Ухвала
від 29.09.2011 по справі 2а-0870/7899/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

29 вересня 2011 року                                                    Справа №  2а-0870/7899/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Татаринов Дмитро Вікторович, розглянувши матеріали адміністративного

позову: Пологівської міжрайонної державної податкової інспекції Запорізької області

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «          Південний гранітний кар’єр»

за участю третіх осіб: ОСОБА_1, ОСОБА_2,

про: припинення підприємницької діяльності юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

27 вересня 2011 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Пологівської міжрайонної державної податкової інспекції Запорізької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «          Південний гранітний кар’єр» за участю третіх осіб ОСОБА_1 та ОСОБА_2, в якому позивач просить суд припинити юридичну особу відповідача.

За правилами ст. 107 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з’ясовує, чи належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких позивач є суб’єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно із ст. 17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатися у порядку адміністративного судочинства.

Подана позовна заява відповідає вимогам закону, підсудна даному адміністративному суду, підстави для її повернення, залишення без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Частиною 2 статті 53 КАС України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов’язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду.

Згідно Статуту підприємства засновником (учасником) Товариства з обмеженою відповідальністю « Південний гранітний кар’єр» є ОСОБА_1 та ОСОБА_2, отже, прийняття рішення у справі про припинення юридичної особи відповідача вплине на їх права та обов’язки.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, ОСОБА_1 та ОСОБА_2.

За наслідками розгляду матеріалів позовної заяви, суд дійшов висновку про необхідність закінчити підготовче провадження, відкрити провадження в адміністративній справі та призначити її до судового розгляду.

Керуючись ст.ст.53, 99, 107, 110, 160, 165 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у Запорізькому окружному адміністративному суді за адміністративним позовом Пологівської міжрайонної державної податкової інспекції Запорізької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «          Південний гранітний кар’єр» за участю третіх осіб ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

2. Залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_1 та ОСОБА_2.

3. Закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду на  13 жовтня 2011 року о 12 год. 45 хв., яке буде проводитися суддею Татариновим Д.В. одноособово, в приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою:         м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65-В, зала судового засідання № 18.

4. Запропонувати відповідачу до судового засідання: у разі невизнання адміністративного позову подати заперечення проти позову та докази на обґрунтування цих заперечень; належно засвідчені копії документів, що будуть подані надати у справу, оригінали – для огляду.

5. Зобов’язати позивача подати до судового засідання: оновлену довідку та витяг з ЄДРПОУ відповідача та оновлені довідки про заборгованість відповідача та подання звітності відповідачем до органів податкової служби, письмові нормативні та документальні обґрунтування (витяги із законодавства) заявлених вимог, належно засвідчені копії документів, що будуть подані надати у справу, оригінали – для огляду.

6. Зобов’язати третіх осіб надати письмові пояснення по суті спору.

7. Роз’яснити сторонам положення ч. 3 ст. 122 КАС України відповідно до якого особа, яка бере участь у справі, має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі особи, які беруть участь у справі, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя                                        (підпис)                              Д.В. Татаринов

           13 жовтня 2011 року        12:45    

  

Дата ухвалення рішення29.09.2011
Оприлюднено17.10.2011
Номер документу18562839
СудочинствоАдміністративне
СутьВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ 29 вересня 2011 року                                                    Справа №  2а-0870/7899/11 м. Запоріжжя

Судовий реєстр по справі —2а-0870/7899/11

Постанова від 22.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 22.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 13.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 29.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні