Ухвала
від 14.07.2011 по справі 19/45-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКО Ї ОБЛАСТІ

УХВАЛА

14.07.11 Справа №19/45-10.

Господарський суд Сумськ ої області у складі: судді Ру нової В.В.,

при секретарі Литвиненко Л .Г.,

за участю:

представників кредиторів - УПФУ в Сумській області - Лістунова Т.О.

( довіреність №8455/08-09 від 22.12.2010р.)

ліквідатора - Корнілов Є.О. ( ліцензія НОМЕР_1 від 16.11.2009р.)

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у приміщен ні господарського суду

Сумської області матеріал и справи № 19/45-10

за заявою кредитора - Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Недригайлівському

районі Сумської області,

до боржника - Відкритого а кціонерного товариства «Тер нівський бурякорадгосп» (42110, С умська обл., Недригайлівськи й р-н, смт. Терни, вул.. Заводська ,8, ід.код00386778)

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського су ду Сумської області від 05 трав ня 2010 року порушено проваджен ня у даній справі, відповідно ст. 52 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”.

Постановою господарського суду Сумської області від 03 ч ервня 2010 року боржника було ви знано банкрутом, відкрито лі квідаційну процедуру та приз начено ліквідатором банкрут а арбітражного керуючого Кор нілова Євгена Олександрович а (ліцензія НОМЕР_1 від 16.11.2009р .), адреса: АДРЕСА_1.

У відповідності до вимог ст . 32 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” ліквідатор банкрута К орнілов Є.О. подав до суду на з атвердження звіт ліквідатор а та ліквідаційний баланс Ві дкритого акціонерного товар иства «Тернівський бурякора дгосп» .

Ухвалою господарського су ду від 09.06.2011р. розгляд звіту лік відатора та ліквідаційного б алансу ВАТ «Тернівський буря корадгосп» був призначений в судове засідання на 14 липня 2011 р.

Розглянувши наданий суду з віт ліквідатора і ліквідацій ний баланс, документи що свід чать про виконання ліквідаці йної процедури, вислухавши п ояснення ліквідатора, суд вс тановив, що після визнання бо ржника банкрутом, призначенн я ліквідатора і відкриття лі квідаційної процедури, відпо відно до ч.1 ст. 25, ст. 26 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом» ліквід атором були здійснені заходи щодо пошуку майна банкрута т а формування ліквідаційної м аси, а саме: 16.07.2010р. між акціонеро м ВАТ «Тернівський бурякорад госп» Мірзояном М.В. та ліквід атором були складені та підп исані акти приймання-передач і печатки та штампу, а також бу хгалтерської та іншої докуме нтації, та інші цінності.

Також, ліквідатором надісл ані запити до КП "Сумське місь ке бюро технічної інвентариз ації"; до інспекції Держтехна гляду ОДА; до УДАІ УМВС Україн и; до Недригайлівського відд ілення Роменської МДПІ; до в ідділу Держкомзему Недригай лівського району; до Тернівс ької селищної ради; до ВДВС Не дригайлівського РУЮ.

Відповіно яких були отрима ні відповіді відносно наявно сті чи відсутності майнових активів банкрута.

Так, на запит ліквідатора до Тернівської селищної ради б ула отримана відповідь№ 02-27/573а від 05.08.2010р. про те, що у власності ВАТ «Тернівський бурякорадг осп» знаходяться на утриманн і об' єкти віднесені до кому нальної власності в кількост і 13 одиниц .

22 липня 2010 року між ліквідато ромбанкрута Корніловим Є.О. т а головою Тернівської селищн ої ради Борисовським І.П. було складено та підписано акт пр ийому - передачі майна банк рута .

Відповідно до рішення 31 сес ії 5-го скликання Тернівської селищної ради, дані об' єкти житлового фондуВАТ «Тернівс ький бурякорадгосп» були при йняті у власність Тернівсько ї територіальної громади.

На запит до УДАІ УМВС Україн и отримана відповідь № 10/3371 від 30.06.2010 р. про те, що за банкрутом з ареєстрований причіп ГКБ 819, н омерний знак 041158 СВ . Місцезнах одження невідоме.

На запит до інспекціїДержт ехнагляду ОДА отримана відпо відь № 2/3-902 від 27.08.2010 р. про те, що за банкрутом зареєстрована сіл ьськогосподарська техніка в кількості 24 одиниці. Місцезна ходження невідоме.

Для встановлення місцезна ходження причіпу та сільсько господарської техніки лікві датором було направлено запи т до Недригайлівського РВ ГУ МВС України в Сумській облас ті .

На що отримано відповідь, де зазначається, що згідно пров едено перевірки встановлено факт того, що згідно протокол у загальних зборів №1 від 20.09.2008р ., акціонерами було прийнято р ішення про ліквідацію даного підприємства та реалізацію його майна. Вещезазначена те хніка списувалася та реалізо вувалася для погашення забо ргованості підприємства по з аробітній платі, податкам та для погашення кредиторської заборгованості товариства. Майно підприємства реалізов увалося комісією створеною наказом №4 від 07.03.2007р.

В ході проведення ліквідац ійної процедури, ліквідаторо м були виявлені майнові акти ви банкрута. У зв' язку з вияв ленням майна банкрута та з ме тою визначення його подальшо ї вартості, ліквідатором бул о здійснено відповідну оцінк у. Про що Регіональним судово -експертним бюро було складе но відповідальний звіт про о цінку майна від 10.08.2010року.

Після чого, з метою реалізац ії виявленого майна та у відп овідності до Закону України «Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом», ліквідато ром з Центральною універсаль ною біржею було укладено Дог овір про проведення аукціону (ів) з продажу майна від 17.08.2010р. Н еодноразово були опублікова ні в газеті «Аналітик-Плюс» т а розміщені оголошення про п родаж на сайті cubirga.com.ua, а також Бі ржею письмово надсилались чи сленна кількість пропозицій на придбання даного майна ба нкрута потенційним клієнтам згідно бази даних біржі. В под альшому у зв' язку з відсутн істю пропозицій щодо придбан ня майна боржника, ліквідато ром в газеті «Данкор» «Бізне с» додатково було розміщено оголошення щодо продажу майн а ВАТ «Тернівський бурякорад госп».

У квітні місяці 2011 року лікві датору поступила пропозиція щодо придбання майна боржни ка, та було укладено Договір к упівлі-продажу за №19/45-10-0704-2011 за ці ною 27720,00грн.

Відповідно до ст.34 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом» лікві датор 01.02.2011року та громадянин У країни ОСОБА_1 уклали дого вір підряду, згідно з яким О СОБА_1 приймає на себе зобов ' язання виконати роботи по підготовці та здачі в трудов ий архів бухгалтерської доку ментації стосовно обліку зар обітної плати ВАТ «Тернівськ ий бурякорадгосп» за період 1960 роки - по теперішній час.

Також ліквідатором були ро зіслані повідомлення до Недр игайлівського центру зайнят ості, Сумського обласного ві дділення Фонду захисту інвал ідів, Фонду соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціал ьного страхування від нещасн их випадків на виробництві т а професійних захворювань, У правління Пенсійного фонду в Недригайлівському районі, Р оменської МДПІ в Сумській об ласті..

Таким чином, до реєстру вимо г кредиторів ВАТ «Тернівськи й бурякорадгосп» були внесен і кредитори, які у відповідно сті до вищезазначеної інформ ації та ч.5 ст.52 Закону України « Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом» направили л іквідатору заяви з вимогами до банкрута в сумі 163241,55грн.

Вимоги кредиторів залишил ись непогашені у зв' язку з н едостатньою сумою виявленог о та реалізованого майна у ба нкрута.

В судовому засіданні предс тавник кредитора ГУПФУ в Сум ській області, стосовно затв ердження звіту ліквідатора т а ліквідаційного балансу ВАТ «Тернівський бурякорадгосп ” не заперечує.

За таких обставин звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута підлягає затвер дженню, а банкрут - юридична особа ліквідації..

Отже, враховуючи викладене , затвердження звіту ліквіда тора в порядку, передбаченом у ст.32 Закону України «Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом» є підставою для пр ипинення провадження у справ і згідно п.6 ч.1 ст. 40 цього Закону , про що у справі про банкрутст во згідно ч.2 ст.40 цього Закону - виноситься ухвала.

Відповідно до ч.5,6 ст.31 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом» в сі вимоги кредиторів, що були заявлені і визнані по даній с праві, а також вимоги, які не з аявлені в даній справі, не зад оволені за недостатністю май на, вважаються погашеними.

На підставі викладеного, ке руючись ч.5,6 ст. 31, ст. 32, ст. 40, Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом», ст.86 ГПК України, суд-

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідато ра та ліквідаційний баланс В ідкритого акціонерного това риства «Тернівський бурякор адгосп», (42110, Сумська обл., Недри гайлівський р-н., смт.Терни, ву л.Заводська,8, код 00386778).

2. Ліквідувати юридичну особ у банкрута - Відкрите акціоне рне товариство «Тернівський бурякорадгосп», (42110, Сумська о бл., Недригайлівський р-н., смт .Терни, вул.Заводська,8, код 00386778).

3. Встановити, що вимоги всіх кредиторів до банкрута, в том у числі що заявлені кредитор ами по даній справі, а також ті вимоги, що не заявлені взагал і по даній справі вважаються погашеними.

4. Зобов' язати Недригайлів ське відділення Роменської М ДПІ зняти з обліку Відкрите а кціонерне товариство «Терні вський бурякорадгосп», (42110, Сум ська обл., Недригайлівський р -н., смт.Терни, вул.Заводська,8, к од 00386778) та відомості про зняття з обліку надіслати ліквідат ору Корнілову Євгену Олексан дровичу (ліцензія НОМЕР_1 від 16.11.2009р.), адреса: АДРЕСА_1., та органу державної реєстрац ії банкрута.

5. Зобов' язати ліквідатора Корнілова Є.О. (ліцензія НОМ ЕР_1 від 16.11.2009р.) подати органу д ержавної реєстрації банкрут а документи, необхідні для пр ипинення державної реєстрац ії ВАТ «Тернівський бурякора дгосп», (42110, Сумська обл., Недриг айлівський р-н., смт.Терни, вул .Заводська,8, код 00386778).

6. Провадження у справі - пр ипинити.

7. Примірник ухвали надіслат и: кредиторам, банкруту, держа вному реєстратору, органу де ржавної статистики для припи нення юридичної особи, лікві датору, ВДВС Недригайлівсько го районного управління юсти ції, МДПІ Роменського району .

Суддя /підпис/ В.В.Рунова

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення14.07.2011
Оприлюднено10.08.2011
Номер документу17478658
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/45-10

Рішення від 11.05.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Ігор Васильович

Ухвала від 17.05.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 16.05.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 20.04.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Рішення від 19.04.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

Ухвала від 07.04.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

Ухвала від 19.03.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні