Постанова
від 26.08.2011 по справі 4-1587/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26.08.2011 Справа №4-1587/11

Тернопільський міськр айонний суд Тернопільської о бласті в складі:

головуючого Гуменного П.П.

за участю секретаря Кришталович Л.Б.

прокурора Талаша І.М.

представників скаржника ОСОБА_1, ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Тернополі скаргу дирек тора ТзОВ «ЛГЗ Калганоф»на п останову слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Тернопільській област і від 14 березня 2011 року про пору шення кримінальної справи ст осовно службових осіб ТЗОВ « ЛГЗ Калганоф»за фактом умисн ого ухилення від сплати пода тків в особливо великих розм ірах, за ознаками злочину, пер едбаченого ч.3 ст. ст.212 КК Украї ни,-

В С Т А Н О В И В:

До Тернопільського місь крайонного суду Тернопільсь кої області надійшла скарга директора ТЗОВ «ЛГЗ Калганоф »на постанову слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Тернопільській об ласті від 14 березня 2011 року про порушення кримінальної спра ви стосовно службових осіб Т ЗОВ «ЛГЗ Калганоф»за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, за ознаками злочин у, передбаченого ч.3 ст. ст.212 КК У країни.

У своїй скарзі директор ТЗО В «ЛГЗ Калганоф»вказує, що по станова про порушення кримін альної справи від 14 березня 2011 року є незаконною, такою, що по рушена з недотриманням вимог матеріального та процесуаль ного права. Зокрема зазначає , що справа порушена при відсу тності даних, які вказують на наявність ознак злочину, без належних на те підстав та при водів, в ній не наведено жодно го умислу посадових осіб ТЗО В «ЛГЗ Калганоф»на вчинення протиправного діяння, а тому просить постанову про поруш ення кримінальної справи ска сувати.

Представники скаржника - ОСОБА_1, ОСОБА_2 в судово му засіданні скаргу директор а ТЗОВ «ЛГЗ Калганоф»підтрим али з мотивів, викладених у ні й та пояснили, що в даному випа дку кримінальна справа поруш ена без належних приводів і п ідстав, просять її задовольн ити. Крім того заявили, що з ог ляду на те, що копія акту перев ірки №161/2301/3506889 від 14 березня 2011 рок у не підписана, він не можу бут и належним проводом для пору шення кримінальної справи.

Прокурор в судовому засіда нні заперечив щодо задоволен ня скарги, вважає постанову с лідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Терно пільській області від 14 берез ня 2011 року про порушення кримі нальної справи стосовно служ бових осіб ТЗОВ «ЛГЗ Калгано ф»за фактом умисного ухиленн я від сплати податків в особл иво великих розмірах, за озна ками злочину, передбаченого ч.3 ст. ст.212 КК України законною , оскільки вона винесена особ ою, яка мала право її виносити в межах наданих їй повноваже нь та компетенції і для винес ення цієї постанови були ная вні підстави та приводи, пере дбачені КПК України, а тому не має законних підстав для її с касування.

Дослідивши подану скаргу т а її підстави, матеріали, на пі дставі яких було порушено кр имінальну справу, заслухавши пояснення представників ТЗО В «ЛГЗ Калганоф», думку проку рора, суд приходить до переко нання, що скаргу слід залишит и без задоволення.

Відповідно до ч.2 ст. 94 КПК Укр аїни, кримінальна справа мож е бути порушена тільки в тих в ипадках, коли є достатні дані , які вказують на наявність оз нак злочину.

Зокрема, дослідивши матері али справи, на підставі яких б уло порушено кримінальну спр аву, суд вважає, що у слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Тернопільськ ій області були підстави для винесення постанови про пор ушення кримінальної справи с тосовно службових осіб ТЗОВ «ЛГЗ Калганоф»за фактом уми сного ухилення від сплати по датків в особливо великих ро змірах, за ознаками злочину, п ередбаченого ч.3 ст. ст.212 КК Укр аїни.

Дані, які стали підставою д ля порушення кримінальної сп рави отримані із законних дж ерел.

Приводом для порушення кри мінальної справи є повідомле ння Збаразької МLПІ про вчине ння службовими особами ТЗОВ «ЛГЗ Калганоф»податкових пр авопорушень, що відображені в акті перевірки №161/2301/3506889 від 14 б ерезня 2011 року, який зареєстро ваний в Книзі обліку інформа ції про злочини №9 від 15 березн я 2011 року, що відповідає вимог ам п.1 ч.1 ст. 94 КПК України.

Підставами для порушення к римінальної справи стали мат еріали проведеної дослідчої перевірки, відповідно до яки х встановлені достатні дані, які вказують на наявність в д іях службових осіб ТЗОВ «ЛГЗ Калганоф»ознак злочину, пер едбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Доводи представника скарж ника про те, що постанова про п орушення кримінальної справ и не відповідає вимогам зако ну та винесена з порушенням в имог кримінально-процесуаль ного законодавства, є необґр унтованою та безпідставною, порушеною без належних приво дів і підстав, не підтверджен ні матеріалами справи, а тому суд їх до уваги не приймає. Що стосується посилань скаржни ка на відсутність доказів на явності єдиного умислу у пос адових осіб на ухилення від с плати податків в особливо ве ликих розмірах, то суд їх до ув аги не приймає, з огляду на те, що при розгляді скарги на пос танову про порушення криміна льної справи, суд не уповнова жений давати оцінку доказам. А питання щодо наявності, чи в ідсутності єдиного умислу на ухилення від сплати податкі в в особливо великих розміра х посадових осіб ТЗОВ „Калга ноф” може бути вирішено лише шляхом оцінки доказів по спр аві. Крім того, чинним КПК Укра їни не заборонено долучати д о матеріалів перевірки копії процесуальних документів. А тому, твердження скаржників про те, що в даному випадку, ак т перевірки не може бути нале жним приводом для порушення кримінальної справи судом до уваги не приймається.

З наведеного вбачається, що оскаржувана постанова винес ена з додержанням вимог вста новлених ст. 98 КПК України. Суд ом не встановлено будь-яких п орушень ст.ст. 97, 98 КПК України, а також порушень щодо законно сті джерел отримання даних, я кі стали підставою для поруш ення зазначеної кримінально ї справи. В постанові про пору шення кримінальної справи вк азані приводи і підстави для порушення кримінальної спра ви, статтю кримінального зак ону, за ознаками якої порушен о справу.

З огляду на викладене, суд в важає, що постанову винесено з дотриманням вимог ст.ст. 94, 97, 9 8 КПК України, а тому вона є зак онною і скасуванню не підляг ає.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 94, 236 -7, 236-8 КПК Укр аїни, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Скаргу директора ТЗОВ «Л ГЗ Калганоф»на постанову слі дчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Тернопі льській області від 14 березня 2011 року про порушення криміна льної справи стосовно службо вих осіб ТЗОВ «ЛГЗ Калганоф» за фактом умисного ухилення від сплати податків в особли во великих розмірах, за ознак ами злочину, передбаченого ч .3 ст. ст.212 КК України - залишит и без задоволення.

Слідчі дії по справі - відно вити.

Матеріали, на підставі яких було порушено справу, поверн ути органу, який проводив у ці й справі досудове слідство - слідчому відділу ПМ ДПА В Тер нопільській області.

Копію постанови надіслати скаржнику та прокурору Терн опільської області.

На постанову протягом семи діб з дня її винесення може бу ти подана апеляція до апеляц ійного суду Тернопільської о бласті.

Головуючий суддя П. П. Гуменний

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення26.08.2011
Оприлюднено22.09.2011
Номер документу17946598
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1587/11

Постанова від 15.04.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Писларь В. П.

Постанова від 30.06.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Олексієнко М. Ю.

Постанова від 31.10.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Педенко А. М.

Постанова від 02.12.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Сухомлінов С. М.

Постанова від 02.12.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Сухомлінов С. М.

Постанова від 19.09.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Галагуза В. В.

Постанова від 24.05.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Князьков В. В.

Постанова від 26.08.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Гуменний П. П.

Постанова від 27.07.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні