Рішення
від 26.06.2008 по справі 11/63-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/63-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,  

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" червня 2008 р.                                                            Справа № 11/63-08

вх. № 4319/4-11

Суддя господарського суду Черленяк М.І.

при секретарі судового засідання Хорунжій Е. В.

за участю представників сторін:

позивача - Жоравович Д.О.

відповідача - не з'явився

розглянувши справу за позовом ЗАТ „Л.М.Ф.”, Харківська область

до Берецької сільської ради Первомайського району Харківської області, с. Берека

про визнання права власності

                                                         ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до господарського суду з позовом про визнання права власності на нежитлову будівлю літ. „А-1” загальною площею 2546,40 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, нежитлову будівлю літ. „Д-1” загальною площею 18,70 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, нежитлову будівлю літ. „Г-1” загальною площею 1968,90 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, нежитлову будівлю літ. „Л-2” загальною площею 396,30 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, що розташовані за адресою: с. Берека, вул. Корнєва, 179 Первомайського району Харківської області.

13 червня 2008 року (вх. № 10569) на адресу господарського суду Харківської області надійшло доповнення позивача до позовної заяви. Зокрема,  позивач просив визнати за ним право власності на нежитлову будівлю літ. „А-1” загальною площею 2546,40 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, нежитлову будівлю літ. „Б-1” загальною площею 16,60 кв. м. з функціональним призначенням „Насосна”, нежитлову будівлю літ. „В-1” загальною площею 24,90 кв. м. з функціональним призначенням „Вбиральня”, нежитлову будівлю літ. „Д-1” загальною площею 18,70 кв. м. з функціональним призначенням „Автозаправка”, нежитлову будівлю літ. „Г-1” загальною площею 1968,90 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, нежитлову будівлю літ. „Л-2” загальною площею 396,30 кв. м. з функціональним призначенням „Виробниче приміщення”, що розташовані за адресою: с. Берека, вул. Корнєва, 179 Первомайського району Харківської області.

Оскільки відповідно до частини 5 статті 22 Господарського процесуального кодексу України позивач вправі до прийняття рішення по справі вправі змінити підставу або предмет позову і такі дії позивача не суперечать законодавству та не порушують чиї-небудь права і охоронювані законом інтереси, суд приймає до розгляду доповнення позивача до позовної заяви та продовжує розгляд справи з її урахуванням.

В призначеному 26 червня 2008 році судовому засідання представник позивача підтримав заявлений позов та просив його задовольнити. Відповідач не забезпечив явку свого представника в призначене судове засідання, проте через канцелярію господарського суду надав заяву, в якій проти позовних вимог не заперечував та просив розглядати справу буз участі представника відповідача.

Відповідно до статті 33 Господарського процесуального кодексу України, обов'язок доказування та надання доказів покладений на сторони, в зв'язку з чим суд, відповідно до статті 75 Господарського процесуального кодексу України, розглядає справу за наявними в ній матеріалами.

Суд, дослідивши матеріали справи та подані сторонами докази, вислухавши представника позивача, встановив наступне.

10 березня 2006р. між товариством з обмеженою відповідальністю комерційно-виробничою фірмою „Рома” та закритим акціонерним товариством „Л.М.Ф.” було укладено договір купівлі-продажу, який посвідчений приватним нотаріусом Первомайського районного нотаріального округу Харківської області Васильєвою С.І. за реєстровим № 548. Відповідно до предмету договору продавець передав, а покупець прийняв у власність нежитлові будівлі: виробничий корпус літ. „А-1” загальною площею 1595,70 кв. м., насосна літ. „Б-1” загальною площею 16,60 кв. м., вбиральня літ. „В-1” загальною площею 24,90 кв. м., виробниче літ. „Г-1” загальною площею 1666,20 кв. м., що розташовані в с. Берека, вул. Корнєва, 179 Первомайського району Харківської області. Комунальним підприємством „Первомайське бюро технічної інвентаризації” до реєстру прав власників на нерухоме майно внесено відповідний запис, що підтверджується Витягом про реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Як свідчать матеріали справи, позивачем за власні кошти, із власних матеріалів та обладнання проведено реконструкцію деяких існуючих будівель та зведено нові.

Комунальним підприємством „Первомайське бюро технічної інвентаризації” проведено технічну інвентаризацію новоствореного нерухомого майна, за даними якої складено технічні паспорти, відповідно до яких за адресою: с. Берека, вул. Корнєва, 179 Первомайського району Харківської області розташовані нежитлова будівля літ. „А-1” загальною площею 2546,40 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, нежитлова будівля літ. „Б-1” загальною площею 16,60 кв. м. з функціональним призначенням „Насосна”, нежитлова будівля літ. „В-1” загальною площею 24,90 кв. м. з функціональним призначенням „Вбиральня2, нежитлова будівля літ. „Д-1” загальною площею 18,70 кв. м. з функціональним призначенням „Автозаправка”, нежитлова будівля літ. „Г-1” загальною площею 1968,90 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, нежитлова будівля літ. „Л-2” загальною площею 396,30 кв. м. з функціональним призначенням „Виробниче приміщення”.

Товариством з обмеженою відповідальністю «Харківреконструкція»(державна ліцензія АА № 775360) надано технічний висновок про технічний стан основних будівельних конструкцій та можливості подальшої експлуатації нежитлових будівель літ. літ. „А-1”, „Д-1”, „Г-1”, „Л-2”, що розташовані за адресою: с. Берека, вул. Корнєва, 179 Первомайського району Харківської області відповідно до якого усі основні будівельні конструкції видимих деформацій не мають, знаходяться в задовільному технічному стані та придатні для подальшої експлуатації за призначенням, об'ємно-планіровочні рішення, що прийняти під час реконструкції та будівництва відповідають архітектурним, будівельним, санітарно-гігієнічним, екологічним, протипожежним та іншим нормам та правилам державних стандартів. Будівельна готовність об'єктів - 100%.

Відповідно до статті 41 Конституції України кожен має право володіти, користуватися та розпоряджатися своєю власністю. Право власності набувається  в порядку, визначеному законом. Право власності є непорушним.

Згідно із частиною 2 статті 328 ЦК України право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону, або незаконність набуття права власності не встановлена судом.

Відповідно до положень статті 331 ЦК України право власності на нову річ, яка виготовлена особою, набувається нею, якщо інше не встановлено договором або законом. Право власності на новостворене нерухоме майно виникає з моменту завершення будівництва.

Відповідно до статті 392 Цивільного кодексу України власник майна може пред'явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності.

Зважаючи на викладене, суд вважає, що позов про визнання права власності позивача на нежитлову будівлю літ. „А-1” загальною площею 2546,40 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, нежитлову будівлю літ. „Б-1” загальною площею 16,60 кв. м. з функціональним призначенням „Насосна”, нежитлову будівлю літ. „В-1” загальною площею 24,90 кв. м. з функціональним призначенням „Вбиральня”, нежитлову будівлю літ. „Д-1” загальною площею 18,70 кв. м. з функціональним призначенням „Автозаправка”, нежитлову будівлю літ. „Г-1” загальною площею 1968,90 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, нежитлову будівлю літ. „Л-2” загальною площею 396,30 кв. м. з функціональним призначенням „Виробниче приміщення”, що розташовані за адресою: Харківська область, Первомайський район, с. Берека, вул. Корнєва, 179 є обґрунтованим, доведений суду необхідними конкретними доказами, в зв'язку з чим є таким, що підлягає задоволенню, а витрати по сплаті державного мита та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу суд покладає на позивача згідно його заяви.

На підставі викладеного та керуючись статтями 6, 8, 19, 124, 129 Конституції України, статтями 328, 331, 392 Цивільного кодексу України, статтями 1, 4, 12, 43, 47-49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд –

                                                ВИРІШИВ:

Прийняти до провадження доповнення позивача (вх. № 10569) до позовної заяви.

Позов задовольнити.

Визнати право власності на нежитлову будівлю літ. „А-1” загальною площею 2546,40 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, нежитлову будівлю літ. „Б-1” загальною площею 16,60 кв. м. з функціональним призначенням „Насосна”, нежитлову будівлю літ. „В-1” загальною площею 24,90 кв. м. з функціональним призначенням „Вбиральня”, нежитлову будівлю літ. „Д-1” загальною площею 18,70 кв. м. з функціональним призначенням „Автозаправка”, нежитлову будівлю літ. „Г-1” загальною площею 1968,90 кв. м. з функціональним призначенням „Цех з виробництва меблів”, нежитлову будівлю літ. „Л-2” загальною площею 396,30 кв. м. з функціональним призначенням „Виробниче приміщення”, що розташовані за адресою: Харківська область, Первомайський район, с. Берека, вул. Корнєва, 179 за закритим акціонерним товариством „Л.М.Ф.” (адреса: 64110, Харківська область, Первомайський район, с. Берека, вул. Корнєва, 179, код ЄДРПОУ 25464410).

Повний текст рішення підписано 26 червня 2008 року.

Суддя                                                                                           Черленяк М.І.

Дата ухвалення рішення26.06.2008
Оприлюднено04.07.2008
Номер документу1778422
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/63-08

Постанова від 22.02.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Карабань В.Я.

Ухвала від 01.02.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Карабань В.Я.

Ухвала від 24.09.2008

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 09.09.2008

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Рішення від 02.06.2008

Господарське

Господарський суд Одеської області

Власова С.Г.

Рішення від 01.07.2008

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Рішення від 26.06.2008

Господарське

Господарський суд Харківської області

Черленяк М.І.

Ухвала від 10.06.2008

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 20.05.2008

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні