Ухвала
від 29.08.2011 по справі 5020-635/2011
СЕВАСТОПОЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

5020-635/2011

       

СЕВАСТОПОЛЬСЬКИЙ  АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД

Ухвала

          

29 серпня 2011 року Справа № 5020-635/2011

                    Севастопольський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді                                                  Борисової Ю.В.,

суддів                                                                      Гоголя Ю.М.,

                                                                                          Гонтаря В.І.,

розглянувши апеляційну скаргу Регіонального відділення Фонду державного майна України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі на рішення господарського суду міста Севастополя (суддя  Погребняк О.С.) від 09 червня 2011 року у справі №5020-635/2011

за позовом Регіонального відділення Фонду державного майна України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (майд. Повсталих, 6, місто Севастополь, 99008)  

до приватного акціонерного товариства "Артвин" (вул. Севастопольська, буд.64, с. Верхньосадове, місто Севастополь, 99802)  

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: державне підприємство "Садовод" (вул. Севастопольська, 1, с. Верхньосадове, місто Севастополь, 99802)

про спонукання виконати певні дії,

                                                            ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду міста Севастополя від 09 червня 2011 року (суддя Погребняк О.С.) у справі №5020-635/2011 у позові відмовлено.

                    Не погодившись з прийнятим рішенням суду, 20 червня 2011 року позивач звернувся до Севастопольського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить залучити третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача -  Фонд державного майна України, рішення  господарського суду першої  інстанції скасувати, прийняти нове рішення про задоволення позову.

Ухвалою Севастопольського апеляційного господарського суду від 08 липня 2011 року на підставі пункту 2 частини 1 статті 97 Господарського процесуального кодексу України Регіональному відділенню Фонду державного майна України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі було повернуто апеляційну скаргу та додані до неї матеріали.

15 липня 2011 року Регіональне відділення Фонду державного майна України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі повторно звернулось до Севастопольського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просило скасувати рішення місцевого господарського суду та прийняти нове рішення про задоволення позовних вимог в повному обсязі. Також, заявник апеляційної скарги просить судову колегію залучити третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача -  Фонд державного майна України.

Одночасно, позивачем заявлено клопотання про відновлення строку на апеляційне оскарження.

Розглянувши заявлене клопотання, судова колегія вважає поважною причину пропуску заявником процесуального строку подання апеляційної скарги.

Відповідно до частини 1 статті 91 Господарського процесуального кодексу України сторони у справі, прокурор, треті особи, особи, які не брали участь у справі, якщо господарський суд вирішив питання про їх права та обов'язки, мають право подати апеляційну скаргу на рішення місцевого господарського суду, яке не набрало законної сили.

Згідно частині 1 статті 93 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом.

Частиною 2 вказаної статті передбачено, що апеляційна скарга, яка подана після закінчення строків, установлених цією статтею, залишається без розгляду, якщо апеляційний господарський суд за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для відновлення строку, про що постановляється ухвала.

Відповідно до статті 53 Господарського процесуального кодексу України за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи господарський суд може визнати причину пропуску встановленого законом процесуального строку поважною і відновити пропущений строк. Про відновлення пропущеного строку зазначається в рішенні, ухвалі чи постанові господарського суду. Про відмову у відновленні строку виноситься ухвала.

В клопотанні про відновлення пропущеного строку подання апеляційної скарги заявник вказує на те, що своєчасно подана апеляційна скарга ухвалою Севастопольського апеляційного господарського суду від 08 липня 2011 року була повернута.

Регіональне відділення Фонду державного майна України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі повторно звернулось до Севастопольського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, через що строк на апеляційне оскарження був пропущений з поважних причин.

З матеріалів справи вбачається, що апеляційну скаргу позивачем повторно подано 15 липня 2011 року, тобто після закінчення строку подання апеляційної скарги, про що свідчить поштовий штамп на копії конверту, у якому надійшла апеляційна скарга.

Враховуючи викладене, судова колегія вважає, що заявник апеляційної скарги через поважні причини пропустив строк звернення до апеляційного господарського суду, отже є підстави для відновлення заявникові цього строку.

Встановивши, що скарга відповідає вимогам статті  94 Господарського процесуального кодексу України та відсутні перешкоди для її прийняття, судова колегія вважає можливим прийняти апеляційну скаргу Регіонального відділення Фонду державного майна України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі до провадження  апеляційного господарського суду та призначити до судового розгляду.

Одночасно, заявникові роз'яснюється, що клопотання щодо залучення до участі у справі інших осіб буде розглянуто у судовому засіданні.

Керуючись статтями 46, 53, 64, 86, 93, 96, 98 Господарського процесуального кодексу України,

                                                            УХВАЛИВ:

1. Відновити Регіональному відділенню Фонду державного майна України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі процесуальний строк на подання апеляційної скарги на рішення господарського суду міста Севастополя від 09 червня 2011 року (суддя Погребняк О.С.) у справі №5020-635/2011

          2. Прийняти апеляційну скаргу Регіонального відділення Фонду державного майна України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі до провадження Cевастопольського апеляційного господарського суду та призначити справу до розгляду на 14 вересня 2011 року о 15 год. 15 хв. в приміщенні суду за адресою: м. Севастополь, вул. Суворова, 21, про що повідомити всіх учасників справи.

3. Учасникам судового засідання мати при собі документи, що посвідчують особу, та довіреність на право брати участь у судовому розгляді.

4.  Сторона у справі, отримавши апеляційну скаргу, має право надіслати відзив на неї апеляційній інстанції і особі, яка подала скаргу.

Головуючий суддя                    < Підпис >                              Ю.В. Борисова

Судді                                                  < Підпис >                              Ю.М. Гоголь

                                                  < Підпис >                              В.І. Гонтар

СудСевастопольський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення29.08.2011
Оприлюднено01.09.2011
Номер документу17888426
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-635/2011

Постанова від 14.09.2011

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Борисова Юлія Володимирівна

Ухвала від 29.08.2011

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Борисова Юлія Володимирівна

Ухвала від 07.07.2011

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Балюкова Катерина Георгіївна

Рішення від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Погребняк Олексій Станіславович

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Погребняк Олексій Станіславович

Ухвала від 11.05.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Погребняк Олексій Станіславович

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Погребняк Олексій Станіславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні