Постанова
від 24.05.2011 по справі 4-1724/11
ВОРОШИЛОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ДОНЕЦЬКА

4-1724/11

П О С Т А Н О В А

І М ' Я М У К Р А Ї Н И

м. Донецьк 24 травня 2011 р.

Суддя Ворошиловського районного суду м. Донецька Кн язьков В.В., розглянувши подан ня заступника начальника ВРК С СВ ПМ ДПА у Донецькій област і Яковлєва Р.М., про провед ення обшуку у приміщенні, узг оджене із заступником прокур ора Донецької області Нестер енко О.І., -

В С Т А Н О В И В :

До Ворошиловськ ого районного суду м. Донецьк а поступило подання заступни ка начальника ВРКС СВ ПМ ДПА у Донецькій області Яковлєв а Р.М., щодо проведення обшук у у приміщенні, узгоджене із заступником прокурора Донец ької області Несторенко О.І.

Подання мотивує тим, щ о в провадженні СВ ПМ ДПА у Дон ецькій області знаходиться к римінальна справа № 75-11-05-107, яка п орушена 10.05.2011 р. за ознаками зло чину, передбаченого ч.2 ст. 205 КК України.

В ході розслідування крим інальної справи встановлено , що гр. ОСОБА_2, являючись о рганізатором вчинення злочи ну, діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змов ою групою осіб, а саме з ОСОБ А_3 та ОСОБА_4, які являлис ь співучасниками та виконавц ями даного злочину та також д іючи умисно, з корисливих мот ивів, за попередньою змовою г рупою осіб, не маючи мети здій снювати господарську діяльн ість зазначену в установчих документах та пов' язану з в иробництвом товарів, виконан ням робіт та наданням послуг , з метою отримання прибутку в ід надання послуг підприємст вам, які здійснюють діяльніс ть в сфері «тіньової економі ки», шляхом незаконної конве ртації грошових коштів з без готівкової форми у готівку, а також з метою переводу інозе мної валюти за межі України, д ля укриття фактичних об' ємі в операцій з зовнішньоеконом ічної діяльності підприємст в (резидентів), створили та 27.02.200 8 року зареєстрували фіктивн ий суб' єкт підприємницької діяльності (юридичну особу), а саме ТОВ «Ейджібі»(код 35794306).

Засновником та директором вказаного підприємства вист упила гр. ОСОБА_5, яка, як бу ло достовірно встановлено, ф інансово-господарської діял ьності підприємства не здійс нювала, документи від підпри ємства не підписувала, подат кову звітність не складала т а до органу податкової інспе кції не подавала.

Крім того, ОСОБА_2, являюч ись організатором вчинення з лочину, діючи умисно, з корисл ивих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, а саме з ОСОБА_3 та ОСОБА_4, які явл ялись співучасниками та вико навцями даного злочину та та кож діяли умисно, з корисливи х мотивів, за попередньою змо вою групою осіб, повторно, з ме тою прикриття вищезазначено ї незаконної діяльності та о тримання неконтрольованого державою прибутку, без будь-я кого наміру здійснювати підп риємницьку діяльність, викор истовуючи в своїх злочинних цілях «підставних» засновни ків та директорів, в 2009 році, на території м. Донецька створи ли та зареєстрували підприєм ство з ознаками фіктивності, а саме ТОВ «Тріолот»(код 36380620).

Крім того, в ході досудового слідства встановлено, що вка зані особи, також вступили в з лочинний зговір з ОСОБА_6 з метою незаконного переводу іноземної валюти за межі Укр аїни, для укриття фактичних о б' ємів операцій з зовнішньо економічної діяльності підп риємств (резидентів), які кори стувалися послугами вказани х СГД з ознаками фіктивності . Так, ОСОБА_6 для підготовк и документів по незаконному виводу іноземної валюти за к ордон, та інших протиправних дій, використовує приміщенн я розташоване за адресою: А ДРЕСА_1.

Згідно з інформацією КП «БТ І»м. Донецька право власност і на нерухоме майно, яке розта шовано за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_7.

Дослідивши матеріали крим інальної справи, заслухав за ступника начальника ВРКС СВ ПМ ДПА у Донецькій області, як ий вважає необхідним задовол ьнити подання, суд приходить до висновку, що в матеріалах к римінальної справи є достатн і данні які свідчать, що у прим іщенні, за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись докумен ти фінансово-господарської д іяльності вказаних СГД, доку менти бухгалтерського та под аткового обліку, печатки та ш тампи, чорнові записи по факт ичному обсягу ТМЦ та грошови х коштів, персональні комп' ютери та магнітні носії, які м істять інформацію про фінанс ово-господарську діяльність , грошові кошти та цінності, як і отримані від незаконної фі нансово-господарської діяль ності вказаних осіб та інших підконтрольних їм суб' єкті в господарської діяльності, а також інші предмети, та доку менти які мають значення для встановлення істини по спра ві.

На підставі викладеного, ке руючись вимогами ст.177 КПК Укр аїни, -

П О С Т А Н О В И В :

Провести обшук приміщ ення розташованого за адресо ю: АДРЕСА_1, з метою встано влення та вилучення фінансов о-господарських документів, документів бухгалтерського та податкового обліку, печат ок та штампів, чорнових запис ів по реалізації ТМЦ, персона льних комп' ютерів та магніт них носіїв, які містять інфор мацію про фінансово-господар ську діяльність ТОВ «Ейджібі »(код 35794306) та ТОВ «Тріолот»(код 36380620), грошових коштів та ціннос тей, які отримані від фінансо во-господарської діяльності вказаних осіб, та інших підко нтрольних ОСОБА_2, ОСОБА _3 та ОСОБА_4 суб' єктів г осподарської діяльності, та інших предметів та документі в, які мають значення для вста новлення істини по справі.

Проведення обшуку доручит и працівникам податкової міл іції ДПА у Донецькій області .

Постанова остаточна та оск арженню не підлягає.

Суддя Ворошиловськ ого районного

суду м. Донецька В.В. Князьков

Дата ухвалення рішення24.05.2011
Оприлюднено12.10.2011
Номер документу18099213
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1724/11

Постанова від 04.11.2011

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

Постанова від 29.09.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Башмаков Є. А.

Постанова від 09.11.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Постанова від 24.05.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Князьков В. В.

Постанова від 08.08.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 27.07.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Орленко В. В.

Постанова від 26.07.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Ванівський О. М.

Постанова від 15.06.2011

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Музичук Н.Ю. Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні