Ухвала
від 22.08.2011 по справі 2а-3580/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДМОВУ У ЗАДОВОЛЕННІ ЗАЯВИ ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

22 серпня 2011 року Справ а № 2а-3580/09/0870

м. Запоріжжя

Запорізький окружний а дміністративний суд у склад і:

головуючого - судді Малиш Н.І.,

при секретарі Рожик О.П.,

розглянув у відкритому суд овому засіданні заяву заступ ника начальника Запорізьког о МУЮ - начальника Хортицьк ого ВДВС Ю.М. Проценко про заміну сторони виконавчого провадження, яке відкрито за виконавчим листом виданого у справі за позовом Прокурор а Хортицького району м. Запор іжжя в інтересах держави в ос обі позивача Державної подат кової інспекції у Хортицьком у районі м. Запоріжжя до повно го товариства ОСОБА_3 і О СОБА_4 “Ломбард Мутуум”про стягнення податкового боргу ,

ВСТАНОВИВ:

13.09.2009р. постановою Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду був задоволений по зов Прокурора Хортицького ра йону м. Запоріжжя в інтересах держави в особі позивача Дер жавної податкової інспекції у Хортицькому районі м. Запор іжжя до повного товариства “ ОСОБА_3 і ОСОБА_4 “Ломба рд Мутуум”про стягнення пода ткового боргу та стягнуто з П овного товариства “ОСОБА_3 і ОСОБА_4 “Ломбард Мутуу м”(69097, м. Запоріжжя, вул. Ентузіа стів, 2; ЄДРПОУ 32297560) на користь Де ржавного бюджету Хортицьког о району м. Запоріжжя заборго ваність з податку на додану в артість в сумі 340 (триста сорок ) грн.00 (нуль) коп. та заборгован ість з комунального податку в сумі 1012 (одна тисяча дванадця ть) грн.88 (вісімдесят вісім) коп .

До суду в порядку ст. 264 КАС Ук раїни звернувся начальника З апорізького МУЮ - начальник а Хортицького ВДВС Ю.М. Проц енко про заміну сторони вик онавчого провадження, яке ві дкрито за виконавчим листом виданого у вищевказаній спра ві.

Заяву заявник обґрунтовує тим, що державним виконавцем було встановлено, що за адрес ою м. Запоріжжя вул. Ентузіаст ів, буд. 2, боржник - Повне То вариство «ОСОБА_3 і ОСОБ А_4 «ЛОБАРД МУТУУМ» не знахо диться, згідно відповідного акту державного виконавця. З гідно вимог чинного законода вства засновник повного това риства «ОСОБА_3 і ОСОБА_4 «ЛОБАРД МУТУУМ», відповіда є своїм власним майном за бор гами підприємства. З визначе них причин заявник звернувся до суду з відповідною заявою та просить суд замінити стор ону виконавчого провадження по виконавчому листу №2а-3580/09/0870 в ід 15.12.2009. виданий Запорізьким ок ружним адміністративним суд ом з Повного Товариства «ОС ОБА_3, і ОСОБА_4 «ЛОБАРД МУ ТУУМ» на засновника підприєм ства ОСОБА_4 з винесенням окремої ухвали про заміну ст орони.

У судовому засіданні предс тавник заявника заяву підтри мав.

Прокурор, Представник ДПІ д о суду не з'явилися, про день, ч ас та місце розгляду справи п овідомлені належним чином.

Суд вислухавши представни ка заявника, вивчивши матері али справи, приходить до наст упного.

Відповідно до поданої заяв и та доданої до неї документі в встановлено, що у Хортицько му ВДВС ЗМУЮ знаходиться на в иконання виконавчий лист №2а -3580/09/0870 від 15.12.2009 року виданий Запо різьким окружним адміністра тивним судом про стягнення з ПТ «ОСОБА_3 і ОСОБА_4 «Л омбард Мутуум» на користь д/б сума боргу 1352,88 грн. - виконавче провадження №22759392, відповідно по постанови про відкриття в иконавчого провадження від 2 3.11.2010.

Відповідно до ст. 5 Закону Ук раїни «Про виконавче провадж ення» державним виконавцем б ули зроблені запити до ДПІ, ДА І, МБТІ та до Головного управл іння статистики у Запорізькі й області. Згідно відповідей отриманих від ДАІ, МБТІ - за бо ржником майна не виявлено. Зг ідно відповіді ДПІ за боржни ком зареєстрований рахунок у Ф «ЗРУ» АТ» ФІН ТА КР» м. Запор іжжя. Згідно відповіді Голов ного управління статистики у Запорізькій області - Повн е Товариство «ОСОБА_3 і ОСОБА_4 «ЛОБАРД МУТУУМ» за реєстрований за адресою: м. Запоріжжя вул. Ентузіастів, б уд. № 2.

14.04.2011р. державним виконавцем було встановлено, що за адрес ою м. Запоріжжя вул. Ентузіаст ів, буд. 2, боржник Повне Тов ариство «ОСОБА_3 і ОСОБА _4 «ЛОБАРД МУТУУМ» не знаход иться, про що складено Акт.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС Укр аїни, у разі вибуття однієї і з сторін виконавчого провадж ення за поданням державного виконавця або за заявою заін тересованої особи суд може з амінити сторону виконавчого провадження її правонаступн иком.

Відповідна норма міститьс я у ч. 5 ст. 8 Законі України «Про виконавче провадження», якщ о у разі вибуття однієї із сто рін державний виконавець з в ласної ініціативи або за зая вою сторони, а також сама заін тересована сторона мають пра во звернутися до суду із заяв ою про заміну сторони її прав онаступником. Для правонасту пника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадже ння, обов'язкові тією мірою, як ою вони були б обов'язковими д ля сторони, яку правонаступн ик замінив.

Отже стаття 264 КАС України ви значає правила про заміну ст орони виконавчого проваджен ня, що під час виконавчого про вадження є аналогом інститут у процесуального правонасту пництва (стаття 55 КАСУ).

Доказів, які підтверджують факт вибуття сторони викона вчого провадження, а також пі дстави для правонаступництв а відповідної особи суду не н адані.

Крім того, заявник лише поси лається на відсутність майна боржника та незнаходження й ого за місцем реєстрації, що н е відповідає нормам ст. 264 КАС У країни та ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» .

Щодо посилання заявника на вимоги чинного законодавств а щодо відповідальності засн овників повного товариства с воїм власним майном по зобов ' язанням, слід зазначити на ступне.

Статтею 80 Господарського ко дексу України визначені види господарських товариств, до яких належать - повні товарис тва.

Відповідно до ч. 5 ст. 80 ГК Укра їни, повним товариством є гос подарське товариство, всі уч асники якого відповідно до у кладеного між ними договору здійснюють підприємницьку д іяльність від імені товарист ва і несуть додаткову соліда рну відповідальність за зобо в'язаннями товариства усім с воїм майном.

Повне товариство - органі зація, в якій домінує особист ий елемент (особиста участь у діяльності товариства). Учас ники такого товариства здійс нюють підприємницьку діяльн ість від імені товариства ві дповідно до укладеного між н ими договору і несуть додатк ову солідарну відповідальні сть за зобов'язаннями товари ства усім своїм майном. Участ ь у повному товаристві для йо го учасників пов'язана з підв ищеним ризиком - небезпека зв ернення стягнення на особист е майно завжди тяжіє над кожн им учасником товариства.

Згідно установчого догово ру Повного Товариства «ОСО БА_3 і ОСОБА_4 «ЛОБАРД МУТ УУМ», зареєстрованого 14.07.2006р., д оговір відповідно до вимог ч . 5 ст. 80 ГК України укладений мі ж ОСОБА_3 та ОСОБА_4

Таким чином заявником тако ж не обґрунтована вимога щод о заміни сторони виконавчого провадження саме на ОСОБА_ 4

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що заява є такою, що не підлягає задоволенню

Керуючись ст.ст. 160, 165, 264 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд

УХВАЛИВ :

У задоволенні заяви началь ника Хортицького ВДВС Ю.М. П роценко про заміну сторони виконавчого провадження - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дн іпропетровського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Запорізький окружний ад міністративний суд шляхом по дачі в 5-денний строк з дня пос тановлення ухвали (якщо ухва лу було постановлено без вик лику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отриман ня цією особою копії ухвали) з аяви про апеляційне оскаржен ня і подання після цього прот ягом 10 днів апеляційної скарг и, з подачею її копії відповід но до кількості осіб, які беру ть участь у справі.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку н а апеляційне оскарження відп овідно ст.254 КАС України.

Суддя (підпис) Н.І. Малиш

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.08.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17876781
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3580/09/0870

Ухвала від 22.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Малиш Наталія Іванівна

Постанова від 13.08.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Малиш Наталія Іванівна

Ухвала від 17.06.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Малиш Н.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні