Постанова
від 22.02.2011 по справі 2а-2249/10/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-2249/10/0770

рядок статзвіту - 6.6.4.

код - 08

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2011 року 14 год. 00 хв. м. Ужг ород

Закарпатський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого судді Іван чулинця Д.В.,

при секретарі судового зас ідання Семаль Т.М.,

за участю:

представника позивача - Перечинського районного центру зайнятості - робочог о органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов' язково го державного соціального ст рахування України на випадок безробіття у Перечинському районі Худанич В.І.;

представник відповідача - Головного державного спе ціалізованого лісогосподар ського агропромислового під приємства «Закарпатагроліс »повторно не з'явився,

розглянувши у відкр итому судовому засіданні у п риміщенні Закарпатського о кружного адміністративного суду адміністративну справу за позовною заявою Перечинс ького районного центру зайня тості - робочого органу вико навчої дирекції Фонду загаль нообов' язкового державног о соціального страхування Ук раїни на випадок безробіття у Перечинському районі до Го ловного державного спеціалі зованого лісогосподарськог о агропромислового підприєм ства «Закарпатагроліс» про с тягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до статті 160 частини 3 КАС України 22 лютог о 2011 року було проголошено вст упну та резолютивну частини постанови. Повний текст пост анови виготовлено та підписа но протягом 25 лютого 2011 року.

Позивач - Перечинський р айонний центр зайнятості - р обочий орган виконавчої дире кції Фонду загальнообов' яз кового державного соціально го страхування України на ви падок безробіття у Перечинсь кому районі звернувся у суд з позовом до Головного держав ного спеціалізованого лісог осподарського агропромисло вого підприємства «Закарпат агроліс», та уточнивши позов ні вимоги остаточно просить стягнути з відповідача на ко ристь Перечинського районно го центру зайнятості - робоч ого органу виконавчої дирекц ії Фонду загальнообов' язко вого державного соціального страхування України на випа док безробіття у Перечинсько му районі недоїмку у розмірі 5377 грн.

Позовні вимоги мотивує тим , що 07 травня 2010 року у філії «Пер ечиндержспецлісгосп», яка яв ляється структурним підрозд ілом відповідача, Перечинськ им районним центром зайнятос ті (РЦЗ) було проведено переві рку правильності нарахуванн я своєчасності і повноти пер ерахування страхових внескі в до Фонду загальнообов'язко вого державного соціального страхування України на випа док безробіття.

За результатами перевірки був складений Акт № 6 від 07 трав ня 2010 року, в якому зафіксовано порушення вимог підпункту 2 п ункту 2 статті 35 Закону Україн и "Про загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я на випадок безробіття", а сам е: несвоєчасна та не в повному обсязі сплата страхових вне сків, що призвело до виникнен ня простроченої заборговано сті до Фонду в сумі 4020грн.64 копі йки.

18 жовтня 2010 року відповідаче м було подано розрахункову в ідомість про нарахування та перерахування страхових вне сків до Фонду загальнообов' язкового державного соціаль ного страхування України на випадок безробіття за 9-ть міс яців 2010 року, де зазначено, що н едоїмка за платником станови ть 5377 грн.

Відповідач вказану заборг ованість до Фонду та штраф не сплатив, а тому позивач проси ть позовні вимоги задовольни ти.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав з мотивів, що нав едені в позовній заяві.

У судові засідання, що відбу лись 30 листопада 2010 року, 20 січня 2011 року та 22 лютого 2011 року, предс тавник відповідача не з' яви вся, хоча судом вживалися зах оди щодо виклику відповідача , що передбачені Главою 3 Розді лу II КАС України. Заперечення проти позову відповідачем су ду не надано. Оскільки суд не м ає відомостей про причину не явки відповідача, то розгляд ає справу на підставі наявни х у ній даних та доказів.

Заслухавши представника п озивача, розглянувши подані документи та матеріали справ и, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на як их ґрунтуються позовні вимог и, об'єктивно оцінивши докази , які мають юридичне значення для розгляду справи і виріше ння спору по суті, суд приходи ть до висновку, що позов із нав едених у ньому мотивів обґру нтований і його слід задовол ьнити з наступних підстав.

У судовому засіданні встан овлено, що Головне державне с пеціалізоване лісогосподар ське агропромислове підприє мство Закарпатагроліс»20 бер езня 2003 року було зареєстрова не Ужгородським міськвиконк омом, про що видано Свідоцтво про державну реєстрацію суб ' єкта підприємницької діял ьності - юридичної особи (а.с . 14).

Згідно Розпорядження голо ви Перечинської районної дер жавної адміністрації № 261 від 18 вересня 2003 року реорганізова не Перечинське спеціалізова не виробниче лісогосподарс ьке підприємство «Агроліс»ш ляхом приєднання до Головног о державного спеціалізовано го лісогосподарського агроп ромислового підприємства «З акарпатагроліс»та передано майно підприємства «Агроліс »в оперативне управління «Пе речиндержспецлісгосп»Голо вного державного спеціалізо ваного лісогосподарського а гропромислового підприємст ва «Закарпатагроліс»(а.с. 15).

Згідно Наказу № 11 від 01 верес ня 2003 року Головного державно го спеціалізованого лісогос подарського агропромислово го підприємства «Закарпатаг роліс», створено філіал «Пер ечиндержспецлісгосп»Голов ного державного спеціалізов аного лісогосподарського аг ропромислового підприємств а «Закарпатагроліс»(а.с. 22).

Згідно Довідки Закарпатс ького обласного управління с татистики № 841 Про включення д о Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України від 31 березня 2003 року, м ісцезнаходженням Головного державного спеціалізованог о лісогосподарського агропр омислового підприємства «За карпатагроліс»є м. Ужгород, в ул. Собранецька, 150, ідентифіка ційний код 32434750 (а.с. 13).

Згідно Довідки Закарпатсь кого обласного управління ст атистики № 2357 Про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій У країни від 18 вересня 2003 року, мі сцезнаходженням філії Голов ного державного спеціалізов аного лісогосподарського аг ропромислового підприємств а «Закарпатагроліс»«Перечи ндержспецлісгосп»є 89200, Закар патська область, Перечинськи й район, смт. Перечин, вул. Буді вельників, 6, ідентифікаційни й код 26397437 (а.с. 12).

07 травня 2010 року у філії «Пере чиндержспецлісгосп», яка явл яється структурним підрозді лом відповідача, Перечинськи м районним центром зайнятост і (РЦЗ) було проведено перевір ку правильності нарахування своєчасності і повноти пере рахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язков ого державного соціального с трахування України на випадо к безробіття, за результатам и якої складено Акт №6 від 07 тра вня 2010 року в якому зафіксован о порушення перерахування вн есків до Фонду на загальнооб ов' язкове соціальне страху вання на випадок безробіття, а саме платником виплачувал ась заробітна плата, а внески до Фонду не перераховувалис ь (а.с.а.с. 5-7).

Згідно додатку № 1 до акта №6 в ід 07 травня 2010 року, заборгован ість філії «Перечиндержспец лісгосп»зі сплати внесків до Фонду на загальнообов' язко ве соціальне страхування на випадок безробіття становит ь 3947,79 грн. (а.с.а.с. 8-9).

Згідно додатку № 2 до акта №6 в ід 07 травня 2010 року, сума пені, ро зрахованої за результатами п еревірки філії «Перечиндерж спецлісгосп»зі сплати внеск ів до Фонду на загальнообов' язкове соціальне страхуванн я на випадок безробіття, стан овить 72,85 грн. (а.с.а.с. 10-11).

Рішенням №1 від 10 травня 2010 рок у Перечинського районного це нтру зайнятості з філії «Пер ечиндержспецлісгосп»стягн уто недоїмку зі сплати страх ових внесків до Фонду у розмі рі 4020,64 грн., пені 72,85 грн. (а.с. 21).

Згідно поданої відповіда чем 18 жовтня 2010 року розрахунко вої відомості про нарахуванн я та перерахування страхових внесків до Фонду загальнооб ов' язкового державного соц іального страхування Україн и на випадок безробіття за 9-ть місяців 2010 року, зазначено, що недоїмка за платником станов ить 5304,98 грн.(а.с. 48).

Вказані суми не сплачені відповідачем.

Згідно преамбули Закону У країни "Про порядок погашенн я зобов'язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами" ві н є спеціальним законом з пит ань оподаткування.

Відповідно до частин 1 та 4 ст атті 3 Закону України "Про зага льнообов'язкове державне соц іальне страхування на випадо к безробіття" законодавство про страхування на випадок б езробіття складається з Осно в законодавства України про загальнообов'язкове державн е соціальне страхування, цьо го Закону, Закону України "Про зайнятість населення" та інш их нормативно-правових актів , цю регулюють відносини у сфе рі страхування на випадок бе зробіття, а також міжнародни х договорів України, згода на обов'язковість яких надана В ерховною Радою України. З пит ань, що регулюються цим Закон ом, органи державної влади, ор гани місцевого самоврядуван ня, посадові особи цих органі в діють виключно нз підстава х, у межах та у спосіб, передба чені законодавством про зага льнообов'язкове державне соц іальне страхування.

У відповідності з пунктом 2 Прикінцевих положень Закону до приведення законодавств України у відповідність із ц им Законом закони та інші нор мативно-правові акти застосо вуються в частки! :до не супере чить цьому Закону.

Відповідно до пунктів 1.2, 1.3 За кону України "Про порядок пог ашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и" податковий борг - це податко ве зобов'язання, яким є зобов'я зання платника податків спла тити до бюджетів або державн их цільових фондів відповідн у суму коштів у порядку та у ст роки, визначені цим Законом а бо іншими законами України.

Оскільки відповідачем ста ном на дату судового засідан ня не виконано вимог Закону У країни «Про загальнообов'язк ове державне соціальне страх ування на випадок безробіття »та не сплачено до Фонду зага льнообов'язкового державног о соціального страхування Ук раїни на випадок безробіття недоїмку по страхових внеска х та пеню у сумі 5377 грн., а відтак , така підлягає стягненню у су довому порядку.

Враховуючи обставини вс тановлені у судовому засідан ні, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, заявленими відповідно до чинного законо давства, і, зважаючи на це, так ими, що підлягають задоволен ню.

Керуючись статтями 11, 70, 71, 86, 160-163 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов Перечинського рай онного центру зайнятості - р обочого органу виконавчої ди рекції Фонду загальнообов' язкового державного соціаль ного страхування України на випадок безробіття у Перечин ському районі до Головного д ержавного спеціалізованого лісогосподарського агропро мислового підприємства «Зак арпатагроліс» про стягнення заборгованості - задовольн ити.

Стягнути з Головного держа вного спеціалізованого лісо господарського агропромисл ового підприємства «Закарпа тагроліс»(м. Ужгород, вул. Собр анецька, 150, ідентифікаційний код 32434750) на користь Перечинськ ого районного центру зайнято сті - робочого органу викона вчої дирекції Фонду загально обов' язкового державного с оціального страхування Укра їни на випадок безробіття у П еречинському районі недоїмк у у розмірі 5377 (п' ять тисяч три сто сімдесят сім) гривень.

Постанова набирає законно ї сили в порядку, встановлено му ст. 254 КАС України.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Головуючий Іванчулинець Д.В.

Дата ухвалення рішення22.02.2011
Оприлюднено04.10.2011
Номер документу18391216
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2249/10/0770

Ухвала від 30.07.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Постанова від 22.02.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 01.07.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 17.06.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні