Постанова
від 20.09.2011 по справі 4-440/11
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-440/11

П О С Т А Н О В А

про надання дозволу на пров едення обшуку

20 вересня 2011 року Суддя Червоноградсь кого міського суду, Львівськ ої області Жураковський А.І ., розглянувши подання заст ..начальника СВ Червоноградс ького МВ ГУМВСУ у Львівській області Шалавила І.М. про надання дозволу на проведен ня обшуку у ТОВ «Будхаус груп п».

В С Т А Н О В И В :

Заст.начальника СВ Чер воноградського МВ ГУМВСУ у Л ьвівській області Шалавил о І.М. звернувся з поданням з а погодженням з прокурором м . Червонограда, про надання до зволу на обшук в службових та підсобних приміщеннях ТОВ « Будхаус групп», що знаходить ся по вул.. Червоноармійська 62 /64 в м. Києві.

17.05.2010 року зборами учасників затверджено статут товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Центр розвитку бетонних технологій», засновниками я кого стали ОСОБА_3 та ОСО БА_4

В грудні 2010 року громадяни ОСОБА_5 та ОСОБА_6 придба ли у власність ТзОВ «Центр ро звитку бетонних технологій» (договір купівлі-продажу ста тутного капіталу ТзОВ «Центр розвитку бетонних технологі й»від 28.12.2010 року), директором ко трого призначено громадянин а ОСОБА_5,

10 лютого 2011 року, ОСОБА_5 ук лав договір інжинірингу №10/2-11 з ТзОВ «Будхаус Групи»м. Київ п ро надання послуг інжинірінг у, за відсутності адміністра тивно-господарських можливо стей на виконання господарсь ких зобов»язань по укладеном у договору, а саме не маючи у ш таті працівників, котрі би ма ли спеціальні знання у сфері інжинірингу, та не маючи відп овідних договорів з іншими с уб»єктами господарювання.

На виконання умов договору у березні 2011 року ТзОВ «Будхау с Групп»перерахувало, а ТзОВ «Центр Розвитку Бетонних Те хнологій»отримало коштів на загальну суму 2 500 000 грн. Після ч ого фактичні дії, спрямовані на виконання взятих на себе з обов»язань з боку ТзОВ «ЦРБТ »не виконані.

Службові особи ТзОВ «Центр розвитку бетонних технологі й»вчинили порушення ст.ст. 203, 21 5, 228 Цивільного кодексу Україн и, в результаті чого вищевказ ані правочини визнані нікчем ними.

СВ Червоноградського МВ Г УМВСУ у Львівській області б ула порушена кримінальна спр ава за фактом фіктивного під приємництва вчиненого служб овими особами ТзОВ «Центр ро звитку бетонних технологій» за ознаками злочину передбач еного ч.1 ст. 205 КК України.

В ході перевірки ДПІ в м. Чер вонограді фінансово-господа рської діяльності ТзОВ»Цент р розвитку бетонних технолог ій»встановлено, що за березе нь 2011р. ТзОВ “Центр Розвитку Бе тонних Технологій»не деклар увалося податкових зобов' я зань та податкового кредиту по ПДВ та сум ПДВ, що підлягают ь сплаті до державного бюдже ту у зв' язку з неподанням по даткової декларації з ПДВ за відповідний період.

Відповідно до даних систем и автоматизованого співстав лення податкових зобов'язань та податкового кредиту в роз різі контрагентів на рівні Д ПА України, встановлено, що в б ерезні 2011р. ТОВ "Будхаус Групп" (код 34716042, зареєстроване в ДПI у Г олосіївському р-ні м.Києва), за декларовано податковий кред ит в сумі 416 666,67грн. по контраген ту ТзОВ “Центр розвитку бето нних технологій», при цьому, я к зазначено вище ТзОВ "ЦРБТ" жо дних операцій у березні 2011рок у не декларувало.

ТзОВ "ЦРБТ" для перевірки пр едставлено документ, який но сить назву Договір інжинірин гу №10/2-11 укладений між ТОВ "Будх аус Групп" (замовник) та ТОВ "ЦР БТ" (виконавець).

Жодних документів про пров едення операцій інших типів для перевірки пред' явлено н е було, що свідчить про їх відс утність, а зазначені вище пра вочини укладені без мети реа льного настання правових нас лідків передбачених ними, а з окрема:

Відповідно до п. 2.1 договору в становлено, що "За цим договор ом виконавець надає замовник у послуги (виконує роботи) зі с кладання технічних завдань, проведення досліджень, прове дення техніко-економічних об стежень об' єкта нерухомост і, розробки техніко-економіч них показників останнього, к онсультації, а також надання послуг консультаційного, ек ономічного фінансового або і ншого характеру пов' язані з такими послугами (роботами) (н адалі послуги Інжинірингу)". В казані послуги зокрема підпа дають під визначення Інжинір ингу наведене в пп.14.1.85, п.14.1 ст.14 По даткового кодексу України.

Виконання договору передб ачає наявність у виконавців комплексу спеціальних техні чних знань, а у ТзОВ “Центр Ро звитку Бетонних Технологій" відсутні кваліфіковані спец іалісти для виконання зазнач ених послуг, а є лише два праці вники: директор підприємства та секретар.

Директор підприємства має юридичну освіту, що не дозвол яє вказаному працівникові на давати кваліфіковані послуг и визначені в договорі , що сві дчить про відсутність у ТзОВ "ЦРБТ" адміністративно-госпо дарських можливостей на вико нання господарських зобов' язань по укладеним угодам та відсутність фактичних дій, с прямованих на виконання взят их на себе зобов' язань.

Розглянувши подання, оціни вши представленні матеріали вважаю, що дане подання слід з адовольнити, оскільки за міс цем знаходження ТОВ «Будхаус групп» можуть знаходитись у становчі та реєстраційні док ументи: статут підприємства; установчий договір; реєстр а кціонерів; протоколи загальн их зборів акціонерів (учасни ків); акти виконавчих та контр олюючих органів (накази, розп орядження, протоколи, звіти); с відоцтво про державну реєстр ацію суб' єкта підприємниць кої діяльності, довідка про в ключення до ЄДРПОУ, свідоцтв о про реєстрацію платника по датків (в т.ч. ПДВ, єдиного пода тку), загальнообов' язкових зборів; дозволи на початок ро боти; паспорти засновників (к ерівників) підприємства і до відки про присвоєння їм іден тифікаційних кодів, документ и, що свідчать про здійснення певних видів господарської діяльності: спеціальні дозво ли (ліцензії); патенти; рекламн і проспекти і оголошення в за собах масової інформації; бу дь-які господарські, цивільн о-правові і трудові угоди, пер винні та аналітичні документ и бухгалтерського і податков ого обліку, фінансової і стат истичної звітності різного п ризначення і ступеню деталіз ації, перелік яких визначаєт ься чинним законодавством; а кти та інші матеріали переві рок податкових та інших конт ролюючих і правоохоронних ор ганів; облікові записи „чорн ої” (подвійної) бухгалтерії, к асові документи: договір про повну індивідуальну матеріа льну відповідальність касир а; касова книга; журнал реєстр ації прибуткових і видаткови х касових документів; чекові книжки; журнал реєстрації ви користання грошових чеків; п рибуткові та видаткові касов і ордери; акти перевірки наяв ності грошових коштів і мате ріальних цінностей у касі то що, банківські документи: жур нал реєстрації платіжних дор учень; журнал реєстрації над ходжень на поточний рахунок; витяги з поточного рахунку; з аява на відкриття поточного, вкладного (депозитного), валю тного рахунків; картка зі зра зками підписів і відбитку пе чатки; платіжні вимоги і дору чення тощо, робочі записи слу жбових осіб і працівників пі дприємства, що мають відноше ння до розслідуваного злочин у: доповідні записки, робочі з ошити, щоденники, записники, „ чорнова” документація, кален дарі тощо, магнітні та електр онні носії інформації, елект ронні документи та програмне забезпечення, в яких відобра жено певні відомості стосовн о діяльності підприємства (а удіо-, відеозаписи; фото-, кіно документи; електронні докум енти, що зберігаються на пост ійному запам' ятовуючому пр истрої, оптичних дисках, диск етах) комп' ютерна техніка, м обільні телефони інші предме ти, що мають істотне значення для встановлення істини по с праві.

Керуючись ст.177 КП К України

П О С Т А Н О В И В :

Подання задоволь нити.

Надати дозвіл на пр оведення обшуку в службових та підсобних приміщеннях ТО В «Будхаус групп», що знаходи ться за адресою : вул.Червоноа рмійська 62/64 в м. Києві.

Постанова оскарженню не п ідлягає.

Суддя: А. І. Жураковський

Дата ухвалення рішення20.09.2011
Оприлюднено05.10.2011
Номер документу18418604
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-440/11

Постанова від 11.03.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Ванівський О. М.

Постанова від 13.12.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Постанова від 10.11.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Постанова від 21.09.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Мельник І. Г.

Постанова від 30.08.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Постанова від 02.06.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Котьо І. В.

Постанова від 16.12.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дацюк О. І.

Постанова від 21.09.2011

Кримінальне

Євпаторійський міський суд Автономної Республіки Крим

Абзатова Г. Г.

Постанова від 29.03.2011

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Постанова від 02.04.2012

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Бащенко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні