Ухвала
від 16.09.2009 по справі 31/70-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

31/70-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         16.09.09 р.                                                                                               № 31/70-63                                                                                                                                                                 

Господарський суд Донецької області у складі

Суддя господарськогосуду Донецької області Л.В. Ушенко, розглянувши позовну заяву

Товариства з обмеженою відповідальністю „ВОДОЛІЙ”, м. Донецьк

до відповідача Донецька міська рада, м. Донецьк

третя особа Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації”, м. Донецьк

про визнання права власності на вбудоване приміщення загальною площею 78,5м2, яке знаходиться за адресою: 83000, м. Донецьк, вул. Набережна, 147 та зобов'язання КП БТІ                          м. Донецька провести реєстрацію права власності на зазначене приміщення.

          Суддя  Ушенко Л.В.

          Товариство з обмеженою відповідальністю „ВОДОЛІЙ”, м. Донецьк звернулося із позовом до Донецької міської ради, м. Донецьк, третя особа Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації”, м. Донецьк про визнання права власності на вбудоване приміщення загальною площею 78,5м2, яке знаходиться за адресою: 83000, м. Донецьк, вул. Набережна, 147 та зобов'язання КП БТІ м. Донецька провести реєстрацію права власності на зазначене приміщення.

Відповідно до ст. 54 ГПК України, позовна заява подається до господарського суду в письмовій формі і підписується повноважною особою позивача або його представником. До позовної заяви , підписаної представником позивача додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Дані вимоги не дотримані позивачем, оскільки як вбачається з позовної заяви, особа, яка підписала позовну заяву та її повноваження невідомі, оскільки перед зазначенням посади міститься позначка „ / ”, що суперечить вимогам п. 4.6.9. Примірної інструкції з діловодства, затвердженої Постановою КМУ від 17.10.1997р. № 1153, відповідно до якого якщо посадова особа, підпис якої зазначений на проекті документа, відсутня, то документ підписує особа, яка виконує її обов'язки, або її заступник. При цьому обов'язково зазначається посада особи, яка підписала документ, і її прізвище (виправлення вносяться чорнилом або машинописним способом, наприклад: "в. о.", "заст."). Не допускається підписання документа з прийменником "за" або проставленням косої риски перед найменуванням посади.

Відповідно до п.1 ст. 63 ГПК України, суд повертає позовну заяву і додані до неї документи, якщо позовну заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Одночасно господарський суд звертає увагу на наступне.

           Відповідно до ст.46 ГПК України Державне мито сплачується чи стягується в доход державного бюджету України в порядку і розмірі, встановлених законодавством України.

           Пунктом 33 Інструкції "Про порядок обчислення та справляння державного мита" з позовних заяв, що носять майновий і немайновий характер, державне мито сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового характеру, і за ставками, встановленими для позовних заяв немайнового характеру.

Статтею 3 Декрету Кабінету Міністрів передбачено, що  із заяв майнового характеру, що подаються до господарських судів встановлюється розмір ставки - 1 відсоток ціни позову, але не менше 6 неоподатковуваних мінімумів доходів   громадян   і   не більше 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

        Відповідно до Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 21.04.2008р. № 01-8/241 „ Про деякі питання практики застосування норм Господарського процесуального кодексу України” державне мито з позовної заяви про визнання права власності визначається з урахуванням вартості спірного майна та з огляду на приписи пунктів 29 і 30 Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита, затвердженої наказом Головної державної податкової інспекції України від 22.04.1993 № 15. Розрахунок вартості майна до позовної заяви не наданий.

            З урахуванням зазначеного, при повторному зверненні до суду, позивачу необхідно надати оцінку вартості спірного майна для правильного визначення  розміру державного мита, який встановлений для звернення із заявами майнового характеру та сплатити державне мито з урахуванням такої оцінки.

          Враховуючи вище викладені обставини, керуючись, п.1,3, ст. 63, ст. 86 ГПК України, господарський суд,-

                                                                     УХВАЛИВ:

            Повернути позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю „ВОДОЛІЙ”, м. Донецьк до Донецької міської ради, м. Донецьк, третя особа Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації”, м. Донецьк про визнання права власності на вбудоване приміщення загальною площею 78,5м2, яке знаходиться за адресою: 83000, м. Донецьк, вул. Набережна, 147 та зобов'язання КП БТІ м. Донецька провести реєстрацію права власності на зазначене приміщення. - без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду з даним позовом після усунення недоліків.

           Ухвала може бути оскаржена через Господарський суд Донецької області в апеляційному порядку протягом десяти днів або в касаційному порядку протягом одного місяця з дня її винесення.

          Додаток: позовна заява з додатками на 40 аркушах, в тому числі квитанція №22 від 01.09.09р. на суму 344,44грн., квитанція №21 від 01.09.09р. на суму 85,00грн., квитанція №23 від 01.09.09р. на суму 236,00грн.

                  Суддя                                                                                                                        

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення16.09.2009
Оприлюднено28.09.2009
Номер документу4745414
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/70-63

Ухвала від 29.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 16.09.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 18.09.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 26.12.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні