Ухвала
від 18.08.2011 по справі 2а-6597/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

1

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

18 серпня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-6597/10/1670

Полтавський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого судді - Алєксє євої Н.Ю.,

за участю секретаря - Горб ач Д.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у м. Полтав і заяву Товариства з обмежен ою відповідальністю "Будинок Аполонії" про виправлення оп иски у виконавчому листі по с праві за позовом Товариства з обмеженою відповідальніст ю" Будинок Аполінії до Держав ної податкової інспекції у м .Полтаві, Головного управлін ня Державного казначейства У країни у Полтавській області , за участю Прокуратури Полта вської області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень -ріш ень, стягнення грошових кошт ів,-

В С Т А Н О В И В:

Постановою Полтавського окружного адміністративног о суду від 14.02.2011 року адміністра тивний позов Товариства з об меженою відповідальністю" Бу динок Аполінії до Державної податкової інспекції у м.Пол таві, Головного управління Д ержавного казначейства Укра їни у Полтавській області, за участю Прокуратури Полтавсь кої області про визнання про типравним та скасування под аткових повідомлень -рішень, стягнення грошових коштів з адоволено частково.

Ухвалою Харківського апел яційного адміністративного суду від 18.04.2011 року, постанову П олтавського окружного адмін істративного суду від 14.02.2011 рок у скасовано в частині відмов и в задоволенні позовних вим ог, прийнято в цій частині нов у установу, якою позовні вимо ги задовольно.

08.06.2011 року за вказаним рішенн ям позивачу видано виконавчи й лист.

10.08.2011 року від позивача надій шла заява про виправлення у в иконавчому листі описки, а са ме зазначити боржником Дер жавний бюджет України.

Сторони в засідання не з 'явились, позивач надав клопо тання про розгляд справи без його участі, відповідач прич ину неявки суду не повідомив . Згідно із частиною 3 статті 259 Кодексу адміністративного с удочинства неприбуття у судо ве засідання стягувача і бор жника, які були належним чино м повідомлені про дату, час і м ісце розгляду, не перешкоджа є судовому розгляду.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновк у, що заява підлягає задоволе нню з наступних підстав.

Відповідно до частини 1 ст аті 259 Кодексу адміністративн ого судочинства України вико навчий лист має відповідати вимогам до виконавчого докум енту, встановленим Законом У країни "Про виконавче провад ження".

В свою чергу, відповідно до положень статті 18 Закону У країни "Про виконавче провад ження" , у виконавчому докумен ті повинні бути зазначені:

1) назва і дата видачі доку мента, найменування органу, п різвище та ініціали посадово ї особи, що його видали;

2) дата прийняття і номер р ішення, згідно з яким видано д окумент;

3) повне найменування (д ля юридичних осіб) або ім'я (пр ізвище, власне ім'я та по батьк ові за наявності) (для фізични х осіб) стягувача і боржника, ї х місцезнаходження (для юрид ичних осіб) або місце прожива ння чи перебування (для фізич них осіб), ідентифікаційний к од суб'єкта господарської ді яльності стягувача та боржни ка за наявності (для юридични х осіб), індивідуальний ідент ифікаційний номер стягувача та боржника за наявності (для фізичних осіб - платників под атків), а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому ор гану, що видав виконавчий док умент, які ідентифікують стя гувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконан ню, зокрема, дата народження б оржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнах одження майна боржника, раху нки стягувача та боржника то що;

4) резолютивна частина ріш ення;

5) дата набрання законної ( юридичної) сили рішенням;

6) строк пред'явлення викон авчого документа до виконанн я.

Виконавчий документ має бу ти підписаний уповноваженою посадовою особою і скріплен ий печаткою.

Законом можуть бути встано влені також інші додаткові в имоги до виконавчих документ ів.

Як вбачається із матері алів справи, відповідачем по справі (боржником) є Держав ний бюджет України. Проте у виконавчому листі при його о формленні допущено помилку, а саме: найменування відпові дача (боржника) вказано Дер жавна податкова інспекція в м. Полтаві.

Відповідно до частини 2 с татті 259 Кодексу адміністрати вного судочинства України су д, який видав виконавчий лист , може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленн і або видачі.

Таким чином, суд приходит ь до висновку, що при оформлен ні виконавчого листа були до пущено помилку, яка підлягає виправленню, а заява Товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Будинок Аполонії" підля гає задоволенню.

На підставі викладеного, ке руючись статтею 259 Кодексу адм іністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обм еженою відповідальністю "Буд инок Аполонії" про виправлен ня описки у виконавчому лист і по адміністративній справі №2а-6597/10/1670 за позовом Товариства з обмеженою відповідальніст ю" Будинок Аполінії до Держав ної податкової інспекції у м .Полтаві, Головного управлін ня Державного казначейства У країни у Полтавській області , за участю Прокуратури Полта вської області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень -ріш ень, стягнення грошових кошт ів задовольнити.

Виправити помилку допуще ну при оформленні виконавчо го листа по справі №2а-6597/10/1670, а са ме: у виконавчому листі зазна чити відповідачем (боржником ): "Державний бюджет Украї ни".

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Ухвала може бути оскар жена особою, яка подала позов ну заяву, в апеляційному поря дку до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п' яти днів з дня от римання ухвали з одночасним поданням копії апеляційної скарги до суду апеляційної і нстанції.

Суддя Н.Ю. Алє ксєєва

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.08.2011
Оприлюднено27.09.2011
Номер документу18244333
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6597/10/1670

Постанова від 14.02.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 17.12.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 18.08.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 11.08.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 06.02.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Рибченко А.О.

Ухвала від 15.05.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Ухвала від 11.02.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Рибченко А.О.

Постанова від 18.04.2011

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Калиновський В.А.

Ухвала від 18.08.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Алєксєєва Н.Ю.

Ухвала від 11.08.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Алєксєєва Н.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні