Рішення
від 04.08.2009 по справі 2-о-18/09
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№2-o-18/09

РІШЕННЯ

іменем України

4 серпня 2009 року Гребінківсь кий районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - судді Татіщев ої Я.В.

при секретарі - Кузуб В.В.

з участю заявника - ОСОБА_1

представника заявника - О СОБА_2

представника зацікавленої особи - Ковальчук Л.Д. розг лянувши у відкритому судовом у засіданні в залі суду в м.Гре бінка справу за заявою ОСОБ А_1 про встановлення факту р еєстрації шлюбу, -

встановив:

ОСОБА_1 звернулась до суд у із заявою про встановлення факту реєстрації шлюбу. В зая ві зазначала, що в даний час во на звернулась до Управління пенсійного фонду України в Г ребінківському районі Полта вської області для встановле ння надбавки до пенсії у зв' язку зі смертю чоловіка ОСО БА_4, який мав право на пенсію за особливі заслуги, а вона є непрацездатною та має право на 70 % від пенсії, встановленої її чоловіку. Однак їй було від мовлено, оскільки свідоцтво про укладення шлюбу з ОСОБА _4 було загублене, а відповід ний запис про реєстрацію їх ш любу не зберігся, тому вона зв ернулась із заявою до суду.

В судовому засіданні ОСО БА_1 свою заяву підтримала, н адала пояснення, аналогічні змісту заяви.

Представник заінтересован ої особи - Управління пенсійн ого фонду України в Гребінкі вському районі Полтавської о бласті, Ковальчук Л.Д. - не з аперечувала проти задоволен ня заяви.

Заслухавши пояснення заяв ника, його представника, пред ставника заінтересованої ос оби, свідків, дослідивши мате ріали справи, суд приходить д о висновку про те, що заява під лягає задоволенню з наступни х підстав.

Згідно свідоцтва про народ ження, заявник ОСОБА_1 нар одилась ІНФОРМАЦІЯ_1 в с П ерше Травня, Гребінківського району, Полтавської області (а.с. 14), Відповідно до копії пас порта, виданого 29 березня 1996 ро ку Гребінківським РВ УМВС Ук раїни в Полтавській області, ОСОБА_1, також зазначено, щ о вона народилась ІНФОРМАЦ ІЯ_1 в с.Перше Травня, Гребінк івського району, Полтавської області (а.с.5-6).

ІНФОРМАЦІЯ_2 року помер ОСОБА_4, що підтверджується копією свідоцтва про смерть (а.с. 15). ОСОБА_1 звернулась д о Управління пенсійного фонд у України в Гребінківському районі Полтавської області з приводу призначення їй надб авки до пенсії як непрацезда тній дружині померлого у роз мірі 70 % від розміру пенсії, при значеної її чоловіку ОСОБА _4 за особливі заслуги. Однак їй було відмовлено, оскільки тільки свідоцтво про одруже ння визначає ступінь родинни х відносин чоловіка та дружи ни, а воно було загублене, (а.с.4)

Згідно повідомлення Відді лу реєстрації актів цивільно го стану Гребінківського рай онного управління юстиції По лтавської області, актового запису про шлюб ОСОБА_4 та ОСОБА_1 за період з 1940 року п о 1946 рік не виявлено, книги реєс трації актів про шлюб за 1943 рік по Сербинівській сільській раді Гребінківського району не збереглися (а.с. 8).

Те, що ОСОБА_1 перебувала у зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_4, також підтверджуєт ься довідками виконавчого ко мітету Сербинівської сільсь кої ради Гребінківського рай ону Полтавської області (а.с. 1 6-17), копіями свідоцтв про народ ження їх дітей: ОСОБА_7, О СОБА_5, ОСОБА_6 (а.с. 9-10, 12).

Зазначений факт в судовому засіданні підтвердили свідк и ОСОБА_3., ОСОБА_9, ОСО БА_8

Оскільки відповідно до Зак ону України «Про пенсії за ос обливі заслуги перед Україно ю» у разі смерті особи, яка мал а право на пенсію за особливі заслуги, непрацездатні член и сім' ї померлого мають пра во на встановлення надбавки до пенсії у розмірі 70 % надбавк и до пенсії померлого годува льника, а ступінь родинних ві дносин чоловіка та дружини в изначає тільки свідоцтво про одруження, для оформлення пе нсії необхідно встановити фа кт реєстрації шлюбу, укладен ого між ОСОБА_4 та ОСОБА_ 1.

На підставі викладеного с уд вважає факт реєстрації за значеного шлюбу доведеним.

Керуючись ст.ст.213, 215, 259 ЦПК Укр аїни, суд -

вирішив:

Встановити факт реєстраці ї шлюбу, укладеного між ОСО БА_1 та ОСОБА_4 23 січня 1943 ро ку Сербинівською сільською р адою Гребінківського району Полтавської області.

Заяву про апеляційне оскар ження рішення суду може бути подано до апеляційного суду Полтавської області через Г ребінківський районний суд П олтавської області протягом 10 днів з дня складання рішенн я у повному обсязі. Апеляційн у скаргу на рішення може бути подано в тому ж порядку протя гом 20 днів з дня подання заяви .

Повний текст рішення буде виготовлено 7 серпня 2009 року.

СудГребінківський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення04.08.2009
Оприлюднено11.10.2011
Номер документу18318662
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-о-18/09

Рішення від 04.08.2009

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Татіщева Я. В.

Рішення від 26.01.2009

Цивільне

Червоногвардійський районний суд м.Макіївки

Кононихіна Н. Ю.

Рішення від 19.05.2009

Цивільне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І.І.

Ухвала від 16.01.2009

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О.М.

Рішення від 27.05.2009

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н.О.

Ухвала від 18.05.2009

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О.В.

Рішення від 26.05.2009

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

Семенова Оксана Сергіївна

Рішення від 13.07.2009

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Тюхтій П.М.

Ухвала від 03.08.2009

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Чирський Геннадій Михайлович

Рішення від 25.06.2009

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Колос Юрій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні