)

СУТЬ СПОРУ:

Рішенням господарськ ого суду Дніпропетровської о бласті від 26.09.06р. у справі №3/315-06 ст ягнуто з Позивача на користь Відповідача 13 611,00 грн. збитків, 136,11 грн. витрат по сплаті держа вного мита та 118,00 грн. витрат на інформаційно-технічне забез печення судового процесу, пр о що 12.12.06р. видано наказ.

Публічне акціонерне товар иство "Енергопорстачальна ко мпанія "Дніпрообленерго" в ос обі Криворізьких міських еле ктричних мереж звернулось до господарського суду Дніпроп етровської області із заявою про відновлення строку для п ред'явлення наказу до викона ння, видачу дублікату наказу та заміну стягувача Відкрит е акціонерне товариство "Ене ргопорстачальна компанія "Дн іпрообленерго" в особі Криво різьких міських електричних мереж на його правонаступни ка Публічне акціонерне товар иство "Енергопорстачальна ко мпанія "Дніпрообленерго" в ос обі Криворізьких міських еле ктричних мереж.

Заява Стягувача мотивован а тим, що 31.01.07р. зазначений наказ був пред'явлений до виконанн я, 05.02.07р. відкрито виконавче про вадження, однак з відповіді Ц ентрально-Міського ВДВС КМУЮ від 29.04.11р. за вих. №6617 на повторни й запит Стягувача, останньом у стало відомо, що 27.12.07р. наказ б уло повернуло на підставі ст . 40 Закону України "Про виконав че провадження"; більш деталь на інформація відсутня у зв'я зку із знищенням виконавчого провадження відповідно до І нструкції з діловодства в ор ганах державної виконавчої с лужби. Таким чином, наказ суду втрачено, заборгованість не погашена, повторно виконавч ий документ до виконання не п ред'являвся, що і стало причин ою звернення Стягувача до го сподарського суду з відповід ною заявою. На підтвердження викладених у заяві обставин Стягувач надав суду довідку про втрату наказу, відповідь на запит від 29.04.11р. за № 6617, тощо.

Відповідно до ст. 119 ГПК Украї ни, у разі пропуску строку дл я пред'явлення наказу до вико нання з причин, визнаних госп одарським судом поважними, п ропущений строк може бути ві дновлено. Заява про відновле ння пропущеного строку подає ться до господарського суду, який прийняв судове рішення . Заява розглядається у засід анні господарського суду, пр о час і місце якого повідомля ються ухвалою стягувач і бор жник.

Згідно зі ст. 120 ГПК України, у разі втрати наказу господ арський суд може видати йог о дублікат, якщо стягувач або державний виконавець зверну вся із заявою про це до закінч ення строку, встановленого д ля пред'явлення наказу до вик онання. Про видачу дубліката наказу виноситься ухвала. До заяви про видачу дубліката н аказу мають бути додані: дові дка установи банку, державно го виконавця чи органу зв'язк у про втрату наказу; при втрат і наказу стягувачем - довідка стягувача, підписана керівн иком чи заступником керівник а та головним (старшим) бухгал тером підприємства, організа ції, що наказ втрачено і до вик онання не пред'явлено.

Згідно зі ст. 25 ГПК України, в разі вибуття однієї з сторі н у спірному або встановлен ому рішенням господарського суду правовідношенні внаслі док реорганізації підприємс тва чи організації господарс ький суд здійснює заміну ціє ї сторони її правонаступнико м, вказуючи про це в рішенні а бо ухвалі. Усі дії, вчинені в п роцесі до вступу правонаступ ника, є обов'язковими для ньог о в такій же мірі, в якій вони б ули б обов'язковими для особи , яку він замінив. Правонаступ ництво можливе на будь-якій стадії судового процесу.

Наказ суду не виконаний, п ро що свідчить довідка Стягу вача від 20.05.11р. Причини пропуск у строку пред'явлення наказу до виконання Стягувач вважа є поважними, оскільки втрата наказу відбулась з причин, що не залежали від Стягувача і я кі не були йому відомі.

Боржник відзиву на заяву не надав.

Виходячи з того, що більше н іж чотири роки Стягувач не ці кавився виконанням наказу го сподарського суду Дніпропет ровської області від 12.12.06р. у с праві № 3/315-06, коли відповідно до ч.2 ст. 25 Закону України "Про вик онавче провадження", у редакц ії, чинній на момент подачі ви конавчого документа на викон ання до ДВС, державний викона вець зобов'язаний провести виконавчі дії по виконанню р ішення протягом шести місяці в з дня винесення постанови п ро відкриття виконавчого пр овадження, Стягувачем не над ано доказів оскарження дій ч и бездіяльності ДВС щодо при мусового виконання наказу го сподарського суду Дніпропет ровської області від 12.12.06р. у с праві № 3/315-06, суд не вбачає підст ав для задоволення заяви Стя гувача про видачу дублікату наказу та поновлення пропуще ного строку для пред'явлення наказу до виконання, клопота ння про заміну сторони її пра вонаступником підлягає задо воленню.

Керуючись ст. 25, 86, 119, 120 ГПК Украї ни, господарський суд Дніпро петровської області,-

УХВАЛИВ:

Замінити Відкрите а кціонерне товариство "Енерго постачальна компанія "Дніпро обленерго" в особі Криворізь ких міських електричних мере ж (50000, м. Кривий Ріг, пр. Карла Мар кса, 41, код ЄДРПОУ 00130843) на його правонаступника Публічн е акціонерне товариство "Ене ргопостачальна компанія "Дні прообленерго" в особі Кривор ізьких міських електричних м ереж (50000, м. Кривий Ріг, пр. Карла Маркса, 41, код ЄДРПОУ 00130843) .

У задоволенні заяви Публічного акціонерного то вариства "Енергопорстачальн а компанія "Дніпрообленерго" в особі Криворізьких міськи х електричних мереж про відн овлення строку для пред'явле ння наказу до виконання, вида чу дублікату наказу - відмо вити.

Ухвала набирає чиннос ті з моменту її винесення.

Суддя С.Г. Юзіков

Дата ухвалення рішення04.08.2011
Оприлюднено10.08.2011
Номер документу17477462
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/315-06

Постанова від 08.09.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Орєшкіна Еліна Валеріївна

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 30.05.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Рішення від 29.01.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

Судовий наказ від 12.12.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков С.Г.

Ухвала від 23.08.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков С.Г.

Рішення від 05.06.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні