Ухвала
від 29.08.2011 по справі 31/70-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

31/70-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         29.08.11 р.                                                                                             № 31/70-63                                                                                                                                                                 

Господарський суд Донецької області у складі

Суддя господарського суду Донецької області Л.В. Ушенко, розглянувши позовну заяву

Об'єднання громадян „Золотий ключик”, м. Харцизьк

до Публічного акціонерного товариства „Харцизький трубний завод”, м. Харцизьк

третя особа Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації”, м. Харцизьк

про визнання права власності на приміщення дитячого садка №1 „Золотий ключик” загальною площею 513,1 кв.м. з надвірними спорудами та інженерними комунікаціями, розташовані за адресою: вул. Кондрат'єва, 9 м. Харцизьк; зобвоязання  КП БТІ зареєструвати право власності на на приміщення дитячого садка №1 „Золотий ключик” загальною площею 513,1 кв.м. з надвірними спорудами та інженерними комунікаціями, розташовані за адресою: вул. Кондрат'єва, 9 м. Харцизьк.

 

ВСТАНОВИВ:

               Об'єднання громадян „Золотий ключик”, м. Харцизьк звернулось із позовом до Публічного акціонерного товариства „Харцизький трубний завод”, м. Харцизьк, третя особа Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації”, м. Харцизьк про визнання права власності на приміщення дитячого садка №1 „Золотий ключик” загальною площею 513,1 кв.м. з надвірними спорудами та інженерними комунікаціями, розташовані за адресою: вул. Кондрат'єва, 9 м. Харцизьк; зобвоязання  КП БТІ зареєструвати право власності на на приміщення дитячого садка №1 „Золотий ключик” загальною площею 513,1 кв.м. з надвірними спорудами та інженерними комунікаціями, розташовані за адресою: вул. Кондрат'єва, 9 м. Харцизьк.

          Відповідно до ст.46 ГПК України Державне мито сплачується чи стягується в доход державного бюджету України в порядку і розмірі, встановлених законодавством України.

           Пунктом 33 Інструкції "Про порядок обчислення та справляння державного мита" з позовних заяв, що носять майновий і немайновий характер, державне мито сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового характеру, і за ставками, встановленими для позовних заяв немайнового характеру.

          Відповідно до Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 21.04.2008р. № 01-8/241 „ Про деякі питання практики застосування норм Господарського процесуального кодексу України” державне мито з позовної заяви про визнання права власності визначається з урахуванням вартості спірного майна та з огляду на приписи пунктів 29 і 30 Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита, затвердженої наказом Головної державної податкової інспекції України від 22.04.1993 № 15.

         Статтею 3 Декрету Кабінету Міністрів передбачено, що  із заяв майнового характеру, що подаються до господарських судів встановлюється розмір ставки - 1 відсоток ціни позову, але не менше 6 неоподатковуваних мінімумів доходів   громадян   і   не більше 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Для заяв немайнового характеру державно мито встановлено у розмірі 85,00грн.

          Позивачем при зверненні до суду із позовом сплачене державне мито лише за вимоги майнового характеру, а саме визнання права власності на нерухоме майно.

           В матеріалах позовної заяви відсутні будь-які докази сплати державного мита за вимоги немайнового характеру (зобов'язання КП БТІ зареєструвати).

          

          Таким чином до позову не додані докази сплати державного мита у встановленому розмірі, що є підставою для повернення позовної заяви відповідно до п. 4 ст.63 ГПК України.

            З урахуванням зазначеного, при повторному зверненні до суду необхідно сплати державне мито в повному обсязі, з урахуванням вимоги немайнового характеру.

Водночас господарський суд зазначає, що при повторному зверненні до суду, позивачу необхідно конкретизувати індивідуальні ознаки спірного нерухомого майна, здійснити його вартісну оцінку, з урахуванням якої доплатити держмито.

Згідно з п.2 ст.57 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення копії позовної заяви і доданих до неї документів відповідачеві.

Позивачем при поданні позову не було надано доказів направлення копії позовної заяви з додатками відповідачеві.

Згідно з п.6 ст.63 ГПК України, неподання  доказів надіслання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів є підставою для повернення позовної заяви без розгляду.

Враховуючи вище викладені обставини, керуючись, п.4, п.6 ст. 63, ст. 86 ГПК України, господарський суд, -

                                                                                УХВАЛИВ:

            Повернути позовну заяву Об'єднання громадян „Золотий ключик”, м. Харцизьк до Публічного акціонерного товариства „Харцизький трубний завод”, м. Харцизьк, третя особа Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації”, м. Харцизьк про визнання права власності на приміщення дитячого садка №1 „Золотий ключик” загальною площею 513,1 кв.м. з надвірними спорудами та інженерними комунікаціями, розташовані за адресою: вул. Кондрат'єва, 9 м. Харцизьк; зобвоязання  КП БТІ зареєструвати право власності на на приміщення дитячого садка №1 „Золотий ключик” загальною площею 513,1 кв.м. з надвірними спорудами та інженерними комунікаціями, розташовані за адресою: вул. Кондрат'єва, 9 м. Харцизьк. - без розгляду.

          Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду з даним позовом після усунення недоліків.

Ухвала може бути оскаржена через Господарський суд Донецької області в апеляційному порядку протягом п'яти днів з дня її винесення.

          Додаток: позовна заява з додатками на 33 аркушах, в тому числі оригінал квитанції № 76 від 23.08.2011р. на суму 3948,73 грн., оригінал квитанції № 77 від 23.08.2011р. на суму 236, 00 грн.

Суддя                                                               Ушенко Л.В.           

< Список >                                                                  < Довідник >     

< Список >                                                                  < Довідник >    

                              

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення29.08.2011
Оприлюднено29.09.2011
Номер документу18296012
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/70-63

Ухвала від 29.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 16.09.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 18.09.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 26.12.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні