Рішення
від 02.06.2008 по справі 4/53
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/53

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.06.08                                                                                 Справа № 4/53

Розглянувши матеріали справи за позовом

Комунального теплопостачального підприємства “Алчевськтеплокомуненерго”, м.Алчевськ Луганської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інфосфера», м.Алчевськ  Луганської області

про стягнення  2612 грн. 48 коп.

Суддя: Батюк Г.М.

За участю секретаря судового засідання: Чех.Т.М.

У присутності представників сторін:

від позивача: Польова В.В., дов. № б/н від 06.05.08;

від відповідача:  не прибув (явка обов'язкова).

Суть справи: заявлена вимога про стягнення з відповідача 2612 грн. 48 коп.  заборгованості за спожиту теплову енергію.

Представник відповідача відзив на позовну заяву не надав, у судове засідання жодного разу не прибув, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Справа розглядається відповідно до ст. 75 ГПК України за наявними у ній матеріалами.

Як вбачається із позовної заяви та доданих до неї документів, а також довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців серія АВ № 238971 юридичною адресою Товариства з обмеженою відповідальністю «Інфосфера»є- м.Алчевськ  Луганської області, вул. Ленінградська, 45А .

Як свідчать матеріали справи, а саме, належною юридичною адресою Товариства з обмеженою відповідальністю «Інфосфера»є- м.Алчевськ  Луганської області, вул. Ленінградська, 45А .

Відповідач під час розгляду справи будь-яких відомостей про зміну адреси не надавав, у зв'язку з чим , всі процесуальні документи господарського суду направлялися за вказаною адресою.

Розглянувши документи і матеріали, додані до позовної заяви, заслухавши пояснення представника позивача судового процесу, всебічно і повно з'ясувавши всі обставини справи, оцінивши докази, які мають значення для вирішення спору,  суд –

                                                       

                                                                    встановив:

          Між позивачем  та відповідачем  був укладений договір № 26/2 від 31.07.06 про надання з послуг з централізованого теплопостачання, за умовами якого ”Постачальник” (позивач у справі) зобов'язався  надавати споживачеві вчасно та відповідної якості послуги з централізованого опалення, а споживач зобов'язується своєчасно оплачувати надані послуги за встановленими  тарифами у строки і на умовах, передбачених договором(п.1.1 договору).

          Відповідно до додатку № 1  до договору позивач подає відповідачу теплову енергію  на загальну площу 258,5 м.кв. на об'єкт, який розташований за адресою: м.Алчевськ вул. Ленінградська, 45А.

Згідно п. 3.1 договору, розрахунковий періодом є календарний місяць. Оплата за надані послуги вноситься не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим.

          

Позивач  за договором   постачав теплову енергію  і виконав свої зобов'язання у повному обсязі, відповідачу поставлено теплову енергію  за період листопад- грудень 2007р., січень 2008р. на нагальну суму 2612 грн. 48 коп., що підтверджено матеріалами справи.

          Відповідач по справі своєчасно  згідно умов вищезазначеного договору не виконував свої зобов'язання  в повному обсязі,  тому  заборгованість відповідача перед позивачем  по сплаті за спожиту теплову енергію за період  листопад- грудень 2007р., січень 2008р. складає 2612 грн. 48 коп., який позивач просить стягнути з відповідача на свою користь.

          Відповідач  відзив на позовну заяву не надав, у судове засідання не прибув.

Оцінивши доводи позивача та відповідача у їх сукупності, суддя вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають до задоволення повністю, з огляду на наступне.

Позивач звернувся до суду про стягнення заборгованості з відповідача за спожиту теплову енергію  у сумі 2612 грн. 48 коп.

Відповідно до статті 193 Господарського кодексу України, суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання –відповідно до вимог, що у певних умовах  звичайно ставляться.

До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов'язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов'язань є підставою для застосування господарських санкцій передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором.

За приписами статті 173 Господарського кодексу України один суб'єкт господарського зобов'язання повинен вчинити певну дію на користь іншого суб'єкта, а інший суб'єкт має право вимагати від зобов'язаної сторони виконання її обов'язку, а саме: виконати роботу, передати майно, сплатити гроші, надати інформацію тощо.

Відповідно до приписів статті 526 Цивільного кодексу України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог —відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Статтею 525 цього ж кодексу передбачено, що одностороння відмова від виконання зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Як свідчать матеріали справи, позивачем згідно умов договору №26/2 від 31.07.06  про надання з послуг з централізованого теплопостачання, надані відповідачу  послуги з централізованого теплопостачання за період  листопад- грудень 2007р., січень 2008р. на загальну суму  2612 грн. 48 коп., але відповідач згідно умов договору оплату за надані послуги не провів.

Таким чином, заборгованість відповідача перед позивачем  за спожиту теплову енергію за період листопад- грудень 2007р., січень 2008р складає 2612 грн. 48 коп.

Сума боргу відповідача перед позивачем за спожиту теплову енергію у розмірі 2612 грн. 48  коп., підтверджена матеріалами справи, відповідачем не оспорена.

З боку відповідача, який належним чином повідомлений про розгляд справи у суді, позов не оспорений.

Суд вважає, що позовні вимоги підлягають до задоволення повністю, оскільки підтверджені матеріалами справи.

У судовому засіданні 02.06.08 за згодою представника позивача була оголошена   тільки вступна  та резолютивна частина рішення.

Відповідно до ст. ст.44,49 ГПК України судові витрати покладаються на відповідача.

          На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 525, 526 ЦК України, ст.ст.173,193 ГК України, ст.ст. 44,49,75,82,84, 85 ГПК України, суд

в и р і ш и в :

1.Позов задовольнити  повністю.

2.Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Інфосфера», м.Алчевськ  Луганської області, вул. Ленінградська, 45А, код ЄДРПОУ 32722892 на користь Комунального теплопостачального підприємства “Алчевськтеплокомуненерго”, м.Алчевськ Луганської області, код ЄДРПОУ 02132266 борг у сумі 2612 грн. 48 коп., витрати по держмиту 102 грн. 00 коп. та витрати на інформаційно- технічне забезпечення судового процесу у сумі 118 грн. 00 коп., видати  на виконання  наказ позивачу після набрання рішенням законної сили.

Відповідно до ст. 85 Господарського процесуального кодексу України рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підписання.

Дата підписання рішення –09.06.08

Суддя                                                                                                Г.М. Батюк

Дата ухвалення рішення02.06.2008
Оприлюднено26.06.2008

Судовий реєстр по справі —4/53

Ухвала від 09.10.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Кротінова

Ухвала від 28.09.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Кротінова

Ухвала від 29.09.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Кротінова

Ухвала від 21.05.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 16.05.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 18.04.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 12.08.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 19.04.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Миханюк М.В.

Судовий наказ від 29.03.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 21.09.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні